https://www.protothema.gr/world/article ... -akriveia/
https://www.protothema.gr/world/article ... -akriveia/
mirage έγραψε:Είναι δυσνόητο ε?, ταληρακια λοιπόν.224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.E;
.
224v έγραψε: ποιος κερδίζει???
224v έγραψε:mirage έγραψε:Είναι δυσνόητο ε?, ταληρακια λοιπόν.224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.E;
.
Σήμερα πχ μειώνεται ο ΦΠΑ, αύριο στο Χ προϊόν που ο ΦΠΑ από 24% έγινε πχ 16%. Η λιανική τιμή πρέπει να μειωθεί ανάλογα ναι η όχι. Όμως αυτό δεν συμβαίνει!!! Στο ραφι παραμένει η χθεσινή. Οπότε ο αγοραστής πληρώνει το κιλό πχ ίδια τιμή, το κράτος εισπρατει λιγότερο ΦΠΑ, ποιος κερδίζει??? Ο παρεχον την υπηρεσία - προϊόν, ένω θα έπρεπε εγώ ως τελικός αγοραστής να δω την αναλογη μειωση δλδ 8%.
Εάν όμως στο ράφι γράφει την τιμή του προϊόντος που θα πρέπει να είναι ίδια με εχθές και σήμερα, συν τον μειωμενο ΦΠΑ,
Η τελική τιμή θα είναι μικρότερη για μένα. Σωστά??
.
Νίκος Παππάς έγραψε:Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι.
mirage έγραψε:Δεν ειναι δυσνόητο, ακόμα και αν γράφεις με τρόπο σχεδόν ΣΧ, από την άλλη είτε έτσι είτε αλλιώς με αυτή την νοοτροπία το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.Ναι, αφού είμαστε σχεδόν ίδια σειρά με ΣΧ!!

Anonymous Founder έγραψε:Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.
![]()
Μην το κουράσουμε άλλο δηλαδή, αφού είναι σαφές τι συμφέρει, έτσι δεν είναι;
Η δική μου πρόταση είναι τύπου Ουγγαρίας: όχι όμως flat rate στους άμεσους, αλλά 0 (μηδέν). Και εννοείται επίσης 0 (μηδέν) στα ακίνητα, όσοι δεν έχουν ακίνητο να πάνε να κοιμηθούν κάτω από καμιά γέφυρα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Βάζουμε ένα 50% στον ΦΠΑ και είμαστε γαμάτοι, έτσι δεν θα μπορούν και οι έμποροι να κάνουν αυξήσεις, θα τους έχουμε προλάβει εμείς, αμ πως!
![]()
ΥΓ: Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση, να γίνουν οι εκλογές, να βγει η ΝΔ, γιατί τόση βλακεία δεν αντέχεται άλλο. Να πάρουν οι ιδιοκτήτες της την χώρα στα στιβαρά τους χέρια να τελειώνουμε. Αρκετά.
Νίκος Παππάς έγραψε:Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.224v έγραψε:mirage έγραψε:Είναι δυσνόητο ε?, ταληρακια λοιπόν.224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.E;
.
Σήμερα πχ μειώνεται ο ΦΠΑ, αύριο στο Χ προϊόν που ο ΦΠΑ από 24% έγινε πχ 16%. Η λιανική τιμή πρέπει να μειωθεί ανάλογα ναι η όχι. Όμως αυτό δεν συμβαίνει!!! Στο ραφι παραμένει η χθεσινή. Οπότε ο αγοραστής πληρώνει το κιλό πχ ίδια τιμή, το κράτος εισπρατει λιγότερο ΦΠΑ, ποιος κερδίζει??? Ο παρεχον την υπηρεσία - προϊόν, ένω θα έπρεπε εγώ ως τελικός αγοραστής να δω την αναλογη μειωση δλδ 8%.
Εάν όμως στο ράφι γράφει την τιμή του προϊόντος που θα πρέπει να είναι ίδια με εχθές και σήμερα, συν τον μειωμενο ΦΠΑ,
.
Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα
Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ
Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη
224v έγραψε:Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.
224v έγραψε:Ο μαγαζάτορας πάντα θα χρεώνει οποία τιμή θέλει, το να μην το κατανοείς αυτος δειχνει πως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Και το "Ε;" εκεί πήγαινε.Νίκος Παππάς έγραψε:Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.224v έγραψε:mirage έγραψε:Είναι δυσνόητο ε?, ταληρακια λοιπόν.224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.E;
.
.
Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα
Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ
Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη
.
224v έγραψε:Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.
.
vagmag έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.
![]()
Μην το κουράσουμε άλλο δηλαδή, αφού είναι σαφές τι συμφέρει, έτσι δεν είναι;
Η δική μου πρόταση είναι τύπου Ουγγαρίας: όχι όμως flat rate στους άμεσους, αλλά 0 (μηδέν). Και εννοείται επίσης 0 (μηδέν) στα ακίνητα, όσοι δεν έχουν ακίνητο να πάνε να κοιμηθούν κάτω από καμιά γέφυρα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Βάζουμε ένα 50% στον ΦΠΑ και είμαστε γαμάτοι, έτσι δεν θα μπορούν και οι έμποροι να κάνουν αυξήσεις, θα τους έχουμε προλάβει εμείς, αμ πως!
![]()
ΥΓ: Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση, να γίνουν οι εκλογές, να βγει η ΝΔ, γιατί τόση βλακεία δεν αντέχεται άλλο. Να πάρουν οι ιδιοκτήτες της την χώρα στα στιβαρά τους χέρια να τελειώνουμε. Αρκετά.
Κομματάκι ειρωνικό ποστ
Let's not lose time----> Copy. Μπουσσε μακαρι[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]