Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:
NickTG έγραψε:
GTS έγραψε:καποιες βιομαχανιες,

Έχοντας περάσει από μερικές οι μόνες που δεν έβρισκαν ήταν αυτές που έδιναν ψίχουλα.
Ή αν έβρισκαν έφευγαν με την πρώτη ευκαιρία.

ναι αλλα υπαρχουν διαφορες δουλειες που οντως ειναι δυσκολες και επικινδυνες.

Στις οποίες βρίσκεις κόσμο εφόσον πληρώσεις αντίστοιχα με τη δυσκολία και την επικινδυνότητα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821846 Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να επιβιώσουν όλες οι επιχειρήσεις. Αλλά όταν υπάρχουν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα καθεστώς ελεύθερης αγοράς και δεν μπορούν γιατί δεν έχεις ελεύθερη αγορά αλλά ένα κυκεώνα κανόνων και κανονισμών πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, τότε το πρόβλημα δεν δημιουργείται από την "μη βιώσιμη επιχείρηση, ή τον αιμοδιψή εργοδότη", αλλά από το κράτος που προσπαθεί να ρυθμίσει με λάθος τρόπο πράγματα.

Και, ναι, ΦΥΣΙΚΑ θα επιτρέψω να μπουν στην χώρα μόνο όσοι θέλω εγώ. Δεν ξέρω πως το έχετε στο σπίτι σου, αν ας πούμε αφήνεις τα κλειδιά στον δρόμο για να μπαίνει όποιος θέλει, αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν το θέλουν αυτό.

Παρόλα αυτά, θα παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον απόψεις οποιουδήποτε πολιτικού αρχηγού βγει και δηλώσει πως αν εκλεγεί θα αλλάξει την μεταναστευτική πολιτική μας και η χώρα θα δέχεται μετανάστες αδιακρίτως ώστε να μην αναγκάζονται να επιλέγουν πολύ πιο επικίνδυνες διαδρομές με τραγικά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:
NickTG έγραψε:Έχοντας περάσει από μερικές οι μόνες που δεν έβρισκαν ήταν αυτές που έδιναν ψίχουλα.
Ή αν έβρισκαν έφευγαν με την πρώτη ευκαιρία.

Κι εγώ πάντως, δεν έχω δει καλές εταιρείες με καλούς μισθούς και συνθήκες να μην βρίσκουν εργαζόμενους... :lol: Μάλλον θα είμαστε η εξαίρεση... :s_biggrin

Είναι και αυτοί οι εργαζόμενοι αχάριστοι.
Θέλουν μισθό της προκοπής, 8ωρα, μόνο 5 μέρες εργασία ή πληρωμή για παραπάνω, ανθρώπινες συνθήκες.
Αυτός ο κυκεώνας κανόνων θα μας καταστρέψει!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821874 Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Εν τω μεταξύ, ξέρω προσωπικά αρκετούς ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό με δυο ρεπό το μήνα και βγάζουν από καλά έως πολύ καλά χρήματα, και αν τους πεις ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν έτσι γιατί πρέπει να δουλεύουν μόνο 5νθήμερα, θα σου πιουν το αίμα.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που ζητάνε καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους και 5 μέρες εργασία την εβδομάδα συνήθως δεν κάθονται να σκεφτούν όταν πάνε διακοπές ποιος τους έχει το δωμάτιο καθαρό και πως το καταφέρνει αυτό. Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821878 Αλλο πραγμα η λειτουργια της επιχειρησης αλλο πραγμα το ωραριο του εργαζομενου, οπως και αλλο πραγμα αυτος που παει να δουλεψει 3-4 μηνες στον τουρισμο και βγαζει οσα θελει να ζησει ενα χρονο.

Αυτο που ξερετε τι κανουν αλλοι ενω δεν εχετε δουλεψει 10-12 ωρες σερι επι 6 μερες την βδομαδα, αλλα καποιος θα δουλεψει 13 μερες στις 14 και θα γουσταρει κιολας, με ξεπερναει
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821883 Φίλος πήγε πριν 10 χρόνια απελπισμένος μέσα στην κρίση στην Ρόδο να δουλεψει ως groom σε μεγάλο ξενοδοχείο. Το ωράριο είναι απάνθρωπο.
Ακόμα εκεί είναι, παρόλο που θα τώρα μπορούσε εύκολα να βρει πολύ πιο εύκολη δουλειά. Γιατί; Γιατί σε 7 μήνες έχει βγάλει υπερδιπλάσια χρήματα από όσα θα έβγαζε σε 12 στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Δηλαδή πρέπει να παρανομούμε;

Ενδιαφέρουσα άποψη για κάποιον που σκίζεται υπέρ της τήρησης της νομιμότητας.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
markvag έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Να δούμε τι κάνουν και άλλες χώρες.

Τηρούν την εργατική νομοθεσία ;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#821956 Na παραθέσω καποια στοιχεία για τη γεωργία.

Οι δουλεια ειναι εποχιακή, η μεγάλη φούρια ειναι απο Μάιο εως Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν και κάποιες δουλειές το χειμώνα, αλλά ειναι λιγοτερες και δεν υπάρχει η χρονική πίεση του καλοκαιριου (συγκομιδή).
Τα τελευταία 10-15 χρόνια συνεργάζομαι μόνο με Αλβανούς, παλαιοτερα δοκίμασα στην ανάγκη και με Πακιστανούς και Βούλγαρους, αλλά δεν κάνουν.
Οι εργάτες θέλουν να δουλέψουν οσο το δυνατό περισσότερες ώρες και μέρες.
Συνηθως το καλοκαιρι δουλευουν 10 ωρες και 7 μερες την εβδομάδα αν το επιτρεπε ο καιρός (6:00-13:00 με μιση ωρα διαλειμμα -->40€ και 17:00-20:00 -->20€).
Εμένα σαν παραγωγό ΔΕΝ με συμφέρει να μην τους κόβω το επίσημο χαρτι πληρωμης (εργόσημο) ακόμα κι αν μου αφαιρούν το 10% που ειναι οι κρατησεις τους (να πληρωνω 54€ αντι για 60).

Οταν ειναι καποια συγκεκριμενα άτομα που δουλευουν σε μια περιοχή, την περίοδο της μεγαλης φούριας είναι πολύ δυσκολο να βρεις και επίσης να γνωρίζεις πότε θα ερθει καποιος να δουλέψει. Συνήθως πανε απο τον ενα παραγωγο στον άλλον.
Οπότε ειναι σχεδον αδυνατο να φτιάξεις τον πίνακα προσωπικού που απαιτει η επιθεώρηση εργασίας.
Την εποχή των πιο στρωτων εργασιων (κλάδεμα αραίωμα), έφτιαχνα εναν πίνακα σε δυο άτομα που ηξερα οτι θα δουλευουν σε μενα για 20-30 μερες σερί.
Και πάλι όμως δεν γνωριζα τις ωρες λόγω καιρού. Μπορεί τη μια μερα να ερχοταν για 4 και την άλλη 12 για να συμπληρώσουν.
Εγω ομως θα ημουν παράνομος αν ερχόταν ο έλεγχος.

Τελος παντων στα χωραφια οι συνθηκες ειναι δύσκολες, για τους εργαζόμενους αλλα και για τους ιδιοκτήτες.

Φανταζομαι στα τουριστικα και στην εστίαση ειναι λιγο πιο βολικα, τουλάχιστον μπορεις να δουλεψεις οταν βρεχει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821963 Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις όμως. Εκεί, ελάχιστοι θέλουν να δουλέψουν και τα μεροκάματα δεν μπορούν ν'ανέβουν άπειρα. Είναι περίπου λογικό να φέρνεις και μετανάστες για να δουλέψουν. Αλλά οι συνθήκες πάλι πρέπει να είναι ανθρώπινες, και όχι σαν την Μανωλάδα, για όποιον θυμάται...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
markvag έγραψε:

Έγραψα κάποιου τέτοιο πράγμα;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο σαφής. Η εργατική νομοθεσία στην χώρα πρέπει να αλλάξει και να αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες των τομέων της οικονομίας που δεν μπορούν να τηρούν πενθήμερα και οχτάωρα.
Πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που το επιθυμούν να εργάζονται για να βγάζουν περισσότερα χρήματα (π.χ. Uber). Πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να μπορεί να εργαστεί Κυριακές για να συμπληρώνει το εισόδημα του. Πρέπει να απαλείψει ανόητους κανόνες (παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, για να βάψω εγώ το σπίτι μου μου έπρεπε να πληρώσω ένσημα στο ΙΚΑ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821982 Το 8άωρο παρωχημένο λοιπόν, το όριο ποιο είναι; Πόσες ώρες την μέρα; Κάθε μέρα;
Παιδική εργασία επιτρέπουμε; Ποιο το όριο;
Ποια είναι αυτή η φοβερή και τρομερή ιδιαιτερότητα που δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις; Γνωρίζεις πως ήδη ο νόμος Χατζηδάκη επιτρέπει 12άωρη εργασία, χωρίς υπερωρίες, αλλά ανταλλαγή με ρεπό; Εσύ τι ακριβώς προτείνεις; 16 ώρες; 18 ώρες;

Αναρωτιέμαι επίσης, αν έχεις δουλέψει ποτέ τόσες ώρες και το ζητάς μεθ' επιτάσεως, ή γι'ακόμη μία φορά, το ζητάμε για τους άλλους, ενώ εμείς θα δουλεύουμε λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821988 Δεν το ζητάω εγώ. Το ζητούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Και για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν το ζητούν απλά, το κάνουν ήδη, απλά το κάνουν παράνομα γιατί ο νομοθέτης δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#821993 Το ζητουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι.

Σωστα.

Οταν ασχολεισαι με εννοιες που τις γνωριζεις απο το Economist.

Σωστα.

Εικόνα

Σωστα.

Εικόνα

Εικόνα

:s_empathy