Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
junior gt έγραψε:Και αυτή η ψ@λα συνεχίζει να δικάζει, να στέλνει κόσμο στα κελιά ή αντιστοίχως να αθωώνει τους Πλεύρηδες και τους Αμβρόσιους, να αφήνει ελεύθερους τους Μπαρμπαρούσηδες επειδή λέει δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ είχε περάσει από μπλόκα με 180 :dizzy: και δεν τρέχει μία, δεν μιλάει κανένας, δεν ελέγχεται από κανέναν.

Λίγα παραπάνω σε αυτό:
http://www.cohen.gr/trial/ (έχει και λινκ με τα πλήρη πρακτικά)

Σταχυολογώ:
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081123.htm

Η σοβαρότητα του προβλήματος που προκύπτει από την αποβολή της πολιτικής αγωγής σε δίκες όπως αυτή για όσα γράφει ο Πλεύρης, αναδείχτηκε όταν διαπιστώθηκε ότι και στις δύο δίκες (την πρώτη που διακόπηκε στις 11/9/07 και τη δεύτερη που ξανάρχισε στις 3/12/07 και ολοκληρώθηκε στις 13/12/07) οι εισαγγελείς της έδρας δεν επρόκειτο να υποστηρίξουν το κατηγορητήριο, διότι οι απόψεις τους συνέκλιναν με εκείνες του κατηγορούμενου. Σε ορισμένα, μάλιστα, σημεία της διαδικασίας αντιμετωπίστηκαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ως απολογούμενοι για τις απόψεις τους και τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η απουσία πολιτικής αγωγής έγινε παραπάνω από αισθητή.

Ο εισαγγελέας στην πρώτη δίκη που διακόπηκε, ο κ. Λεωνίδας Λαζαράκος, δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Πλεύρη: «Ο Πλεύρης είναι επιστήμων! Εάν μας αρέσει ο Πλεύρης σαν επιστήμονας είναι θέμα κριτικής, δεν είναι θέμα να τον ρίξουμε στο μπουντρούμι».

Απευθυνόμενος στην πρώτη μάρτυρα, ξεκαθάρισε από την αρχή τη θέση του: «Κοιτάξτε, κυρία μου, εδώ κυκλοφορούν τα βιβλία τα αίσχη του Μαρκήσιου ντε Σάντ. Κι αυτή τη στιγμή εδώ ασχολούμεθα πάρα πολύ με τις ιδέες κάποιου ανθρώπου έστω κι αν διαφωνούμε». Μάλιστα, δεν δίστασε να την απειλήσει ανοιχτά: «Κοιτάξτε, κυρία μου. Να σας κάνω μια εξήγηση: Το δικαστήριο σάς ανέχεται. Εγώ δεν μπορώ να σας ανεχτώ! Εάν συνεχίσετε έτσι, θα διατάξω τη σύλληψή σας και τον εγκλεισμό σας στο κρατητήριο!».

Οι απόψεις αλλά και η φρασεολογία του εισαγγελέα παραπέμπουν ευθέως στα κλισέ του Πλεύρη και των ομοϊδεατών του: «Εδώ κυκλοφορεί ο κάθε ανώμαλος και ο κάθε τοξικομανής και βγαίνουνε όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες και οι προοδευτικοί και λένε το εξής: Α! Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Α! Το δικαίωμα στην έκφραση».

και η Μασούρα στη 2η δίκη του Πλεύρη:

Αλλά και η εισαγγελέας της δεύτερης δίκης Αναστασία Μασούρα δεν επέδειξε μεγαλύτερο ζήλο στη στήριξη του κατηγορητηρίου. Με κάθε ευκαιρία επισήμαινε ότι ο Πλεύρης «λέει ότι διαπραγματεύεται στον εβραιοσιωνισμό και λέει ότι εγώ στρέφομαι κατά του εβραιοσιωνισμού τον οποίο θεωρεί επικίνδυνο και για την Ελλάδα και λέει ότι εγώ δεν έχω τίποτα με τον απλό Εβραίο». Και για όποιον δεν κατάλαβε, επέμενε: «[Η θρησκεία τους] λέει ότι το Ισραήλ είναι ο εκλεκτός λαός του θεού. Δεν είναι ρατσισμός αυτό; Σας ρωτώ διότι, αν συμβαίνει αυτό, έχουμε την άλλη όψη του ναζισμού».

Από την αρχή της δίκης είχε εκφράσει την άποψή της για τις προθέσεις του συγγραφέα: «Από αυτά που βλέπω στο βιβλίο του, αφετηρία του για να γράψει αυτό το βιβλίο θεωρεί ότι έχουν στραφεί οι Εβραίοι κατά των Ελλήνων». Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε και θετικές υποδείξεις προς τον Πλεύρη: «[Το βιβλίο] δεν έχει γραφτεί με το σωστό τίτλο! Επρεπε να λέει "Οι Εβραιοσιωνιστές - όλη η αλήθεια". Οπως έχει γράψει και ο Ροζέ Γκαροντί, "Ο ισραηλινός σιωνισμός στο εδώλιο". Διότι όταν λέει "Οι Εβραίοι"...».

