Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#899984 Δεν ξέρω αν υπάρχει περιοχή Αιγίνιο αλλά για κάποιο λόγο συνδύασα το Αγρίνιο και το επικό Αίγιο πέλαγος
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899986 Δεν διαδηλώνουν και αντιδρούν μόνον στην Ελλάδα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Ειδικά η νέα συμφωνία Mercosur μπορεί να είναι η ταφόπλακα για πολλούς στον τομέα.
https://www.lemonde.fr/en/economy/artic ... 80_19.html

Από εκεί και μετά, το να κλείνεις το δρόμο και να ζορίζεται όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν διαφέρει και πολύ από μια πορεία ή διαδήλωση. Και εκεί ενοχλείς.

Με κάποιον τρόπο όσοι διεκδικούν κάτι, θα ενοχλήσουν τους υπόλοιπους.
Το θέμα είναι πάντα με ποια πλευρά διαλέγεις να είσαι και αν θεωρείς πως αυτός που διαμαρτύρεται έχει κάποιο δίκιο.
Η δική μου γνώμη είναι πως αυτή τη φορά διαμαρτύρονται για κάτι πολύ πιο σοβαρό από το <όλα θα κιλά, όλα τα λεφτά>.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899987 Ειδικά με τις θανατώσεις των αιγοπροβάτων, έχουν ακουστεί πολλά.
Οι θεωρίες συνομοσίας βρήκαν εύφορο έδαφος και δίνουν και παίρνουν.
Η αλήθεια είναι οτι τα πρωτόλολλα απο ΕΕ ειναι αυστηρα, αλλά εμεις ξεκινησαμε,,, χαλαρά. Μετά 'ομως τρεχαμε και δε φταναμε και ισως εγιναν καποιες υπερβολές. Δεν θανατονόταν ομως ζώα χωρίς θετική ένδειξη.

Για τους συναιτερισμούς ειναι μεγαλη ιστορια στην Ελλαδα και δυστυχως απογοητευτική.
Στο χωριο που εχω τα δεντρα οι κατοικοι-παραγωγοί ειναι γενικα απο τους ευνοημενους οικονομικα λόγω δυναμικών καλλιεργειών (κυρίως τα αχλαδια).
Υπηρχε ενας συναιτερισμός απο παλιά, πριν 15 χρονια δημιουργήθηκε μια ομαδα παραγωγων με σκοπο να φτιαξουν ψυγείο για να αποθηκευουν τα αχλαδια και να τα διακινουν μονοι τους.
Το ψυγειο εγινε, δουλευει αρκετα καλα και εξασφαλιζει καλυτερες συνθηκες διακινησης και τιμες για ολους τους παραγωγους. Κυριως ωφελούμενοι ηταν οι μικροι μεσσαίοι παραγωγοι που πριν τους "καταπιναν" οι έμποροι.
Να μην τα πολυλογω, πολυ συντομα μια υποομαδα αποσπαστηκε και εφτιαξε ενα χωρο συγκεντρωσης ακριβως απεναντι (χωρις ψυγειο), ενω πολυ προσφατα ειχαμε κι αλλο κρουσμα, καποιοι που δεν συμφωνουσαν με τον πρόεδρο (και μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια να παρουν την προεδρια μεσω των εκλογων) εφυγαν επεισοδιακα και μαλιστα εκαναν ασφαλιστικα μετρα κατα της ομαδας (ευτυχως απορριφθηκαν).
Η ζημια ομως εχει γίνει. Ενω η ομαδα εχει πελατες απο ολη την Ελλαδα, φετος δεν εχει προϊόντα να καλυψει τους πελατες οι οποιοι πιθανον να πανε αλλου. Αυτοι που εφυγαν, οχι μονο δεν εφεραν τα προϊόντα τους στο ψυγειο, αλλα εκαναν και καμπάνια προσπαθώντας να επηρεασουν αλλους μικρους παραγωγούν να μην φερουν κι αυτοι τα δικά τους.

Αποτελεσμα ενα μικρο χωριο, να εχει χωριστει στα 3 και οι εμποροι να κανουν πάρτι κανοντας ουσιαστικα οτι θελουν.
Πως να τους βαλεις μυαλο αυτους... :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By dimik
#899992 Κρυσταλια παράγουν ;
Γιατί αυτή την ποικιλία από συγκεκριμένο χωριό την πληρώνουμε γύρω στα 4 ευρώ το κιλό στην Κύπρο αλλά είναι πεντανοστιμα τα άτιμα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimik έγραψε:Κρυσταλια παράγουν ;
Γιατί αυτή την ποικιλία από συγκεκριμένο χωριό την πληρώνουμε γύρω στα 4 ευρώ το κιλό στην Κύπρο αλλά είναι πεντανοστιμα τα άτιμα.

Η κύρια παραγωγη ειναι το Κρυστάλλι.
Εχουν και λιγα απο άλλες ποικιλίες, αλλά "το Κρυστάλλι ειναι ο βασιλιάς" + βιομηχανικά.

