Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Μπορει λοιπον να ειναι απενεργοποιημενο στην τσαντα και οταν σχολανε να το ανοιγουν.

Μαλλον να το παραδιδουν μπαινοντας και να το παιρνουν φευγοντας??? πιο σωστο...

Σχολειο πανε οχι φυλακη :lol: :lol:

Πιστευω οτι με σωστη εκπαιδευση μπορουν τα παιδια μας να διαχειριστουν την χρηση κινητου.

Βεβαια οταν βλεπω γονεις να δινουν για κολατσιο κρουασαν η ζαμπονοτυροπιτα η πατατακια :dizzy: στα παιδια αμφιβαλλω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Νίκος Παππάς έγραψε:Στο γυμνασιο-λυκειο το κινητο στα παιδια ειναι "απαραιτητο" γιατι δεν υπαρχει ολοημερο εκει.
Πολλα παιδια ερχονται απο αλλου και αλλα πανε αλλου μετα το σχολειο, αγγλικα, φροντιστηριο κλπ
Πρεπει να μπορουν αν επικοινωνησουν με τους γονεις οταν τοσες ωρες ειναι εκτος σπιτιου.

Μπορει λοιπον να ειναι απενεργοποιημενο στην τσαντα και οταν σχολανε να το ανοιγουν.

Ακριβώς αυτό. Εντός ωραρίου του σχολείου όμως δεν έχουν καμία δουλειά να κ@βλαντίζουν με τα κινητά.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Μπορει λοιπον να ειναι απενεργοποιημενο στην τσαντα και οταν σχολανε να το ανοιγουν.

Μαλλον να το παραδιδουν μπαινοντας και να το παιρνουν φευγοντας??? πιο σωστο...

Σχολειο πανε οχι φυλακη :lol: :lol:

Πιστευω οτι με σωστη εκπαιδευση μπορουν τα παιδια μας να διαχειριστουν την χρηση κινητου.

Βεβαια οταν βλεπω γονεις να δινουν για κολατσιο κρουασαν η ζαμπονοτυροπιτα η πατατακια :dizzy: στα παιδια αμφιβαλλω :lol:

Θεμα παιδειας ΟΛΩΝ.... ειναι και δεν υπαρχει οπως και για την οδηγηση... :metalo: Πιστευω δε οτι οι μητερες πιο πολυ, στελνουν οδηγιες στα παιδια για διαφορες μακακιες μεσα στη μερα, και νομιζουν οτι ετσι διατηρουν επαφη με τα τεκνα!!! και τα προστατευουν ...
Άβαταρ μέλους
By DAP
junior gt έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Θα ανησυχούσα, αν ήμουν γονιός για την μετάβαση προς και από το σχολείο, χωρίς την "ασφάλεια" ενός κινητού. Θα μπορούσε ο Γαβρόγλου απλά να απαιτεί την απενεργοποίηση εντός του σχολείου.

Προφανως στην πραξη τα κινητα θα τα εχουν οσα παιδια θελουν απενεργοποιημενα μεσα στην τσαντα τους και θα μπορουν να τα βγαζουν εξω απο το σχολειο.

Δυστυχως η πολιτεια ακολουθωντας το υπεροχο ( :tomato: ) δογμα "Ποναει κεφαλι,κοβει κεφαλι" φτανει στη μη κατοχη κινητου.....
Άβαταρ μέλους
By junior gt
DAP έγραψε:
junior gt έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Θα ανησυχούσα, αν ήμουν γονιός για την μετάβαση προς και από το σχολείο, χωρίς την "ασφάλεια" ενός κινητού. Θα μπορούσε ο Γαβρόγλου απλά να απαιτεί την απενεργοποίηση εντός του σχολείου.

Προφανως στην πραξη τα κινητα θα τα εχουν οσα παιδια θελουν απενεργοποιημενα μεσα στην τσαντα τους και θα μπορουν να τα βγαζουν εξω απο το σχολειο.

Δυστυχως η πολιτεια ακολουθωντας το υπεροχο ( :tomato: ) δογμα "Ποναει κεφαλι,κοβει κεφαλι" φτανει στη μη κατοχη κινητου.....

Σωστά το έκανε νομίζω.
Άμα αφήσεις αστεράκια 'να είναι απενεργοποιημένο' κλπ την πάτησες. Απαγορεύεις τα κινητά, άμα το θέλει ο άλλος για το δρόμο θα το έχει στην τσάντουλα του κλειστό και όλα οκ. Δε γίνεται και σωματικός έλεγχος. Άλλα άμα το δει ο δάσκαλος έξω από την τσάντα θα έχει τιμωρία.
Για τραβάτε να δείτε τι γίνεται στα σχολεία με τα κ@λοκινητά. Όλα πάνω από ένα κινητό είναι σα χαζεμένα.
:offtopic: Τώρα που είπα δρόμο άκουσα ένα ωραίο σήμερα: πάει ένας τύπος σε ένα μπαρ και κρατάει ένα κομμάτι άσφαλτο . Το αφήνει πάνω στη μπάρα και λεει του μπάρμαν: δυο ουίσκια σε παρακαλώ. Ένα για τώρα και ένα για το δρόμο. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By DAP
#519414 Νομιζω οτι η απαγορευση κατοχης εντος του σχολειου ειναι τοσο ξεκαθαρα διατυπωμενη στη διαταγη του υπουργειου που η ΣΩΣΤΗ κατ'εμε, κατοχη κλειστου κινητου να ειναι και αυτη απαγορευμενη.....
Μακαρι να πρυτανευσει η λογικη και να υπαρξει διορθωτικη οδηγια.....
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#519417 Μπορείς απλά και ξεκάθαρα να πεις - "κινητά μόνο κλειστά, και μόνο στην τσάντα". Ούτε αστεράκια, ούτε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
Hellenic tifosi έγραψε:Μπορείς απλά και ξεκάθαρα να πεις - "κινητά μόνο κλειστά, και μόνο στην τσάντα". Ούτε αστεράκια, ούτε τίποτα.

