rafi έγραψε:Τελικα πηρα τον hp 3835 απο το public. Το πλαισιο τον ειχε 59€ αλλα δεν ειχε διαθεσιμο εδω περα, οι υπολοιποι μαζι με το παμπλικ 79€. Εδωσα αλλα 15€ για να εχω 4 χρονια εγγυηση αντι για 1 και δωρο ενα πακο A4 της hp. Τον συνεδεσα ασυρματα, ετσι και αλλιως δεν εχει καλωδιο και εκανα τις πρωτες μου 25 εκτυπωσεις. Μια χαρα..
.
Ελπίζω να μην το πάρεις προσωπικά δεν είναι τέτοιο το σχόλιο, αλλά οι εξτρά εγγυήσεις είναι μια τεράστια απάτη από όπου και να το πιάσεις. Κατ'αρχήν πλήρωσες ένα καπέλο 20%, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό markup για προϊόντα τεχνολογίας και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ σαν πρόσθετη υπηρεσία που το πιο πιθασνό να μην χρησιμοποιήσεις ποτε. Δεσμεύεσαι να μην χρησιμοποιήσεις συμβατά μελάνια γιατί οι όροι της εξτρά εγγύησης χωρίς να τους έχω διαβάσει είμαι σίγουρος ότι το απαγορεύουν οπότε αμέσως αμέσως σου ανεβάζει τον λογαριασμό στα ύψη. Το ένας χρόνος εγγύηση είναι μεγάλο ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ. Το ότι σου δείνει ο κατασκευαστής ένα έτος εγγύησης δεν σημαίνει ότι το Πλαίσιο και το κάθε κατάστημα απαλάσεται από την υποχρέωση εγγύησης 2 ετών.
Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές υπάρχουν 2 εγγυήσεις υπάρχει η νομική εγγύσηση - αυτή που σου είπα η διετής που είναι ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΗ από τον πωλητή και η εμπορική, αυτή που σου είπανε ένα έτος. Η εμπορική δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να έχει όρους καλύτερους ή δυσμενέστερους από την νομική. Αν σου χαλάσει το προϊόν μπορείς να επικαλεστείς όποια εγγύηση θέλεις ανάλογα τι σε συμφέρει. Στην νομική μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συμβατά αναλώσιμα εφόσον διακινούνται ως κατάληλα για το μηχάνημα σου αλλά στην εμπορική επειδή όπως σου είπα είναι προαιρετική όλοι οι κατασκευαστές το έχουν σαν λόγο απαλαγής.
Δεν τα λέω εγώ
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_el.htm
https://www.you.gr/Special-Pages/Help/y ... /eggyiseis
Το πλαίσιο δεν βρήκα να λέει κάτι στο site του αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις στο chat αυτό θα σου πούνε.
Γενικά να ξέρεις ότι ισχύει ο κανόνας φθηνός εκτυπωτής ακριβά αναλώσιμα και απέφυγε να τον ανοίγεις / κλείνεις χωρίς λόγο. Όταν τον ανοίγεις έστω και μια σελίδα να τυπώσεις αυτοί οι θόρυβοι που κάνει είναι καθαρισμός κεφαλών, δηλαδή ρουφάει μελάνι από τα μικρά πανάκριβα μελανοδοχεία και το πάει στον πάτο σε μια σερβιέτα που έχει. Αν τον ανοίγεις και τον κλείνεις κάθε μέρα ακόμη και τίποτα να μην τυπώνεις θα σου τελειώσουν τα μελάνια.