Μεχρι πρότινος η περιοχη πέριξ του Τυρναβου παρηγαγε ανω του 95% της εγχώριας παραγωγής Κρυσταλλιού.
Χθες περασα μια βολτα απο το ψυγείο, συσκευαζαν παλέτες για να φυγει φορτηγό για τη λαχαναγορα στην Αθήνα.
Ηδη τα αποθεματα τελειωνουν, απο Μάρτιο και μετα δεν θα υπαρχει προϊον :sorry:

Η τιμή παραγωγου φετος νομιζω ειναι 0,70€ στην καλυτερη, μαζι με διαλογη συσκευασια κλπ δε νομιζω να φευγει απο εδω πανω απο 1,20€ θα ρωτησω ομως για να σου πω ακριβώς
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Isambard έγραψε:Δεν διαδηλώνουν και αντιδρούν μόνον στην Ελλάδα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Ειδικά η νέα συμφωνία Mercosur μπορεί να είναι η ταφόπλακα για πολλούς στον τομέα.
https://www.lemonde.fr/en/economy/artic ... 80_19.html

Από εκεί και μετά, το να κλείνεις το δρόμο και να ζορίζεται όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν διαφέρει και πολύ από μια πορεία ή διαδήλωση. Και εκεί ενοχλείς.

Με κάποιον τρόπο όσοι διεκδικούν κάτι, θα ενοχλήσουν τους υπόλοιπους.
Το θέμα είναι πάντα με ποια πλευρά διαλέγεις να είσαι και αν θεωρείς πως αυτός που διαμαρτύρεται έχει κάποιο δίκιο.
Η δική μου γνώμη είναι πως αυτή τη φορά διαμαρτύρονται για κάτι πολύ πιο σοβαρό από το <όλα θα κιλά, όλα τα λεφτά>.

Διαδηλώνουν και αλλού στην Ευρωπη οι αγρότες επι ενα μήνα κλεινοντας τους βασικούς δρόμους της χώρας? :hmmm:
Ειχαν και εκει σκανδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ? :hmmm:
Τόσα χρόνια τα ιδια και τα ιδια κλεινουν τους δρόμους την ίδια περιοδο του χρόνου ενω συνεχίζουν να πουλάν τα προιοντα τους ,βασανιζοντας αυτους που τα αγοράζουν.Οποιο δικιο και να ειχαν ,αν ειχαν μετα απο οσα εχουν κανει και αυτοι το εχουν χάσει..
Επίσης οι πορείες γίνονται για κάποιες ώρες οχι εβδομάδες....Η συγκριση τουλάχιστον αστοχη για να μη πω κατι περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899999 Αν μιλάμε για τη Γαλλία που έβαλα, οι διαδηλώσεις κρατάνε συχνά και μήνες.
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί φταίνε οι αγρότες, δεν νομίζω πως είναι δίκαιο αυτό που λες.

Το πρόβλημα είναι πως σε όλο τον κόσμο το να είσαι αγρότης και κτηνοτρόφος γίνεται όλο και πιο δύσκολο και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.
Η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αντί να το ενισχύει, κάνει το αντίθετο, όλο και περισσότεροι φεύγουν από το επάγγελμα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω αν υπάρχει περιοχή Αιγίνιο αλλά για κάποιο λόγο συνδύασα το Αγρίνιο και το επικό Αίγιο πέλαγος

