Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#55059 Αν είσαι παντρεμένος θα εννοεί.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
trident1971 έγραψε:Αρα αριστερα ειναι κουζινα απορροφητηρας κλπ, και φατσα τιποτα εκτος απο την τρυπα στον τοιχο για να βγει ο σωληνας?

Ρε συ Δημητρη, ποιο ειναι το προβλημα δεν καταλαβα
Θα φαινεται ο σωληνας ?
Η τρυπα για να βγει εξω ειναι πιο χαμηλα απο την πανω επιφανεια των ντουλαπιων?
Δεν εχεις τι να βαλεις στη συμβολη των τοιχων?

Το Β, είναι πιο χαμηλά

Ο πάγκος είναι στους 0,87 σωστά; τα ντουλάπια ξεκινάνε 0,56 πάνω με ύψος 0,72. Οπότε έχουμε 2,15 σύνολο ύψους ενώ σωλήνας στο 2,11.

Αν κατεβάσω τα ντουλάπια 5 πόντους θα έχω θέμα; θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω ηλεκτρικές εστίες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#55184 Αυτό με το αυξημένο ύψος του απορροφητήρα για εστίες αερίου, πρώτη φορά από εσάς το άκουσα. Στις οδηγίες τοποθέτησης της NEF δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στο ύψος τοποθέτησης. Αντιθέτως, υπήρχαν υποδείξεις σχετικά με την ελάχιστη απόσταση από άλλα αντικείμενα περιμετρικά των εστιών.

Οι δικές μου εστίες αντικατέστησαν ηλεκτρικές, ο απορροφητήρας είναι αυτός που προϋπήρχε και δεν βλέπω να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#55185 Το έχω δει κι εγώ πάντως σε οδηγίες απορροφητήρα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα. Νομίζω ήταν 45 cm για ηλεκτρικές εστίες και 60 cm για Φ/Α...
Άβαταρ μέλους
By glf
#55200 Ισχύει το αυξημένο ύψος. Εγώ το είδα στις οδηγίες εγκατάστασης των εστιών αερίου.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:
trident1971 έγραψε:Αρα αριστερα ειναι κουζινα απορροφητηρας κλπ, και φατσα τιποτα εκτος απο την τρυπα στον τοιχο για να βγει ο σωληνας?

Θα φαινεται ο σωληνας ?

Το Β, είναι πιο χαμηλά

Ο πάγκος είναι στους 0,87 σωστά; τα ντουλάπια ξεκινάνε 0,56 πάνω με ύψος 0,72. Οπότε έχουμε 2,15 σύνολο ύψους ενώ σωλήνας στο 2,11.

Αν κατεβάσω τα ντουλάπια 5 πόντους θα έχω θέμα; θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω ηλεκτρικές εστίες;

Απο ο'τι πιανω:
1. Η τρυπα ειναι ηδη ανοιγμενη φιξαρισμενη στον τοιχο.
2. Πιθανα υπαρχει ΚΑΙ σωληνας συνδεδεμενος, ετοιμος.

3 Αμα γινει τρυπα λιγο παραπανω και μπει ο ιδιος ή αλλος σωληνας ?
4- ειναι δυσκολο? Κολωνα εχουν τρυπησει?
5 αν ειναι τοιχος, λιγο σπασμενο τουβλο και λιγο τσιμεντακι, στακαρισμα απο πανω και τελος.
6 Μια φωτο ειναι χιλιες λεξεις.

Ττο 0,56 για τα ντουλαπια μου φαινεται πολυ λιγο. (υποψη, ειναι προσωπικη γνωμη δε ξερω αν υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες οπως πχ στα τραπεζια ή τα γραφεια.)
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#55273 Πήραμε μια σκούπα AEG από ΜΜ προχθες και τελικά ενώ δουλεύει μια χαρά ξεκινάει να ρίχνει σιγά σιγά την ισχύ ώσπου κάνει μια δυο προσπάθειες να ανεβάσει ξανά την ένταση και σβήνει.
Έπειτα δεν ξαναπαίρνει παρά μόνο αν περάσουν 10+ λεπτά.Θα την πάω αύριο πίσω αλλά σκέφτομαι μήπως πάρω άλλη σκούπα τελικά.Έχετε να προτείνετε κάτι μέχρι 100 ευρώ;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#55283 Σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες σε ποιοτητα ..
Εχω μια φτηνη (70€) juro pro allegra εδω κ 5 χρονια , της εχουμε πιει το αιμα , αντεχει σχετικα καλα. Δες αν σε αυτα τα λεφτα (+λιγα ακομη) μπορεις να παρεις καινουριου τυπου με λιγοτερα watt..
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Cosmonaut21 έγραψε:Πήραμε μια σκούπα AEG από ΜΜ προχθες και τελικά ενώ δουλεύει μια χαρά ξεκινάει να ρίχνει σιγά σιγά την ισχύ ώσπου κάνει μια δυο προσπάθειες να ανεβάσει ξανά την ένταση και σβήνει.
Έπειτα δεν ξαναπαίρνει παρά μόνο αν περάσουν 10+ λεπτά.Θα την πάω αύριο πίσω αλλά σκέφτομαι μήπως πάρω άλλη σκούπα τελικά.Έχετε να προτείνετε κάτι μέχρι 100 ευρώ;

Μοιαζει σαν να "πνιγεται". Εχετε βαλει σωστα τη σακουλα? Αλλαξτε μια σακουλα να δειτε ανκανει τα ιδια
αλλιως, βουρ για αλλαγη. οσο και φτηνες να ειναι, ετσι δεν κανουν οι σκουπες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
trident1971 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:

Θα φαινεται ο σωληνας ?

Το Β, είναι πιο χαμηλά

Απο ο'τι πιανω:
1. Η τρυπα ειναι ηδη ανοιγμενη φιξαρισμενη στον τοιχο.
2. Πιθανα υπαρχει ΚΑΙ σωληνας συνδεδεμενος, ετοιμος.

3 Αμα γινει τρυπα λιγο παραπανω και μπει ο ιδιος ή αλλος σωληνας ?
4- ειναι δυσκολο? Κολωνα εχουν τρυπησει?
5 αν ειναι τοιχος, λιγο σπασμενο τουβλο και λιγο τσιμεντακι, στακαρισμα απο πανω και τελος.
6 Μια φωτο ειναι χιλιες λεξεις.

Ττο 0,56 για τα ντουλαπια μου φαινεται πολυ λιγο. (υποψη, ειναι προσωπικη γνωμη δε ξερω αν υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες οπως πχ στα τραπεζια ή τα γραφεια.)

Σε διαφορετικές κουζίνες που μέτρησα τόση είναι η απόσταση.
Το 1 και το 2 ισχύουν όπως τα λες. Για το 3-4 μου είπαν δε γίνεται γιατί είναι κολώνα παραπάνω. Κολώνα οριζόντια λίγο περίεργο μου φαίνεται αλλά τεσπα

Επίσης η διάμετρος της τρύπας είναι 10εκ και απ'όσο διαβάζω περιορίζει τον βαθμό εξαγωγής αέρα ανά ώρα και αυξάνει τον θόρυβο :rant:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#55342 Κανονικά έπρεπε να μπορώ να κάνω edit αφού δεν έχει ποσταριστεί κάτι άλλο. Τέσπα...

Μάλλον η μόνη λύση, για να μη μπλέκω με γωνιακά ντουλάπια και ιστορίες για το πώς θα περάσω το μπουρί, είναι να ξεκινήσω από πιο χαμηλά τα ντουλάπια, από τους 50 πόντους δλδ από τον πάγκο, ώστε να βγει ευθεία ο σωλήνας, και αναγκαστικά ηλεκτρικές εστίες αφού min θέλουν 45 πόντους. :(