Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
ArrowsFA1 έγραψε:Χθες το βράδυ από τη Σκιάθο, οι φλόγες στην Εύβοια φαίνονταν λες και είχαμε μανιτάρι από ατομική βόμβα.

Τι να μην φανεί από την Σκιάθο, εδώ η φωτιά στην Β. Εύβοια φαίνεται από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής! :lipsealed:

Εικόνα

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα στην lifo
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/pyrkagies-logodosia-kai-diafaneia
Χρειάζεται αναλυτική ενημέρωση για τα μέσα και τους πυροσβέστες που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου και σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά για να διαπιστώνεται τι βελτιώθηκε, τι επιδεινώθηκε, τι παραλείφθηκε κ.τ.λ. Και φυσικά να είναι ξεκάθαρες, δημόσια γνωστές και να ορίζονται με σαφήνεια οι αρμοδιότητες κάθε αρχής και εμπλεκόμενου φορέα, ώστε στο τέλος της μέρας οι πολίτες να γνωρίζουν κατά πόσο ανταποκρίθηκε ο κάθε αρμόδιος.

Οι δήμοι θα πρέπει κι αυτοί φυσικά να καταρτίζουν κάθε χρόνο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και να το δημοσιοποιούν στους πολίτες, ώστε αυτοί να είναι σε θέση να κρίνουν αφενός την ποιότητα του, αφετέρου αν οι αιρετοί ήταν σε ετοιμότητα και κατάφεραν να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό. Τα ξερά κλαδιά και τα χόρτα με τα αφρόντιστα δέντρα σε οικόπεδα και δημόσιους χώρους που προσδίδουν τον χαρακτηρισμό της μπαρουταποθήκης σε κάποιες περιοχές και δήμους, καταδεικνύουν ότι πολλοί αιρετοί εξακολουθούν να αρνούνται την ευθύνη που τους αναλογεί και να κάνουν αυτό που πρέπει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κάθε χρονιά τα επισημαίνουν οι ειδικοί στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και κάθε φορά την επόμενη ξεχνιούνται. Επειδή η ευθύνη της εκάστοτε εξουσίας δεν εξατομικεύεται και επειδή κανείς δεν υποχρεώνεται να λογοδοτήσει. Και κυρίως επειδή η αδιαφορία και η έλλειψη ευθύνης συνήθως δεν έχει συνέπειες.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#720307 Από το μέτωπο της Αρκαδίας στην Γορτυνία μαθαίνω ότι επιχειρεί ένα ελικόπτερο και οι υπόλοιποι κοιτάνε.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#720308 Εγώ για τη Βαρυμπόμπη άκουσα οτι η πυροσβεστική τα βράδυα το κλείνει το "μαγαζί" και πάει για ύπνο .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#720310 ναι το μεταφέρω διότι το άκουσα από συγγενή αστυνομικό που απορούσε όταν έκανε τη βραδινή του βάρδια και δεν έβλεπε πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#720311 Συμπερασμα.

Απο το ενα ποστ του μουσατου στο επομενο η αποσταση ειναι 2 δαχτυλα και κατι.

Καλη λευτερια Μουσατε.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#720312 μου'κανες τη μούρη κρέας και μου στέρησες 10 χιλιάδες ψηφοφόρους

πρέπει να είσαι Πόντιος για να τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς
Άβαταρ μέλους
By skous
mousatos έγραψε:ναι το μεταφέρω διότι το άκουσα από συγγενή αστυνομικό που απορούσε όταν έκανε τη βραδινή του βάρδια και δεν έβλεπε πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή.
Πιο πιθανο να εκανε ο συγγενης βάρδια με πορνχαμπ και κατεβασμενα παντελονια στο περιπολικο μάλλον….

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#720316 Μουσατε, κατ'αρχας λίγα με τους Πόντιους. Δεύτερον, πες στον αστυνομικό μάλλον κάτι άλλο κάνει και δεν τους βλέπει. Ανιψιός μου πυροσβέστης είναι εκεί από προχθές. Εγώ του πήγα φαγητό χθες.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#720328 Να πω κάτι άσχετο ...μόνο εγώ βλέπω ότι μια οι δηλώσεις κατά του εμβολίου και τώρα οι δηλώσεις περί αναδάσωσης και κατά των ανεμογεννητριών του ΔΓ δείχνει ότι ετοιμάζεται να μπει στην πολιτική ?
Δεν ξέρω αλλά το ένστικτο μου αυτό λέει
ΥΓ ΔΓ Δημήτρης Γιαννακόπουλος..

ΥΓ 2 ...από μένα το μάθατε πρώτοι
< >
Τελευταία επεξεργασία από bujinkan και 08 Αύγ 2021, 18:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pro
bujinkan έγραψε:Να πω κάτι άσχετο ...μόνο εγώ βλέπω ότι μια οι δηλώσεις κατά του εμβολίου και τώρα οι δηλώσεις περί αναδάσωσης και κατά των ανεμογεννητριών του ΔΓ δείχνει ότι ετοιμάζεται να μπει στην πολιτική ?

< >

Έχει έτοιμο και το όνομα του κόμματος:

ΜΟΝαδικη Τομη ΑΝΑνέωσης (ΜΟΝΤΑΝΑ)
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#720335 mlkes όλα τα μέλη εδώ μέσα είσαστε κωλόγεροι πλέον

Με το που βάλει κάποιος την πολιτική σε ένα τοπικό, Παίρνει φωτιά.

. όχι όχι όχι... Μεταφορικά το έλεγα...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
pro έγραψε:
bujinkan έγραψε:Να πω κάτι άσχετο ...μόνο εγώ βλέπω ότι μια οι δηλώσεις κατά του εμβολίου και τώρα οι δηλώσεις περί αναδάσωσης και κατά των ανεμογεννητριών του ΔΓ δείχνει ότι ετοιμάζεται να μπει στην πολιτική ?

< >

Έχει έτοιμο και το όνομα του κόμματος:

ΜΟΝαδικη Τομη ΑΝΑνέωσης (ΜΟΝΤΑΝΑ)

< >