Λίγο δύσκολο αυτό, ειδικά από ένα "κράτος" που αρέσκεται σε διφορούμενες διατυπώσεις και σε διαρκείς παραπομπές σε ΠΔ και παραγράφους διαφόρων νόμων :sleep:
Άβαταρ μέλους
By otso
#519435 Λοιπον εγω ηξερα οτι απαγορευοντουσαν και στο γυμνασιο λυκειο που πανε τα παιδια μου απαγορευοντουσαν , αν κουδουνιζε κινητο αποβολη , και νομιζω οτι ισχυε πανελαδικα . Ποτε τα παιδια δεν ειδαν κανενα με ανοιχτο κινητο εν ωρα σχολειου . Και αυτο ηταν το σωστο .
Τα παιδια απο χωρια κουβαλουσαν για ενα καρο λογους , αλλα τα ενεργοποιουσαν εκτος σχολειου .
Μπορει τα σχολεια που πανε τα παιδια μου να ειναι μπουρδελλα και οι καθηγητες για τον πεο , αλλα περιεργως αυτο με
τα κινητα δουλεψε , ακομα και εξω απο το σχολειο οταν παω καμμια φορα να τα παρω και ειναι πολλα μαζεμενα δεν εχω δει κινητο .
Τι νοημα εχει κατι που απαγορευοταν ουτως η αλλως να ξανα απαγορευτει;
Εγω καταλαβα οτι απαγορευεται ολοσδιολου ακομα και απενεργοποιημενο και για αυτο διεφωνησα .
Στο δημοτικο ουτως η αλλως οι χωριατες δεν δινουν κινητο στα παιδια αλλα και παντα ειναι κατω απο επιτηρηση.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#519437 Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα τηρηθεί αυτό το μέτρο. Θα κάνουν σωματικούς ελέγχους? Απλά μου φαίνεται ότι εφόσον το έχεις στην τσάντα απενεργοποιημένο δεν μπορεί να έχεις θέμα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
rx8_drifter έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα τηρηθεί αυτό το μέτρο. Θα κάνουν σωματικούς ελέγχους? Απλά μου φαίνεται ότι εφόσον το έχεις στην τσάντα απενεργοποιημένο δεν μπορεί να έχεις θέμα

Για αλλη μια φορα pipes απο το Υπουργειο.

Στα περισσοτερα σχολεια δεν νομιζω να υπαρχει θεμα, σε οσα υπαρχει ας κανει κατι ο συλλογος διδιασκοντων και να αυξησει τους καθηγητες που κοβουν βολτα στο προαυλιο
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#519445 μετά όμως δεν θα έχουμε τέτοια βίντεο :(

https://www.youtube.com/watch?v=V2A3Ohn_FYM

(δεν είναι καθηγητής, μαθητές είναι όλοι από τη γειτονία μου και περίπου την ηλικία μου)

14 χρόνια μετά υπάρχει ακόμα στο ιντερνετ :omg:

φρίκη... :( δε σε ξεπλένει τίποτα από το ιντερνετ

όπως μια άλλη περίπτωση που θυμήθηκα με τύπισσα που είχε τραβηχτεί σε προσωπικών στιγμών βίντεο που κατέληξε σε τσοντοσάιτ , όσο μετά και να το παίξεις σοβαρή υπάρχει αυτό να σε στοιχειώνει

το πιο πρακτικό πρόβλημα πάντως είναι οι αντιγραφές, δεν νικιέται η αντιγραφή με τα smartphone στη σημερινή τους μορφή ο,τι επιτήρηση κι αν υπάρχει..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 26 Ιουν 2018, 15:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
rx8_drifter έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα τηρηθεί αυτό το μέτρο. Θα κάνουν σωματικούς ελέγχους? Απλά μου φαίνεται ότι εφόσον το έχεις στην τσάντα απενεργοποιημένο δεν μπορεί να έχεις θέμα

Ακριβώς γι' αυτο η διατύπωση: "κλειστά και στην τσάντα" δε θα ήταν ορθότερη; Επί της ουσίας είναι το ίδιο πάντως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
junior gt έγραψε:Για τραβάτε να δείτε τι γίνεται στα σχολεία με τα κ@λοκινητά. Όλα πάνω από ένα κινητό είναι σα χαζεμένα.

Ακριβώς. :s_yes

Απλά, μάλλον μια διατύπωση κλειστά και σε τσάντα θα ήταν όντως καλύτερη και θα κάλυπτε και περιπτώσεις όπως του otso με παιδιά που πάνε σχολείο αρκετά μακριά από το σπίτι τους ή για τον Χ ή Ψ λόγο πρέπει να έχουν κάτι τέτοιο για επικοινωνία με τους γονείς μετά το σχολείο. Μετά βέβαια πάλι ανοίγεις το παράθυρο στο να το βγάλει στα κρυφά κάποιος και να τραβήξει ένα βιντεάκι σαν αυτό που ποσταρίστηκε πιο πάνω... :vava: