Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#557695 Πολλά βαρύ καί όχι, με λίγο μερμηγκι μέσα στη ζάχαρη. :iconcool:

Λεφτά υπάρχουν, γιολο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:
Λεφτά υπάρχουν, γιολο. :shifty:

αρχοντες σας εκανε ο συριζα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#557699 τωρα που ερχετε ο κουλης, θα σας κοπουνε οι ΣΟΥΖΕΣ. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#557732 Υπομονή και τζούρα θα πάρεις και Κοna να είσαι VFM...

Τις είδα απ έξω απ έξω τις Jura αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι.
Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως δεν το είχα δει και μου κίνησε την περιέργεια.

550 έχω ναι παίρνω για την Lelit, βγάλε και το ΦΠΑ παίζει να έρθει εντός budget.

< >
Άβαταρ μέλους
By gakost
dimik έγραψε:Το Amazon μου κάνει full refund και ετοιμάζομαι να στείλω την μηχανή πίσω και να πάρω μια υπεραυτόματη γιατί δεν υπάρχει πλεόν χρόνος/χώρος για ενασχόληση.

Μου γυάλισε η https://www.amazon.it/Gaggia-Automatica ... ia+velasca

υπάρχει κάποια άλλη δοκιμασμένη ή μη εναλλακτική από τους πιο γνώστες του σπορ; :hmmm:

Εγώ εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ την Jura Ena Micro 90 και είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχει γαλατιέρα -δεν με ενδιέφερε κιόλας, αλλά κάνει αφρόγαλα από ξεχωριστό ποτήρι που είχε. Η Jura είναι από τις καλές στον χώρο των υπεραυτόματων δηλαδή βάζεις κόκους πατάς το κουμπί και πίνεις καφέ και με λίγο πλύσιμο.

Από αναλώσιμα δεν ξέρω οι άλλες πως δουλεύουν η δικιά μου θέλει ένα φίλτρο νερού κάθε 2 μήνες ή 50 λίτρα νερού και μια καθαριστική ταμπλέτα κάθε 3 ή 4 μήνες

https://gr.jura.com/en/homeproducts/machines
Άβαταρ μέλους
By fot
#557755 Στο θέμα του καφέ - κόκκου, προτιμώ τον τελευταίο πολύ καιρό Hausbrandt Gourmet και μόνο, έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλους τους καφέδες που συναντάς σε κοινό καφεκοπτείο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimik έγραψε:Η κυρα-Lelit πέθανε, βασικά πέθανε ο ενσωματωμένος μύλος καθώς ο ρυθμιστής κοψίματος δεν γυρίζει πια. :rant: .......

Ποτέ δε συμφωνούσα στην αγορά οποιασδήποτε συσκευής "compact".
Τη Lelit όμως σαν απλή μηχανή (άνευ μύλου) την είχα ζηλέψει, αλλά δεν αξιώθηκα να αγοράσω έστω την 41 PL em. :(
ΒΤW : Αισθάνομαι άρχοντας που η Gaggia Evolution , αν και έκλεισε 7ετία , με καθημερινή χρήση 3-4 καφέδες μ.ο. αλλά και με τακτική συντήρηση αφαλατώσεων, συνεχίζει να είναι "εργάτης". :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:
dimik έγραψε:Η κυρα-Lelit πέθανε, βασικά πέθανε ο ενσωματωμένος μύλος καθώς ο ρυθμιστής κοψίματος δεν γυρίζει πια. :rant: .......

Ποτέ δε συμφωνούσα στην αγορά οποιασδήποτε συσκευής "compact".
Τη Lelit όμως σαν απλή μηχανή (άνευ μύλου) την είχα ζηλέψει, αλλά δεν αξιώθηκα να αγοράσω έστω την 41 PL em. :(
ΒΤW : Αισθάνομαι άρχοντας που η Gaggia Evolution , αν και έκλεισε 7ετία , με καθημερινή χρήση 3-4 καφέδες μ.ο. αλλά και με τακτική συντήρηση αφαλατώσεων, συνεχίζει να είναι "εργάτης". :s_coffee

Δεν θα διαφωνήσω πλεόν :oops:

Ο αδερφός μου που πήρε ξεχωριστά την ίδια μηχανή με μύλο πριν απο εμένα δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα.

Εδώ που τα λέμε και η δική μου φτιάχνεται με κόστος γύρω στα 30€ από ότι έψαξα αλλά εφόσον καλύπτεται ακόμα από εγγύηση καλυτερα να κάνω την αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#557809 Εμένα μου είπαν στο εξουσιοδοτημένο :s_yes σέρβις ότι κακώς εκανα backflushing στην baby twin , ας γράφουν ο,τι θέλουν στο ίντερνετ, ας έχει τριοδη βαλβίδα η συγκεκριμένη , ας σου λέμε 110 ευρώ η επισκευή θα ζητήσουμε 160 μετά από 2 μήνες στο σέρβις επειδή το "παιδί" δεν προλαβαίνει ( που να στα λέω dimviii μετά :s_roses ) , ας έχει μπουρδελοποιηθει το μπροστινό πάνελ αφής και να ξεκινάει μόνη της η μηχανή να πετάει καυτό νερό από κάτω και να πρέπει να πατήσεις τυχαίο κάθε φορά συνδυασμό πλήκτρων για να βγάλει τον ΣΚΑΣΜΟ.

Και δεν ξεκινάω κάν τις ιστορίες με Ascasmo μύλο και καμμένα μοτέρ την δέκατη φορά που αλεσε. :s_hang

Οπότε την επόμενη φορά μόνο Miele . :) :shifty:
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#557845 Ετσι τα ίδια με ειπε απο κοντά για το backflush της baby! Μετα απο 6 χρόνια εκανα μια φορα (πρώτη φορά μάλιστα) κ το νερό βγήκε καθαρό οποτε σύντομα δεν ξανακάνω σίγουρα!
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
g8777 έγραψε: ............Ascasmo μύλο και καμμένα μοτέρ την δέκατη φορά που αλεσε.

Oμοίως ο GRAEF CM 70 των 95 €, με λειτουργία καθημερινή απο το 2012 που αγοράστηκε και υπολογίζοντας πως έχει αλέσει περί τα 60 κιλά κόκκο έκτοτε, ........ δουλεύει :superman: .
Συντήρηση/καθάρισμα με πλήρες λύσιμο/βουρτσάκι κάθε 4-5 μήνες και :thumbsup:

Εχω δηλώσει , αλλά το ματαξαναλέω : Δεμπληρώνω ακριβές συσκευές πλέον, παρά μόνο "αξιοπρεπείς" για οποιαδήποτε οικιακή χρήση!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#557859 Ποια θεωρούμε την πιο αξιοπρεπή λύση για καφέ από κάψουλα; Έχουμε την Tassimo αλλά δέχομαι πιέσεις για κάτι καλύτερο (ακόμη και για Nespresso).
Οτιδήποτε άλλο απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερη ενασχόληση, απορρίπτεται (μιας και το θεωρώ δεδομένο πως θα παροπλιστεί σύντομα).

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Scotch έγραψε:Ποια θεωρούμε την πιο αξιοπρεπή λύση για καφέ από κάψουλα;....για κάτι καλύτερο

Illy Francis X7.1 & Δώρο Κάψουλες Μηχανή Espresso : https://www.kotsovolos.gr/site/small-ho ... E%B5%CF%82