Και προς τους κατήγορους-θύματα της ρατσιστικής προπαγάνδας η εισαγγελέας επέμενε ότι δεν πρέπει να ζητούν από τη Δικαιοσύνη το δίκιο τους: «Γιατί λοιπόν όλοι εσείς, οι οποίοι είστε αντίθετοι με αυτά τα οποία λέει, δεν γράψατε ένα σύγγραμμα όπου μέσα να τον κατακεραυνώνετε και να τον διαλύετε επιστημονικά;».

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί... :vava:
Άβαταρ μέλους
By rafi
#520235 Θα ξερασω μεσημεριατικο! Ελεος.. Και κουνανε αυτοι και το συναφι τους το δαχτυλο σε ποιους; Τετοια αριστεια θελουνε; Να τη βαλουν εκει που ξερουν..

.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#520237 Συγνωμην για την παρεμβαση αλλα ξεχναμε οτι ο Εισαγγελεας ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΙ και δεν καταδικαζει η αθοωνει.....Αλλοι εχουν αυτο το προνομιο.....
Άβαταρ μέλους
By rafi
#520241 Σωστα, αρα μπορω και εγω πχ που ακολουθω καποια ιδεολογια να κανω τον εισαγγελεα προωθωντας τις δικες μου ιδεες ας πουμε και σε οποιον αρεσουν, απλα και μονο επειδη δεν παιρνω την τελικη αποφαση..

.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#520244 Δικηγόρος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι ο εισαγγελέας (μαζί με τον ανακριτή που είναι της αστυνομίας) σε κλεινει φυλακή.
Επίσης το σκεπτικό του και η γνώμη του, καθώς είναι υποτίθεται ο κατήγορος του κράτους σε κάθε δίκη, είναι το πιο βασικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους οι δικαστές.
Προφανώς βέβαια το σύστημα είναι ΕΝΑ και δικαστές και εισαγγελείς πάνε πακετάκι στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το πιο εύκολο άλλοθι δηλαδής του δικαστή είναι ο εισαγγελέας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#520250 δεν υπάρχει κανένας λόγος (η μάλλον καμία υποχρέωση) ο δικαστής να ακολουθήσει τη γνώμη του εισαγγελέα και δεν αποφασίζει ο εισαγγελέας

ο εισαγγελέας κάνει το ανάποδο από αυτό που κάνει ο δικηγόρος (ένας δικηγόρος επίσης μπορεί να πει χοντρές πίπες προκειμένου να επιχειρηματολογήσει)

οι δικαστές αποφασίζουν στο τέλος όμως

οπότε το να προσπαθεί να "βάλει" μέσα τον κατηγορούμενο είναι το αναμένομενο που πρέπει να κάνει, το να συμπαθήσει τον κατηγορούμενο και να μην επιμείνει είναι κάτι που επίσης συμβαίνει, για το αν πρέπει να το κάνει ή όχι δεν ξέρω ας μας πει κάποιος που ασχολείται με το σπορ

τώρα το αν κρατήσει κάποιον μέσα επειδή είναι ύποπτος φυγής (στην προανακριτική διαδικασία) είναι μια λογική αρμοδιότητα, αλλά μέσα με καταδίκη δεν βάζει κανέναν
Άβαταρ μέλους
By mirage
junior gt έγραψε:Δικηγόρος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι ο εισαγγελέας (μαζί με τον ανακριτή που είναι της αστυνομίας) σε κλεινει φυλακή.
Επίσης το σκεπτικό του και η γνώμη του, καθώς είναι υποτίθεται ο κατήγορος του κράτους σε κάθε δίκη, είναι το πιο βασικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους οι δικαστές.
Προφανώς βέβαια το σύστημα είναι ΕΝΑ και δικαστές και εισαγγελείς πάνε πακετάκι στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το πιο εύκολο άλλοθι δηλαδής του δικαστή είναι ο εισαγγελέας.

Δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να καταλάβεις την δουλειά του εισαγγελέα ή αλλιώς δημόσιου κατηγορου.
Προφανώς και όλα τα υπολοιπα που γράφεις ενισχύουν την άποψη πως δεν έχεις καταλάβει την λειτουργια του συστήματος την οποία και αναλύει ο κιουσης στο προηγουμενο ποστ του.
Άβαταρ μέλους
By corsair
georgetz έγραψε:https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=247781009110254&id=100016350693712&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.voria.gr%2Farticle%2Fparemvasi-isangelea-gia-tis-apiles-rouvikona-kata-ske

Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε.Σημερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε.Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαιδια του

Όμορφα πράματα :inlove:

Ειμαι διατεθειμένος να δώσω συγχωροχάρτι στους αλητες του Ρουβικωνα αν γίνει ποτε τετοιο πράγμα. :inlove: Συγνώμη... αλλα τρέφω ιδιαιτερη αγάπη στο κανάλι αυτό, στον Μπαμπη, στον Αρη, στην Σια, κλπ... στην καρδια μου τους έχω :s_roses
Άβαταρ μέλους
By theo13
#520298 http://www.news247.gr/politiki/konstantinopoylos-to-kinal-mporei-na-ftasei-akomi-kai-sto-20.6628667.html

Κωνσταντινόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 20%

:metalo: :metalo:

Η παράταξή μου θα κινηθεί μεταξύ του 13% και του 20%» προέβλεψε ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

«Αν πάρουμε την τρίτη εντολή θα ζητήσουμε από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχουν σε μια κυβέρνηση μαζί μας στη βάση του δικού μας προγράμματος. Σε μια τέτοια περίπτωση πρωθυπουργός δεν θα είναι απαραίτητα ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Εναλλακτικός τίτλος "Πρέζα όμορφη"

Το καλύτερο ήταν όμως το παρακάτω:

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούμε με τη ΝΔ σε κυβερνητικό επίπεδο για να τελειώσει ο χώρος μας».

Πάντως αν μη τι άλλο έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#520309 «Λουκέτο» 48 ωρών έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο NAMMOS της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο στο γνωστό beach bar – εστιατόριο το μεσημέρι της Παρασκευής (29.06.2018). Όπως διαπίστωσαν, η γνωστή επιχείρηση δεν είχε κόψει 250 αποδείξεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ! Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις του για 48 ώρες.

https://www.newsit.gr/oikonomia/louketo ... g/2570459/
Άβαταρ μέλους
By red_monster
junior gt έγραψε:Και αυτή η ψ@λα συνεχίζει να δικάζει, να στέλνει κόσμο στα κελιά ή αντιστοίχως να αθωώνει τους Πλεύρηδες και τους Αμβρόσιους, να αφήνει ελεύθερους τους Μπαρμπαρούσηδες επειδή λέει δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ είχε περάσει από μπλόκα με 180 :dizzy: και δεν τρέχει μία, δεν μιλάει κανένας, δεν ελέγχεται από κανέναν.
Και μετά φταίει ο Κουφοντίνας... :lipsealed:

Μιλάμε για τον ίδιο Κουφοντίνα;
Τον καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο σε 11 φορές ισόβια ;

Κάθε φορά που ένας δεξιός ακούει αυτό για τον Κουφοντίνα σκέφτεται πόσες χούντες μας χρειάζονται και τούμπαλιν.

Αφήνοντας τους υπολοίπων αηδιασμενους από τα δυο άκρα δεξιά και αριστερά :)

PS. Να δικάζει ποιος ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
theo13 έγραψε:Εναλλακτικός τίτλος "Πρέζα όμορφη"
XXAXAXAXAXAXXΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε μπαγάσα "πνίγηκα"...
Serf έγραψε:€300 η απόδειξη. Αυτές είναι μπίζνες!!
Και εγώ αυτό σκέφτηκα, πόσο ήταν η απόδειξη...
Μέχρι το μεσημέρι!
(μπράβο τους όμως να πουλάνε κάτι τόσο πολύ και τόσο ακριβά)...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:
junior gt έγραψε:Δικηγόρος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι ο εισαγγελέας (μαζί με τον ανακριτή που είναι της αστυνομίας) σε κλεινει φυλακή.

Δε χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να καταλάβεις την δουλειά του εισαγγελέα ή αλλιώς δημόσιου κατηγορου.
Προφανώς και όλα τα υπολοιπα που γράφεις ενισχύουν την άποψη πως δεν έχεις καταλάβει την λειτουργια του συστήματος την οποία και αναλύει ο κιουσης στο προηγουμενο ποστ του.

Θα τα πει καλύτερα ένας νομικός, αλλά σε γενικές γραμμές:

- Ανακριτής: Δικαστικός (συνήθως πρωτοδίκης), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανακριτική διαδικασία για αδικήματα βαθμού κακουργήματος.
- Εισαγγελέας: Λειτουργός που έχει ως σκοπό την απόδοση κατηγοριών σε πλημμελήματα και κακουργήματα.
- Δημόσιος κατήγορος (γνωστός παλιότερα ως Βασιλικός Επίτροπος): Αξκος της Αστυνομίας (Χωροφυλακής παλιότερα ή Στρατονομίας) που έχει τον ως άνω ρόλο σε πταίσματα.

Ο βασικότερος λειτουργός της δικαιοσύνης, από τους παραπάνω, είναι ο ανακριτής. Αλλά σε περίπτωση κακουργήματος πρέπει να συμφωνήσει με τον εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι ενός κατηγορούμενου για κακούργημα. Αν διαφωνήσουν, την διαφωνία επιλύει το δικαστικό συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση δικάζει ο/οι δικαστής/ες και όχι ο εισαγγελέας/κατήγορος. (Σε δική μου περίπτωση η νεαρή εισαγγελέας - ούτε 30 δεν θα ήταν, αλλά προσπαθούν να κτίσουν καριέρα - ήθελε να με στείλει στα κάτεργα, αλλά ο πρόεδρος έριξε μόνον 30 μέρες, με αναστολή :innocent: ).