Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#30987 Μεσίτες: τρισαθλιοι γυμνοσαλιαγκες

Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#30991 Εμ δεν το ξέρω? Αλλά και τι να κάνω που για να βρεις από ιδιώτη πλέον πρέπει να γίνει μόνο από γνωστό. Τα site τα έχουν κατακλείσει οι μεσίτες και είναι οι μόνοι που βάζουν κάπως σοβαρές αγγελίες με στοιχεία, φώτο κτλ και παίρνεις μια ιδέα για το ακίνητο. Προσπαθώ να βρω τρόπο να τους παρακάμψω. Κάτι θα βρεθεί.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:Εμ δεν το ξέρω? Αλλά και τι να κάνω που για να βρεις από ιδιώτη πλέον πρέπει να γίνει μόνο από γνωστό. Τα site τα έχουν κατακλείσει οι μεσίτες και είναι οι μόνοι που βάζουν κάπως σοβαρές αγγελίες με στοιχεία, φώτο κτλ και παίρνεις μια ιδέα για το ακίνητο. Προσπαθώ να βρω τρόπο να τους παρακάμψω. Κάτι θα βρεθεί.

Απλό: με την παλιά κλασσική μέθοδο του "παίρνω σβάρνα την περιοχή/δρόμο που μου αρέσει/βολεύει" :iconcool:

Στο δικό μας σπίτι (δώσαμε αντιπαροχή) τα άλλα δύο διαμερίσματα πουλήθηκαν από τα τούβλα κιόλας, χωρίς να βάλουμε καμία αγγελία και κανένα μεσίτη. Απλά ένα "πωλείται" που έβαλε ο εργολάβος στα κάγκελα του εργοταξίου.

Απαιτεί χρόνο και χρήμα (βενζίνες), αλλά θα έχεις άποψη First-hand, θα πας μόνο εκεί που σου αρέσει, και θα μιλήσεις απευθείας με ιδιοκτήτη/εργολάβο και ουχί μεσίτες (και θα αποφύγεις την προμήθειά τους)....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#30996 Εγώ πάλι σκεφτόμουν τις άκρες σε κάτι τράπεζες που έχω και τον Τειρεσία μέσω του οποίου ίσως μπορώ να βρω περιουσιακά στοιχεία αν έχω ακριβείς διευθύνσεις κτλ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#30998 Ετσι εινα ιτο σωστο.
Αποφασιζεις πρωτα την περιοχη που θες να μενεις,μετα ψαχνεις για δρομους οι οποιοι σαρεσουν και μετα για διαμερισμα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#31069 Νομιζω για τετοια θεματα πρεπει να βρισκεις χρονο!!Δεν αγοραζεις ρουχα η κινητο!!! Και αν καταλαβα καλα ο Στεφαν ψαχνει κατι μονιμο και τελος!! Αρα θελει καλο ψαξιμο!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Τέλη του μήνα που γυρνάνε τα γερόντια από τις διακοπές/μάζεμα ελιών, τους ξαμολάω στα μεσιτικά και όχι μόνο.

Τους εμπιστεύεσαι τόσο απόλυτα για να κάνουν shortlist (αποκλείοντας εναλλακτικές που μπορεί να αρέσουν σε σένα) ή για να δουν τις τελικές σου επιλογές;
:hmmm:

Σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσεις σε τελική επιλογή φρόντισε το σπίτι να το δει και ΓΥΝΑΙΚΑ.

Υπάρχουν λεπτομέρειες που αφορούν κουζίνα, μπάνια, πλακάκια, πατώματα, είδη υγιεινής, κουφώματα κλπ (αφού στην περίπτωση σου θα είναι ήδη τοποθετημένα), που οι γυναίκες και πιο συγκεκριμένα όσες έχουν ασχοληθεί με νοικοκυριό μπορούν να τσεκάρουν διαφορετικά.

Για κουφώματα στη θέση σου θα προτιμούσα θερμομονωτικά (δύσκολο για πολυκατοικία) και θα αδιαφορούσα για το χρώμα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#31079 Είναι πολύ συγκεκριμένα τα κριτήρια που έχω θέσει. Η μόνη τους δουλειά θα είναι να τσεκάρουν τα κουτάκια σε κάθε σπίτι που θα βλέπουν. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι φώτο είναι γτπ και δεν βγαίνει άκρη. Όσο για τη γυναικεία άποψη μου είναι ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορη. Ειδικά από γυναικές της ηλικίας μου είμαι 150% πιο νοικοκύρης, γνώστης, τακτοποιημένος. Άσε που επειδή το χω ξανακάνει οι γκόμενες βλέπουν ένα ράφι και σκέφτονται βάζο, εγώ βλέπω ράφι και σκέφτομαι που θα χωρέσουν οι ηχειάρες που θα πάρω. Οι οπτικές μας 2 παράλληλες γραμμές.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Deleted User 1 έγραψε:...Ειδικά από γυναικές της ηλικίας μου είμαι 150% πιο νοικοκύρης, γνώστης, τακτοποιημένος...

Μήπως είσαι 15 χρονών ? :shifty:

Και εγώ δεν νομίζω ότι η "γυναικεία ματιά" θα προσφέρει τίποτα συνταρακτικό (εκτός και αν μιλάμε για "επαγγελματία" νοικοκυρά, δηλαδή >30-35 ετών με γάμο και παιδιά πίσω της).

ΑΛΛΑ

υπάρχουν αρκετά ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις στο κάθε σπίτι, ανάλογα με το τι θες να στήσεις/κάνεις στους χώρους του. Και αυτά πρέπει να τα δεις πριν, γιατί μετά είτε δεν θα γίνονται, είτε θα σου κοστίσουν το βάρος τους σε πλατίνα....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#31083 Such as?

Όσο για το γυναικείο μάτι αρκεί αυτό της μάνας. Συν τοις άλλοις ζητάς την άποψή της, νομίζει ότι τη βάζεις στο παιχνίδι και τσιμπάει και χωρίς να το καταλάβει της έχεις φάει κάνα 10χιλιαρο και έχεις γεμίσει το σπίτι once and for all. Χιλιοπαιγμένα έργα με κάθε φορά τα ίδια σίγουρα αποτελέσματα! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#31086 Κοίτα κι εγώ σε διάφορα πράγματα (κυρίως πλακάκια) άκουγα 2-3 γυναικείες γνώμες και μετά τις απέρριπτα πανηγυρικά, αλλά τουλάχιστον τις άκουγα.

Αν κάνεις λάτζα και φασίνα σπίτι σου πάω πάσο.
Αλλιώς είναι καλό να γνωρίζεις αν η κουζίνα θα βολέψει κάποιον που μαγειρεύει κανονικό φαγητό και όχι κάποιον που ξεπαγώνει πίτσες όπως επίσης και αν τα πλακάκια στο μπάνιο ή τα πατώματα καθαρίζουν εύκολα ή αν χρειάζεται να είσαι με το swiffer και τη σφουγγαρίστρα στο χέρι.

Αν ξηγιέσαι φακιόλι και μαγειρεύεις κάθε μέρα και όχι σε φάση "μαγείρεψα για να εντυπωσιάσω μια γκόμενα" τότε προφανώς και είσαι qualified.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#31090 Δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς

Εικόνα

οι συνομίληκες γκόμενες, φίλες, ξαδέρφες και δεν ξέρω γω τι άλλο είναι γατάκια στο θέμα νοικοκυριό μπροστά μου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Deleted User 1 έγραψε:Such as?

Όσο για το γυναικείο μάτι αρκεί αυτό της μάνας. Συν τοις άλλοις ζητάς την άποψή της, νομίζει ότι τη βάζεις στο παιχνίδι και τσιμπάει και χωρίς να το καταλάβει της έχεις φάει κάνα 10χιλιαρο και έχεις γεμίσει το σπίτι once and for all. Χιλιοπαιγμένα έργα με κάθε φορά τα ίδια σίγουρα αποτελέσματα! :shifty:

Τα υπολοιπα θα τα βαλεις δανειο η απο τις οικονομιες σου; :shifty: