Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#510613 Υπάρχει πρόβλημα, διμίκ μου. Και σοβαρό μάλιστα.

Η κρίση που περνάει το γιουνάνισταν, με όλα τα κακά και τον πόνο που αυτή επισύρει, αποτελεί μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να ξεφύγει ο ελ από το κόνσεπτ θρασύπουστας.
Αντ' αυτού, ο ελ ακόμα πιστεύει ότι θα επιστρέψει ο άραγκορν (no pun intended) με τη φωτιά της δύσ... ε, της ανατολής, για να τον σώσει από τους κακούς ανθέλληνες.

:s_roses :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Με το ζόρι συγκρατιέμαι να μην στολίσω όσους επικροτούν την άνανδρη και κατάπτυστη ενέργεια κατά ενός πολίτη, που τυγχάνει και εκλεγμένος άρχοντας της πόλης. ΦΥΣΙΚΑ και είναι δικαίωμά του να λέει ό,τι πιστεύει, χωρίς να κινδυνεύει, από την στιγμή που δεν παραβαίνει κάποιο Νόμο!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm: Εδώ έχουμε τους Ναζί της ΧΑ να κηρύττουν μίσος (πράγμα παράνομο) και μας πείραξε ο Μπάρμπα Γιάννης. :dizzy:

Να διορθώσω πως ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ κόσμο και δεν τρέχει κάστανο, ούτε φυλακές ούτε τίποτα...

Αλλά μη θίξει κανένας το DNA, πούτσα και ξύλο.

Απλά εμετός.

Τo gay pride το οργάνωσε ο Μπουτάρης;;; :s_shout

Τι άλλη |λογοκρισία| θα ακούσουμε δηλαδή...

Dodger έγραψε:Φανταστείτε πχ, την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, να σκάσει μύτη ο Μιχαλολιάκος (εκλεγμένος από ποσοστό του ελληνικού λαού ως αρχηγός κόμματος). Τι θα γίνει;

Θα τον γιουχάρουνε και θα τον βρίσουνε, ελπίζω και να μην τον αφήσουν να παρεβρεθεί. Οτιδήποτε άλλο (χειροδικία δηλαδή) είναι απλά εξίσου άθλιο.

Θα πρέπει να μην ξεχνάμε επίσης πως ο Μιχαλολιάκος είναι ο αρχηγός των ναζί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, οπότε η παρουσία του είναι ξεκάθαρη πρόκληση και τραμπουκισμός. Αυτό δεν ισχύει για τον δήμαρχο της πόλης, που έχει θεσμική υποχρέωση να παρεβρίσκεται σε τέτοιες τελετές μνήμης. Όχι ότι φυσικά οτιδήποτε δικαιολογεί τη βία κατά του σκατομαλάκα χρυσαυγίτη. Δεν του αξίζει ούτε καν ένα σάπιο αυγό, μόνο φυλακή για αυτά που έχει ΚΑΝΕΙ. :rtfm:

trident1971 έγραψε:
Επισης μαθαινω οτι μπορει καποιος να λεει/κανει μαλακιες δημοσιως επειδη ειναι δημαρχος και να μην τρεχει τιποτα.

Αναρωτιέμαι... το σύνταγμα το έχεις διαβάσει;;; :roll:

Y.V έγραψε:Εγω δεν ειπα οτι εγινε με την αιγιδα του δημου!
Ομως το αν θα το επιτρεψει η οχι, εγκειται στην αρμοδιοτητα του δημου.
Και ο δημος θα επρεπε να απαγορεψει μια μερα μνημης θλιψης και οδυνης για το συνολο του ελληνισμου να γινουν διπλα

Πάμε πάλι... ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ! Επίσης, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ (η συγκεκριμένη έγινε σε χώρο του πανεπιστημίου).

Και, φυσικά, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, όχι ο δήμος.

Corto Maltese έγραψε:
Τέλος πάντων για μένα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομακτικά υπεύθυνη, ήδη έπρεπε ο Αστυνομικός Διευθυντής να είναι σε διαθεσιμότητα και όλοι οι αστυνομικοί υπηρεσίας στα πέριξ να μετράνε προβατάκια στα σύνορα. Μετά θα βλέπαμε αν θα κάνανε πλάτες στα φιλαράκια τους, τους χρυσαβγίτες την επόμενη φορά. Αλλά αυτά τα οπορτουνιστικά ρεμάλια για άλλη μια φορά αφήνουν την κατάσταση να εκτραχυνθεί, υποθάλπτουν το φασισμό με μοναδικό σκοπό να έλθουν να μας σώσουν από αυτόν γιατί ο Άδωνις προφανώς ούτε μπορεί ούτε θέλει.

+1000000000000000000000000
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#510617 Ναι, μόνο που όταν κατέχεις δημόσιο αξίωμα , εκπροσωπείς κόζμο.
Για αυτό σε βγάλανε (που δεν τον βγάλανε γιαυτό).

Όχι, δε το λεει το σύνταγμα, η κοινή λογική το λεει.
(inb4 link που θα αμπελοφιλοσοφεί για το τι είναι κοινό, τι είναι λογική και άλλα τέτοια έμορφα).

Μέτα τα αυτονόητα 101, προφανώς είναι καταδικαστέα η επίθεση (Αυτονόητα 102).

Το ότι είναι σούργελο σαν προσωπικότητα επίσης αλλά αφού αυτόνανε θέλει η Σαλονίκη, που τα λεει χυμα , τσουβαλάτα,
κάνει ΕΡΓΟ, τότε οκ , εκεί ασκείται και το δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
trident1971 έγραψε:Κατσε γιατι δεν καταλαβα, αμα τις αρπαζε ο Σαμαρας / Χατζηδακης / Παπαδημος θα ηταν αλλιως...., αλλα πως αλλιως αμα το ξυλο δεν ειναι λυση?

Ομως, οπως το ειχες πει την αλλη φορα, "δεν μπορεις να σταματησεις τον κεραυνο" ή καπως ετσι.
Μαλλον κατι τετοιο θα εγινε και εδω. :lol:

Μονο που εκει ειχαν καει ζωντανοι μερικοι απο τον κεραυνο, αλλα ηταν λιγο διαφορετικο γιατι εργαζονταν για το κεφαλαιο. Σωστα?

Στο τελος λοιπον, το ξυλο το βλεπεις και εσυ σαν λυση, απλα για τους αλλους. Ασε τα μαθηματα context. :s_howdy

Μην αγχώνεσαι, δεν απαντώ σε σένα, χρησιμοποιώ τα κείμενα σου για να δείξω κάτι. Κάτι έλεγα ότι είναι αδύνατο να εξηγήσεις ένοιες όπως context (συμφραζόμενα ελληνιστί), κλιμάκωση των πράξεων και διάφορα άλλα τέτοια σε ορισμένους εγκεφάλους. Είναι άλλο πράμα να βιαιοπραγείς εναντίον κάποιου που είναι κάτι (μαύρος, εβραίος, μουσουλμάνος, χριστιανός), άλλο εναντίον κάποιου που είπε κάτι, άλλο εναντίον κάποιου που έκανε κάτι και άλλο εναντίον κάποιου που έκανε κάτι εναντίον σου. Υπάρχει κλιμάκωση, τόσο των ενεργειών, όσο και τωναιτιών, ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο να κλέβεις μία τράπεζα ή τσίχλες από το περίπτερο.

Όλα αυτά βέβαια σε ατομικό επίπεδο, σε συλλογικό υπάρχει και η επαναστατική βία η οποία σαφώς και είναι δικαιολογημένη, αλλά εκεί πρέπει να υπάρχει σαφής επαναστατική διαδικασία, αλλιώς είναι εξίσου αδικαιολόγητη.

red_monster έγραψε:Η βία του Ρουβίκωνα είναι αποδεκτή ? :hmmm:

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο απευθύνεται σε μένα αυτή η ερώτηση, εγώ διαδηλώνω στις πιο αποστειρωμένες διαδηλώσεις παγκοσμίως, με μικρότερη πιθανότητα επισοδείων και από το Παραιτηθείτε! Αλλά αν ρωτάς εγκυκλοπαιδικά, να πω ότι ο Ρουβίκωνας μετά βίας περνά το επίπεδο του δυναμικού ακτιβισμού, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια περίπτωση στην οποία έχει πραγματικά απειληθεί άνθρωπος συνήθως αφορά απλά υλικές ζημιές, άρα το να αναφέρεται ως αντιδιαστολή αυτής της Σαββατιάτικης αηδίας μόνο σαν ξέπλυμα του φασισμού και του τραμπουκισμού μπορώ να το δεχθώ. Είσαι σίγουρος ότι αυτό θες να περάσεις;
Άβαταρ μέλους
By dimik
diplomat έγραψε:
Η κρίση που περνάει το γιουνάνισταν, με όλα τα κακά και τον πόνο που αυτή επισύρει, αποτελεί μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να ξεφύγει ο ελ σε δυσθεώρητα ύψη μ@λακίας

FIFY :rtfm:

Εγώ αυτό βλέπω να συμβαίνει, η κρίση είναι δικαιολογία για να πάμε προς το χειρότερο όχι προς το καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Corto Maltese έγραψε:Αν και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο απευθύνεται σε μένα αυτή η ερώτηση, εγώ διαδηλώνω στις πιο αποστειρωμένες διαδηλώσεις παγκοσμίως, με μικρότερη πιθανότητα επισοδείων και από το Παραιτηθείτε! Αλλά αν ρωτάς εγκυκλοπαιδικά, να πω ότι ο Ρουβίκωνας μετά βίας περνά το επίπεδο του δυναμικού ακτιβισμού, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια περίπτωση στην οποία έχει πραγματικά απειληθεί άνθρωπος συνήθως αφορά απλά υλικές ζημιές, άρα το να αναφέρεται ως αντιδιαστολή αυτής της Σαββατιάτικης αηδίας μόνο σαν ξέπλυμα του φασισμού και του τραμπουκισμού μπορώ να το δεχθώ. Είσαι σίγουρος ότι αυτό θες να περάσεις;

Δεν είναι προσωπικό ούτε εννοείται θέλω να ξεπλύνω οποιοδήποτε χώρου κατακάθια που ασκούν βία
Οι υλικές ζημιές γίνονται βίαια με -το κατα κανόνα- προσωπικό των εταιρειών κλπ να μένει τρομαγμένο παγωτό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι τόσες αθώες και οφείλουμε να καταδικάζουμε (για να το θέσω κομψά) κάθε μορφή βίας, είτε είναι σωματική, είτε ψυχολογική
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 21 Μάιος 2018, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
red_monster έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Αν και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο απευθύνεται σε μένα αυτή η ερώτηση, εγώ διαδηλώνω στις πιο αποστειρωμένες διαδηλώσεις παγκοσμίως, με μικρότερη πιθανότητα επισοδείων και από το Παραιτηθείτε! Αλλά αν ρωτάς εγκυκλοπαιδικά, να πω ότι ο Ρουβίκωνας μετά βίας περνά το επίπεδο του δυναμικού ακτιβισμού, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια περίπτωση στην οποία έχει πραγματικά απειληθεί άνθρωπος συνήθως αφορά απλά υλικές ζημιές, άρα το να αναφέρεται ως αντιδιαστολή αυτής της Σαββατιάτικης αηδίας μόνο σαν ξέπλυμα του φασισμού και του τραμπουκισμού μπορώ να το δεχθώ. Είσαι σίγουρος ότι αυτό θες να περάσεις;

Δεν είναι προσωπικό ούτε εννοείται θέλω να ξεπλύνω οποιοδήποτε χώρου κατακάθια που ασκούν βία
Οι υλικές ζημιές γίνονται βίαια με -το κατα κανόνα- προσωπικό των εταιρειών κλπ να μένει τρομαγμένο παγωτό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι τόσες αθώες και οφείλουμε να καταδικάζουμε (για να το θέσω κομψά) κάθε μορφή βίας, είτε είναι σωματική, είτε ψυχολογική

Αυτή η θέση εμπεριέχει τσουβάλιασμα, εφόσον αγνοεί τις κλιμακώσεις και αγνοεί την επαναστατική βία η οποία δεν είναι μόνο η Οκτωβριανή Επανάσταση όπως νομίζουν συνήθως οι δεξιοί, αλλά και η Επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας κλπ
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Corto Maltese έγραψε:
Όλα αυτά βέβαια σε ατομικό επίπεδο, σε συλλογικό υπάρχει και η επαναστατική βία η οποία σαφώς και είναι δικαιολογημένη, αλλά εκεί πρέπει να υπάρχει σαφής επαναστατική διαδικασία, αλλιώς είναι εξίσου αδικαιολόγητη.

πόσοι χρειάζονται για να γίνει η βία επαναστατική; σίγουρα όχι η πλειοψηφία πάντως
Άβαταρ μέλους
By dimik
Corto Maltese έγραψε:
red_monster έγραψε:

Αυτή η θέση εμπεριέχει τσουβάλιασμα, εφόσον αγνοεί τις κλιμακώσεις και αγνοεί την επαναστατική βία η οποία δεν είναι μόνο η Οκτωβριανή Επανάσταση όπως νομίζουν συνήθως οι δεξιοί, αλλά και η Επανάσταση του 1821, ο Μακεδονικός Αγώνας κλπ

Είναι ύβρις όμως να θέτουμε στο ίδιο πλαίσιο συζήτησης την τρομαγμένη υπάλληλο του συβολαιογραφικού που της λέει ο κάφρος "μην κουνηθεί κανείς και δεν θα πάθετε τίποτα" σπάζοντας το γραφείο της και την τζαμαρία δίπλα, με δημάρχοκάφρους, οκτωβριανή, 1821 και Μακεδονικό αγώνα.

Καπήλευση του αγώνα νομίζω θα το έλεγαν και οι ίδιοι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#510682 Μπορείς λίγο να μου πεις που αναφέρω ότι ο Ρουβίκωνας έχει ξεκινήσει επαναστατική διαδικασία;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#510718 Για context-πλαίσιο συζήτησης μίλησα και στον πληθυντικό ("θέτουμε").

Εσύ άλλωστε το είπες καθαρά ότι "μετά βίας περνά το επίπεδο του δυναμικού ακτιβισμού", στο οποίο διαφωνώ όπως και στο αν έχει πραγματικά απειληθεί άνθρωπος το οποίο και περιέγραψα με την συνηθισμένη δόση υπερβολής.

Ειδικότερα οι επαναστατικές διαδικασίες δεν έχουν να κάνουν με αυτά που συζητάμε τα οποία κατά την γνώμη μου είναι απλά κάφρικες συμπεριφορές.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#510729 Είτε υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης και ανάλυσης κειμένου είτε επίσης σοβαρό ψυχολογικό θέμα που οδηγεί σε κακής ποιότητας τρολάρισμα. Ότι από τα δύο και να συμβαίνει δεν μπορώ να βοηθήσω. :) Συγνώμη :s_howdy