Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#814857 είπα να συνδέσω τον ενισχυτή με την τηλεόραση αλλά ΕΚΠΛΗΞΗΗΗ δεν έχει audio out βύσματα πίσω..
η κυρία είναι έτσι από πίσω.

δεν ξέρω τι επιλογές παίζουν γι' αυτήν.
SCART σε 3x RCA?
έχει και μια θέση για καρφί headphones.
Άβαταρ μέλους
By m_m538
#814860 optical είναι αυτές οι 2 μαύρες στρογγυλές πάνω αριστερά στην Tv? ..ίσως από εκεί στον ενισχυτή, αν έχει κι αυτός?
πάει καιρός και δε θυμάμαι από τα δικά μου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
egobrain έγραψε:είπα να συνδέσω τον ενισχυτή με την τηλεόραση αλλά ΕΚΠΛΗΞΗΗΗ δεν έχει audio out βύσματα πίσω..
η κυρία είναι έτσι από πίσω.

δεν ξέρω τι επιλογές παίζουν γι' αυτήν.
SCART σε 3x RCA?
έχει και μια θέση για καρφί headphones.

Μεσω optical, η μια απο τις 2 ειναι για audio out(;)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#814891 Αυτά δίπλα στα 2 HDMI και το USB θα μπορούσε να είναι 2 optical. Αν χρειάζεσαι τα HDMI κάνεις τη δουλειά σου με ένα τέτοιο.
Οι AV ενισχυτές συνήθως έχουν το κατάλληλο μετατροπέα DAC (digital to analog converter) ή μπορείς να αγοράσεις έναν οικονομικό DAC συν καλώδια.
Εγώ πριν λίγα χρόνια πήρα το ψιλοδιάσημο FiiO D03K Taishan (κάποια γενιά του, νομίζω κάποιες είναι καλύτερες από άλλες) και έκανα τη δουλειά μου πολύ ωραία. Οπτικό καλώδιο, RCA καλώδια, καλώδιο USB από μετασχηματιστάκι στο πολύμπριζο με τηλεόραση, ενισχυτή, subwoofer. Τελείως fit and forget, πρακτικά αποτελεί μέρος των καλωδίων από πίσω.
https://www.fiio.com/d03k
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#815151 οι 2 μικρές που φαίνονται δεν είναι optical, η μία λεει service και η άλλη είναι 3.5mm jack (δοκιμασα ακουστικά και παίζουν).
ο γιαμάχας ενισχυτής έχει πίσω μόνο rca: Εικόνα

κάτι τέτοιο άρα?
https://www.skroutz.gr/s/22825798/Ugree ... 10590.html
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#815318 Αν πας από 3,5-RCA το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις ήχο από την τηλεόραση άρα θα πρέπει να ανάβεις πάντα τον ραδιοενισχυτή σου.
Καλύτερα αν η TV είχε έξοδο ήχου RCA. Γιατί από την έξοδο ακουστικών οι εσωτερικές αντιστάσεις είναι λάθος οπότε η ποιότητα του ήχου θα είναι πολύ χειρότερη, παραμόρφωση κλπ. Βέβαια μάλλον θα κάνεις τη δουλειά σου με μόνο ένα φτηνό καλώδιο, εύκολα και απλά οπότε σαφώς και αξίζει να το δοκιμάσεις.
Επόμενο στάδιο να δεις αν το SCART βγάζει ήχο. Αν είναι συνδεμένες όλες οι επαφές του και αν βγάζει τον ήχο (οι περισσότερες μάλλον δεν βγάζουν τον ψηφιακό ήχο, μόνο τον αναλογικό) τότε με καλώδιο SCART-RCA θα έχεις ήχο με τις σωστές αντιστάσεις και δεν θα σου επηρεάσει τον ήχο από την τηλεόραση. Αυτή η λύση νομίζω αποτελεί τον καλύτερο συμβιβασμό από πλευράς οικονομίας, ποιότητας, πρακτικότητας (έχεις ήχο από παντού και σου μένουν ελεύθερα τα HDMI).

Αν όμως (αν λέω, θέλει τσεκάρισμα) το HDMI σου βγάζει ήχο από την τηλεόραση και όχι μόνο βάζει (δηλαδή λέει HDMI ARC) τότε για την καλύτερη ποιότητα ήχου κάτι που να παίρνει τον ήχο από το HDMI. Ένα μικρό DAC από HDMI σε RCA. Αλλά θέλει προσοχή ποιο θα πάρεις ώστε να κάνει αυτό που θέλεις.... Αλλά να λέμε την αλήθεια αν κάνεις τη δουλειά σου με το SCART αυτό είναι ίσως υπερβολή.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#815321 Αυτό που λες στην αρχή για τον ενισχυτή είναι ένα θεματάκι πράγματι. Θα πρηστούμε απ' το άνοιξε-κλείσε..
Άβαταρ μέλους
By Zorz
egobrain έγραψε:οι 2 μικρές που φαίνονται δεν είναι optical, η μία λεει service και η άλλη είναι 3.5mm jack (δοκιμασα ακουστικά και παίζουν).

Έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και υβριδικά mini Toslink που παίρνουν και οπτικό καλώδιο και αναλογικό καρφάκι 3.5mm.

Εικόνα

Μικρή πιθανότητα να ισχύει στην περίπτωση σου, αλλά καλό είναι να το τσεκάρεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Zorz έγραψε:
egobrain έγραψε:οι 2 μικρές που φαίνονται δεν είναι optical, η μία λεει service και η άλλη είναι 3.5mm jack (δοκιμασα ακουστικά και παίζουν).
Έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και υβριδικά mini Toslink που παίρνουν και οπτικό καλώδιο και αναλογικό καρφάκι 3.5mm.
Μικρή πιθανότητα να ισχύει στην περίπτωση σου, αλλά καλό είναι να το τσεκάρεις.
Πολύ σωστός, τέτοιο είχε ένα λαπτοπ αλλά το ανακάλυψα όταν είχε φτάσει στο τέλος της ζωής του. Βλέπεις στο αριστερό ότι μοιάζει με το αναλογικό 3,5 αλλά στην ακρούλα του έχει διαφάνεια για να περνάει το φώς και έχει οπτική ίνα μέσα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#816710 τελικά μια χαρά με το καλωδιάκι, το έχω κουμπωμένο στον ενισχυτή και ακούμπωτο στην τηλεόραση για να γλιτώσω το άνοιξε-κλείσε του ενισχυτή.
σε ταινίες ή μουσική που θέλω καλύτερο ήχο το συνδέω και όλα καλά