Έχει και (παρατημένο) αυτοκινητοδρόμιο

https://maps.app.goo.gl/drepVCALDATk2zDHA
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Isambard έγραψε:Από εκεί και μετά, το να κλείνεις το δρόμο και να ζορίζεται όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν διαφέρει και πολύ από μια πορεία ή διαδήλωση. Και εκεί ενοχλείς.
Όχι, όχι, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Στη μία περίπτωση, διαδήλωση, θέλεις να ακουστείς και σαν παρενέργεια ενοχλείς για λίγες ώρες. Όταν κλείνεις το δρόμο ο στόχος είναι κυρίως να ενοχλήσεις και να χρησιμοποιήσεις αυτό για να διεκδικήσεις κάτι, είναι εκβιαστική ενέργεια όπως και οι καταλήψεις, πλέον το να ακουστείς αποτελεί απλά την επιθυμητή παρενέργεια αλλά όχι το σκοπό.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#900007 Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο οι αγρότες(ας πούμε ότι έχουν καραδίκιο), το ότι κάααααθε χρόνο τέτοια εποχή "ζεσταίνουν τις μηχανές τα τρακτέρ" όπως πιασιάρικα αναφέρουν τα ΜΜΕ, δείχνει ότι από ένα σημείο και μετά κάνουν ότι κάνουν για να' χουμε να λέμε. Απορία μου -και ήρεμα ρωτάω- γιατί δεν τα κάνουν αυτά κατά άνοιξη ή καλοκαίρι μεριά. Ίσως γιατί έχουν δουλειά τότενες ενώ τώρα όσο να' ναι έχουν σπείρει και έχουν άπλετο χρόνο.
Μου θυμίζει τις καταλήψεις στα σχολεία. Ξεκίνησαν με...σοβαρούς λόγους και κατέληξαν κάθε χρόνο περί Οκτώβρη-Νοέμβρη μεριά, να κλείνουν τα σχολεία απαραίτητα έστω για 2 μέρες, έτσι για το χαβαλέ.
Καταλήγοντας, το να κλείσουν οι δρόμοι ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ, μου μοιάζει η φάση Φωτόπουλου, που απειλούσε να κατεβάσει διακόπτες λες και ήταν η ΔΕΗ δική του.
Τζάμπα νταϊλίκια δλδ...
Σε 1,5 χρόνο έρχονται εκλογές. Τα 6,5 που βρίσκεται πάνω η σημερινή κυβέρνηση είναι πλέον υπεραρκετά για να έχει σχηματιστεί πλήρης γνώμη για τα πεπραγμένα της έναντι των αγροτών. Αν θεωρούν ότι τα λεφτά τους βρίσκονται σε χέρια ολίγων φραπέδων και δημιουργημάτων του Μαρανέλλο αντί σε αυτούς που κάνουν από τις σκληρότερες δουλειές του κόσμου, ας πράξουν τα δέοντα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#900012 Τελικά ειχε πολύ δικιο ο Τζήμερος,

«Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.
Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή».

Οι αγρότες που ψηφισαν ΝΔ, σε μεγαλο ποσοστο θα ξαναψηφίσουν, γιατί...'ετσι έμαθαν.
Πριν τις εκλογες θα μοιραστει κανα ψιλο και όλα καλά...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#900031 Μιλώντας για φραπέδες μου εξήγησε κάτοικος της περιοχής πως γίνονται αυτές οι δουλειές.

Οι φραπεδες κλπ έχουν και τα ζώα και τα χωράφια που πρέπει για να παίρνουν επιδοτήσεις κι επειδή είναι μεγάλο-αγρότες έχουν και γνωριμίες.
Οι πολιτικοί θέλουν να μοιράσουν λεφτά.
Οι μικροαγροτες τα έκαναν πλακάκια με τους φραπεδες και εκμεταλλευομενοι τις γνωριμίες σε υπουργεία-οργανισμούς τους δήλωναν παραπάνω και μοιράζονταν την επιδότηση, έτσι ήταν win win για όλους
Ειδικα αν έπαιρναν και οι υπάλληλοι κάνα μεροκάματο εξτρα.

Οπότε οι πολιτικοί εξασφάλισαν ψήφους με χρήμα της ΕΕ, οι φραπεδες εξουσία και χρήμα, οι μικρότεροι και οι υπάλληλοι χρήμα.
Ιστορία του ελληνικού έθνους δηλαδή...

Αν και εφόσον γινόταν κανένας έλεγχος από υπάλληλο που δεν περνούσε απλά για κάνα τσίπουρο από την περιοχή το πολύ πολύ να μετέφεραν κάνα ζωντανό ή να άλλαζαν τα ενωτια.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#900041 Στην περιπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πολλές περιπτωσεις οι υπάλληλοι εκαναν τη δουλεια τους (οχι πάντα, αλλα σε αρκετες περιπτώσεις).
Τα ΑΦΜ που φαινόταν μη νομιμα (τα πιανει το συστημα αυτα, δεν χρειαζεται ψαξιμο ενα ενα) δεσμευοταν και δεν πληρωνοταν.
Μετα αρχιζαν οι πιεσεις απο πιο πάνω και στο τελος μετακινησεις ή μεταθεσεις (εχω γραψει παλαιοτερα για φιλο μου συμφοιτητη που τον εδιωξαν κακην κακως γιατι δεν υπεγραφε).
Τελικα ολα αρχιζουν να εχουν μια λογικη. Οι πρόεδροι που "δεν εκαναν" κατα τον υπουργο και εξωθούνταν σε παραίτηση, η αλλαγη τοσων προεδρων σε συντομο χρονικο διάστημα...

Τωρα βεβαια τα "ψηλα (πολιτικά) κλιμακια" σφυριζουν αδιαφορα... :whistlink: δεν ξερουν, δεν ειδαν, δεν ακουσαν... :rant:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#900052 Τώρα που οι αγρότες σηκώσανε μπάρες σε διόδια, τα χαμένα των κοινοπραξιών ποιος θα τα πληρώσει?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:Τώρα που οι αγρότες σηκώσανε μπάρες σε διόδια, τα χαμένα των κοινοπραξιών ποιος θα τα πληρώσει?

Βαση συμβασης το κρατος. Ω ναι, υπαρχει τετοια προβλεψη για διαφυγοντα κερδη και πηραν λεφτα και τις δυο φορες των λοκνταουν