- 10 Ιαν 2015, 11:09
trident1971 έγραψε:
Βασικα δεν τον εκλεινα τελειως ποτε
Ενα παραδειγμα:
Ο θερμοστατης στο σπιτι ηταν πχ στους 20 (δε θελω το σπιτι χαμάμ), και το πρωι που εφευγα τον κατεβαζα στους 16. Ερχομενος τον ξαναβαζα στους 20.
οποτε αυτο που ειχε να κανει, μια και το σπιτι ηταν κλειστο στο ενδιαμεσο, ηταν
α) να διατηρησει τους 16 (πραγμα σχετικα ευκολο με κλειστο σπιτι)
β) να τους ανεβασει στους 20, (παλι θεωρω ευκολο απο τους 16).
Εχω τωρα την εντυπωη πως ο καυστηρας εχει δυο dials πανω του: το ενα ρυθμιζει ποτε σταματαει να δουλευει ο καυστηρας (max θερμοκρασια νερου) και το αλλο δειχνει ποτε ξεκιναει να δουλευει ο κυκλοφορητης. (απο ποσο χαμηλα)
(ή μηπως ειναι ποτε σταματαει?
Αν το 2ο dial το πειραξω προς τα κατω πχ απο 40 σε 30, δεν εχω μια μικρη αβάντα οταν κατεβασω θερμοστατη πχ στους 16?
τα λεφτα που τα βρισκει και μου τα δινει το παιχνιδακι αυτο?
Τα τελευταια 15 χρονια ο θερμοστατης ειναι ρυθμισμενος στος 20 βαθμους και δεν κλεινει ποτε απο τον Νοεμβριο μεχρι το τελος του Μαρτη.
Οι ωρες που γραφει το ρολοι ειναι κατα μεσον ορο 3 την ημερα για να εχει το σπιτι την επιθυμητη θερμοκρασια.
Αυτες οι 3 ωρες αφορουν τα 2-3 τελευταια χρονια που εγω και ο απο πανω γραφουμε το 85% των συνολικων ωρων της πολυκατοικιας, παλιωτερα που οι υπολοιποι κατοικοι χρησιμοποιουσαν την κεντρικη θερμανση περισσοτερο ηταν λιγοτερες.
Θοδωρη δεν θα εχεις διαφορα, οι 40ο ειναι το χαμηλωτερο που θα αισθανεσαι τα σωματα ζεστα, αν το πας στους 30ο απλα θα ειναι χλιαρα τα σωματα και δεν θα προσφερουν ζεστη.
Αυτο μου το ειπε ο συντηρητης του καυστηρα μας λεγοντας μου οτι οι 40ο αφορουν το σημειο που μετραει ο κυκλοφορητης την θερμοκρασια και δειχνοντας μου οτι 2 μετρα μετα το σημειο η θερμοκρασια επεφτε, δηλαδη στο ενα σημειο το πυρομετρο εδειχνε 76ο και 2 μετρα μετα 75ο