Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Μάρκο, από αυτά τα όπλα και πυρομαχικά θέλω κι εγώ.

Το αδιανόητο ξέρεις ποιό είναι;
Ότι με το μέτρο της τσάντας στο σχολείο την τελευταία Παρασκευή του μήνα διαφωνούσε η Αγγλικού!!!!
Η οποία ήθελε να κάνει μάθημα κανονικά αφού δεν είχε την Παρασκευή και ΑΠΑΙΤΟΎΣΕ να πάνε διαβασμένα!!!

Από το Mi A1.

Δεν μπορώ να εκφραστώ καταλλήλως για την συγκεκριμένη, η μόνη λύση φυσικά είναι να την εγγράψουν όλοι στα @@ τους (όπως φαντάζομαι και έγινε). Το θέμα είναι πως έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να αγνοούν τους δασκάλους τους, το σχολείο τους και γενικότερα τους κανόνες και τους ειδικούς. :oops:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#526523 Ακριβώς.

Επίσης σε κάθε διαγώνισμα που έβαζε το ένα θέμα δεν το είχε διδάξει, ήταν 3-4 μαθήματα μετά.

Γράφανε μόνο όσοι πήγαιναν στο φροντιστήριο μεγαλύτερη τάξη.

Και όταν της το έλεγαν τα παιδιά έλεγε δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος!

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Μάρκο, από αυτά τα όπλα και πυρομαχικά θέλω κι εγώ.

Το αδιανόητο ξέρεις ποιό είναι;
Ότι με το μέτρο της τσάντας στο σχολείο την τελευταία Παρασκευή του μήνα διαφωνούσε η Αγγλικού!!!!
Η οποία ήθελε να κάνει μάθημα κανονικά αφού δεν είχε την Παρασκευή και ΑΠΑΙΤΟΎΣΕ να πάνε διαβασμένα!!!

Από το Mi A1.

Δεν μπορώ να εκφραστώ καταλλήλως για την συγκεκριμένη, η μόνη λύση φυσικά είναι να την εγγράψουν όλοι στα @@ τους (όπως φαντάζομαι και έγινε). Το θέμα είναι πως έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να αγνοούν τους δασκάλους τους, το σχολείο τους και γενικότερα τους κανόνες και τους ειδικούς. :oops:

Αρα μήπως το σχολείο εκπληρώνει το σκοπό του ->
δινει τα σωστα εφοδια για μελλοντικη ένταξη στην
ελληνική πραγματικότητα ; :shifty: :shifty:
Αμαν πια με τους σημερινους γονείς , όλα δικα τους τα θέλουν
δεν αναγνωριζουν την προσπάθεια , τοέργο , το όραμα μερικών
φωτισμένων διδασκόντων , όσο για τη βαρια τσάντα , άλλοι πληρώ
νουν για kick boxing , crossfit κλπ τι θέλετε στο κάτω κατω δηλαδη ,
τα παιδια σας να γινουν τιποτα φλώροι ;
Άβαταρ μέλους
By markvag
taxidiwtis έγραψε:

Αρα μήπως το σχολείο εκπληρώνει το σκοπό του ->
δινει τα σωστα εφοδια για μελλοντικη ένταξη στην
ελληνική πραγματικότητα ; :shifty: :shifty:
Αμαν πια με τους σημερινους γονείς , όλα δικα τους τα θέλουν
δεν αναγνωριζουν την προσπάθεια , τοέργο , το όραμα μερικών
φωτισμένων διδασκόντων , όσο για τη βαρια τσάντα , άλλοι πληρώ
νουν για kick boxing , crossfit κλπ τι θέλετε στο κάτω κατω δηλαδη ,
τα παιδια σας να γινουν τιποτα φλώροι ;

Καταλαβαίνω πως αστειεύεσαι, απλά με στεναχωρεί το ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας (σαν κράτος) να είναι άθλιοι πολίτες... Σαν αυτούς που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας... :( :x
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#526615 Λετε για τις τσαντες...η κορη μου τη χρονια που περασε (δημοσιο), εφερνε στο σπιτι μονο τα τετραδια/βιβλια που χρειαζοταν για το διαβασμα της, τα οποια ηταν 2-3 το πολυ, μαζι με το τετραδιο των εργασιων, και κανενα φυλλαδιο. Τα υπολοιπα ηταν μονιμα στο σχολειο, και τα πηραμε ολα μονο στο τελος της χρονιας..Υπεθεσα οτι παντου ετσι θα ειναι, αν οχι, τοτε η πρακτικη αυτη σχετιζεται με το δασκαλο, ή με το καθε σχολειο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Zeus έγραψε:Λετε για τις τσαντες...η κορη μου τη χρονια που περασε (δημοσιο), εφερνε στο σπιτι μονο τα τετραδια/βιβλια που χρειαζοταν για το διαβασμα της, τα οποια ηταν 2-3 το πολυ, μαζι με το τετραδιο των εργασιων, και κανενα φυλλαδιο. Τα υπολοιπα ηταν μονιμα στο σχολειο, και τα πηραμε ολα μονο στο τελος της χρονιας..Υπεθεσα οτι παντου ετσι θα ειναι, αν οχι, τοτε η πρακτικη αυτη σχετιζεται με το δασκαλο, ή με το καθε σχολειο? :hmmm:
Έτσι ακριβώς είναι και στο δικό μας Κωνσταντίνε.
Και η αγγλικού (που και στο δικό μας έπεφτε Δευτέρα) δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Και δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο στα σχολεία της Γλυφάδας, προφανώς είναι κάποια οδηγία.
Κατά τα λοιπά, η υπερβολή πάει σύννεφο και σε αυτό το τοπικό....
Άβαταρ μέλους
By markvag
#526654 Δυστυχώς δεν είναι οδηγία, όχι γενική τουλάχιστον. Είστε οι πρώτοι που ξέρω που λέτε κάτι τέτοιο. Μήπως είναι κάποια οδηγία από κάποια τοπική διεύθυνση; :hmmm:

Μακάρι πάντως να γίνει μόνιμο και σε όλους κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#526656 Η τοπική διεύθυνση περιλαμβάνει όλα τα νότια προάστια: εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο δηλαδή και πολλές χιλιάδες μαθητές.
Πάντως δεν πιστεύω ότι είναι τοπικό. Απλά ίσως κάποιοι δάσκαλοι δεν εφαρμόζουν την οδηγία.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#526663 Είναι θέμα δασκάλου, σχολείου, Συμβούλου, γονέων. Καταρχάς, ο δάσκαλος κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να είναι εντός οδηγιών Υπουργείου. Ούτε ο Σύμβουλος μπορεί να τον ελέγξει. Από την άλλη, αν όλοι οι δάσκαλοι βάζουν εργασίες και ένας δεν βάζει θα πιεστεί από την κατάσταση και θα βάλει και αυτός (σχολείο). Οι γονείς, κλασσικά, μέσω γκρίνιας, πίεσης, μπλα μπλα, επηρεάζουν καταστάσεις, χωρίς να έχουν κάποια νόμιμη εξουσία. Αν βλέπεις, όμως, ως δάσκαλος να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο γιατί βάζεις ή δεν βάζεις εργασίες (γνωστός πήρε παιδί από σχολείο γιατί ο δάσκαλος δεν τα πίεζε με εργασίες), τότε προσαρμόζεσαι ανάλογα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#526684 Δεν υπάρχει καμία οδηγία και το λέω με πλήρη επίγνωση αφού είμαι δάσκαλος στα νότια προάστια (αν κι η Γλυφάδα ανήκει σε άλλη περιφέρεια, ίσως να έκανε κάποια νύξη η Σύμβουλός τους σε σεμινάριο).
Το κακό είναι ότι δεν το έχουν όλοι οι δάσκαλοι στο νου τους. Κι εγώ, όσο είχα μεγάλες τάξεις (σχεδόν πάντα), δε με είχε απασχολήσει το ζήτημα. Όταν βλέπεις το εκτάκι (μερικά είναι 1.80) δεν πάει το μυαλό σου ότι παθαίνει ζημιά η σπονδυλική του στήλη από τη σάκα (που δυστυχώς παθαίνει και μεγάλη). Έπρεπε να πάρω πρωτάκια για να καταλάβω τι σημασία έχει η ελαφριά σάκα και πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί.
Σε κάθε περίπτωση, σάκα με ροδάκια!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#526693 Υπάρχουν βιβλία που μένουν στο σχολείο. Είναι εργαλεία δουλειάς γι εκεί και δεν έχουν δουλειά στην τσάντα του μαθητή.

Όταν κάθε μάθημα έχει δύο βιβλία συν το τετράδιο, πώς θα ελαφρύνει η σακα;
Βάλε και τρεις κασετινες με ξυλομπογιες, μαρκαδόρους, μολύβια, γομες κλπ.

Επίσης καλή η τσάντα με ροδάκια για τις δύο πρώτες τάξεις.
Μετά συνήθως πάνε σε όροφο τα παιδιά και κουβαλάνε ακόμα πιο βαριές τσάντες λόγω του μηχανισμού.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#526694 Τους έχει βάλει άσκηση στο Εργασιών; Όχι; Τους λέει λοιπόν ότι αυτό συγκεκριμένα θα μείνει στο σχολείο.
Έχουν μαθηματικά στο Εργασιών; Ωραία, τους λέει ότι το βιβλίο Μαθητή θα μείνει στο σχολείο.
Δεν έγραψαν ορθογραφία σήμερα; Θα μείνει το τετράδιο στο σχολείο.

Προφανώς κι είναι λίγο χρονοβόρο να λες ένα-ένα τι θα πάρουν και τι θα αφήσουν αλλά δε γίνεται αλλιώς.
Και προφανώς θα υπάρχουν γονείς που θα πουν στο παιδί τους να τα κουβαλάει όλα συνέχεια μήπως και ξεχάσει κάτι. Εσύ όμως οφείλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

Για να μη μιλήσουμε για το πόσα τμήματα έχουν μπλογκ ώστε να μπορεί να βλέπει εύκολα και γρήγορα ο γονιός τι μαθήματα έχουν για την επόμενη μέρα και καμιά ανακοίνωση του σχολείου. Απλό, εύκολο, τσάμπα και λύνει τα χέρια. Ούτε να παίρνεις τηλέφωνο δεξιά-αριστερά ούτε να σκέφτεσαι αν σε δουλεύει το μικρό ή έχει κενά μνήμης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#526695 Το τελευταίο πολύ ωραίο, γέλασα με την καρδιά μου.

Εμείς φτιάξαμε ομάδα στο messenger κάμποσοι από τους γονείς και μαθαίναμε τι ακριβώς έχουν.
Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς διαλύθηκε λόγω παρεξήγησης για το δώρο της δασκάλας

Είναι πολύ δύσκολο βλέπεις να μείνουν οι Κατινιές απέξω

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#526702 Τώρα τελευταία είναι της μόδας να κάνει μια ομάδα στο Edmodo ο δάσκαλος και να ενημερώνει. Στο Δημοτικό είναι εύκολο, όταν ο δάσκαλος έχει 1 τμήμα. Σε γυμνάσια και λύκεια, όταν έχουμε 20 ώρες μάθημα σε 5-6-7 διαφορετικά τμήματα είναι αδύνατον να προλάβεις να ενημερώσεις τα πάντα. Ίσως κανένα διαγώνισμα ή καμία εργασία να τα περάσεις.

Στο θέμα τετράδια. Δεν ξέρω πώς θα δουλέψει, αλλά στον δικό μου, που είναι τακτικός και οργανωτικός όπως εγώ, θέλω να εφαρμόσω πανεπιστημιακό στυλ: ντοσιέ με φύλλα Α4, που τα προσθέτει στο σπίτι στα αντίστοιχα θέματα κάθε μέρα. Η δασκάλα θα γκρινιάζει, θα θέλει ειδικά τετράδια κτλ, αλλά προτιμώ την ταχύτητα και το μικρό βάρος. Σκοπεύω και σε ένα tablet της πλάκας αντί για βιβλία που δεν απαιτούν γράψιμο (ιστορία κτλ). Μόνος φόβος τα καθίκια του κερατά που θα σπάσουν ή θα κλέψουν το tablet. Στην περιοχή με τους δασκάλους θα βγάλω άκρη εύκολα ή δύσκολα. Μας ξέρουν οικογενειακά ότι είμαστε καθηγητές εκεί γύρω και ότι υπάρχει διαφορά επιπέδου με τους υπόλοιπους εραστές δυτικών προαστίων που κυκλοφορούν στα σχολεία του Κερατσινίου.

Ευχαριστώ.