Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#122264 1000 σελίδες πλέον το θέμα .

Ο Αντρέας είχε δηλώσει , θα διορίσω το 30 % των Ελλήνων και θα βγαίνω πάντα .
Το έκανε .
Δημόσιο , Δήμοι , ΔΕΚΟ , κρατικές τράπεζες και κρατικές και δημοτικές επιχειρήσεις , είχαν πάνω από 1,5 εκ κόσμο .
Υπολογίστε ότι ο ενεργός πληθυσμός είναι περί τα 4,5 εκ και μιά χαρά έκατσε το θέμα .
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#122272 Ρε παιδιά ( :shifty: ) τι πάθατε με τους δυ;
Ας πληρώσει και κάνας άλλος.
Εξάλλου τα γρικονόμικς (= "μηδέν απολύσεις στο δεμόσιο, να πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός απ' τους υπαλλήλους του χρεοκοπημένου") απέδωσαν, η οικονομία μας πάει μια χαρά. Τι πρόβλημα έχετε;
Επειδή δεν διοριστήκατε κι εσείς; :rant: Ας ήσασταν άξιοι.

(α, στη σύγκριση με τις...άλλες χώρες :shifty: , βάλτε και τη μικρονανοπικολεπτομέρεια ότι τα άλλα κράτη ΔΕΝ χρεοκόπησαν)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
vice246 έγραψε:^ δεν εχει σχεση ο αριθμος. (εχει αναφερθει απο πολλους στο τοπικ). αλλα η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιων που προσφερει στη χωρα ο ΔΤ…

Όταν είσαι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό και για να καλύψεις τις μισθοδοσίες είσαι υποχρεωμένος να δανείζεσαι από αγανακτισμένες έως εχθρικές αγορές/εταίρους και να παραχωρείς μέρος της εθνικής σου κυριαρχίας για να τα καταφέρεις, (για αυτό δεν παραπονιόμαστε; ) φυσικά και έχει σχέση ΚΑΙ ο αριθμός.

Το ίδιο είναι σε μια χρεωμένη χώρα να πρέπει να καλύψεις 700.000 μισθούς και το ίδιο 600.000, 500.000, ή 400.000;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Panosss έγραψε:Ρε παιδιά ( :shifty: ) τι πάθατε με τους δυ;
Ας πληρώσει και κάνας άλλος.
Εξάλλου τα γρικονόμικς (= "μηδέν απολύσεις στο δεμόσιο, να πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός απ' τους υπαλλήλους του χρεοκοπημένου") απέδωσαν, η οικονομία μας πάει μια χαρά. Τι πρόβλημα έχετε;
Επειδή δεν διοριστήκατε κι εσείς; :rant: Ας ήσασταν άξιοι.

(α, στη σύγκριση με τις...άλλες χώρες :shifty: , βάλτε και τη μικρονανοπικολεπτομέρεια ότι τα άλλα κράτη ΔΕΝ χρεοκόπησαν)

Μπορείς να μας πείς κατά πόσο έχουν συμβάλλει στην χρεωκοπία μας τα άλλα περιούσια κράτη που μνημονεύεις ?
Τα χάλια των κλεφτών πολιτικών μας τα γνωρίζουμε, οι άμομες παρθένες στας Ευρώπας που τιμάς συνεχώς πόσο καθαρές και άμεμπτες είναι και πόση συνεπευθυνότητα έχουν ? Για πες...
Γιατί μη μου πείς ότι δεν φταίνε καθόλου γιατί θα είσαι λάθος.
Αρκετά πια με την Ελλάδα που κάνει όλα τα στραβά κουλούρια και οι άλλοι είναι πάντα και σε όλα άψογοι, αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Panosss έγραψε:Ας απαντήσει άλλος, εμένα με νίκησες.

Σωστή απάντηση θέλω στο διαρκές παραλήρημα σου, όχι να σε νικήσω, αυτό μου είναι αδιάφορο.
Άβαταρ μέλους
By vice246
Χρήστος Λάππας έγραψε:
vice246 έγραψε:^ δεν εχει σχεση ο αριθμος. (εχει αναφερθει απο πολλους στο τοπικ). αλλα η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιων που προσφερει στη χωρα ο ΔΤ…

Όταν είσαι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό και για να καλύψεις τις μισθοδοσίες είσαι υποχρεωμένος να δανείζεσαι από αγανακτισμένες έως εχθρικές αγορές/εταίρους και να παραχωρείς μέρος της εθνικής σου κυριαρχίας για να τα καταφέρεις, (για αυτό δεν παραπονιόμαστε; ) φυσικά και έχει σχέση ΚΑΙ ο αριθμός.

Το ίδιο είναι σε μια χρεωμένη χώρα να πρέπει να καλύψεις 700.000 μισθούς και το ίδιο 600.000, 500.000, ή 400.000;

Δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη… γιατι και η δικη μου μπορει να μην ειναι η σωστη…
αλλα το μετρο "ποναει χερι, κοψει χερι" δεν εχει αποδωσει τα αναμενομενα εκει οπου εφαρμοστηκε. εκτος απο αυτο εχει επιβληθει η αναλογια 5/1 στις αποχωρησεις/προσληψεις και ο αριθμος μειωνεται ραγδαια… .ενω παραλληλα οι μισθοι και οι συνταξεις εχουν περικοπει σε μεγαλο ποσοστο… .
Ολα κρατιουνται σε μια δυσκολη ισορροπια και επειδη τυχαινει να βρισκομαι στην χειροτερη θεση ever (σε σημειο να μη ελπιζω σε τιποτα) δε σημαινει οτι το να αποκτησω περισσοτερους "συναδελφους" στην ανεργια, θα βελτιωθει ξαφνικα η θεση ολων μας. .
εκτος και εαν το βλεπω υστεροβουλα… να μη εχω σπρωξιδι στα συσσιτια της αρχιεπισκοπης… :)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#122356 Nα και ένα πρόσφατο βόρειο λαμόγιο, μα είναι δυνατόν βόρειος και να κάνει τέτοια πράγματα ? μάλλον Έλληνα προπάπου θα είχε.

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomia ... r-operator
Άβαταρ μέλους
By kacey
#122359 Σε 30 χρονια απο σημερα, τα ιδια θα λεμε/γραφουμε. Απλα τοτε θα μας δειχνει καμμια Βουλγαρια (αυτη που "δεν θα γινουμε εμεις βουλγαρια") ως το κακο παραδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
vice246 έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:

Δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη… γιατι και η δικη μου μπορει να μην ειναι η σωστη…
αλλα το μετρο "ποναει χερι, κοψει χερι" δεν εχει αποδωσει τα αναμενομενα εκει οπου εφαρμοστηκε. εκτος απο αυτο εχει επιβληθει η αναλογια 5/1 στις αποχωρησεις/προσληψεις και ο αριθμος μειωνεται ραγδαια… .ενω παραλληλα οι μισθοι και οι συνταξεις εχουν περικοπει σε μεγαλο ποσοστο… .
Ολα κρατιουνται σε μια δυσκολη ισορροπια και επειδη τυχαινει να βρισκομαι στην χειροτερη θεση ever (σε σημειο να μη ελπιζω σε τιποτα) δε σημαινει οτι το να αποκτησω περισσοτερους "συναδελφους" στην ανεργια, θα βελτιωθει ξαφνικα η θεση ολων μας. .
εκτος και εαν το βλεπω υστεροβουλα… να μη εχω σπρωξιδι στα συσσιτια της αρχιεπισκοπης… :)

Δηλαδή, ο ετοιμοθάνατος (οικονομικά) ανησυχεί μήν τυχόν και του μειωθούν τα έξοδα (μισθοί των δυ).
Υπάρχει ένας που να υποστηρίζει ότι δεν μας αξίζει η χρεοκοπία;
Άβαταρ μέλους
By kacey
vice246 έγραψε:δε σημαινει οτι το να αποκτησω περισσοτερους "συναδελφους" στην ανεργια, θα βελτιωθει ξαφνικα η θεση ολων μας.

α) θα σταματησουν να πληρωνονται απο τη τσεπη σου καποιοι που δεν επρεπε να πληρωνονται.
β) αυτα τα χρηματα θα χρησιμοποιηθουν για αλλα πραγματα που λειπουν απο ολους μας.
γ) θα αναγκαστουν να κανουν κατι αλλο, απο το να κανουν μια μετρια δουλεια εχοντας τη σιγουρια της μη απολυσης και της μη πληρωμης
δ) (και κυριοτερο) δεν μπορει να στεκει η λογικη "να συνεχισω να πληρωνω καποιους που δεν πρεπει να πληρωνω, γιατι αλλιως θα εχω περισσοτερους ανεργους". Δεν μπορει δηλαδη το επιχειρημα για τη διατηρηση καποιου σε θεση και μισθολογιο να ειναι μονο το "να εχει δουλεια".
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
vice246 έγραψε:Ολα κρατιουνται σε μια δυσκολη ισορροπια και επειδη τυχαινει να βρισκομαι στην χειροτερη θεση ever (σε σημειο να μη ελπιζω σε τιποτα) δε σημαινει οτι το να αποκτησω περισσοτερους "συναδελφους" στην ανεργια, θα βελτιωθει ξαφνικα η θεση ολων μας. .

Εγώ πιστεύω ότι είναι απείρως προτιμότερο να αποκτήσεις περισσότερους συναδέλφους στην ελεύθερη αγορά εργασίας που θα αναγκαστούν να εργαστούν κάπου όπου:

α) θα είναι πραγματικά απαραίτητοι = κάποιος δεν θα μπορεί να κάνει την δουλειά του χωρίς αυτούς.

β) δεν θα πληρώνονται από την τσέπη του φορολογούμενου (υποθέτω και απ' την δική σου)

Αν με κάποιο μαγικό τρόπο ιδιωτικοποιούσαμε ολόκληρο το δημόσιο και ο νέος ιδιοκτήτης είχε την υποχρέωση να παρέχει το ίδιο και καλύτερο έργο με πριν αλλά με το ελεύθερο από το κράτος και την κοινωνία να κρατήσει όσους χρειάζεται για να κάνει την δουλειά και να διώξει όσους δεν χρειάζεται, πόσοι πιστεύεις ότι θα παρέμεναν; Όλοι; Η συντριπτική πλειοψηφία;
Άβαταρ μέλους
By soch
#122381 @kacey
1. το β είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, εκτός αν θεωρείς πως οι κυβερνώντες θα κάνουν άριστη ανακατανομή οικονομικών πόρων προς το ευρύτερο καλό.
2. στο γ. πάλι ακροβατείς: η "σιγουρια της μη απολυσης και της μη πληρωμης" δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι "κανουν μια μετρια δουλεια"
3. το α fixed: "α) θα σταματησουν να πληρωνονται απο τη τσεπη όλων όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καποιοι που δεν επρεπε να πληρωνονται."