Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
mousatos έγραψε:Σε μας στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει κάρτα .
6 εργάτες απολύθηκαν την προηγούμενη βδομάδα επειδή τόλμησαν να φύγουν στην ώρα τους το βράδυ και δεν έκατσαν
+ 6 ώρες που χρειάστηκε λόγω βροχής και χαμηλής νέφωσης που εμπόδισαν τα αεροπλάνα να προσγειωθούν προσωρινά.

Πώς θα τους αντικαταστήσει αυτούς ξέρει;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#896468 Τώρα σταδιακά πέφτει η κίνηση , δεν είναι high season . Έβαλε τους προΙσταμένους να τρέκουν λίγο παραπάνω στη θέση των εργατών .
Εγώ τελείωσα στις 6 και είχα ξανά βάρδια 11 το πρωϊ . Πήγα για 2 ώρες , 11-1 και μου λέει ένας βραδινός "αρρώστησε" έλα για τις επόμενες 6 ώρες το βραδυ , 6-12, Πήγα , σχόλασα στις 12 και τσατίστηκαν επειδή είχε δουλειά μέχρι τις 1+ . Έφυγα διότι ένοιωσα να γίνομαι επικίνδυνος από την κούραση και είχα ξανά βάρδια νωρίς το πρωί .
Αυτοί είναι οι ΕΛ εργοδότες και ο λόγος που θέλουν όλοι δημόσιο ή έξω.
Μην ξαναγυρίσει κανείς σας .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#896485 Είναι επικίνδυνο για όλους να δουλεύει κάποιος τέτοιο εξαντλητικό ωράριο
Άβαταρ μέλους
By Isambard
mousatos έγραψε:Τώρα σταδιακά πέφτει η κίνηση , δεν είναι high season . Έβαλε τους προΙσταμένους να τρέκουν λίγο παραπάνω στη θέση των εργατών .
Εγώ τελείωσα στις 6 και είχα ξανά βάρδια 11 το πρωϊ . Πήγα για 2 ώρες , 11-1 και μου λέει ένας βραδινός "αρρώστησε" έλα για τις επόμενες 6 ώρες το βραδυ , 6-12, Πήγα , σχόλασα στις 12 και τσατίστηκαν επειδή είχε δουλειά μέχρι τις 1+ . Έφυγα διότι ένοιωσα να γίνομαι επικίνδυνος από την κούραση και είχα ξανά βάρδια νωρίς το πρωί .
Αυτοί είναι οι ΕΛ εργοδότες και ο λόγος που θέλουν όλοι δημόσιο ή έξω.
Μην ξαναγυρίσει κανείς σας .

Ο εργοδότης αυτός θέλει καταγγελία. Με τόσες απολύσεις, είναι πολύ πιθανό κάποιος να την κάνει και να μπλέξει, αν δεν έχει γερές πλάτες. Μάλλον όμως τις έχει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#896499 Για αεροδρόμιο μιλάμε άρα κατα πάσα πιθανότητα Fraport. Θα ιδρώσει αυτί λες;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#896519 Είδα καινούργιες φάτσες. Μπορεί να προσέλαβε άλλους. Κάθε βδομάδα βλέπω νέες φάτσες. Υπολογίζω το 1/3 του προσωπικού συνολικά να έχει αντικατασταθεί. παραιτούνται διότι δεν αντέχουν τους έντονους ρυθμούς δουλειάς και τη ζέστη
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά σχεδόν αποκλείω να είναι η Fraport ο εργοδότης. Κάποιος άλλος τοπικός μάλλον.

100% δεν είναι η φραπόρτ, κάποιος handler θα είναι.

Εντωμεταξύ, σχετικό - άσχετο, για το rebrain Greece, ο μόνος που γνωρίζω που γύρισε Ελλάδα (οικογενειακώς προφανώς) από το εξωτερικό (Γερμανία συγκεκριμένα), γύρισε για προσωπικούς λόγους, χωρίς να έχει βρει δουλειά από πριν, και χωρίς να έχει κάποιο οικογενειακό μαγαζί. Όσο έψαχνε δουλειά, είδε τι ωραία που είναι να δουλεύεις σε Ελ εργοδότες και πολύ γρήγορα κοιτούσε μόνο σε ξένους, και εν τέλει κατέληξε να δουλεύει σε Γερμανική εταιρεία, με Γερμανούς συναδέλφους που δεν πουλάει τίποτα Ελλάδα, απλά επέλεξε να έχει γραφεία εδώ και κόσμο να δουλεύει remotely, και να μην έχει καμία σχέση με Ελλάδα, πέρα από τον τόπο κατοικίας... :lol: :lol: :lol:

Οι υπόλοιποι που ξέρω που έχουν φύγει, όταν τους λέω για το αν σκέφτονται να γυρίσουν με κοιτάνε σαν να τους έβρισα (και έχουν 100% δίκιο). :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#896554 Σε μη τουριστική περιοχή πάντως στην Ελλάδα δεν έχω συναντήσει σχεδόν κανέναν από τους εργοδότες που περιγράφετε.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#900880 https://gr.indeed.com/viewjob?jk=76f7d9 ... 0LbzkdCdPP

2500e για 50αρι λεωφορείο στη Ρόδο. Wow . Μπαίνω σε πειρασμό.
Είδα αγγελία με 2300 στη Σαντορίνη . από 2000 που ήταν πέρσι.
Οι αμοιβές ανεβαίνουν .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#900885 Όμως το να πιλοτάρεις λεωφορείο σε δρόμους νησιού καλοκαιριάτικα ανάμεσα στις ορδές των νοικιάρικων κι όχι μόνο , οχημάτων ( π.χ μπετονιέρες) , είναι κόλπο ζόρικο ειδικά αν δεν είσαι ντόπιος .
Άβαταρ μέλους
By bebes
#900928 "απο 1900€-2500€" αναφέρει
Ισως θα πρέπει να ρωτήσεις κατω απο ποιες προϋποθέσεις το 1900 γίνεται 2500.

Το περασμενο καλοκαίρι 2 φιλοι του γιου μου (23 ετων περιπου) πήγαν για δουυλεια οδηγου (transfer) στη Σαντορίνη. Δε θυμαμαι ακριβως τι συμφωνησαν, αλλά γυρισαν και οι δυο πριν κλεισει η σαιζον και ποτέ δεν τους εδωσαν ολα τα χρηματα που συμφωνησαν
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#900929 1900 είναι για τα mini-bus των 15-20 θέσεων .
Όσο για το 2ο σκέλος , με τη μικρή εμπειρία που έχω, όταν βγεί κι ο Αύγουστος , δηλαδή όταν λήξει η high season , ψάχνουν-βρίσκουν αφορμή να ξεφορτωθούνε τους νέους και να βγάλουν τη σεζόν με τους παλιούς.
π.χ θα σου κάνουν παρατηρήσεις για την κακή σου οδήγηση ενώ μέχρι τότε ήταν με το ψεύτικο? χαμόγελο στο στόμα ή θα σε βάλουν να μένεις μαζί με κάποιον άλλον αν έμενες μόνος σου.
Τυπικά Ελ. αφεντικά και συμπεριφορά.
για να μείνεις , πρέπει να γλύφεις πατόκορφα καθημερινά και τους παλιούς και τα αφεντικά. π.χ να γελάς με τα ηλίθια αστεία τους.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#900939 Όταν θέλεις πχ 20 άτομα παίρνεις 20 άτομα. Όταν θα θέλεις 10 είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο να φύγουν οι 10. (δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι). Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για αυτό. Ούτε μπορείς να τον κατηγορήσεις για το ποιους διαλέγει να κρατήσει. Άσχετα αν τα κριτήριά του μπορεί να είναι εντελώς λανθασμένα και ακόμα και σε βάρος της επιχείρισής του.
Το ποιοι θα είναι οι 10 που μένουν και 10 που φεύγουν θα έχει να κάνει με πολλά...
- ποιος δουλεύει πιο πολύ - πιο συνεργάσιμος (τρώει χώσιμο και δεν παραπονιέται)
- ποιος πληρώνεται περισσότερο
- ποιος είναι ευχάριστος στους πελάτες
- ποιος δημιουργεί λιγότερα προβλήματα - καβγάδες, πιοτά
- ποιος είναι πιο καθαρός/ευπαρουσίαστος
- ποιος έχει επιπλέον προσόντα (κάνει κι άλλα πράματα πχ μαστορέματα, μεταφορές...)
- ποιος γλύφει καλύτερα τους από πάνω του
- ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη (οικογένεια κλπ)
Η ιεραρχία των παραπάνω εξαρτάται από τα κέφια και τις ικανότητες ή όχι του αφεντικού.