Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Όποιος γνωρίζει κάποια (και λέω κάποια γιατί ψάχνουμε κυρίως γυναίκα για τη θέση) να το διαδώσει!

http://www.kariera.gr/%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83-promotion/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/corporate-communications-executive/jhn8555xbzynhtqr8qs/?APath=2.21.0.0.0&sc_cmp1=js_GR_JobRes_2&IPath=JRTCV

Δεν είναι παρανομο;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#65233 Να ψάχνεις μονο γυναικα. Σε οποιαδήποτε χωρα του αναπτυγμενου κοσμου ισχυει η ισοτητα των δυο φυλων στα εργασιακα, με νομικα μπλεξίματα για οποια εταιρεια δεν το εφαρμοζει.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kacey έγραψε:α) δεν προσλαμβανεις γυναικες, γιατι οταν αποφασισουν να γεννησουν τη πουτσησες.

Αυτό είναι το μοναδικό που αξίζει συζήτησης.
Το ζήτημα παραμένει ότι κάποιο τρόπο πρέπει να βρεις να πριμοδοτήσεις τις εγκύους, γιατί υποτίθεται ότι θες να γεννιούνται νέα άτομα.
Τώρα, αν θα γίνει άμεσα από τον εργοδότη, ή έμμεσα (δλδ από το κράτος το οποίο από κάπου θα τα βρει αυτά τα λεφτά), το συζητάμε.

kacey έγραψε:β) για να απολυσεις μακροχρονιο υπαλληλο, ακομα και αν αυτος αποφασισει να αρχισει να ξυνει τα @@ του - ή επειδη απλα δεν σου χρειαζονται πια τοσοι υπαλληλοι, ειτε γιατι μειωθηκε η δουλεια σου ειτε γιατι τη κανεις πιο αποτελεσματικα - θα ματωσεις.

Η σύμβαση μισθωτού αορίστου χρόνου έχει το ακριβώς ίδιο νόημα με ένα πολυετές συμβόλαιο.
Κάτι κερδίζεις από την υπονοούμενη χρονική εξασφάλιση (θες να συζητήσουμε τι;), κάτι χάνεις (ότι αν την σπάσεις θα πληρώσεις).

Σε μάκρο/κοινωνικό επίπεδο επίσης κάτι σου εξασφαλίζει. Το downside μπορείς να το δεις και σαν μέρος του επιχειρηματικού ρίσκου.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά τη δημιουργία μιας επιχείρησης.

kacey έγραψε:δ) οτι ο καθαρος μισθος που μπαινει στη τσεπη του υπαλληλου σου κοστιζει 1.5 φορα πανω λογω κρατους, ταμειων κλπ (αρα? δεν προσλαμβανεις ή απασχολεις μαυρα).

Νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο απλή αυτή η εξίσωση.
Αν πλήρωνες 1.1 λόγω κράτους, δεν νομίζω ότι τόσο εύκολα μπορείς να πεις ότι όλα τα άλλα θα έμεναν ίδια (μισθός που θα ζητούσαν, τιμές προϊόντων, φορολογία) ώστε τελικά απλά να μπορούσες να έδινες παραπάνω ή να προσλάβεις κι άλλους.

kacey έγραψε:ε) Αυτο με τις διακοπες δεν ειναι και τοσο "μπουρδα" αγαπητε mjacob, ειδικα για μικρα μαγαζια οπως το δικο μου: για να βγει η δικια μου δουλεια, χρειαζονταν 3 ανθρωποι. Αναγκαζομουν να εχω 3 υπαλληλους (αρα μαζι με εμενα 4) γιατι με ενα μηνα διακοπες εκαστος, σημαινει οτι ολο το καλοκαιρι ειμασταν παλι 3, οσο οι ελαχιστοι αναγκαιοι, και εγω διακοπες μηδεν. Αν ημασταν συνολικα 3, τοτε τους δυο μηνες του καλοκαιριου δεν εβγαινε η δουλεια. Ναι, τους υπολοιπους 9 μηνες μπορουσα να το παιζω λιγο ξυσταρχιδης, γιατι ημασταν ενας επιπλεον, αλλα δεν μπορουσα να λειψω μακροχρονια γιατι επρεπε να ειμαι στο μαγαζι ειτε για τα day to day ειτε για τα εκτακτα, ουτε εχει νοημα να πηγαινω μονος μου διακοπες οταν δεν μπορει κανεις αλλος να ακολουθησει. Οι μακρυτερες χρονικα διακοπες που εχω κανει σερι οσο ετρεχα το μαγαζι, ειναι ή 8 ή 12 μερες (ουτε καν θυμαμαι).

Τι να σου πω. Αν στη δική σου δουλειά υπάρχει τέτοια σταθερότητα 365 μέρες το χρόνο, τι να πω. Είσαι η εξαίρεση.
Ακόμα και σε μικρές εταιρείες, κάτι αύγουστους ή κάτι χειμώνες (αναλόγως), μπορεί να είναι -1, ακόμα κι αν σημαίνει ότι εκείνο το μήνα θα βγει λίγο πιο αργά η δουλειά.
Ότι εσύ ως ιδιοκτήτης έκανες το πολύ 8 μέρες σερί, it's part of the game. Φαντάζομαι ότι και αυτές τις 8 μέρες, δεν θα ήσουν και τελείως εκτός δουλειάς. Κάτι που ο υπάλληλος μπορεί να κάνει.

Η εναλλακτική πάντως δεν κατάλαβα ποια είναι; Να μην έχουμε διακοπές;
Ο υπάλληλος να έχει όσες μέρες "άδεια" προλαβαίνει και ο ιδιοκτήτης;
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Ντάξει ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Όπως μια αεροπορική δεν θα κοιτάξει εμένα για flight attendant έτσι δεν θα κοιτάξω κι εγώ άντρα για event planner.

Δεν ταξιδευεις; Είναι πολλοι αντρες αεροσυνοδοι και πολλες γυναικες δεν λενε πολλα. Αυτό που λες ισχυε 30 χρονια ποιο πριν. Παντως εκπλήσσομαι που δε σου εχουν πει να τα προσεχεις αυτά τα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Deleted User 1 έγραψε:Ντάξει ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Όπως μια αεροπορική δεν θα κοιτάξει εμένα για flight attendant έτσι δεν θα κοιτάξω κι εγώ άντρα για event planner.

Γιατί να μην κοιτάξει εσένα;
Λίγοι άντρες δουλεύουν σε τέτοιες θέσεις;
[με πρόλαβε ο GTS]

Ο GTS έχει ένα δίκιο πάντως.
Ακόμα κι αν κοιτάτε κυρίως για γυναίκα, ίσως καλό θα ήταν να μη το γράφεις, ούτε και σε φόρουμζ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#65245 Καταρχάς στο short list που φτιάχνω υπάρχουν και άντρες. Κατά δεύτερον από τα βιογραφικά που έχω λάβει το 80% είναι γυναικών. Τρίτον δεν χρειάζεται να προσέξω κάτι. Υπάρχει ένα request και μια ανάγκη που πρέπει να καλύψω. Όλα τα άλλα είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Έδωσα ένα παράδειγμα που η αναλογία είναι σαφέστατα υπερ γυναικών. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά τώρα.
mjacob έγραψε:Ακόμα κι αν κοιτάτε κυρίως για γυναίκα, ίσως καλό θα ήταν να μη το γράφεις, ούτε και σε φόρουμζ.

Δεκτό. Απλά δεν είχα καμία όρεξη να λάβω το CV κανενός από εσάς τους μουστακαλήδες εδώ μέσα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#65247 Στην Αγγλια παντως καποιος από τους ανδρες που είναι στο σορτ λιστ, αν τελικα παρεις γυναικα, θα μπορουσε ανετότατα να σε παει στα δικαστηρια με ένα καλο δικηγορο και να το κερδισει.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
GTS έγραψε:Στην Αγγλια παντως καποιος από τους ανδρες που είναι στο σορτ λιστ, αν τελικα παρεις γυναικα, θα μπορουσε ανετότατα να σε παει στα δικαστηρια με ένα καλο δικηγορο και να το κερδισει.

Ναι πλέον πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε και που το λέμε - που το γράφουμε... Κάτι μου θυμίζει αυτό... όχι ακριβώς ντεζαβού (πως λέμε μανδάμ :lol: ) γιατί εγώ δεν το έχω ζήσει, αλλά κάποιοι μεγαλύτεροι από μένα μου το είχαν διηγηθεί... Α, ναι! Όπως τότε σε κάτι χρόνια παλιότερα που όταν έλεγες ή έγραφες κάτι εκεί που δεν έπρεπε κατέληγες να τρως ξύλο... Εντάξει τώρα δεν τρως ξύλο, απλά σου παίρνουν και τα σώβρακα... δεν ξέρω ίσως και να προτιμούσα το ξύλο τελικά...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#65251 Ντάξει τώρα κάτι τέτοια διαβάζω και μου φεύγουν οι κάλτσες! Να απαντήσω νεοελληνίστικα???

(όχι εσύ, ο κάθε υποψήφιος εννοείται, για να μην παρεξηγηθούμε)

Ποιος να με πάει στο δικαστήριο και γιατί? Ποιος είναι σε θέση να κρίνει αντικειμενικά αν κάποιος κάνει καλύτερο match για μία θέση και ποιος όχι? Ούτε οι ίδιες οι εταιρίες δεν μπορούν καλά καλά. Αμα ήταν έτσι έπρεπε να έχω πάει 3-4 εταιρίες στα δικαστήρια και να χω φάει τη μισή μου ζωή εκεί. Μην είμαστε τόσο uptight.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#65257 Αυτό που δηλωσες ότι ψάχνεις γυναικα είναι gender discrimination και απογορευεται δια ροπαλου. Μπορεις να σκέφτεσαι ότι θελεις αλλα μερικα πραγματα δεν τα δηλωνεις. Φανταζομαι δεν υπαρχουν νομοι που καλυπτουν αυτό το θεμα στην Ελλαδα, παντως εξω εχουν ξεκαθαριστεί αυτά τα πραγματα εδώ και 20 χρονια.
Άβαταρ μέλους
By mirage

Εντάξει ευτυχώς που δεν δουλεύεις σε αεροπορική εκτός Ελλάδας. Γιατί έτσι σκέφτεται πλέον μόνο η Aegean :yahoo:
Kατα τα άλλα γενικά :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin