- 03 Μάιος 2018, 10:31
markvag έγραψε:QsisVTS έγραψε:
θα πρέπει να υποστηρίζουμε τα ναρκωτικά για το κέρδος;
εδώ το τσιγάρο έχουμε και δεν μπορούμε να το ξεφορτωθούμε.
Το ξέρεις φαντάζομαι πως περισσότερα προβλήματα υγείας προκαλούν τα νόμιμα ναρκωτικά (τσιγάρο και αλκοόλ), παρά το "χόρτο";;;
Και το τσιγάρο είναι εθιστικό, η μαριχουάνα όχι (στον ίδιο βαθμό).
QsisVTS έγραψε:το πραγματικό κακό είναι ότι σε εισάγει στα ναρκωτικά και στη συνέχεια είναι 99% βέβαιο ότι θα δοκιμάσεις κάτι πιο σκληρό όπως κάνα μουντου ή κόκα τουλάχιστον
Το οποίο έχει αποδειχθεί πως δεν ισχύει...
Η δική μου άποψη είναι πως θα ήθελα να μην υπήρχε τίποτε από αυτά. Αν μπορούσα αύριο να πατήσω ένα κουμπάκι που θα εξαφάνιζε τσιγάρο, αλκοόλ και μαριχουάνα από τον κόσμο, θα το πατούσα. ΑΛΛΑ από τη στιγμή που αυτό δεν μπορεί να γίνει, θεωρώ σωστότερο να δούμε τι βλάπτει και τι όχι (και το βαθμό στον οποίο βλάπτουν), να βάλουμε ένα όριο στο πόσο "κακό" δεχόμαστε ως κοινωνία (πχ δεχόμαστε τον χρήστη ηρωίνης; όχι, τον αλκοολικό;;; σήμερα ναι και του διαφημίζουμε και το ναρκωτικό του κιόλας) και να νομιμοποιηθεί και να χρησιμοποιείται ελεγχόμενα ότι αποφασίσουμε πως μπορούμε να το ανεχθούμε. Από τη στιγμή που δεχόμαστε το τσιγάρο (που είναι πιο βλαπτικό από τη μαριχουάνα) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απορρίπτουμε τη μαριχουάνα. Προφανώς όχι σε κλειστούς δημόσιους χώρους (όπως το τσιγάρο) και με περιορισμούς για οδήγηση μετά, κτλ...
Μάρκο το έγραψα ότι είναι χειρότερο για την γενικότερη υγεία το τσιγάρο σε σχέση με το "χόρτο" και ακόμα χειρότερο είναι το ποτό για τους αλκοολίκους, παρόλα αυτά το "χόρτο" είναι ναρκωτικό με τα όλα του και όχι όπως το δείχνουν οι ταινίες
από κει και πέρα το τι έχει αποδειχτεί και τι όχι με αφήνει παγερά αδιάφορο όταν έχω από προσωπική εμπειρία δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παραδείγματα για το αντίθετο
γενικά αν ανοίξετε λίγο παραπάνω τα μάτια σας να δείτε τι παίζει γύρω σας θα καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά, από την άλλη πάντα μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη πραγματικότητα και να το παίζουμε προοδευτικοί για να πάμε κόντρα στο σύστημα
πριν λίγους μήνες είδα μια έρευνα που έλεγε τους χρήστες διαφόρων ναρκωτικών στην ευρώπη και η ελλάδα ήταν κάπου στα πολύ χαμηλά, τα ποσοστά που έβγαζε για τη μαριχουάνα αν τα κάνεις αναγωγή στον πληθυσμό ήταν λιγότερα από τον κόσμο που πάει σε μουσικά φεστιβάλ συγκεκριμένης μουσικής όπου όλοι πάνε για τα ναρκωτικά
επαρχίες κτλ που γίνεται χαμός δεν τους μετράει καν..
οπότε το τι έχει αποδειχθεί και τι όχι είναι κοροϊδία, μάτια έχουμε, κρίση έχουμε
το ότι δεν εθίζει το χόρτο είναι τεράστια μπούρδα, έτσι μου έλεγε και ένας φίλος μου από το στρατό, ότι κάνει χρήση σαββατοκύριακου, αλλά όσο υπηρετούσαμε η χρήση έγινε καθημερινή
όταν απολύθηκε η αρραβωνιαστικιά του σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι γιατί κάθε μέρα μετά τη δουλειά γύριζε και γινόταν χάλια, άλλες κλείνουν τα μάτια.. οκ όλα μες στη ζωή είναι
αλλά μιας και είσαι πατέρας πριν προλάβεις να υποστηρίξεις ή όχι κάτι θα ήθελα αν θες να σκεφτείς και να μου πεις πώς θα ένιωθες αν το παιδί σου ξεκινούσε στα 18 αυτή τη συνήθεια και πώς θα το αντιμετώπιζες
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς