Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
REALZEUS έγραψε:
21 quadra έγραψε:Eδώ το 12ώρο είναι πια καθημερινότητα στις περισσότερες μικρές ατομικές έως μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μάλιστα κακοπληρωμένο και άν και όταν πληρώνεται, συμπέρασμα, η αριστερή !!! κυβέρνηση μας είναι πιο δεξιά από τους δεξιούς ναζί αυστριακούς ή κάνω λάθος ?

Η εργασιακή παραβατικότητα δεν είναι θέμα Κυβέρνησης. Δεν θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση κανένα 12ωρο. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και με αυτό πορευόμαστε. Πρόστιμα πέφτουν πάντως και το γνωρίζω εκ των έσω.

Οι ελεγχοι εφαρμογης των νομων ομως ειναι. Και απο οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω απο το δικο μου τομεα (που γινοτανε της πορνης παλαιοτερα) κατι κανουνε σε αυτον τον τομεα.
Δεν ξερω βεβαια στη βιομηχανια του τουρισμου τι γινεται καθως και εκει πρεπει να γινεται της πορνης.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
junior gt έγραψε:Οι ελεγχοι εφαρμογης των νομων ομως ειναι.

Σε αυτό απαντάει η επόμενη πρότασή μου. Όταν σαν Κράτος έχεις ~45 ελεγκτές του ΕΦΚΑ (φυσικά εκ περιτροπής, δεν γίνεται να δουλεύουν 24-7 όλοι αυτοί) σε όλην την Κεντρική Μακεδονία, ποιον να πρωτο-ελέγξουν; Κι αν θες να προσλάβεις κι άλλους ΔΥ, πήγαινε πες τα σε Τρίκα & ΣΙΑ... :s_sarcastic

junior gt έγραψε:Και απο οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω απο το δικο μου τομεα (που γινοτανε της πορνης παλαιοτερα) κατι κανουνε σε αυτον τον τομεα.

Ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι. Με κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα από τον κάθε βλαμμένο!!! Πχ: http://m.eirinika.gr/article/178280/kas ... e-sto-xylo
Άβαταρ μέλους
By elteo
#520663 Πέθανε η ηθοποιός Τζεσι Παπουτσή από καρκίνο. (Όγκο στο κεφάλι)

Κρίμα. :(
Άβαταρ μέλους
By DAP
21 quadra έγραψε:Eσύ mirage θα δηλητηριαστείς μόνος σου από τη χολή σου, γράφω κάτι επίτηδες για να δω πως θα αντιδράσεις και τσιμπάς πάντα, έχεις θέματα, ψάξτο.

:offtopic:
Σαν να μη τα λες καλα Μαστορα...Τι θα πει "γραφω κατι επιτηδες για να δω κλπ κλπ"
Αυτο δεν λεγεται τρολια η κανω λαθος;
Και θα ηθελα με αυτη την ευκαιρεια να σε συμβουλευσω, σαν μεγαλυτερος, παψε να βαζεις σε ολα σχεδον τα θεματα που μπαινεις την πολιτικη πινελια....Δεν προσθετει παντα κατι το θετικο....
:offtopic:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#520701 Σε ένα πολιτικοποιημένο σιτε αυτοκινήτου και μάλιστα έντονα προς μια πλευρά όταν οι περισσότερες αναγνώσεις αποπνέουν κομματική τοποθέτηση δεν είναι δυνατό να ζητάμε τα ρέστα από κάποιον που γράφει όσα δεν αρέσουν, δεν θα το έλεγα φασισμό αλλά εμμονή σε μια γραμμή που ότι διαφορετικό σηκώνεται πρέπει να το κατεβάσουμε κυρίως με ειρωνικές ατάκες μπας και βαρεθεί όποιος γράφει εναντίον των κακώς κειμένων και σταματήσει ή αποχωρήσει, αν έγραφα συνεχώς εναντίον του Κούλη είμαι βέβαιως ότι θα ήμουν αγαπητός και κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μου, για μια ακόμα φορά το λέω ότι όλους τους θεωρώ κατακάθια, αλλά πυροβολάμε αυτούς που κυβερνάνε γιατί αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, όταν και άμα αλλάξει η κυβέρνηση ότι γράφω θα είναι για τα δικά τους κακώς κείμενα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι, αλλά να βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι αυτός έχει τη μόνη σωστή αντίληψη και εγώ τη μόνη λάθος δεν μπορώ να το δεχθώ.

Τελικά θα γράφω μόνο για τα αριστερά φρένα, αριστερούς τροχούς και ότι υπάρχει στην αριστερή πλευρά των αυτοκινήτων, φτού κακά στις δεξιές πλευρές.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
markvag έγραψε:
dimviii έγραψε:Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.

https://www.newsit.gr/kosmos/aystria-ka ... s/2571161/

Το "δεξιά" κυβέρνηση συνασπισμού ας μην ξεχνάμε πως είναι η δεξιά με τους εκεί ναζί. Που φυσικά δείχνουν πόσο νοιάζονται για τους "απλούς" ανθρώπους (πέρα από τη γενικοτερη αηδία για το ανθρώπινο είδος που σου προκαλούν κάτι τέτοιες γλοιώδεις μορφές ζωής).

Το bold ξέρεις ότι θα ταίριαζε πάρα πολύ και στην "δική" τους ρητορική :hmmm:

Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο πως ήταν χαρακτηρισμός για τις ιδέες τους και όχι για τα ίδια τα άτομα και πως δεν θα χρειάζονταν να το ξεκαθαρίσω, αλλά έκανα λάθος...
Άβαταρ μέλους
By mirage
21 quadra έγραψε:Σε ένα πολιτικοποιημένο σιτε αυτοκινήτου και μάλιστα έντονα προς μια πλευρά όταν οι περισσότερες αναγνώσεις αποπνέουν κομματική τοποθέτηση δεν είναι δυνατό να ζητάμε τα ρέστα από κάποιον που γράφει όσα δεν αρέσουν, δεν θα το έλεγα φασισμό αλλά εμμονή σε μια γραμμή που ότι διαφορετικό σηκώνεται πρέπει να το κατεβάσουμε κυρίως με ειρωνικές ατάκες μπας και βαρεθεί όποιος γράφει εναντίον των κακώς κειμένων και σταματήσει ή αποχωρήσει, αν έγραφα συνεχώς εναντίον του Κούλη είμαι βέβαιως ότι θα ήμουν αγαπητός και κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μου, για μια ακόμα φορά το λέω ότι όλους τους θεωρώ κατακάθια, αλλά πυροβολάμε αυτούς που κυβερνάνε γιατί αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, όταν και άμα αλλάξει η κυβέρνηση ότι γράφω θα είναι για τα δικά τους κακώς κείμενα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι, αλλά να βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι αυτός έχει τη μόνη σωστή αντίληψη και εγώ τη μόνη λάθος δεν μπορώ να το δεχθώ.

Τελικά θα γράφω μόνο για τα αριστερά φρένα, αριστερούς τροχούς και ότι υπάρχει στην αριστερή πλευρά των αυτοκινήτων, φτού κακά στις δεξιές πλευρές.
Κλασσικό κυνήγι ανεμομυλων και η μπαλα στην εξέδρα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Τελικά δεν κατάλαβα όμως αν ο Τσίπρας είναι χειρότερος ή οι Αυστριακοί...

μέχρι στιγμής πάντως οι τσιπρέοι, μιας και παρέλαβαν το "δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί" (καμμένη γη, φταίνε οι προηγούμενοι κτλ κτλ) και ήρθαν να σου πάρουν και μερικές φέτες επιπλέον

περιμένουμε τα αντίμετρα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#520714 Δεν ξέρω τι έχουν κάνει αλήθεια στο χώρο, νομίζω πως δεν τα έχουν κάνει χειρότερα πάντως (όχι πως ήταν καλά δηλαδή...). Αλλά δεν συζητάμε αν είναι καλοί ή κακοί, είναι πιο συγκεκριμένο το ερώτημα: αν είναι χειρότερο από τους ακροδεξιούς Αυστριακούς επί του συγκεκριμένου θέματος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:
markvag έγραψε:
dimviii έγραψε:Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.

https://www.newsit.gr/kosmos/aystria-ka ... s/2571161/

Το "δεξιά" κυβέρνηση συνασπισμού ας μην ξεχνάμε πως είναι η δεξιά με τους εκεί ναζί. Που φυσικά δείχνουν πόσο νοιάζονται για τους "απλούς" ανθρώπους (πέρα από τη γενικοτερη αηδία για το ανθρώπινο είδος που σου προκαλούν κάτι τέτοιες γλοιώδεις μορφές ζωής).

Το bold ξέρεις ότι θα ταίριαζε πάρα πολύ και στην "δική" τους ρητορική :hmmm:

Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο πως ήταν χαρακτηρισμός για τις ιδέες τους και όχι για τα ίδια τα άτομα και πως δεν θα χρειάζονταν να το ξεκαθαρίσω, αλλά έκανα λάθος...

Θα μπορούσε να ήταν έτσι αν δεν είχε το "αηδία για το ανθρώπινο είδος" πριν και είχε "αηδία για τις ιδέες/τρόπο σκέψης του ανθρώπινου γένους" :)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω τι έχουν κάνει αλήθεια στο χώρο, νομίζω πως δεν τα έχουν κάνει χειρότερα πάντως (όχι πως ήταν καλά δηλαδή...). Αλλά δεν συζητάμε αν είναι καλοί ή κακοί, είναι πιο συγκεκριμένο το ερώτημα: αν είναι χειρότερο από τους ακροδεξιούς Αυστριακούς επί του συγκεκριμένου θέματος.

οι εκεί γύρω λαοί είναι αυτό που είναι πολιτικά/ιδεολογικά (και όλοι ξέρουμε τι είναι)

στα εργασιακά που σχολιάστηκαν, θα προτιμούσα το νόμιμο 12ωρο από μισθούς πείνας, νομίζω σχεδόν όλοι

προφανώς θα ήταν καλό να μην υπήρχε τίποτα από τα 2, αλλά μεταξύ 2 κακών προτιμώ το μικρότερο κακό

άλλωστε της μοδός πλέον στον δυτικό κόσμο είναι η ημιαπασχόληση και ο ελαστικές σχέσεις εργασίας που καταστρέφουν επί της ουσίας ζωές, το 12ωρο κλάιν

επίσης και στη χώρα μας μπορούν να σε βάζουν να δουλεύεις 11 ώρες τη μέρα, απλά όχι για πολύ μεγάλο διάστημα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#520720 Δεν κατάλαβα γιατί να χρειάζεται κάποιος το νόμιμο 12άωρο (το οποίο θα φέρει το παράνομο 14άωρο, και 16άωρο).
Όλη αυτή η απορρύθμιση δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ. Ποιος ακριβώς κερδίζει δηλαδή; Ο εργοδότης; Δεν καταλαβαίνω πώς επιβίωνε ο εργοδότης μέχρι σήμερα πχ που επιτρέπεται μόνον το 8άωρο...
:help:
Κάπου πρέπει να σταματήσει το αστείο με την ανταγωνιστικότητα που εν τέλει οδηγεί σε συμπίεση των μισθών των ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Δεν κατάλαβα γιατί να χρειάζεται κάποιος το νόμιμο 12άωρο (το οποίο θα φέρει το παράνομο 14άωρο, και 16άωρο).
Όλη αυτή η απορρύθμιση δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ. Ποιος ακριβώς κερδίζει δηλαδή; Ο εργοδότης; Δεν καταλαβαίνω πώς επιβίωνε ο εργοδότης μέχρι σήμερα πχ που επιτρέπεται μόνον το 8άωρο...
:help:
Κάπου πρέπει να σταματήσει το αστείο με την ανταγωνιστικότητα που εν τέλει οδηγεί σε συμπίεση των μισθών των ανθρώπων.

δεν διαφωνώ ότι είναι απάνθρωπο μέτρο το 12ωρο, το οποίο όπως λες μπορεί να μας πάει πολλά χρόνια πίσω αφού ενδέχεται να προστεθούν κι άλλες ώρες αργότερα

αν και δεν το βρίσκω πραγματικό πρόβλημα που αφορά αρκετό κόσμο, τον αρκετό κόσμο τον αφορά η ημιαπασχόληση ειδικά όσο προχωράει η τεχνολογία.. και η ημιαπασχόληση μοιραία φέρνει μείωση εισοδήματος
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#520723 Ε, ας αντιμετωπιστεί λοιπόν νομοθετικά η ημιαπασχόληση: να μην επιτρέπεται δηλαδή η απεριόριστη χρήση της, να υπάρχουν όροι κλπ κλπ. Με τα μπλοκάκια κάτι έχει γίνει και έχει περιοριστεί (ας είναι καλά ο ΕΦΚΑ που διέλυσε όλους τους μεσαίους βέβαια, αυξάνοντας παράλογα τις εισφορές γι' αυτούς...), ας γίνει το ίδιο και με τους 4άωρους και 6άωρους και ειδικά σε αυτούς να πέφτουν καμπάνες με το παραμικρό στους εργοδότες (γιατί είναι πάρα πολλοί οι 4άωροι που μόνον στα χαρτιά είναι τέτοιοι...).
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να παίρνονται πάντα νομοθετικά μέτρα υπέρ του εργοδότη και ποτέ υπέρ του εργαζομένου. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#520725 δεν διαφωνώ, έχω ξαναπεί ότι θα προτιμούσα να καταργηθεί η ημιαπασχόληση και να εφαρμόζεται με σοβαρούς περιορισμούς (φοιτητές, μητέρες.. )