REALZEUS έγραψε:Παλιά η CSKA ήταν η ομάδα του Σοβιετικού Στρατού. Σήμερα είναι απλά μια ιδιωτική εταιρεία. Το ίδιο ισχύει για όλες της ομάδες πια. Οπότε δεν βλέπω για ποιον λόγο υπάρχει εθνικός φανατισμός.
Με την CSKA κανένας φανατισμός.
Από εκεί και πέρα, θα ήταν περίεργο να μην υπάρχει εθνικός ανταγωνισμός (δεν μιλάμε για φανατισμό) όταν συγκρούονται ακόμα και στο σκάκι εκπρόσωποι αντίπαλων χωρών.
Διαφορετικά πραγματάκια λοιπόν ο αθλητισμός και ο πατριωτισμός.
Καλό παράδειγμα αποτελεί η εθνική ποδοσφαίρου (ΟΧΙ η επίσημη αγαπημένη, αυτή την αγαπάμε
). Δεν μου καίγεται ΚΑΡΦΙ εάν θα χάσει έντεκα-μηδέν.*Τον ημιτελικό τον είδα σε βαζελόσπιτο με δύο πράσινους κολλητούς.
Τα μαλακισμένα, ενώ δεν χάρηκαν με τη νίκη του Θρύλου, δεν ήταν καθόλου εριστικοί. Ε, πάει η όρεξη για καζούρα, μου τον μαλάκωσαν.
Αν νομίζετε πως υπερβάλλω μπορείτε να δείτε ποια είναι η εκπροσώπηση του Ισραήλ στην Ευρωλίγκα. FYI η Μακάμπη έχει κερδίσει 1 πρωτάθλημα σε 5 χρόνια και φέτος είναι 4η.
Με τέτοιους όρους καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ομάδες δεν εκπροσωπούν παρά τους προέδρους τους και τους οπαδούς τους.
manosky έγραψε:.................
Από την άλλη, δεν με πειράζει αν χάσει πχ ο ΠΑΟ από τίποτα Ισπανούς, αλλά από Τούρκους δεν μού αρέσει.
Γιατί και οι απέναντι το βλέπουν ως πατριωτικό θέμα και ευτυχώς ο γαύρος δεν έφαγε σκούπα όπως ο εξάστερος (χιχιχι)............. .
Αμα σου αρεσε που εχασε ο εξαστερος απο τους Τουρκους ποσο περισσοτερο θα γελαγες??????
Ό,τι και να λέτε, όταν βλέπω Ολυμπιακό με 90% Έλληνες, γουστάρω τρίδιπλα.
Υποθετω οτι στο ποδοσφαιρο δεν εισαι Ολυμπιακος με 90% ξενους.
Πραγματικα επικο το ποστ.
Ρε γαυροι ειστε απιστευτοι στο παραμυθι.
Ψευτες και κλεφτες απο προεδρο, απο Σαββα, μεχρι τον τελευταιο οπαδο...
R21
junior gt έγραψε:Ψευτες και κλεφτες απο προεδρο, απο Σαββα, μεχρι τον τελευταιο οπαδο...
Ευχαριστω αδερφε, με σκλαβωνεις

< >
Corto Maltese έγραψε:fwiw οι γαβροβάζελοι ΔΕΝ είναι εκπρόσωποι της Ελλάδας. Για την ακρίβεια το ελληνικό πρωτάθλημα δεν εκπροσωπείται στην Ευρωλίγκα με άμεσο τρόπο..
Aκριβώς. Γι'αυτό όμως έγραψα και το παράδειγμα της εθνικής ποδοσφαίρου, που με εκπροσωπεί. Δεν με νοιάζει καθόλου τί κάνει, μόνο Θρύλο υποστηρίζω.
Θυμάμαι και ένα παράδειγμα αθλήτριας που εκπροσώπησε τη χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θυμάμαι ποιά, νομίζω όμως ότι ήταν επικοντίστρια. Στην κλασσική ελ ερώτηση του ελ δημοσιογράφου, "αν κερδίσεις, θα το αφιερώσεις, στημπατρίδα;", του απαντάει, "όχι, θα το αφιερώσω στον εαυτό μου και στους κόπους μου". KOXONATH απάντηση imho.
Και εννοείται είμαστε μόνο θρύλος. Και φυσικά θέλω να χάνει παντού ο βαζέλους ακόμα κι αν παιζει με "τούρκους", ρώσους, μογγόλους, κλπ κλπ.
Καλά κάτι αεκακια κλπ είναι αμελητέες ποσότητες....
< >
Geo f1 έγραψε:Ναι ενω αν επαιζε τελικο ο Παο με την Φενερ ο κοβαθε θα ηταν με τους πρασινους![]()
Εγώ πάντως αν έπαιζε η βαζελα στον τελικό σήμερα, αν ήταν στη θέση μας δλδ, ούτε καν θα το έβλεπα.
Όπως και δεν είδα τους άλλους τελικούς που έπαιξε. Στα παπάρια μου. Γαμώ το μπάσκετ.
αν και θα σπρώξουν Φενέρ σήμερα....
Μέχρι και ο Τράκης μαζί σας...
Amen and a-women!

manosky έγραψε:REALZEUS έγραψε:Παλιά η CSKA ήταν η ομάδα του Σοβιετικού Στρατού. Σήμερα είναι απλά μια ιδιωτική εταιρεία. Το ίδιο ισχύει για όλες της ομάδες πια. Οπότε δεν βλέπω για ποιον λόγο υπάρχει εθνικός φανατισμός.
Με την CSKA κανένας φανατισμός.
Από εκεί και πέρα, θα ήταν περίεργο να μην υπάρχει εθνικός ανταγωνισμός (δεν μιλάμε για φανατισμό) όταν συγκρούονται ακόμα και στο σκάκι εκπρόσωποι αντίπαλων χωρών.
Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι η ΑΕ των Αγγελόπουλων με εκπροσωπεί, όπως δεν με εκπροσωπεί και η ΦΑΓΕ για παράδειγμα.
diplomat έγραψε:Θυμάμαι και ένα παράδειγμα αθλήτριας που εκπροσώπησε τη χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θυμάμαι ποιά, νομίζω όμως ότι ήταν επικοντίστρια. Στην κλασσική ελ ερώτηση του ελ δημοσιογράφου, "αν κερδίσεις, θα το αφιερώσεις, στημπατρίδα;", του απαντάει, "όχι, θα το αφιερώσω στον εαυτό μου και στους κόπους μου". KOXONATH απάντηση imho.
Και φυσικά έτσι είναι. Θυμάμαι την κόντρα που είχαμε στους Ολυμπιακούς για το αν πρέπει να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι επειδή κάποιοι Έλληνες αθλητές κέρδισαν μετάλλιο. Θαρρείς και το κερδίσαμε όλοι μαζί...