Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#566752 Bill αν δεν ξέρεις τίποτα για δουλειές στην Αγγλία μάθε προτού έρθεις. Δεν ξέρω πού αλλά ξεκίνα από https://www.gov.uk/jobsearch
Βασικό το να αποκτήσεις ΑΜΚΑ (National Insurance Number). https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
Με αυτό αποκτάς δικαιώματα πρόνοιας, επιδόματα κλπ.
Ακόμα και το να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα μπορεί να έχει δυσκολία.
Το κακό είναι ότι με το brexit έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. Ίσως χρειαστείς και κάποιας μορφής άδειας παραμονής.

Δεν ξέρω τι δουλειές υπάρχουν αλλά λένε ότι έχει πέσει πολύ ο αριθμός Ευρωπαίων που μεταναστεύουν στη χώρα. Ένας αρχιμάστορας μου έλεγε ότι έχουν θέμα γιατί πολλοί μάστορες εγκαταλείπουν την χώρα. Σίγουρα πάντως οικοδομή και ανακατασκευή λειτουργεί καλά. Και στο Λονδίνο οι υδραυλικοί κλπ μαστόρια είναι περιζήτητα κι ας είναι και άχρηστοι.
Μπορεί όμως για τις περισσότερες δουλειές να χρειάζεται κάποια πιστοποίηση που μπορεί να είναι ένα απλό course ίσως και online.

Και μια βασική ερώτηση, Λονδίνο ή Αγγλία (το κεντρικό Λονδίνο ΔΕΝ είναι Αγγλία). Και αν Λονδίνο θα μένεις κεντρικά (σε πολύ ακριβή τρύπα) ή πιο έξω (πληρώνεις μεταφορικά σε χρόνο και χρήμα). Βασικά όπου έχεις γνωστό να σε στηρίξει.

Καλύτερα όμως να ρωτήσεις στο σχετικό θέμα του forum UK - Συναντήσεις, εγκατάσταση, προσαρμογή
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
mousatos έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:δεν έμαθε κανά βασικό γερμανικό και στην συνέντευξη κόπηκε

Πόσες ώρες πρέπει να αφιερώσεις για αυτά τα βασικά Γερμανικά; 40-400-800 ?

Δεν μπορώ να απαντήσω επ'αυτού γιατί είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Εγώ άρχισα να μαθαίνω γερμανικά στα 26, άλλος στα 50. Αυτό είναι υποκειμενικό. Βασικά η απάντηση είναι πόση όρεξη έχεις να τα μάθεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566808 H δική μου εμπειρία λέει πως μεγαλώνοντας το να μάθεις μια γλώσσα είναι πολύ πιο δύσκολο.
Ειδικά αν ξεκινάς από το μηδέν.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
mousatos έγραψε:Να το θέσω αλλιώς τότε. Βασικά Γερμανικά , σημαίνει Lower ή κάτι πιο απλό ;

Τα διπλώματα είναι αλλιώς :lol: , Β1-Β2, C1-C2 οπότε με αυτή την αντιστοιχία Lower B1-B2, Proficiency C1-C2.
Αν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος ποιό μυημένος :oops:
Άβαταρ μέλους
By rafi
#566842 Δεν ξερω για τι ειδους δουλεια μιλαμε αλλα στα Χανια ζητανε πολυ κοσμο. Πρακτικα δεν υπαρχει ανεργια και οποιος οντως θελει να δουλεψει δουλευει. Κυριως τουριστικα σε ξενοδοχεια, αλλα ζητανε και αποθηκαριους πλυστες βενζιναδες. Επισης και στα αγροτικα. Μονο μειονεκτημα που βλεπω ειναι τα λιγα και ακριβα σπιτια για νοικι, τουλαχιστον εντος πολης.
Ονλαιν στο σαιτ της τοπικης εφημεριδας χανιωτικα νεα εχει ολες τις αγγελιες, πιστευω αξιζει μια ματια.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε: Είμαι 100% υπέρ ΗΒ για τον Bill.

