Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#187283 εγω απορω με κατι αλλο (παλι)
ολοι κοιτανε το ιδιο μαραφετι usgs 6.5 emsc 6.5 γιαπωνεζοι 6.5 αυστραλοι 6.4 ελληνες 5.9
τι διαολο ψυχολογικο ειναι το 6 για αυτους? τους εχουν πει να μην το λενε αυτο το νουμερο?
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
cabala10 έγραψε:εγω απορω με κατι αλλο (παλι)
ολοι κοιτανε το ιδιο μαραφετι usgs 6.5 emsc 6.5 γιαπωνεζοι 6.5 αυστραλοι 6.4 ελληνες 5.9
τι διαολο ψυχολογικο ειναι το 6 για αυτους? τους εχουν πει να μην το λενε αυτο το νουμερο?

I know, όχι και τα καλυτερα λινκς, αλλά ίσως υπάρχει δόση αληθείας:

http://www.makeleio.gr/?p=56561

http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... F%85%CE%BD

Οποιος έχει κάποια ασφάλεια σπιτιού που να καλύπτει και περιπτωση σεισμού, ας διαβάσει στους όρους αν αναφέρει μέγεθος και να μας πει τι γράφει.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
danso έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι το ρήγμα αυτό βγάζει έναν τέτοιο σεισμόι κάθε 45-60 χρόνια και ξαναέβγαλε το 2003.

Says who?

Οι ιστορικές πηγές τους τελευταίους αιώνες.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τον δίνει 6.0
Άβαταρ μέλους
By danso
KWSN-Men έγραψε:
danso έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι το ρήγμα αυτό βγάζει έναν τέτοιο σεισμόι κάθε 45-60 χρόνια και ξαναέβγαλε το 2003.

Says who?

citation needed._
Άβαταρ μέλους
By danso

To κέρατό μου.....το γεωδυναμικό αναφέρει σε "Richter" = Local Magnitude: https://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
Οι άλλοι (οι απέξω) σε Moment Magnitude: https://en.wikipedia.org/wiki/Moment_magnitude_scale
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
danso έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:
danso έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:

Says who?

citation needed._

:roll:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
KWSN-Men έγραψε:Ανοιχτά της Λευκάδας, στο γνωστό ρήγμα. Εδώ την βγάζουν 6,1, το ευρωπαϊκό τον βγάζει 6,5 και της Αυστραλίας 6,7.

Μία νεκρή για την ώρα.

Eγώ θα πάρω την Αστραλία, λογικά θα έχει το πιο άψογο δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Corto Maltese έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:Ανοιχτά της Λευκάδας, στο γνωστό ρήγμα. Εδώ την βγάζουν 6,1, το ευρωπαϊκό τον βγάζει 6,5 και της Αυστραλίας 6,7.

Μία νεκρή για την ώρα.

Eγώ θα πάρω την Αστραλία, λογικά θα έχει το πιο άψογο δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή

Congrats.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#187373 Ινσάιτ ίνφο, μη μασάς
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Corto Maltese έγραψε:Ινσάιτ ίνφο, μη μασάς

Στο δικό μου κάνει μπλουμ, στο δικό σου τσόκομπλουμ.

Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα κάτι πιο πνευματώδες ή έξυπνο. Δεν έχεις κανένα 10χρονο ανηψιό να σκεφτεί κάτι πιο πρωτότυπο;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#187461 Eχεις καταλάβει ότι 2 άτομα σου λένε με ευγενέστατο τρόπο ότι λες ότι σου κατέβει και πας και να το παίξεις μάγκας; Ελεος ρε, λυπηθείτε μας!

Αναφέρεις τη λέξη ρήγμα. Ξέρεις τι σημαίνει ρήγμα; Έτσι για αρχή και για να ευθυμήσουμε
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Corto Maltese έγραψε:Eχεις καταλάβει ότι 2 άτομα σου λένε με ευγενέστατο τρόπο ότι λες ότι σου κατέβει και πας και να το παίξεις μάγκας; Ελεος ρε, λυπηθείτε μας!

Αναφέρεις τη λέξη ρήγμα. Ξέρεις τι σημαίνει ρήγμα; Έτσι για αρχή και για να ευθυμήσουμε

Εσύ είσαι edit mod ο Έλλην Πανεπιστημιακός, δείξε μου πού κάνω λάθος σε αυτό που λέω, ότι το συγκεκριμένο "πράγμα", όχι ρήγμα, ρίχνει σεισμούς στην κεφάλα των Λευκαδιτών εντελώς τυχαία. Την μία το 1600, την άλλη το 1602, την άλλη το 1670, την άλλη το 1960, την άλλη το 2014 και την άλλη το 2015.

Επίσης, ο danso δε θα έλεγα ότι ήταν ευγενής στον τρόπο του (πόσο μάλλων ευγενέστατος), αλλά ούτε και αγενής.

Εσύ από την άλλη μεριά, είσαι πάντα αγενής edit mod.

Φιλικά. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#187488 Για να σου δείξω που κάνεις λάθος θα πρέπει να κάτσεις να ακούσεις ή να διαβάσεις, πράγμα αδύνατον για άνθρωπο με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Και σόρι, αλλά δεν υπάρχει ευγενικότερος τρόπος για να πεις σε κάποιον ότι είναι άσχετος και καλό είναι να μη λέει μεγαλοστομίες.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Corto Maltese έγραψε:Για να σου δείξω που κάνεις λάθος θα πρέπει να κάτσεις να ακούσεις ή να διαβάσεις, πράγμα αδύνατον για άνθρωπο με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Και σόρι, αλλά δεν υπάρχει ευγενικότερος τρόπος για να πεις σε κάποιον ότι είναι άσχετος και καλό είναι να μη λέει μεγαλοστομίες.

Μπορείς να μοιράσεις τη γνώση σου με τους υπόλοιπους ρε παιδί μου. Άσε με εμένα.

Εκτός αν θεωρείς ότι το ύφος σου και αυτά που γράφεις έχουν κάνει τους πάντες να σε θεωρούν αγενή πομπώδη edit mod. Οπότε πάσο.