Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Ισχύει αυτό που έχω διαβάσει, πως αν βλέπεις καλύτερα κοντά χωρίς γυαλιά μυωπίας, είναι σημάδι πως εμφάνισες πρεσβυωπία;
Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πράγμα, αλλά εδώ και χρόνια. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ γυαλιά πρεσβυωπίας όμως...

Άσχετο με το παραπάνω, θα ξαναπροτείνω φωτοχρωμικούς φακούς, εγώ έχω βρει την υγειά μου με αυτούς!

Η πρεσβυωπια δεν οριζεται σαν μειωμενη κοντινη ωραση? Πως θα βλέπεις καλυτερα κοντα?
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#95940 Ο πατέρας μου (55 χρονων) χρόνια μυωπας, κοντά στο 3, πλέον για κοντινά "σηκώνει" τα γυαλιά μυωπιας. όντως φταίει η πρεσβυωπια της ηλικίας και του το έχουν πει και γιατροί.

<
Άβαταρ μέλους
By nafpaktos
#98918 Λοιπον παιδες πριν μερικα χρονια πηρα αυτο το γυαλι http://www.forward.gr/kayaks/sea-specs-googles.html .Τα χρησιμοποιω στη θαλασσα.μετα απο καμποσο καιρο ειχαν αρχισει οι φακοι να ξεθωριαζουν περιμετρικα.δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο. :omg: :omg: :omg: .ο φακος ειναι απο πλαστικο.οταν τα φοραω νιωθω οτι η ποιοτητα ειναι κακη αλλα μετα απο το ξεθωριασμα πιστευω οτι πρεπει να ειναι οχι απλα κακη αλλα ΚΑΚΙΣΤΗ.εχει κανεις αναλογη εμπειρια;;;επισης θα ηθελα να μου προτεινετε γυαλια για θαλασσα(κανω windsurf)και γυαλια για εργοταξιο(εννοω να ειναι καλη ποιοτητα και σχετικα καλη τιμη)

Εικόνα
picture uploading
Εικόνα
images hosting
Άβαταρ μέλους
By vagmann
saxon_747 έγραψε:Βλέπω συνέχεια στο facebook διαφήμιση για τα hawkers. http://hawkersco.com/
Τι ξέρουμε για αυτά ;

Μου εφεραν ενα τετοιο προχτες για σφιξιμο...
Σοβαρα!ΜΗΝ πεταξεις τα 25€,οι μαυροι/Ζαρα εχουν πολυ καλυτερα...στα μισα λεφτα :iconcool:

@nafpaktos
Οι φακοι σου ειναι polarized,και εχουν παρει αερα περιμετρικα λογω α.κακης χρησης,β.πιεσης απο τον σκελετο στον φακο(δλδ οι φακοι ειναι κομμενοι μεγαλοι μεσα στον σκελετο),θελουν αλλαγη και υπολογιζεις στα 20-25€ αν αξιζει ο σκελετος...

Καλη φτηνη(60-80€) εταιρια σε αθλητικα γυαλια,με ανταλλακτικα και 3 σετ φακων αλλου χρωματος:
http://sunwise.co.uk/
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#102557 Vagmann ,για τους hoya φακους (για ορασεως) ποια η γνωμη σου? :)
Επισης απο περιεργεια μιας και το ανεφερες πως αντιμετωπιζεις οτ(αν) σου φερνουν π.χ ενα γυαλι αγορασμενο απο πλανοδιο/μουφα whatever για να του βαλεις καλυτερους φακους?
Άβαταρ μέλους
By vagmann
socratesn έγραψε:Vagmann ,για τους hoya φακους (για ορασεως) ποια η γνωμη σου? :)
Επισης απο περιεργεια μιας και το ανεφερες πως αντιμετωπιζεις οτ(αν) σου φερνουν π.χ ενα γυαλι αγορασμενο απο πλανοδιο/μουφα whatever για να του βαλεις καλυτερους φακους?

Hoya / Essilor ειναι η καλυτερες εταιριες οργανικων φακων,με τις καλυτερες επιστρωσεις.Προσωπικα δουλευω Essilor καθως εχουν ξεφυγει της hoya κατα πολυ τα 3-4 τελευταια χρονια...

Με τα κινεζακια που τα λεω εγω,δεν εχω κανενα προβλημα...Αν τεχνικα γινεται να κοπουν φακοι,θα τα φτιαξω,αν δεν το κανω εγω θα τα κανει καποιος αλλος...Επισης υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν μπορουν να διαθεσουν ενα 80/100ρι για ενα αξιοπρεπες ζευγαρι γυαλιων ηλιου,υπαρχουν αλλοι που θελουν να φορουν 3-4 διαφορετικα σχεδια...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
vagmann έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Βλέπω συνέχεια στο facebook διαφήμιση για τα hawkers. http://hawkersco.com/
Τι ξέρουμε για αυτά ;

Μου εφεραν ενα τετοιο προχτες για σφιξιμο...
Σοβαρα!ΜΗΝ πεταξεις τα 25€,οι μαυροι/Ζαρα εχουν πολυ καλυτερα...στα μισα λεφτα :iconcool:

Α μπα. Απλά αναρωτήθηκα. Thanks for the feedback. :s_thumbsup
Σε αυτό το στυλ τι θα μπορούσα να δω; (Οικονομικό και αξιοπρεπες)
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#103506 Τι να σε πω ρε σαξονα,οικονομικα και καλα ειναι τα arnette,αλλα μιλαμε για 70-100€...Ειδικα τα πολωτικα τους που ειναι και polycarbonate δεν παιζονται στα λεφτα τους...
Γενικα κατω απο 50 -60,δεν αγοραζεις γυαλια ηλιου...
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#113246 Ξέρουμε κόστος φακών σε Aviator (ray ban); Τα persol μου τα λυπάμαι για την παραλία :innocent:
Aπο ebay συνολικά βγαίνει πάνω από 70 ευρώ , ενώ στα amazon είτε δεν στέλνουν , είτε είχαν μόνο για 55αρια (και με παραπάνω συνολικό κόστος).