Και κοιτάω κι εγώ... :oops:

Το νησί αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο στοίχημα. Πρώτα πρώτα, με την αβεβαιότητα για το brexit δεν ξέρεις αν θα πας αύριο και μεθαύριο δεν σου πουν "Α, λυπούμαστε (NOT) δεν είστε citizen ή resident, bye bye"... Να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο πρώτα (που θα ξεκαθαρίσει αναγκαστικά σε λίγο καιρό). Επίσης, η Βρετανική οικονομία πάει καρφί για μεγάλα προβλήματα, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον (brexit που θα αποκόψει τη χώρα από το εμπόριό της, συν ηγεσία που είναι εντελώς αλλού γι' αλλού), οπότε εγώ θα το σκεφτόμουν για τη συγκεκριμένη χώρα... Τώρα τουλάχιστον.

mousatos έγραψε:Πόσες ώρες πρέπει να αφιερώσεις για αυτά τα βασικά Γερμανικά; 40-400-800 ?

Για να έχεις μία βασική εικόνα και να βγάζεις μία αξιοπρεπή συνεννόηση, θεωρώ πως χρειάζεσαι κάπου καμιά 400άρα ώρες. Έκανα τον υπολογισμό βασιζόμενος στην προσωπική εμπειρία που χρειάστηκα 3 χρόνια με μαθήματα 4 ώρες (2 δίωρα) / βδομάδα επί 9 μήνες / έτος... Βγαίνει κάπου 400+ ώρες. Βγάζεις καλή συνεννόηση και έχεις καλές βάσεις για να μάθεις να μιλάς καλά εκεί (που θα αναγκαστείς) πολύ γρήγορα. Ξεκίνησα στην πρώτη λυκείου και έκανα διάλειμμα στην Γ και συνέχισα 1 χρόνο στο πανεπιστήμιο.

Βασικά, αν θυμάσαι γραμματική συντακτικό από τα αρχαία, που μοιάζουν, θα σε βοηθήσει λίγο... :lol: Ώρες ώρες τα λέω αρχαία με άλλες λέξεις (που προφανώς δεν είναι, αλλά εντάξει... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#566861 Φοβάμαι πως με 400 ώρες θα φτάσεις μέχρι να μπορείς να παραγγείλεις καφέ και φαγητό, ενώ οτιδήποτε πιο δύσκολο θα σε ζορίζει!
:lipsealed:
Στα γαλλικά που (ξανά)μαθαίνω, είμαι αρκετά παραπάνω και με καθημερινή προπόνηση με το Duolingo, έκανα 6 χρόνια σε γυμνάσιο/λύκειο, τώρα κάνω 1.30 ώρα την εβδομάδα, αλλά ΔΕΝ!
:help:
Τι εννοώ; Καταλαβαίνω αναλόγως περίπτωσης το 80-90% ενός κειμένου, καταλαβαίνω αντίστοιχα 70-80% ενός δελτίου ειδήσεων, ή σε μια κουβέντα, αλλά όταν πάω να μιλήσω, ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Αν πάει κάποιος 40+ ετών τώρα στην Γερμανία, χωρίς πρότερη γνώση γερμανικών, θα τα βρει μπαστούνια με την γλώσσα. :s_hang
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#566866 Αυτό είναι λογικό , είναι πιό εύκολη η κατανόηση από την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.
Κι εγώ το 2012 όταν μετά από πολλά χρόνια ξανάπιασα μόνος μου τα αγγλικά για ένα εξάμηνο για το IELTS , έβγαλα μέσο όρο ένα 7άρι ( που σημαίνει επίπεδο C1) αλλά με ακραίες διακυμάνσεις.
reading 8.5 (max 9)
listening 7.5
spreaking & writing 5.5
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Φοβάμαι πως με 400 ώρες θα φτάσεις μέχρι να μπορείς να παραγγείλεις καφέ και φαγητό, ενώ οτιδήποτε πιο δύσκολο θα σε ζορίζει!
Στα γαλλικά που (ξανά)μαθαίνω, είμαι αρκετά παραπάνω και με καθημερινή προπόνηση με το Duolingo, έκανα 6 χρόνια σε γυμνάσιο/λύκειο, τώρα κάνω 1.30 ώρα την εβδομάδα, αλλά ΔΕΝ!
:help:
Τι εννοώ; Καταλαβαίνω αναλόγως περίπτωσης το 80-90% ενός κειμένου, καταλαβαίνω αντίστοιχα 70-80% ενός δελτίου ειδήσεων, ή σε μια κουβέντα, αλλά όταν πάω να μιλήσω, ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Αν πάει κάποιος 40+ ετών τώρα στην Γερμανία, χωρίς πρότερη γνώση γερμανικών, θα τα βρει μπαστούνια με την γλώσσα. :s_hang

Μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία, βέβαια 20+ χρόνια πριν... :lipsealed:

Επίσης, προσωπικά το "έχω" σχετικά με τις γλώσσες, οπότε σίγουρα βοήθησε αυτό. Επίσης, σίγουρα βοήθησε πως κάποιες λέξεις είναι ίδιες με τα αγγλικά (τα αγγλικά είναι γερμανογενής γλώσσα), όπως και το ότι η γενική φιλοσοφία του πως μιλάς μοιάζει με γλώσσες που ήξερα (Αγγλικά κατά βάση). Το βασικό πρόβλημα είναι το λεξιλόγιο πάντως και αυτό λύνεται ΜΟΝΟ με εξάσκηση.

Δεν μιλάω να πας χωρίς γνώση της γλώσσας, θα τα βρεις όντως πολύ χειρότερα από μπαστούνια. Αλλά θεωρώ (και από μικρή προσωπική εμπειρία) πως αν έχεις κάποια αξιοπρεπή γνώση, με την καθημερινή τριβή μαθαίνεις πολύ γρήγορα την γλώσσα (και βελτιώνεται και η προφορά σου, ιδίως αν ακούς πως τα λένε οι ντόπιοι και δεν επιμένεις στον δικό σου τρόπο).

Γενικά, προσωπικά τα γερμανικά δεν τα θεωρώ δύσκολη γλώσσα. Ξέρω βέβαια πως είμαι μικρή μειοψηφία... :s_blush :lol:

Το duolingo πήγα κι εγώ να το χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω λίγο τα (ουσιαστικά ανύπαρκτα) Νορβηγικά μου, αλλά δεν... Ο τρόπος αυτός που χρησιμοποιεί δεν μου έκατσε καθόλου καλά, είμαι πιο παραδοσιακός φαίνεται... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#566918 Rosetta Stone έχετε δοκιμάσει; Από εκεί παλεύω εγώ για Γερμανικά, αλλά εγώ τα θέλω μόνο για συνενόηση στα ταξίδια μου, όχι για να πιάσω κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#566935 Εγώ παίζω duolingo για τα ισπανικα, το οποίο είναι καλή φάση. Το χρησιμοποιει πολυ ο αδερφος και τον βοήθησε με πορτογαλικά και ιταλικά που ουσιαστικά τα έμαθε να τα μιλάει από εκεί. Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις μια στοιχειώδη επαφή με τη γλώσσα για να δουλέψει.

Για πες για ροζετα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
Corto Maltese έγραψε:Rosetta Stone έχετε δοκιμάσει; Από εκεί παλεύω εγώ για Γερμανικά, αλλά εγώ τα θέλω μόνο για συνενόηση στα ταξίδια μου, όχι για να πιάσω κουβέντα.

Rosetta Stone είχα δοκιμάσει και εγώ. Στα πρώτα στάδια πάντα ήταν πολύ καλό :s_thumbsup