Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
Μήπως λόγω του αποτελέσματος ντράπηκαν και σας είπαν λιγότερα από όσα έδωσαν;

To αποκλείω, δε μιλάμε για τυχαίο συγγενή, είναι η αδελφή της γυναίκας μου στο γάμο της οποίας είχαμε πολύ ενεργό συμμετοχή, απλώς βοηθούσαμε σε άλλους τομείς. Τον φωτογράφο τον έκλεισε απευθείας αυτή με τον άντρα της. Θα μάθω και θα μάθετε, απλώς χθες έφυγαν για ταξίδι, μεσολαβεί και το Πάσχα όπου θα ταξιδέψω εγώ και θα αργήσει λίγο το πράμα. Μπορεί να έκανα λάθος και να κατάλαβα ένα 500άρικο, αλλά θα λυπηθώ αν είναι περισσότερα.

Ο δικός μας πήρε αρκετά μεν, φλας δεν χρησιμοποίησε αλλά αξιοποίησε τα φώτα του βιντεολήπτη

Ακριβώς! Κάποια τρίποδα με φώτα θα βοηθούσαν και να κατέβει ΑΣΑ και να γράψει καλύτερα λεπτομέρειες και κορεσμό χρωμάτων, χωρίς φλασιές που μερικές φορές είναι δύσχρηστες.
Άβαταρ μέλους
By 224v
stavrosg έγραψε:Θέλω κόκκινη βούλα και στο σώμα, δεν κάνουμε μισές δουλειές εδώ :rtfm: :ninja:

Μα για δουλεια, λεω και εγω, οτι μια χαρα στεκεται για επαγγελματικη δουλεια. Σιγα σιγα θα βρεθει και η Μ9 για να κλεισει ο κυκλος των αναζητησεων :lol: :eat:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#384167 Να θέσω επιγραμματικά το θέμα μου:
Canon 40D, με φακό 28-90 από παλιότερη SLR.
Η κακιά η στιγμή σ' ένα ταξίδι: πτώση μηχανής από ύψος ενός μέτρου. Περιοδικά άρχισε να εμφανίζεται ένα error στην οθόνη: "Err 01 Πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ μηχανής και φακού. Καθαρίστε τις επαφές του φακού". Βγάζω φακό, καθαρίζω, ξαναβάζω, μετά από λίγο τα ίδια. Συν τω χρόνω αυτό άρχισε να γίνεται όλο και πιο τακτικά, ώσπου στο τελευταίο ταξίδι, δεν μπορούσε να τραβήξει μία φώτο. Συνέχεια error.

Δυστυχώς δεν έχω άλλο φακό να δοκιμάσω σε χρήση αν αυτό που φταίει είναι όντως ο φακός (με χαρά να τον ξεφορτωθώ!) ή το σώμα, που θα με στενοχωρήσει πολύ, γιατί αν και παλιό, μου είναι υπέρ αρκετό και βολικό.

Στο manual αναφέρει: Turn the power switch off and on, or remove and reinstall battery, που καμιά διαφορά δεν μου κάνει.
Καμιά ιδέα εκ του μακρόθεν;
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#384260 Μπες σε ένα κατάστημα και δοκιμασε καινούργιο φακό ή/και τον φακό σου σε άλλο σώμα. Λογικά θα φανεί το έχει το πρόβλημα.

< >
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#387161 Είπα για πλάκα να δω το κόστος για την ανανέωση των 2 βασικών μου φακών (24-70/2.8L -> 24-70/2.8L ΙΙ & 70-200/4L -> 70-200/2.8L IS II)

Εικόνα

Και αν πω να τα πάρω από εδώ γύρω ακόμα περισσότερα :vava:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#387700 κρατάς 24 -70 που έχεις και με ούτε 900€ βρίσκεις 200 /2.8 ΙΙ L και 135 /2 L (που κάνουν επίσης παπάδες σε σχέση με τον 70 200) και βγαίνεις στην πίστα
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
dstou έγραψε:Πέρα από το κόστος, θα κερδίσεις κάτι σε κάποιο τομέα?

Για τον τηλεφακό τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή από την αλλαγή: και κερδίζω ένα stop και το IS.

Στον άλλο όχι ιδιαίτερα άλλα με τρώει γιατί:
[*] Είναι "παλιό μοντέλο"
[*] Έχω εντοπίσει τις αδυναμίες του σε θέματα ποιότητας εικόνας και μου έχει καθίσει λίγο στο λαιμό... π.χ. στα 40mm τρώει ξύλο από τον 40/2.8 που κάνει... ούτε 200€
Άλλο zoom άλλο ο σταυρός θα μου πείτε (σωστά). Συν ποιότητα κατασκευής και αντοχής σε κακουχίες (δοκιμασμένη)

Αυτά βασικά, εννοείται δεν υπάρχει μαρούλι αυτή τη στιγμή απλά να έχουμε να λέμε...

Jim,. Πολύ καλή σκέψη, τον 135 τον έχω στο μάτι βασικά... Όπως επίσης και τον Sigma 135/1.8 ART.

Window shopping κάνουμε κάμποσο

< >