α φέτος πάει καλά, κάθε απόγευμα το ανάβω και μένει μέχρι αργά το βράδυ. τζακοκατάσταση όλες τις γιορτές
α φέτος πάει καλά, κάθε απόγευμα το ανάβω και μένει μέχρι αργά το βράδυ. τζακοκατάσταση όλες τις γιορτές
Scotch έγραψε:mjacob έγραψε:εξαιρετικά καθυστερημένα:
Το ευρωπαϊκό nest έρχεται μαζί με ένα heat link παπαράκι που ουσιαστικά το κάνει συμβατό με οτιδήποτε.
Πολύ ενδιαφέρον! Αναμένουμε εντυπώσεις
, ακόμα και ως ντεμέκ μηχανικός, η εγκατάσταση ήταν πανεύκολη.
]
trident1971 έγραψε:Μπραβο ρε παιδια που μπορειτε να δωσετε 2,5 κατοσταρικα λιρες για ενα θερμοστατη. Αυτο το χαιρομαι.
Αλλα διαβασα λιγο το site και υποτιθεται μαθαινει ποτε πας, ποτε ερχεσαι κλπ... τι παραπανω κανει απο το κουλο μου που ρυθμιζει λιγο το ροδακι στον τοιχο?
Morx έγραψε:Μενω σε νοικιαρικο γαμωωωωτη! Αν και το σκεφτομαι μιας και εχω σκοπο να μεινω χρονια επειδη το σπιτι ειναι βολικοτατο και ευκαιριαρα!
Morx έγραψε:Ποσο μαλλον, αν ο θερμοστατης υπολογισει και το ρυθμο απωλειας θερμοτητας ή αν εχει τη δυνατοτητα να ρυθμιζει και τη θερμοκρασια του κυκλοφορητη ή/και λεβητα .... !!!
). Ή και γενικά να στο κυκλοφορεί μέχρι να ξανακρυώσει (αν ξέρει ότι ούτως ή άλλως όταν θα ξαναζητήσεις εσύ θέρμανση το νερό στο λέβητα θα έχει σχεδόν κρυώσει).
Λέβητας και κυκλοφορητής έχουν κάτι υδροστάτες από πριν γεννηθώ
Anonymous Founder έγραψε:Με γειες! Συμβατό με iOS είναι;
mjacob έγραψε:Άχρηστα έξοδα δλδ, που φταίει ο scotch
Σε τι σύστημα μπήκε (φυσικό αέριο, ανεξάρτητος καυστήρας, κλπ) και που (uk, us, gr, αλλού;) και αν υπάρχουν διαφορές (ρεύματα, κλπ) με Ελλάδα; Επίσης, από που το πήρες; Εγώ σκέφτομαι να το πάρω από amazon.fr (εδώ π.χ. αν και δε βλέπω να περιέχει τη βάση... εσύ την πήρες χωριστά ή υπάρχουν διαφορετικά "πακέτα";) για να αποφύγω αγγλικούς αντάπτορες.
Scotch έγραψε:![]()
![]()
Scotch έγραψε:Καλορίζικο και καλή και οικονομική θέρμανση!
Scotch έγραψε:Τώρα που έκανες το λάθος να ενημερώσεις, να κάνω μερικές ερωτήσεις;Σε τι σύστημα μπήκε (φυσικό αέριο, ανεξάρτητος καυστήρας, κλπ) και που (uk, us, gr, αλλού;) και αν υπάρχουν διαφορές (ρεύματα, κλπ) με Ελλάδα; Επίσης, από που το πήρες; Εγώ σκέφτομαι να το πάρω από amazon.fr (εδώ π.χ. αν και δε βλέπω να περιέχει τη βάση... εσύ την πήρες χωριστά ή υπάρχουν διαφορετικά "πακέτα";) για να αποφύγω αγγλικούς αντάπτορες.
