Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
civic79 έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Εν τω μεταξύ, ξέρω προσωπικά αρκετούς ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό με δυο ρεπό το μήνα και βγάζουν από καλά έως πολύ καλά χρήματα, και αν τους πεις ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν έτσι γιατί πρέπει να δουλεύουν μόνο 5νθήμερα, θα σου πιουν το αίμα.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που ζητάνε καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους και 5 μέρες εργασία την εβδομάδα συνήθως δεν κάθονται να σκεφτούν όταν πάνε διακοπές ποιος τους έχει το δωμάτιο καθαρό και πως το καταφέρνει αυτό. Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Όταν δουλεύαμε,σε ξενοδοχείο με 2 ρεπό το μήνα και μας προτάθηκε να γίνουν 4 ρεπό τον μήνα,κανείς δεν ήπιε το αίμα του εργοδότη.

Κανείς δεν θέλει να δουλεύει υπερωρίες ακόμα και αν τις πληρώνουν,που συνήθως δεν τις πληρώνουν.

Όσο για τα χρήματα της σαιζόν,μπορεί να είναι παραπάνω απ'ότι αν δουλεύει κάποιος σε ξενοδοχείο πόλης,άλλα στο ξενοδοχείο πόλης δίνουν τα μισά λεφτά,αφού"θα χεις δουλειά όλο το χρόνο,θες και παραπάνω λεφτά";

Και με τα λεφτά της σαιζόν ,πρέπει να βγάλεις όλο το χρόνο,αφού το ταμείο ανεργίας είναι 3 μήνες,άλλα μένεις άνεργος 6.

Τώρα για εστιατόρια-ταβέρνες,εκεί έχουν μάθει να δουλεύουν χωρίς ρεπό και πληρώνονται με την ώρα ή μεροκάματο και όσο πάει. Ε εκεί μπορεί να σε στραβοκοιτάξουν αν τους δώσεις ρεπό.

Οι ανάγκες στο τουρισμό,δε θα καλυφθούν με 10ωρα ή δουλειά 7/7,αλλά με πρόσληψη κι άλλου προσωπικού,αυξήσεις μισθών και παροχής καλύτερων συνθήκων διαμονής για τους εκτός έδρας.

Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#822238 Έχω φιλαράκια εποχικούς στην Κω που ξεκινάνε τέλη Απρίλη αρχές Μάη, τελειώνουν τέλη Οκτώβρη. Ρεπό? Έχω 2 περιπτώσεις που δεν είχαν ρεπό, δουλεύανε ΚΑΘΕ μέρα για όλο αυτό το διάστημα, 8ωρο μίνιμουμ

Δεν ξέρω πως την παλέψανε ή και πως την παλεύουν ακόμα αλλά κατ’εμέ αυτό δεν είναι υγιές

Αλλά ίσως καλόμαθα από τα ωράρια μου και τον εργοδότη μου στην Τσεχία, τι να πω
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πρέπει να απαλείψει ανόητους κανόνες (παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, για να βάψω εγώ το σπίτι μου μου έπρεπε να πληρώσω ένσημα στο ΙΚΑ).

Ο ελαιοχρωματισμός είναι εργασία που εκτελείται από οικοδόμο. Το εργασιακό καθεστώς των οικοδόμων είναι εξ ορισμού μη εξαρτημένη σχέση εργασίας και η ασφάλιση τους εξαρτάται από το εκάστοτε οικοδομικό ή τεχνικό έργο και το ΑΜΟΕ αυτού. Η υποχρέωση για έκδοση άδειας και απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου έγκειται στη διασφάλιση της ασφάλισης του προσωπικού που θα εργαστεί σε αυτό. Γιατί είναι αυτό ανόητο και πρέπει να απαλειφθεί ?
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 22 Ιουν 2023, 11:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
BARHonda έγραψε:Έχω φιλαράκια εποχικούς στην Κω που ξεκινάνε τέλη Απρίλη αρχές Μάη, τελειώνουν τέλη Οκτώβρη. Ρεπό? Έχω 2 περιπτώσεις που δεν είχαν ρεπό, δουλεύανε ΚΑΘΕ μέρα για όλο αυτό το διάστημα, 8ωρο μίνιμουμ

Δεν ξέρω πως την παλέψανε ή και πως την παλεύουν ακόμα αλλά κατ’εμέ αυτό δεν είναι υγιές

Αλλά ίσως καλόμαθα από τα ωράρια μου και τον εργοδότη μου στην Τσεχία, τι να πω

Ούτε υγιές είναι ούτε νόμιμο.
Αν ο εργοδότης έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες μπορεί να προσλάβει νομίμως δύο και τρία παραπάνω άτομα, αν δεν του βγαίνει το μπικικίνι ας το κλείσει το ρημάδι, αυτό ναι, είναι και υγιές και νόμιμο :s_smile
Άβαταρ μέλους
By nass
red_monster έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πρέπει να απαλείψει ανόητους κανόνες (παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, για να βάψω εγώ το σπίτι μου μου έπρεπε να πληρώσω ένσημα στο ΙΚΑ).

Ο ελαιοχρωματισμός είναι εργασία που εκτελείται από οικοδόμο.

Οχι απαραιτήτως. Νομίζω ο Χρήστος Λάππας λέει ότι και ο ίδιος να πάει να το βάψει, το ΙΚΑ/ΕΦΚΑ ζητάει "νταβατζιλίκι". Επιβεβαιώνω, είχε συμβεί στον πατέρα μου προ ετών, σε δική μας οικοδομή, που λόγω έλλειψης €€€ έκανε τα βαψίματα μόνος του, το ΙΚΑ του ζήτησε ασφάλιστρα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#822775 Φυσικά και θα συμβεί. Γιατί όλοι ξέρουμε πως ο μόνος τρόπος να κοπεί κάποιο ένσημο είναι να σε υποχρεώσει το αδηφάγο και σπάταλο κράτος. Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε στη χώρα 10.000 μπογιατζήδες αλλά όλοι θα βάφανε μόνοι τους. ΘΑΥΜΑ!
Άβαταρ μέλους
By Serf
Corto Maltese έγραψε:Φυσικά και θα συμβεί. Γιατί όλοι ξέρουμε πως ο μόνος τρόπος να κοπεί κάποιο ένσημο είναι να σε υποχρεώσει το αδηφάγο και σπάταλο κράτος. Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε στη χώρα 10.000 μπογιατζήδες αλλά όλοι θα βάφανε μόνοι τους. ΘΑΥΜΑ!

:lol: :lol:

So true, δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Corto Maltese έγραψε:Φυσικά και θα συμβεί. Γιατί όλοι ξέρουμε πως ο μόνος τρόπος να κοπεί κάποιο ένσημο είναι να σε υποχρεώσει το αδηφάγο και σπάταλο κράτος. Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε στη χώρα 10.000 μπογιατζήδες αλλά όλοι θα βάφανε μόνοι τους. ΘΑΥΜΑ!

Στην Ελλάδα ζούμε
Άβαταρ μέλους
By leobsch
#822787 Η μαγειρική είναι εργασία που εκτελείται από μάγειρα.
Αλλά σ'αυτή τη χώρα της ασυδοσίας υπάρχουν άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι μόνοι τους!
Χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ για ένσημα στο ΙΚΑ!!!
Απίστευτο...

Αμ το άλλο;; Υπάρχουν κι άνθρωποι που καθαρίζουν το σπίτι μόνοι τους! :s_omg
Και...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#822789 Ευτυχώς που δεν μπαίνει εδώ μέσα το ΙΚΑ αλλιώς θα χτύπαγε την πόρτα του αγαπητού συνονόματου που δεν μπαίνει πια και του glf :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By 224v
Και ναι γιατί αν και πληρώνονται τα ένσημα στο χέρι μαύρα μετά ψάχνουν να τους βάλει κάποιος ένσημα για να είναι ασφαλισμένοι ιατρικά όπως και στο τέλος να βρουν μεροκάματο για την σύνταξη. Όλη η Ελλάδα κάπως έτσι κτίστηκε, or not??

.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
Dimitris_P έγραψε:Ευτυχώς που δεν μπαίνει εδώ μέσα το ΙΚΑ αλλιώς θα χτύπαγε την πόρτα του αγαπητού συνονόματου που δεν μπαίνει πια και του glf :lipsealed:

Πού το ξέρεις;
Αν κάποιος σας χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα... ίσως να μην είν' ο γαλατάς...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
leobsch έγραψε:Η μαγειρική είναι εργασία που εκτελείται από μάγειρα.
Αλλά σ'αυτή τη χώρα της ασυδοσίας υπάρχουν άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι μόνοι τους!
Χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ για ένσημα στο ΙΚΑ!!!
Απίστευτο...

Αμ το άλλο;; Υπάρχουν κι άνθρωποι που καθαρίζουν το σπίτι μόνοι τους! :s_omg
Και...

Έχουμε πολύ δυνατή dream team εδώ, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ παραπάνω για να μπεις στο πάνθεον. Από μένα είναι 2.