Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#91744 :thumbsup: :thumbsup:

Σιγα σιγά ξεκινάει η ποδηλατοπερίοδος για όσους την είχαν σταματήσει :oops:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#91824 @GeorgeT
Καλοριζικη , την ιδια πηρα κ εγω περσυ , πολυ σταθερη οντως , εκανα στις διακοπες 1.000 χλμ με 2 ποδηλατα φορτωμενα πανω , σε εθνικες οδους με ταχυτητα 130-140 χλμ/ωρα , κιχ δεν εκαναν ...
Δυο παρατηρησεις μονο..
1. Αν θες να εισαι φουλ νομιμος κ τυπικος , αγορασε την φαναριερα της thule. :iconcool:

2.Αν τωρα ξανααγοραζα βαση , θα επαιρνα το επομενο (σε τιμη) μοντελο της Τhule , αυτο με την ανακληση..(ισως το μονο αρνητικο της , καθως αν θες να ανοιξεις το πορτ παγκαζ πρεπει να ξεαρματωσεις...

Καλες ποδηλατοβολτες!!
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#92049 τη ειχα απο τη πρωτη στιγμή υπόψιν τη βάση για τη πινακίδα αλλα μιας κ οι αποστάσεις που θα πηγαίνω για αρχή ειναι πολύ μικρες δεν την πηρα (απλα μεσα απο τη πόλη πετάγεσαι καπου διπλα του στυλ Περαία)!

Βασικο πλεονέκτημα το απίστευτα γρήγορο φόρτωμα ξεφόρτωμα! Π.χ μελλοντικά αν θελω να παω για τρέξιμο (Νεα Παραλία) μπορω να παρω 1 ποδήλατο τις :inlove: να με κάνει παρέα!
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#92052 Ήξερα ότι υπάρχουν τριών τύπων βάσεις: οροφής, πίσω πόρτας με ιμάντες, και κοτσαδόρου. Αυτή που λέτε είναι κάτι άλλο;

Edit: την έψαξα, κοτσαδόρου είναι. Πράγματι οι καλύτερες αν υπάρχει διαθέσιμος κοτσαδόρος.

Εγώ έχω μία thule με ιμάντες, λίγο παραπάνω ταλαιπωρία αλλά για τις 3-4 φορές το χρόνο που χρησιμοποιείται, δεν είναι θέμα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#92131 Αν την θες για πολλα χλμ , η βαση κοτσαδορου ειναι μονοδρομος. Και απο αποψη κοστους , τοποθετησης , οικονομιας καυσιμου κ.λ.π
Στο δικο μου οχημα Octy (με αεροτομη) Rs δεν εμπαινε η βαση με ιμαντες..
Μπαρες οροφης δεν μου αρεσαν , οποτε ηταν μονοδρομος η επιλογη.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#92402 10χλμ με τα ποδηλατα μαζι με τον γιο μου χαλαρα και αφου περασαμε απο τον ποδηλατα φιλο μας για να δουμε τι μπορουμε να παρουμε του χρονου ( αφου αριστευσουμε παλι ) ο μικρος μου λεει......."Μπαμπα θες ποδηλατο. "
:( ....... Το βλεπω το πακετο .
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97242 παιδιά γεια σας,
πρόκειται για το καινούργιο ποδήλατο του γιου (9ετών). Είναι ανάμεσα στο IDEAL strobe 24'' disc (http://www.idealbikes.net/?section=2544 ... tail1494=1) -του αρέσει πιο πολύ το χρώμα- και στο HEAD Ridott II - Kids 24″ 2015 (http://www.action-bikes.gr/podilata-all ... ds-24.html) -που είναι 1 κιλό ελαφρύτερο 12,4 kgr (και πιο ακριβό) από το strobe (13,3kgr) . Η εμπειρία από το IDEAL strobe είναι καλή, μιας και μέχρι τώρα είχε το strobe 20''.
Τί προτείνετε;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#97245 Πέρα απο τα μοντέλα γιατί 24"? Λιγότερο εμπορική διάσταση και ανάλογα την ανάπτυξη του γιου σου σε λίγο καιρό μπορεί και μικρο :oops:

<
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#97246 Το ideal 24'' disk το εχει ο γιος μου. Το πηρε πριν ενα χρονο στα 9. Το προτεινω γιατι και λειτουργικο ειναι και αξιοπιστο. Το δουλευει σε ανωμαλο δρομο και δεν τον κουραζει. Καλα χειριστηρια με γρηγορες αλλαγες πανω κατω στις ταχυτητες.
Εμεις βαλαμε και ανταπτορα στο τιμονι με ρυθμισεις στην κλιση του τιμονιου προς τα πανω για ακομα πιο ανετη οδηγηση.
Ευχαριστημενος ο μικρος αν και 1,50μ υψος περιπου.
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97253 @ JasonLouk
το γνωρίζω αλλά δεν πειράζει που θα χρειαστεί να περάσει σύντομα σε μεγαλύτερο. Ακολουθεί η κόρη (6ετών) που τώρα παραλαμβάνει το 20'' strobe.
@ F&G
τί είναι ο ανταπτορας στο τιμονι με ρυθμισεις στην κλιση του τιμονιου προς τα πανω για ακομα πιο ανετη οδηγηση;
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#97256 Σαν αυτο ακριβως.
Εικόνα

Βαση τιμονιου ειναι στην ουσια και ρυθμιζει την κλιση σε μοιρες το τιμονι.
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97269 ok. ευχαριστώ.
Ακόμη μια ερώτηση σε παρακαλώ: απ' ότι μου είπαν το δισκόφρενο του strobe είναι μηχανικό και όχι υδραυλικό. Αξίζει ή είναι καλύτερα με τα v-brakes;
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97478 Ο κύβος ερρίφθη. Ο μικρός αμετάπειστος: παρήγγειλε το ideal strobe 24'' disk.
Την Τετάρτη πάμε βόλτα!
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#97481 Αν ηταν για σενα το ποδηλατο θα ειχε πιστευω διαφορα. Τωρα ο μικρος ουτε που θα καταλαβει διαφορα. Εμενα μου το ζητησε το υδραυλικο καποια στιγμη ως ιδεα αυτοπεποιθησης οτι εχει τα τελεια φρενα με τα υγρα κτλ. Να τα βλεπει και μονο δηλ.
Καλοριζικο . :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#97493 Η μεγάλη διαφορά μεταξύ V και δίσκου έχει να κάνει περισσότερο με το χωροταξικό (που βρίσκεται δηλαδή η επιφάνεια τριβής) παρά με τη μέθοδο ελέγχου (σύρμα ή υγρά). Και αυτό κυρίως για διαδρομές σε βρεγμένο, λασπωμένο terrain ή με άσχημες συνθήκες. Εγώ με V brakes και σε βρεγμένο με νερά κάνω επικλήσεις στο 12θεο για να σταματήσω :lol: