Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#856183 Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει διαφορά με το preshave. Έχω δοκιμάσει και τζελ και λαδάκι. Τουλάχιστον σε μένα που είναι θεοσκληρες νομιζω το σημαντικότερο είναι να πέφτει πολύ ζεστό νερό στο ξυράφι όταν ξυριζομαι
Άβαταρ μέλους
By Chris
#859332 Σε εμένα νομίζω ότι έχει διαφορά στο μουστάκι που είναι θεοσκληρο. Μαγουλα και λαιμό ίσως όχι. Οπότε βάζω μόνο μουστάκι και δε θα τελειώσει ποτέ το βαζακι. Δημήτρη, επειδή από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως έχουμε παρόμοιο συρματόπλεγμα για γενιά, το πιο κοντινό στο "ξύρισμα με ενα πέρασμα" που ζητούσες παλιότερα, το πετυχαίνω με astra και r41. Τα feather με σκίζουν.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#866491 Στα τελευταία 2-3 ξυρίσματα με τη Merkur παράτησα την Astra κι έβαλα Feather. Στο 2-2.5 μια χαρά ξύρισμα κάνω με σχεδόν μηδενικές κοπές. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα παραπάνω άνοιγμα.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Dimitris_P έγραψε:Τουλάχιστον σε μένα που είναι θεοσκληρες νομιζω το σημαντικότερο είναι να πέφτει πολύ ζεστό νερό στο ξυράφι όταν ξυριζομαι

Προεχει να μαλακωσει η τριχα, και καυτο να ειναι το νερο στο ξυραφακι εαν δεν εχει μαλακωσει σωστα θα κοπεις.
Δοκιμασε λιγη γλυκερινη στο δερμα,κρατα την υγρασια επανω του,δεν στεγνωνει (εξατμιζεται τονερο) και ετσι το δερμα-τριχα ειναι πιο μαλακο.
Ειναι μακραν καλυτερη και πιο φυσικη μεθοδος.
Κανε και μασαζ πρωτα με ζεστο νερο με τα χερια σου στο προσωπο,οχι απλα βρεξιμο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#866582 Επειδή έχω πολλασαπουνια σήμερα μετά από καιρό χρησιμοποίησα ξανά το Phoenix και μάλιστα την παλιά φόρμουλα όχι την ck6
Θυμήθηκα πάλι τι υπέροχο αφρό κάνει με πολύ λίγη προσπάθεια

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#867274 Εχω μια R41 twist. Ξεχαρβαλωθηκε, σε λιγοτερο απο χρονο, με 1-2 ξυρισματα τη βδομαδα. Αντι να χαλαρωνει απο πανω οταν την ξεβιδωνω χαλαρωνει απο κατω και γεμιζουν τα χερια μου λιπαντικο. Με 2-3 φωτος και χωρις πολλα πολλα, μου στελνουν ανταλλακτικο. Και τους ειπα οτι δε χρειαζομαι twist, να ξαναχαλασει κιολας, οποτε θα μου στειλουν απλη. Μια χαρα.

(Μλκια δικια μου βασικα, νομιζα πως η twist θα ανοιγε ετσι:

Εικόνα

Αλλα ετσι οπως λειτουργει, εγω πραγματικα δε βλεπω πλεονεκτημα, μονο παραπανω πολυπλοκοτητα)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869337 Έβαλα προχθές στη Merkur μια λεπίδα που μου είχαν κάνει δώρο από μια παραγγελία
Πέρα από το ότι δεν μηδένιζε σωστά η μηχανή, κατακρεουργηθηκα. Δεν την ένιωθα και καλά πάνω μου. Καλύτερα feather που την έχω μάθει, τι ήθελα τις δοκιμές
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#869339 Βαριομουνα να ξυριςτω και ήμουν αξύριστος 8 μέρες . Γενικά έχω πολύ μαλ ακα γενιά
Λέω λοιπόν να ξυριςτω και μιας και είχαν μεγαλώσει πολύ παίρνω την R41 και της κούμπωνω μια φρέσκια feather .
Απογοητεύτηκα τέτοιο τράβηγμα στις τρίχες και σκαλωμα της μηχανής δεν έχω ξανανιώσει .
Βλακεία μου που μολις έκανα το μισό πρόσωπο δεν πήρα την rocka να κάνω σύγκριση

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870698 Η Merkur progress χάνει αρίθμηση, δεν συμβαδίζει το γύρισμα του πλαστικού με την αρίθμηση, μια γυρνάνε μαζί και μια όχι. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω ένα σωστό ξύρισμα. Διαβάζω ότι είναι κατασκευαστικό bug. Κρίμα και την είχα βολευτει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874573 Έχω μια κλασσική ηλεκτρική ξυριστική μηχανή μπαταρίας philips philishave 3πλης κεφαλής χρόνια τώρα για τις μέρες που είναι ακόμα λίγα τα γένια και βαριέμαι να βάλω ξυράφι. Πάντα κάτι μου αφήνει όμως, ή όταν είναι λιπαρό το δέρμα δυσκολεύεται.

Σκέφτομαι μήπως την άλλαζα σε κάποια τέτοιου στυλ
https://www.plaisio.gr/prosopiki-peripo ... -5_4076788
ή https://www.plaisio.gr/prosopiki-peripo ... 60_4636635