Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:
GTS έγραψε:...... 550ε.

Η συγκεκριμένη τιμή, δεν ακούγεται να ξεφεύγει της λογικής (με όσα είπαμε), αν "λειτουργεί" βέβαια και η όποια θέρμανση ή εναλλακτικά διαθέτει A/C! :)

Δεν διαθετει A/C και η θερμανση λειτουργει μονο μερικες ωρες το βραδυ. Νοικιαστηκε από ένα νεαρο ζευγαρι με 3 παιδια που οι γονεις μενουν στην περιοχη.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#157220 Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες το 1ο πράγμα που ρωτούν είναι τι δουλειά κανείς..
Πολλοί πιτσιρικαδες συναδελφοι μου που έψαχναν σπίτια , κοιταγαν π.χ των 400€ κ τα έκλειναν 320 καθώς ο άλλος ξέρει ότι κατά 99% λόγω δουλειάς θα παίρνει το ενοίκιο του αλλά κ θα φοβάται να σου κάνει |λογοκρισία| στο σπίτι , ζημιές κ.λ.π
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Οτι ειδα στα 600 ευρω ηταν μαπα. Αφορα σπιτι με τζακι και 3 υπνοδωματια, μπανιο + wc και τα υπολοιπα. Στα 650 ηταν ετσι και ετσι και στα 700 πολυ καλα.

Δεν νομιζω να κυκλοφορουσε καν αγγελια με αυτα τα χαρακτηριστικα κατω απο 600. Επισης οι περισσοτεροι αρνηθηκαν καλυτερη τιμη.

Συνηθως αυτοι που ζητουσαν απο 750 + ηταν διατεθειμενοι να πεσουν 50 ευρω. ΟΛΑ τα σπιτια ειτε ηταν μαπα ηταν οχι εφευγαν στο μπαμ μπαμ.

Και μιλαμε για ψαξιμο 1 χρονου χωρις ιδιαιτερη πιεση αφου υπηρχε ηδη σπιτι.

Πατρα ή Αθηνα; Περιοχή;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#157223 Αθηνα, περιοχες που κοιτουσαν ηταν Αγια Παρασκευη, Χαλανδρι, Βριλησσια και μερικα Παλιο Φαληρο.

Φιλος νοικιασε 500 κατι σε καινουρια οικοδομη σε παραλληλο της Κατεχακη ενα διαμερισμα πολυ μικροτερο απο 100 τμ. Και αυτος μετα απο πολυ ψαξιμο μιας και το αρχικο του budget ηταν 400-450 αλλα καθε φορα που τον ρωτουσα πως παει το ψαξιμο μου ελεγε "|λογοκρισία| δεν ειναι δυνατον να τα εχουν φτιαξει μηχανικοι αυτα τα σπιτια. Δεν εχω βρει ακομα καποιο σπιτι με ολα του τα δωματια τετραγωνα".

Πατρα καμια σχεση με τα παραπανω. 450 η 500 νοικιαζει ο απο πανω μας διαμερισμα 150 τμ με δυο θεσεις στην πιλοτη.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#157237 Μα για να δινεις 800€ για ενοικιο, ποσα πρεπει να μπαινουν στο σπιτι;;; 3κ; Γιατι αν βαλουμε μεσα σουπερ μαρκετ, βενζινες, κλπ....

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
xenos έγραψε:Μα για να δινεις 800€ για ενοικιο, ποσα πρεπει να μπαινουν στο σπιτι;;; 3κ; Γιατι αν βαλουμε μεσα σουπερ μαρκετ, βενζινες, κλπ....

< >

Δινεις λιγοτερα. Το θεμα όμως τι σπιτι μπορεις να βρεις με τα λεφτα που διαθέτεις. Αυτό ενδιαφερει.
Άβαταρ μέλους
By skous
#157261 Εγώ πάντως σε περιοχές που έχουν αναφερθεί (Αγία κλπ) θεωρώ τα 600€ λογικό άνω όριο για καλό σπίτι (100τμ και >2ο όροφο, με πάρκινγκ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θέλω σιγά σιγά να κοιτάω για <100 τ.μ 3άρι, με μπάνιο και W/C, ηλιακό και θέση στάθμευσης σε περιοχές κάτω Ελληνικό, Κάτω Γλυφάδα άντε το πολύ Βούλα σύνορα με Γλυφάδα (για να κάνω και baby sitting στον koutsan :s_biggrin ).
Κριτήρια, ηλικία αδιάφορη, αρκεί να έχει σωστή κουζίνα και μπάνια. Αυτόνομη θέρμανση καλό είναι να υπάρχει, ή έστω κεντρική χωρίς προβλήματα με κοινόχρηστα κλπ.
Εγώ για κάτι τέτοιο ψάχνω στα 500€, για κάτι καλό, ίσως και λίγο παραπάνω. Σίγουρα πάντως κάτω από 600€, ούτε καν κοντά σ' αυτά.
Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο, ελπίζω να μην είναι αδύνατον.
Αν δεν βρω, θα κοιτάξω και επιλεκτικά και Άνω Γλυφάδα και στα Σούρμενα-Άνω Ελληνικό που είμαι τώρα. Αργυρούπολη δεν θα ήθελα.
Μήπως να ξεκινήσω ψάξιμο; :ninja:
Με αυτά που διαβάζω εδώ πέρα, με έχετε αγχώσει παλιόπαιδα! :s_wacko

Πολύ αισιόδοξος είσαι....

.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157288 Λοιπόν γιά να μην φαντασιώνεστε άδικα .

Οταν λέτε περιοχές να ξέρετε ότι και οι περιοχές έχουν περιοχές . Και η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια .
Προφανώς όταν μιλάς για τέτοιες που είναι και διαφόρων επιπέδων και τις συγκρίνεις με τους παράλληλους της Κατεχάκη , είναι σαν να συγκρίνεις Ε class με hundai atos πρώτης γενιάς :lol:

Στην Κατεχάκη τα οικόπεδα είναι μικρά και τα σπίτια κολλημένα και ο συντελεστής δόμησης 3,6 . Στις άλλες που είπαμε είναι από 0,80 μέχρι 1 . Δηλαδή σε οικόπεδο 400 μέτρων στην Κατεχάκη χτίζεις 7όροφη οικοδομή 15 διαμερισμάτων , ενώ στο Χαλάνδρι χτίζεις 2-3 διαμερίσματα . Αυτό προφανώς αντικατοπτρίζεται και στο ενοίκιο .

Αλλά έχουμε και άλλα . Οσοι μετά το 2000 έχτισαν περί την Κατεχάκη έδωσαν 5-6 από τα 15 διαμερίσμα στους οικοπεδούχους . Αυτά είναι προς ενοικίαση τουλάχιστον τα μισά .

Στις άλλες περιοχές ο οικοπεδούχος πήρε 1 διαμέρισμα που μένει και 1 που νοικιάζει μέχρι να μείνει εκεί το παιδί του .
Αρα εξ αντικειμένου υπάρχουν ελάχιστα σπίτια για ενοικίαση .

Γιά να έχετε μιά ιδέα σε ένα συγκρότημα 4 πολυκατοικιών και 27 διαμερισμάτων στο Χαλάνδρι σε καλό σημείο και κοντά στο μετρό , αυτής της δεκαετίας του 2000 , τα προς ενοικίαση ήταν αρχικά 13 των οικοπεδούχων και όσων τα αγόρασαν για τα παιδιά τους και τώρα είναι μόνο 8 , τα οποία παραμένουν συνεχώς νοικιασμένα και όταν αλλάζει ο ενοικιαστής δεν το μαθαίνουμε γιατί δεν βγαίνει ενοικιαστήριο στις εισόδους , αλλά νοικιάζονται αμέσως . Τα ενοικιαζόμενα είναι 1 65άρι , 1 85άρι , 4 110άρια και 2 170άρια .

Οσο δεν αγοράζονται σπίτια η ανάγκη για στέγαση που είναι πραγματική θα πηγαίνει στο ενοίκιο . Εκεί θα έχουμε αυξήσεις στα καλά , αλλά και μειώσεις σε όσα έχουν θέματα .

Το σπίτι του 1989 που αναφέρθηκε δεν έχει μόνωση στα στοιχεία μπετού , αλλά μόνο ελαφρύ φελιζόλ στους τοίχους , οπότε η διαφορά του στην θέρμανση με ένα του 1995 είναι αρκετά μεγάλη . Προφανώς ανάλογα είναι και οι τιμές , αλλά τον βασικότερο ρόλο τον παίζουν οι περιοχές που βρίσκονται .

Πάντως μου κάνει και εμένα μεγάλη εντύπωση που τα δύο μεγάλα σπίτια των 170 τμ , από το τέλος του 2001 που τα παρέδωσα μέχρι σήμερα δεν έχουν μείνει συνολικά ξενοίκιαστα πάνω από κάποιους μήνες , ενώ τώρα που άλλαξε το ένα , νοικιάστηκε μέσα σε 15 μέρες . Και τα ενοίκια είναι ακριβά . Αρχικά ήταν 1600 , σήμερα νομίζω 1200 η και παραπάνω .
Άβαταρ μέλους
By criuser
#157295 Εγώ απλώς απάντησα στον φίλο σου , που δεν έβρισκε τετράγωνα δωμάτια , να του πω ότι όταν χτίζεις κολλητά και πάνω στην οικοδομική γραμμή τότε το κτίριο έχει τις γωνίες των ορίων του και προφανώς αυτές σπανίως είναι κάθετες .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#157297 Μένω σε τρίγωνη πολυκατοικία (δεύτερη φορά) και το τριγωνικό μπάνιο ή κουζίνα (βασικά είναι παράγωνα) δεν με πτοούν αν είναι σωστά σχεδιασμένα. Το ίδιο και η έλλειψη ορθών γωνιών (κάτι που ανακάλυψα πχ όταν έβαλα μια μοκέτα). Άλλα είναι πιο σημαντικά.
Το πιο σωστό είναι αυτό που μόλις είπε ο criuser, περιοχή και υποπεριοχή, βασικά μπορεί στο ίδιο σημείο 2-3 πολυκατοικίες να είναι περιζήτητες και μισό στενό πιο πέρα να μην πάει κανένας. Έχει να κάνει και με το σημείο αλλά και με την κατασκευή του κτιρίου, ποιότητα, σχεδίαση, αντοχή στο χρόνο (που βλέπω να γίνεται πιο σημαντικό από την χρονολογία δόμησης), εντύπωση εισόδου/ανελκυστήρα, κοινόχρηστα (που πολλοί ξεχνάνε να προσθέσουν στο ενοίκιο και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά) και βέβαια κάτοικοι (πόσοι είναι, καλύτερα σχετικά λίγοι, ποιοι είναι, αν πληρώνουν για κοινόχρηστα και συντήρηση, αν είναι ήσυχοι και πολιτισμένοι, αν είναι ιδιοκτήτες ή νοικιάρηδες και άλλα τέτοια). Και αυτά μπορούν να καθορίσουν τιμή σαφώς ψηλότερη από τα γειτονικά και φαινομενικά υπερβολική. Και αυτά συνήθως θα δωθούν εύκολα και γρήγορα μέσω γνωστών. Γενικά λοιπόν τα πραγματικά καλά θα φύγουν εύκολα, τα κακά θα τα απορρίψουν σχεδόν όλοι και όλο το παιχνίδι γίνεται στα ενδιάμεσα.

Και δύσκολο και από τη μεριά του ιδιοκτήτη να αποφασίσει σε ποιον να δώσει το σπίτι. Βασική προϋπόθεση κάποιος που να πληρώνει. Δυστυχώς ελάχιστοι είναι εγγυημένοι (πχ γνωστός μου νοικιάζει σε προσωπικό πρεσβείας οπότε έχει μια σχετική σιγουριά) και το πως θα τους ξεχωρίσεις θέλει τέχνη και τύχη. Μερικά λαμόγια έρχονται και λένε αμέσως ναι και σε μεγάλη σχετικά τιμή, αυτοί είναι πιο πιθανό να μην πληρώνουν οπότε ξεπερνάνε το θέμα της τιμής, μέχρι να τους πετάξεις έξω θα ταλαιπωρηθείς, άσε που αν είναι και λίγο του υποκόσμου σε απειλούν και δεν τολμάς να κουνηθείς. Άλλοι πάλι λακίζουν αν μάθουν ότι μένεις στο ίδιο κτίριο γιατί ξέρουν ότι θα πρέπει να πληρώνουν μια και θα είναι εύκολο να τους κυνηγάς κάθε μέρα.

Με το άλλο για το ότι εκεί είναι λίγα ενώ αλλού στον ίδιο χώρο χτίζονται πολλά και αυτό σχετικά με την ζήτηση δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ γιατί απλά τα μενείναι ακριβά και τα δε είναι φτηνότερα και ως εκ τούτου πιο πολλοί ενδιαφερόμενοι θα υπάρχουν για τα πολλά φτηνά από ενδιαφερόμενους για τα πιο ακριβά λίγα, δηλαδή η τυχόν δυσκολία είναι και στις δύο περιπτώσεις υπαρκτή και πιθανότατα παρόμοια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#157304 Παντως , ιδιως αν δεν εχεις πολυ ελευθερο χρονο , η λυση του μεσιτη ειναι η καλυτερη...
Για νοτια προαστια που ενδιαφερεται κ ο Γρηγορης , δραστηριοποιουνται μερικα πολυ καλα ονονατα μεσιτων..τους θετεις επακριβως τις προυποθεσεις που θες , με την 1η μ@λακια που σου δειχνουν τους κοβεις , δινεις αμοιβη εφ οσον βρεις σπιτι (κατοπιν συμφωνιας) μισο ενοικιο κ δεν τρεχεις ασκοπα περα δωθε...
Άβαταρ μέλους
By xenos
skous έγραψε:Εγώ πάντως σε περιοχές που έχουν αναφερθεί (Αγία κλπ) θεωρώ τα 600€ λογικό άνω όριο για καλό σπίτι (100τμ και >2ο όροφο, με πάρκινγκ κλπ).

Εδω διαβαζουμε για 800€ ομως το οποιο θεωρειται και λογικο!

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#157327 Εγώ διάβασα τα 1200€ για τα 170τ.μ στο εξωτικό Χαλάνδρι που γίνονται ανάρπαστα, και μου έφυγε το σαγόνι... :s_wacko
Από αυτά που βλέπω πάντως, δεν είναι πως υπάρχει πληθώρα εδώ στα νότια, αλλά από ένα γρήγορο ψάξιμο, υπάρχουν σπίτια. Τα πιο ενδιαφέροντα, είναι αυτά του 80' που έχουν πλήρως ανακαινισμένα μπάνια-κουζίνα... Αυτά συνήθως όμως δεν έχουν πάρκινγκ...
:vava: