Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#820526 Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία: Πώς και γιατί κατέρρευσε το «ισπανικό μοντέλο» για την ακρίβεια

https://www.protothema.gr/world/article ... -akriveia/
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#820527 ΜΤΘΚΓΜΘ
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:
224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.

.
E;
Είναι δυσνόητο ε?, ταληρακια λοιπόν.
Σήμερα πχ μειώνεται ο ΦΠΑ, αύριο στο Χ προϊόν που ο ΦΠΑ από 24% έγινε πχ 16%. Η λιανική τιμή πρέπει να μειωθεί ανάλογα ναι η όχι. Όμως αυτό δεν συμβαίνει!!! Στο ραφι παραμένει η χθεσινή. Οπότε ο αγοραστής πληρώνει το κιλό πχ ίδια τιμή, το κράτος εισπρατει λιγότερο ΦΠΑ, ποιος κερδίζει??? Ο παρεχον την υπηρεσία - προϊόν, ένω θα έπρεπε εγώ ως τελικός αγοραστής να δω την αναλογη μειωση δλδ 8%.
Εάν όμως στο ράφι γράφει την τιμή του προϊόντος που θα πρέπει να είναι ίδια με εχθές και σήμερα, συν τον μειωμενο ΦΠΑ,
Η τελική τιμή θα είναι μικρότερη για μένα. Σωστά??

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#820532 Δεν ειναι δυσνόητο, ακόμα και αν γράφεις με τρόπο σχεδόν ΣΧ, από την άλλη είτε έτσι είτε αλλιώς με αυτή την νοοτροπία το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
224v έγραψε: ποιος κερδίζει???

κερδίζει και ο αγοράζων όταν κάνει συμφωνία να μη πάρει απόδειξη αλλά έκπτωση στην τιμή.
φυσικά όχι στο ΣΜ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:
mirage έγραψε:
224v έγραψε:Εάν αλλάξει ο ΦΠΑ κερδίζω τίποτα εγώ?? Αφού η τιμή στο ράφι μένει το ίδιο?? Εάν δεν φαίνεται η τιμη+ ΦΠΑ στο ράφι δεν αλλάζει κάτι για τον αγοραστή.

.
E;
Σήμερα πχ μειώνεται ο ΦΠΑ, αύριο στο Χ προϊόν που ο ΦΠΑ από 24% έγινε πχ 16%. Η λιανική τιμή πρέπει να μειωθεί ανάλογα ναι η όχι. Όμως αυτό δεν συμβαίνει!!! Στο ραφι παραμένει η χθεσινή. Οπότε ο αγοραστής πληρώνει το κιλό πχ ίδια τιμή, το κράτος εισπρατει λιγότερο ΦΠΑ, ποιος κερδίζει??? Ο παρεχον την υπηρεσία - προϊόν, ένω θα έπρεπε εγώ ως τελικός αγοραστής να δω την αναλογη μειωση δλδ 8%.
Εάν όμως στο ράφι γράφει την τιμή του προϊόντος που θα πρέπει να είναι ίδια με εχθές και σήμερα, συν τον μειωμενο ΦΠΑ,

.

Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα

Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ

Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Νίκος Παππάς έγραψε:Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι.

θυμάμαι μια στην εστίαση που τον ΦΠΑ τον είδαν μόνο οι μαγαζάτoρες στη τσέπη τους :x
ο ΦΠΑ κατέβηκε , το σουβλάκι ντεν κατέβηκε όμως .
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 06 Ιουν 2023, 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:Δεν ειναι δυσνόητο, ακόμα και αν γράφεις με τρόπο σχεδόν ΣΧ, από την άλλη είτε έτσι είτε αλλιώς με αυτή την νοοτροπία το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.
Ναι, αφού είμαστε σχεδόν ίδια σειρά με ΣΧ!!
Εξήγησε όμως γιατι θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα...??? Ποια νοοτροπια δλδ.??
Η λειτουργία του ΦΠΑ είναι δεδομένη σε όλη την Ευρώπη ακριβώς ώστε να πληρώνει ο τελικός χρήστης.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820542 Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.
:s_shout
Μην το κουράσουμε άλλο δηλαδή, αφού είναι σαφές τι συμφέρει, έτσι δεν είναι; :s_roses

Η δική μου πρόταση είναι τύπου Ουγγαρίας: όχι όμως flat rate στους άμεσους, αλλά 0 (μηδέν). Και εννοείται επίσης 0 (μηδέν) στα ακίνητα, όσοι δεν έχουν ακίνητο να πάνε να κοιμηθούν κάτω από καμιά γέφυρα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Βάζουμε ένα 50% στον ΦΠΑ και είμαστε γαμάτοι, έτσι δεν θα μπορούν και οι έμποροι να κάνουν αυξήσεις, θα τους έχουμε προλάβει εμείς, αμ πως!
:s_sarcastic

ΥΓ: Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση, να γίνουν οι εκλογές, να βγει η ΝΔ, γιατί τόση βλακεία δεν αντέχεται άλλο. Να πάρουν οι ιδιοκτήτες της την χώρα στα στιβαρά τους χέρια να τελειώνουμε. Αρκετά.
:s_music
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.
Μην το κουράσουμε άλλο δηλαδή, αφού είναι σαφές τι συμφέρει, έτσι δεν είναι; :s_roses

Η δική μου πρόταση είναι τύπου Ουγγαρίας: όχι όμως flat rate στους άμεσους, αλλά 0 (μηδέν). Και εννοείται επίσης 0 (μηδέν) στα ακίνητα, όσοι δεν έχουν ακίνητο να πάνε να κοιμηθούν κάτω από καμιά γέφυρα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Βάζουμε ένα 50% στον ΦΠΑ και είμαστε γαμάτοι, έτσι δεν θα μπορούν και οι έμποροι να κάνουν αυξήσεις, θα τους έχουμε προλάβει εμείς, αμ πως!

ΥΓ: Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση, να γίνουν οι εκλογές, να βγει η ΝΔ, γιατί τόση βλακεία δεν αντέχεται άλλο. Να πάρουν οι ιδιοκτήτες της την χώρα στα στιβαρά τους χέρια να τελειώνουμε. Αρκετά.

Κομματάκι ειρωνικό ποστ
Άβαταρ μέλους
By 224v
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:
mirage έγραψε:

.
E;

.

Θυμασαι πολλες μειωσεις ΦΠΑ γιατι εγω μονο αυξησεις θυμαμαι. Οποτε αυτο που λες δεν εγινε ποτε λογικα

Στα ΣΜ η τιμη στο ραφι αναγραφει πολλα αν μπορεις να τα διαβασεις. Λεει τιμη χωρις ΦΠΑ, ανα κιλο, ανα μεριδα, κλπ

Το θεμα ομως ειναι οτι εκτος απο την χαζομαρα σου Σκερτσου που ειναι λαθος σε συλλογισμο, γιατι αυτος που παιρνει 800 και χαλαει 500 στο ΣΜ θα ωφεληθει οποιοδηποτε ποσο εξοικονομισει και θα δει διαφορα στην τσεπη του, ενω αυτος που χαλαει 1.500 χεστηκε για το ποσο που εξοικονομει, ειναι λαθος και στα μαθηματικα. Στα 1.500 δεν γλυτωνεις 105€ αλλα 84,3€
Χαζομαρες² δηλαδη
Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
224v έγραψε:Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.

Αν δεν κόψει απόδειξη πάλι δε φαίνεται αν το pοs ανήκει σε ξένη τράπεζα, ή ακόμα και σε Ελληνική.
κάποιος του έβαλε χρήματα , σιγά τα ωααα
Άβαταρ μέλους
By mirage
224v έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:
mirage έγραψε:

.
E;

.

Χαζομαρες² δηλαδη
Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.

.
Ο μαγαζάτορας πάντα θα χρεώνει οποία τιμή θέλει, το να μην το κατανοείς αυτος δειχνει πως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Και το "Ε;" εκεί πήγαινε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:Το ότι δεν είδα μειώσεις δείχνει ότι εδώ ο μηχανισμός του ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει και για αυτό δεν έχει νόημα να μειωθεί. Ο μαγαζάτορας χρεώνει τιμή όση θέλει η του λείπουν τέλος πάντων και δεν αποδίδει ΦΠΑ αφού δεν κόβει αποδείξεις. Ειμουνα Πρέβεζα Παξους κλπ πηγμενοι από τουρίστες αλλά αποδείξεις???. Μόνο εάν πληρώνεις με κάρτα χρεώνονται και φαίνεται αναγκαστικά.

.

Το αν κοβει αποδειξεις ο μαγαζατορας δεν εχει σχεση με το υψος του ΦΠΑ. Ειτε ειναι 6%, ειτε 26 θα συμβει το ιδιο, ειδικα σε ταβερνες στα νησια που περιμενουν σε 2-3 μηνες να βγαλουν την χρονια ολη.
Ειναι θεμα συχνων ελεγχων, διασταυρωσης στοιχειων, λογαριασμων, ποινων, κλπ ωστε να μην σκεφτονται να το κανουν.

Το ιδιο και με μαστορους ολων των ειδικοτητων. Οταν ερχεται η ηλεκτρολογος στο σπιτι να κανει μια δουλεια και σου λεει 220€ συν ΦΠΑ ποσοι θα επιλεξουν να δωσουν επιπλεον 52€; Αλλα και 22 να ηταν θα υπηρχαν καποιοι που προτιμουσαν να τα γλυτωσουν.
Θα επρεπε να ειναι μεσα στην τιμη οπως ολα τα καταναλωτικα προιοντα που στην τιμη περιεχεται ο ΦΠΑ.

ΕΙναι καθαρα θεμα νοοτροπιας αν και αυτο με τα μαυρα σε τεχνιτες συμβαινει και αλλου στην Ευρωπη
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
vagmag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ λέω να φωνάξουμε οικονομικές σχολές και καθηγητές οικονομικών να μας πουν δυο λόγια για τους φόρους, γιατί αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν είναι τόσο καλή φάση οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, γιατί δεν τους πάμε όλους στο 50% και να τελειώνουμε με το θέμα φορολογία; Να καταργήσουμε εντελώς τους άμεσους φόρους, ούτε στα κέρδη, ούτε στα μερίσματα, ούτε πουθενά, μόνον έμμεσους και ΦΠΑ παιδιά, για να πληρώνουν πολλά οι πλούσιοι όπως λέει ο κος Σκέρτσος.

Κομματάκι ειρωνικό ποστ

Λυπάμαι, αλλά ο Σκέρτσος το ξεκίνησε, όχι εγώ. Δεν γίνεται ν'απαντήσεις διαφορετικά σε κάτι τόσο εξωφρενικό, καταλαβαίνω τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες για κάθε κόμμα, αλλά εδώ καταρρίπτονται όλες οι οικονομικές θεωρίες, μαζί με την κοινή λογική, άρα τι κουβέντα να γίνει;
:vava: