Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#289406 Eγώ μετά απο πολύ μελέτη, κατέληξα στην Eastpak.

http://www.eastpak.com/uk-en/luggage/sh ... -grey.html

Απαιτούμενα:
1)Να εχει ροδάκια αλλά να μπορεί να την πάρεις και στην πλάτη
2)Να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρυά
3)Να είναι αδιαβροχη
4)Να έχει θήκη για λάπτοπ

Πλεονεκτήματα
1)Βάρος (είναι η πιο ελαφρυα που κυκλοφοράει)
2)Τιμή (υπήρχαν καλύτερες, μια Victorinox και μια Porsche design, αλλά ειδικά η τελευταία ήταν γελοιωδώς ακριβή)
3)Εγγύηση

Μειονεκτήμα
1)Ελλειψη θηκών (είναι σοβαρό όμως, γιατί είναι ουσιαστικά η μοναδική σου βαλίτσα όταν ταξιδευεις μόνο με χειραποσκευή)
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:Ναι σπανε πιο εύκολα.
Ναι στις αντικαθιστούν.

Μου είχαν δώσει μια τέτοιου τύπου πριν 4 χρόνια περίπου.
Είμαι στην 3η αντικατάσταση :lol: Μπορείς να το βλέπεις από τη θετική πλευρά, έχεις διαρκώς καινούρια βαλίτσα :lol:

Βέβαια, εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω DIY project να φτιάξω βαλίτσα με τα κομμάτια που σπάνε στα cargo bay των αεροπλάνων + στους ιμάντες + στα καροτσάκια των handler + στη διαδρομή... :lol: :lol: Πιστεύω χρειάζομαι περίπου 2,3 δευτερόλεπτα για να μαζέψω τ' απαραίτητα υλικά... :lol: :lol:

Γενικά, η αποσκευή που παραδίδετε στ' αεροδρόμια, καλό θα είναι να έχει ένα βασικό προσόν: Αντοχή. :lol: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
markvag έγραψε:
mjacob έγραψε:Ναι σπανε πιο εύκολα.
Ναι στις αντικαθιστούν.

Μου είχαν δώσει μια τέτοιου τύπου πριν 4 χρόνια περίπου.
Είμαι στην 3η αντικατάσταση :lol: Μπορείς να το βλέπεις από τη θετική πλευρά, έχεις διαρκώς καινούρια βαλίτσα :lol:

Βέβαια, εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω DIY project να φτιάξω βαλίτσα με τα κομμάτια που σπάνε στα cargo bay των αεροπλάνων + στους ιμάντες + στα καροτσάκια των handler + στη διαδρομή... :lol: :lol: Πιστεύω χρειάζομαι περίπου 2,3 δευτερόλεπτα για να μαζέψω τ' απαραίτητα υλικά... :lol: :lol:

Γενικά, η αποσκευή που παραδίδετε στ' αεροδρόμια, καλό θα είναι να έχει ένα βασικό προσόν: Αντοχή. :lol: :innocent:

σε μια φάση ήμασταν στο λεωφορειάκι στο SKG και πετούσαν τις βαλίτσες σαν σακιά. οπότε φωνάζει ένας μέσα από το λεωφορείο "ρε τομάρια, μην πετάτε έτσι τις βαλίτσες ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!" :lol:

κ ο άλλος δώσ' του μετά να την πετά σαν τρίποντο :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#289649 Εγώ θα του έλεγα του καραγκιόζη που φωναξε. Σάλτα γαμησου ρε μαλακά. Και λίγο θα του ηταν.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:Εγώ θα του έλεγα του καραγκιόζη που φωναξε. Σάλτα γαμησου ρε μαλακά. Και λίγο θα του ηταν.

< Note 2 >

βασικά οι άλλοι φταίνε που τίς γ!@μ!νε τον άπατο... Να γρατζουνιστεί είναι οκ, να την σπάσουν ή να σου τη δώσουν ανοιχτή είναι μεγάλη μ@λ@κία... η πιο μεγάλη είναι να σου την χάσουν κ να σου δώσουν 100€, όσο δλδ η κολώνια κ ένα πόλο μέσα στη βαλίτσα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:...σε μια φάση ήμασταν στο λεωφορειάκι στο SKG και πετούσαν τις βαλίτσες σαν σακιά. οπότε φωνάζει ένας μέσα από το λεωφορείο "ρε τομάρια, μην πετάτε έτσι τις βαλίτσες ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!" :lol:

κ ο άλλος δώσ' του μετά να την πετά σαν τρίποντο :lol:
Και τι θα αντέξει καλύτερα όταν την πετάνε σαν σακί;;;; Η βαλίτσα που είναι σακί προφανώς.
Για αυτό ή θα έχεις κορυφαία πολύ ισχυρή βαλίτσα να μην παθαίνει τίποτα ή πιο απλά μαλακή, τα υφάσματά τους πλέον είναι πολύ ισχυρά και ανθεκτικά στην τριβή και οι πτώσεις, ρίξεις, κλωτσιές κλπ τις αφήνουν ανεπηρέαστες.
Αλήθεια κάτι Rimowa σε ρίψεις σαν σακί πως τα πάνε;
Άβαταρ μέλους
By mirage
PeterPan έγραψε:
mirage έγραψε:Εγώ θα του έλεγα του καραγκιόζη που φωναξε. Σάλτα γαμησου ρε μαλακά. Και λίγο θα του ηταν.

< Note 2 >

βασικά οι άλλοι φταίνε που τίς γ!@μ!νε τον άπατο... Να γρατζουνιστεί είναι οκ, να την σπάσουν ή να σου τη δώσουν ανοιχτή είναι μεγάλη μ@λ@κία... η πιο μεγάλη είναι να σου την χάσουν κ να σου δώσουν 100€, όσο δλδ η κολώνια κ ένα πόλο μέσα στη βαλίτσα...

Γουατ; Ταξιδιωτική ασφάλεια.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mirage έγραψε:
PeterPan έγραψε:

< Note 2 >

Γουατ; Ταξιδιωτική ασφάλεια.

< Note 2 >
κ εκεί υπάρχει πλαφόν, δεν είναι έτσι... Πχ Πειραιώς μέχρι 300-400€ αναλόγως της κάρτας. Δλδ 3 πόλο κ 2 παντελόνια κ αν...

@sknipper: καλά, τώρα με τις rimowa ξεφύγαμε. Είναι σαν να λέμε ή Bentley ή τίποτα στην κατηγορία...

Και βασικά όσο πιο ακριβή βαλίτσα, τόσο πιο στόχος είναι να στη σουφρώσουν...

Sent from space >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 16 Αύγ 2016, 00:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#289683 Επίσης αν φοβάσαι το να ανοιξει και να χυθούν τα πράγματα:
τύλιγμα με wrap πριν την παραδόσεις [έχει σε όλα τα αεροδρόμια], ή αγοράζεις έναν ιμάντα και την δένεις περιφερειακά.

Πάντως να ανοίξει δεν μου έχει τύχει ποτέ. Εντάξει, σε επίφοβα ταξίδια (aka 3-4 connections σε τυχαία ασιατικά) την τυλίγω :oops:
Άβαταρ μέλους
By markvag

< Note 2 >

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι (ελάχιστα χρήματα - επίπεδο χαρτζιλίκι, πάρα πολύ πίεση, σήκωμα φορτίων συνεχώς, υπό τρελό ήλιο / ζέστη), εκπλήσσομαι που α) κάποιος ασχολήθηκε με το ότι παίζανε μπάσκετ με τις βαλίτσες (προφανώς το έκανε επειδή υπήρχαν επιβάτες εκεί γύρω) και β) που δεν έφαγε το βρίσιμο της ζωής του...

Επίσης, επειδή απαγορεύεται το tug για λόγους ασφαλείας να σπρώχνει πάνω από 4 καροτσάκια (και συχνά δεν έχει μόνο τα καροτσάκια με τις βαλίτσες ή δεν υπολογίζουν καλά πόσα καροτσάκια θα χρειαστεί), τα φορτώνουν μέχρι πάνω και δεν είναι καθόλου σπάνιο, αν ακολουθείς ένα καροτσάκι με βαλίτσες, να πραγματοποιείς ασκήσεις αποφυγής αποσκευών... :lol:

Δεν θέλω να ξέρω τι γίνεται σε μέρη όπως Αραβία, Κίνα, κτλ... :lipsealed: Για να μην μιλήσω για Αφρική... :lipsealed: :lipsealed:

Ξαναλέω, γερή βαλίτσα! :rtfm: Και αν υπάρχει κάτι εύθραυστο, πολύ καλό περιτύλιγμα! Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα χτυπηθεί άσχημα! :rtfm:

Όσα αυτοκόλλητα "fragile" και να βάλετε, αυτά θα αρχειοθετηθούν στον φάκελο εισερχομένων :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#289715 Δηλαδη συγνωμη για να καταλαβω,δικαιολογειται να πετανε ετσι τις βαλιτσες , επειδη ξερω γω εχουν πολυ δουλεια, πληρωνονται λιγο δεν ξερω γω τι;;
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Δηλαδη συγνωμη για να καταλαβω,δικαιολογειται να πετανε ετσι τις βαλιτσες , επειδη ξερω γω εχουν πολυ δουλεια, πληρωνονται λιγο δεν ξερω γω τι;;

Όχι, αλλά, πίστεψέ με, το κατανοώ...

Συχνά επίσης, πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο (και τότε είναι που γίνονται αυτές οι |λογοκρισία|)...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#289753 Αν δεν τους αρέσει μπορούν να φύγουν. Κατανοώ το να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου επειδή η αμοιβή είναι μικρή αλλά όταν έχεις να κάνεις με ξένα αντικείμενα/περιουσία είναι αδικαιολόγητο να φέρεσαι κατά αυτόν τον τρόπο.