Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#877631 Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Χθες το απόγευμα μου γλίστρυσε κι έπεσε η παλιά philishave και χάθηκαν κάποια μέρη.

Οπότε έγινε το κλικ σε ES-LV69-S803. Η braun πάει για επιστροφή.

Άντε να δούμε. Θα μας μείνει κανά € να πληρώσουμε τέλη; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#878135 Με μια πρώτη δοκιμή για καθαρισμό 2 ημερών (λίγα πράγματα δηλαδή) τα πήγε καλά μπορώ να πω. Πολύ θόρυβο κάνει όμως.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878141 Δώσε πίεση μην την φοβάσαι και κάνε μικρές κινήσεις με την φορά και κόντρα σε κάθε σημείο, έτσι έχεις αποτέλεσμα "κώλος μωρού" που κρατάει περισσότερο.
Ο θόρυβος προέρχεται από τις πολλές στροφές, 14-15.000 rpm νομίζω
Άβαταρ μέλους
By dimik
#878738 Εκεί, ειδικά στο κάτω μέρος του λαιμού, θέλει τέντωμα του δέρματος με το χέρι και περάσματα προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί και οι τρίχες έχουν περίεργη φορά.

Κι εμένα με δυσκολεύει αλλά νομίζω έχω βρει τον τρόπο και πετυχαίνω καλό αποτέλεσμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#878835 Ένα μπράβο και στη Braun για την προωθητική της ενέργεια της επιστροφής. Ήρθαν και παρέλαβαν τη μηχανή και σε 2-3 μέρες μπήκαν τα λεφτά.

https://gr.braun.com/el-gr/promotions/m ... -guarantee
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimik έγραψε:Δώσε πίεση μην την φοβάσαι και κάνε μικρές κινήσεις με την φορά και κόντρα σε κάθε σημείο, έτσι έχεις αποτέλεσμα "κώλος μωρού" που κρατάει περισσότερο.

Τη πήρα και εγω...Πολύ καλή.Ενα τακ χειρότερη απο ξυραφι κόντρα.
Εντωμεταξύ λεει να βάλεις σαπουνι χεριών για καθάρισμα.Το δοκιμάσατε?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#879396 Να προλαβω την ολικη αλωση του τοπικου απο τους ηλεκτρικους :shifty: :shifty: :lol:

Ειχα παρει ενα τετοιο
Εικόνα

το οποιο καπου το ειχε κρυψει η :inlove: κι επειδη ειχα ακομα σαπουνι δεν ασχοληθηκα. ( την εχω αυτην την ιδιοτροπια να μην ξεκιναω κατι αν δεν τελειωσει το προηγουμενο )

πριν λιγες μερες τελειωσε το prorasso που ειχα , το εψαξα , το βρηκα και το δοκιμασα.

Τρομερο! πανευκολος αφρος, ακομα καλυτερο αποτελεσμα στο δερμα και ξυρισμα αψογο! Γλυστρουσε το Feather λες κι ειχε λαδι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Είχα κι εγώ αυτό το σαπούνι, δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα

Οταν λες υπολοιπα;

Ειχα το κοκκινο Prorasso και τωρα τελειωσα το πρασινο. Ευχαριστημενος κι απο τα δυο απλα το Χασλινγκερ ειναι εμφανως καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:
dimik έγραψε:Δώσε πίεση μην την φοβάσαι και κάνε μικρές κινήσεις με την φορά και κόντρα σε κάθε σημείο, έτσι έχεις αποτέλεσμα "κώλος μωρού" που κρατάει περισσότερο.

Τη πήρα και εγω...Πολύ καλή.Ενα τακ χειρότερη απο ξυραφι κόντρα.
Εντωμεταξύ λεει να βάλεις σαπουνι χεριών για καθάρισμα.Το δοκιμάσατε?
Εν τω μεταξύ την έχουν πάρει ακόμα 2-3 μετά από πρόταση μου

Ναι καθαρίζει με τα πάντα πολύ εύκολα.

Σημαντικό το λαδάκι μια φορά την εβδομάδα, μια σταγόνα στο κέντρο κάθε λεπίδας, λειτουργία για 20 sec και καθάρισμα του περισσευματος από την επιφάνεια με χαρτί.
Μία φορά την εβδομάδα εφόσον χρησιμοποιείται 3-4 φορές.

Είμαι περίεργος να δω πότε θα χρειαστεί ανταλλακτικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#881881 Μου έκανα δώρο Χριστουγέννων την Philips S5466/17: https://www.philips.gr/c-p/S5466_17/sha ... ric-shaver

Εξαιρετική μηχανή, πολύ ανώτερη από τις Philips με σταθερό κέντρο. Με γένια 2 βδομάδων (κοντό μουσάκι δηλαδή) σου κάνει ξύρισμα σαν κόντρα ξυράφι!!! Εννοείται κανένας ερεθισμός και κόψιμο. Αυτά δε με ξηρό ξύρισμα. Λέω να το δοκιμάσω και με τζελ/αφρό, αλλά είναι τόσο καλό και το ξηρό που δεν βρίσκω τον λόγο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#881920 Οι ζυριστικές μηχανές της Philips (πιθανόν και άλλων) με τις 2-3 κεφαλές έχουν από μέσα 2-3 στρογγυλά με ακτινωτές λεπίδες. Καθώς παλιώνουν δεν κόβουν τόσο καλά και εννοείται ότι προτείνουν αντικατάσταση που κοστίζει αρκετά, ίσως και όσο η μηχανή. Νομίζω είχα δει/διαβάσει/ακούσει ότι μπορείς να τις λιμάρεις τρίβοντάς τες με γυαλόχαρτο. Έχει κανένας τίποτα σχετικές οδηγίες, πόσο λεπτό, κατεύθυνση, διάρκεια κλπ;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Οι ζυριστικές μηχανές της Philips (πιθανόν και άλλων) με τις 2-3 κεφαλές έχουν από μέσα 2-3 στρογγυλά με ακτινωτές λεπίδες. Καθώς παλιώνουν δεν κόβουν τόσο καλά και εννοείται ότι προτείνουν αντικατάσταση που κοστίζει αρκετά, ίσως και όσο η μηχανή. Νομίζω είχα δει/διαβάσει/ακούσει ότι μπορείς να τις λιμάρεις τρίβοντάς τες με γυαλόχαρτο. Έχει κανένας τίποτα σχετικές οδηγίες, πόσο λεπτό, κατεύθυνση, διάρκεια κλπ;

Μην ασχολείσαι με πατέντες. Ανάλογα με την χρήση, στα 2-3 χρόνια θέλουν αλλαγή. Γύρω στα 30 Ευρώ κοστίζουν. Money well spent. Είναι πολύ λιγότερα χρήματα από ότι θα ξόδευες σε ξυραφάκια BIC μέσα σε 3 χρόνια. Πάρε μια Philips, από Σειρά 5000 και πάνω, και θα με θυμηθείς.

Όταν ξυριζόμουν καθημερινά, λόγω Στρατού, μου πήγαινε 3 χρόνια. Τώρα που ξυρίζομαι μια στο τόσο, πρώτα θα πεθάνει η μπαταρία και μετά οι λεπίδες. Μια Philips θα σου βγάλει περίπου 10ετία πάντως. Είμαι στην 3η μου... Ε κάθε 10 χρόνια θα δίνεις 70-80 Ευρώ για την μηχανή, και ενδιάμεσα δύο 30άρια. Σιγά το έξοδο.