- 08 Σεπ 2015, 22:26
Λοιπόν γιά να μην φαντασιώνεστε άδικα .
Οταν λέτε περιοχές να ξέρετε ότι και οι περιοχές έχουν περιοχές . Και η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια .
Προφανώς όταν μιλάς για τέτοιες που είναι και διαφόρων επιπέδων και τις συγκρίνεις με τους παράλληλους της Κατεχάκη , είναι σαν να συγκρίνεις Ε class με hundai atos πρώτης γενιάς
Στην Κατεχάκη τα οικόπεδα είναι μικρά και τα σπίτια κολλημένα και ο συντελεστής δόμησης 3,6 . Στις άλλες που είπαμε είναι από 0,80 μέχρι 1 . Δηλαδή σε οικόπεδο 400 μέτρων στην Κατεχάκη χτίζεις 7όροφη οικοδομή 15 διαμερισμάτων , ενώ στο Χαλάνδρι χτίζεις 2-3 διαμερίσματα . Αυτό προφανώς αντικατοπτρίζεται και στο ενοίκιο .
Αλλά έχουμε και άλλα . Οσοι μετά το 2000 έχτισαν περί την Κατεχάκη έδωσαν 5-6 από τα 15 διαμερίσμα στους οικοπεδούχους . Αυτά είναι προς ενοικίαση τουλάχιστον τα μισά .
Στις άλλες περιοχές ο οικοπεδούχος πήρε 1 διαμέρισμα που μένει και 1 που νοικιάζει μέχρι να μείνει εκεί το παιδί του .
Αρα εξ αντικειμένου υπάρχουν ελάχιστα σπίτια για ενοικίαση .
Γιά να έχετε μιά ιδέα σε ένα συγκρότημα 4 πολυκατοικιών και 27 διαμερισμάτων στο Χαλάνδρι σε καλό σημείο και κοντά στο μετρό , αυτής της δεκαετίας του 2000 , τα προς ενοικίαση ήταν αρχικά 13 των οικοπεδούχων και όσων τα αγόρασαν για τα παιδιά τους και τώρα είναι μόνο 8 , τα οποία παραμένουν συνεχώς νοικιασμένα και όταν αλλάζει ο ενοικιαστής δεν το μαθαίνουμε γιατί δεν βγαίνει ενοικιαστήριο στις εισόδους , αλλά νοικιάζονται αμέσως . Τα ενοικιαζόμενα είναι 1 65άρι , 1 85άρι , 4 110άρια και 2 170άρια .
Οσο δεν αγοράζονται σπίτια η ανάγκη για στέγαση που είναι πραγματική θα πηγαίνει στο ενοίκιο . Εκεί θα έχουμε αυξήσεις στα καλά , αλλά και μειώσεις σε όσα έχουν θέματα .
Το σπίτι του 1989 που αναφέρθηκε δεν έχει μόνωση στα στοιχεία μπετού , αλλά μόνο ελαφρύ φελιζόλ στους τοίχους , οπότε η διαφορά του στην θέρμανση με ένα του 1995 είναι αρκετά μεγάλη . Προφανώς ανάλογα είναι και οι τιμές , αλλά τον βασικότερο ρόλο τον παίζουν οι περιοχές που βρίσκονται .
Πάντως μου κάνει και εμένα μεγάλη εντύπωση που τα δύο μεγάλα σπίτια των 170 τμ , από το τέλος του 2001 που τα παρέδωσα μέχρι σήμερα δεν έχουν μείνει συνολικά ξενοίκιαστα πάνω από κάποιους μήνες , ενώ τώρα που άλλαξε το ένα , νοικιάστηκε μέσα σε 15 μέρες . Και τα ενοίκια είναι ακριβά . Αρχικά ήταν 1600 , σήμερα νομίζω 1200 η και παραπάνω .