Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#862290 Πριν πάρω τον εκτυπωτή είχα χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο για μερικά πραγματάκια που είχα σχεδιασει:
https://www.ebay.co.uk/itm/276235641780 ... media=COPY

Του στέλνεις το αρχείο, σου στέλνει quote (πολλαπλάσιο του 0,99) και μετά από μερικές μέρες το στέλνει.

@Dimitris_P : αν υπάρχει έτοιμο σχέδιο τότε όχι ιδιαίτερα, απλά πρέπει να γίνει χρήση του σωστού υλικού (ASA ιδανικά, ABS επίσης καλό, PETG το πιο εύκολο). Αν δεν υπάρχει σχέδιο τότε πρέπει αυτο να γίνει πρώτα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Geo f1 έγραψε:Και αυτο το quick release thrustmaster Κωνσταντινε κολλητε?

Εικόνα

https://www.ebay.co.uk/itm/203764260803
Δηλαδή αυτό εδώ Geo;
https://cults3d.com/en/3d-model/game/th ... ck-release
Άβαταρ μέλους
By drdino
#862298 Απλό φαίνεται, θα το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#862359 Αυτό που μου αρέσει επίσης, μεταξύ άλλων, είναι οι δυνατότητες που δίνει για τέχνη στο σπίτι.

3 παραδείγματα που έχω φτιάξει, δεν θυμάμαι αν τα έχω βάλει είναι η αλήθεια:

The Great Wave off Kanagawa
Εικόνα

Αυτός ήταν κι ο λόγος που είπα να τα βάλω στο θεμα, πήγα σήμερα σε μια έκθεση τέχνης με Lego κι ένας καλλιτέχνης είχε το ίδιο αλλά με τουβλάκια:

Εικόνα

Στη έκθεση αυτή υπήρχε κι μια ωραία σκέψη ενός εκ των καλλιτεχνών, έλεγε εν ολίγοις πως μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουμε μαρμαρα στο σαλόνι μας (εννοώντας γλυπτά) αλλά ελπίζει μετά την έκθεση αυτή να πιάσουμε τα τουβλάκια και να έχουμε (ένα έργο τέχνης) στο σαλόνι μας.

Το δεύτερο, που σχεδίασα μόνος μου, είναι ένα σαρδελοκούτι του Γαΐτη. Ελπίζω κάποτε να καταφέρω να πάρω έναν πίνακά του με αυτό το θέμα, μέχρι τότε αρκούμαι σε αυτό:
Εικόνα

Και το τρίτο είναι η μικρή χορεύτρια του Degas:
Εικόνα

Έχω βρει και θέλω να κάνω το Bird in Space που είχα δει σε ένα μουσείο στη Νέα Υόρκη και μου είχε αρέσει:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#862396 Φανταστικά και το μεγάλο κύμα και ο Γαΐτης (που μου αρέσουν πολύ). Δεν καταλαβαίνω όμως πως το κάνει ο εκτυπωτής το πρώτο. Είναι λεπτή φλούδα: Πόσο παχιά; Και από τι υλικό;
Και όπως ρώτησε και ο προηγούμενος τι εκτυπωτής τα έφτιαξε αυτά (δε με νοιάζει το μοντέλο αλλά το επίπεδο, απλός, μεσαίος, καλός, τι τάξης τιμής).

Και αν ήθελες/μπορούσες και μου έφτιαχνες και μένα το κύμα ή/και τον Γαΐτη (με την υπογραφή σου σε κάποιο σημείο) πόσο θα κόστιζε;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
drdino έγραψε:@Dimitris_P : αν υπάρχει έτοιμο σχέδιο τότε όχι ιδιαίτερα, απλά πρέπει να γίνει χρήση του σωστού υλικού (ASA ιδανικά, ABS επίσης καλό, PETG το πιο εύκολο). Αν δεν υπάρχει σχέδιο τότε πρέπει αυτο να γίνει πρώτα.

Δεν βρήκα κάτι με μια απλή αναζήτηση, τον ρώτησα κι αυτόν αν εκτυπώνονται και λέει ναι αν του στείλω το αρχείο.

Μήπως να πάρω κι εγώ έναν να φτιάχνω τα δικά μου; :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#862422 Μου φαίνεται ότι ένας 3d εκτυπωτής θα κάνει ιδανική παρέα με ένα 3d σαρωτή...
Άβαταρ μέλους
By otso
#862427 Τι να τον κανεις τον σαρωτη να φτιαχνεις εξαρτηματα απο χαλασμενες κουζινομηχανες;
Ενω στο dark web εχει κατι σχεδια μουρλια.
Άβαταρ μέλους
By drdino
sknipper έγραψε:Φανταστικά και το μεγάλο κύμα και ο Γαΐτης (που μου αρέσουν πολύ). Δεν καταλαβαίνω όμως πως το κάνει ο εκτυπωτής το πρώτο. Είναι λεπτή φλούδα: Πόσο παχιά; Και από τι υλικό;
Και όπως ρώτησε και ο προηγούμενος τι εκτυπωτής τα έφτιαξε αυτά (δε με νοιάζει το μοντέλο αλλά το επίπεδο, απλός, μεσαίος, καλός, τι τάξης τιμής).

Και αν ήθελες/μπορούσες και μου έφτιαχνες και μένα το κύμα ή/και τον Γαΐτη (με την υπογραφή σου σε κάποιο σημείο) πόσο θα κόστιζε;

To πρώτο είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής εφαρμογής που λέγεται Hueforge. Η 3διάστατη εκτύπωση γίνεται στην περίπτωσή μας ανά στρώσεις (layers). Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του κάθε νήματος (χρώμα, φωτεινότητα κλπ) ουσιαστικά δημιουργεί τις οδηγίες για την εκτύπωση των στρώσεων (ποιό χρώμα σε ποιό αριθμό στρώσης και για πόσο) ώστε να έχεις αποτέλεσμα κοντινό στην φωτογραφία που εισήγαγες. Το υλικό για το συγκεκριμένο είναι PLA, ένα βιοδιασπόμενο πλαστικό. Ενδεικτικά το συγκεκριμένο θα ήθελε 12 ώρες περίπου, το καθαρό κόστος (υλικό, ρεύμα κλπ) βγαίνει γύρω στις 5 λίρες. To timelapse της εκτύπωσης, βάλε αν θέλεις πιο αργή ταχύτητα αναπαραγωγής:

Μηχανήματα τώρα, η Bambulab θα έλεγα πως είναι η Apple των 3διάστατων εκτυπωτών εννοώντας πως (τις περισσότερες φορές) it just works. Είχα άλλον πιο πριν (Flashforge) κι η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Έχουν βγάλει 2 καινούριους τελευταία (A1, A1 mini) που έχουν -σχετικά- προσιτή τιμή. Σχετικά γιατί είναι ένα σεβαστό κόστος για ένα hobby, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου/μας. Το ριζοσπαστικό που προσφέρουν είναι η δυνατότητα χρήσης 4 χρωμάτων (ή 2 υλικών πχ) αυτόματα, κάνοντας τις εναλλαγές οι εκτυπωτές μονοι τους. Αλλιώς θα έπρεπε να εισάγεις παύσεις και να αλλάζεις τις μπομπίνες μόνος σου σε κάθε εναλλαγή χρώματος.