mjacob έγραψε:Το πρώτο το κάνει, το δεύτερο θα είχε πολύ ενδιαφέρον. π.χ. όταν ξέρει ότι σε συνάρτηση με εξωτερική θερμοκρασία θα ξαναζητήσεις θερμότητα μετά από αρκετές ώρες, να αφήνει το νερό να κυκλοφορεί περισσότερη ώρα και με κλειστό λέβητα, αντί να κρατάει το νερό στους 70 και να καίει περισσότερο ο λέβητας. Οπότε αντί να κάψει π.χ. 20λεπτά με 70 βαθμούς νερό, να κάψει ο λέβητας 10λεπτά και να στο κυκλοφορεί 30 (τυχαία νούμερα, μην αρχίσουμε αναλύσεις περί ενεργειακών επιπέδων και θερμοδυναμικής). Ή και γενικά να στο κυκλοφορεί μέχρι να ξανακρυώσει (αν ξέρει ότι ούτως ή άλλως όταν θα ξαναζητήσεις εσύ θέρμανση το νερό στο λέβητα θα έχει σχεδόν κρυώσει).

red_monster έγραψε:Δεν είναι κάτι περίπλοκο αυτό... Έχω ρυθμίσει τον κυκλοφορητή να λειτουργεί και μετά το κλείσιμο του καυστήρα (είτε λόγω θερμοστάτη, είτε χειροκίνητα) μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.
red_monster έγραψε:Μπορεί να διαχειριστεί παραπάνω από ένα καυστήρα ταυτόχρονα ? Πιθανό συνδυασμένο κύκλο ?
Will it work in my home?
The Nest Learning Thermostat works with most heating systems.
Combi and condensing boilers
System and heat-only boilers
Hydronic underfloor systems
Air source and ground source heat pumps (heating only)
Zoned systems (one Nest Thermostat per zone)
Switched live systems
Low voltage (dry contact) systems
Compatibility
According to our online compatibility checker, Nest works with 95% of 24V heating and cooling systems, including gas, electric, forced air, variable speed, heat pump, radiant, hot water, solar, and geothermal.
It can control:
Heating: 1, 2 and 3 stages (W1, W2, W3)
Cooling: 1 and 2 stages (Y1, Y2)
Heat pump: with auxiliary and emergency heat (O/B, AUX, E)
Humidifier or dehumidifier (HUM, DEHUM)
Fan (G)
Power (C, Rh, Rc)
red_monster έγραψε:Δεν είναι κάτι περίπλοκο αυτό... Έχω ρυθμίσει τον κυκλοφορητή να λειτουργεί και μετά το κλείσιμο του καυστήρα (είτε λόγω θερμοστάτη, είτε χειροκίνητα) μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.
Morx έγραψε:Ο αυτοματισμος στη θερμανση, σωζει τσεπες!
Το να διατηρεις τη θερμοκρασια στο σπιτι σε καποια επιπεδα οσο λειπεις (αναλογα παντα τις εξωτερικες συνθηκες) και να δυναμωνει οταν επιστρεφεις ειναι αποδοτικοτερο απο το να τη ριχνεις τελειως και να καις περισσοτερο για να την φερεις εκει που πρεπει, οταν επιστρεψεις.
Ποσο μαλλον, αν ο θερμοστατης υπολογισει και το ρυθμο απωλειας θερμοτητας ή αν εχει τη δυνατοτητα να ρυθμιζει και τη θερμοκρασια του κυκλοφορητη ή/και λεβητα .... !!!
Τσιμπημενη η τιμη, δε θα το 'λεγα για τα features του.
Αλλωστε οταν καποιος φτιαχνει καινουριο σπιτι (ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ) δε θα σκαλωσει σ'αυτο!
Για τους ηδη εχοντες σπιτι, ειναι μια επενδυση και αν προκειται να σωσει που θα σωσει λεφτα... καλοδεχουμενο!
mjacob έγραψε:Τίποτα, εννοείται. Φλωριές είναι αυτές, λες και δεν ξέραμε τόσο καιρό πως να παίζουμε με το θερμοστάτη μας για να ζεσταινόμαστε.
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]