Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
rafi έγραψε:Τελικα πηρα τον hp 3835 απο το public. Το πλαισιο τον ειχε 59€ αλλα δεν ειχε διαθεσιμο εδω περα, οι υπολοιποι μαζι με το παμπλικ 79€. Εδωσα αλλα 15€ για να εχω 4 χρονια εγγυηση αντι για 1 και δωρο ενα πακο A4 της hp. Τον συνεδεσα ασυρματα, ετσι και αλλιως δεν εχει καλωδιο και εκανα τις πρωτες μου 25 εκτυπωσεις. Μια χαρα..

.

Ελπίζω να μην το πάρεις προσωπικά δεν είναι τέτοιο το σχόλιο, αλλά οι εξτρά εγγυήσεις είναι μια τεράστια απάτη από όπου και να το πιάσεις. Κατ'αρχήν πλήρωσες ένα καπέλο 20%, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό markup για προϊόντα τεχνολογίας και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ σαν πρόσθετη υπηρεσία που το πιο πιθασνό να μην χρησιμοποιήσεις ποτε. Δεσμεύεσαι να μην χρησιμοποιήσεις συμβατά μελάνια γιατί οι όροι της εξτρά εγγύησης χωρίς να τους έχω διαβάσει είμαι σίγουρος ότι το απαγορεύουν οπότε αμέσως αμέσως σου ανεβάζει τον λογαριασμό στα ύψη. Το ένας χρόνος εγγύηση είναι μεγάλο ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ. Το ότι σου δείνει ο κατασκευαστής ένα έτος εγγύησης δεν σημαίνει ότι το Πλαίσιο και το κάθε κατάστημα απαλάσεται από την υποχρέωση εγγύησης 2 ετών.

Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές υπάρχουν 2 εγγυήσεις υπάρχει η νομική εγγύσηση - αυτή που σου είπα η διετής που είναι ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΗ από τον πωλητή και η εμπορική, αυτή που σου είπανε ένα έτος. Η εμπορική δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να έχει όρους καλύτερους ή δυσμενέστερους από την νομική. Αν σου χαλάσει το προϊόν μπορείς να επικαλεστείς όποια εγγύηση θέλεις ανάλογα τι σε συμφέρει. Στην νομική μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συμβατά αναλώσιμα εφόσον διακινούνται ως κατάληλα για το μηχάνημα σου αλλά στην εμπορική επειδή όπως σου είπα είναι προαιρετική όλοι οι κατασκευαστές το έχουν σαν λόγο απαλαγής.

Δεν τα λέω εγώ
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_el.htm

https://www.you.gr/Special-Pages/Help/y ... /eggyiseis

Το πλαίσιο δεν βρήκα να λέει κάτι στο site του αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις στο chat αυτό θα σου πούνε.

Γενικά να ξέρεις ότι ισχύει ο κανόνας φθηνός εκτυπωτής ακριβά αναλώσιμα και απέφυγε να τον ανοίγεις / κλείνεις χωρίς λόγο. Όταν τον ανοίγεις έστω και μια σελίδα να τυπώσεις αυτοί οι θόρυβοι που κάνει είναι καθαρισμός κεφαλών, δηλαδή ρουφάει μελάνι από τα μικρά πανάκριβα μελανοδοχεία και το πάει στον πάτο σε μια σερβιέτα που έχει. Αν τον ανοίγεις και τον κλείνεις κάθε μέρα ακόμη και τίποτα να μην τυπώνεις θα σου τελειώσουν τα μελάνια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#606009 Που να δεις κάτι Xerox του 500ρικου με αναλώσιμα ίδιας αξίας οι οποίοι στο άνοιγμα κάνουν 10 λεπτά καθαρισμό και τρώνε 5% των τόνερ

Έχουν και επιπλέον maintenance kit, η σερβιέτα που λες το οποίο κοστίζει κανένα 200ρι.

< >
Άβαταρ μέλους
By gakost
#606013 Άστα τα ξέρω, γενικά το θέμα εκτυπωτής σηκώνει πολύ κουβέντα και θέλει πολύ έρευνα να βρεις τι ταιριάζει στον καθένα. Αυτό με τον καθαρισμό πάντως είναι μέγιστη απάτη, ανοίγεις το πολυμηχάνημα για να σκανάρεις κάτι και τσουπ καθαρισμός..... ειδικά κάτι μελάνια με 8 ml για τα έγχρωμα αδειάζουν για πλάκα.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#606121 Απο παμπλικ ψωνισα.. Δεν ξερω ειναι η αληθεια απο εκτυπωτες αλλα εχω ακουσει πολλες ιστοριες τρομου και εχω την αισθηση οτι χαλανε πολυ ευκολα και χωρις λογο, οποτε θεωρησα οτι τα 15€ για να ειμαι ησυχος για 4 χρονια ειναι worth it. Αν μου ελεγε οτι η εγγυηση της εταιριας ειναι 2 χρονια αντι για 1, εκει μπορει να μην αγοραζα την επεκταση αλλα ακουγοντας 1 χρονο ιδρωσα..

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
corsair έγραψε:
g8777 έγραψε:
corsair έγραψε:
g8777 έγραψε:4-5 φύλλα τον μήνα είναι επίφοβος όγκος εκτύπωσης για inkjet

λες να αστοχησει με τετοιο ογκο? :hmmm:

Θα μπουκωσει μωρέ :rtfm:

αν ετοιμαζεσαι να μου πεις το γνωστο ανεκδοτο των φορουμ, οτι θα ξεραθει το μελανι στις κεφαλες κλπ κλπ.... θα εχεις φορτωματα μικρε :shifty:

Παθών,με σαπακι της HP. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
g8777 έγραψε:
corsair έγραψε:
g8777 έγραψε:
corsair έγραψε:
g8777 έγραψε:4-5 φύλλα τον μήνα είναι επίφοβος όγκος εκτύπωσης για inkjet

λες να αστοχησει με τετοιο ογκο? :hmmm:

Θα μπουκωσει μωρέ :rtfm:

αν ετοιμαζεσαι να μου πεις το γνωστο ανεκδοτο των φορουμ, οτι θα ξεραθει το μελανι στις κεφαλες κλπ κλπ.... θα εχεις φορτωματα μικρε :shifty:

Παθών,με σαπακι της HP. :iconcool:

+ ένα(ς)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#606132 Συνήθως οι Epson έχουν προβλήματα με τις κεφαλές.

Οι HP όχι τόσο, εκτός αν μιλάμε για κάτι σειρές Pro 8600 πχ, με 4 μελανοδοχεία, που η κεφαλή χαλούσε λίγο μετά την εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
saxon_747 έγραψε:Συνήθως οι Epson έχουν προβλήματα με τις κεφαλές.

Οι HP όχι τόσο, εκτός αν μιλάμε για κάτι σειρές Pro 8600 πχ, με 4 μελανοδοχεία, που η κεφαλή χαλούσε λίγο μετά την εγγύηση.

ΑΚΡΙΒΩΣ μια βδομάδα μετά τη λήξη της εγγύησης
:s_mad :s_mad :s_mad :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#606231 Δεν είναι έτσι ακριβώς. Τα Μελανοδοχείο με ενσωματωμένη την κεφαλή είναι συνήθως ακριβότερα συν ότι οι κεφαλές στους επαγγελματικούς hp εκτυπωτές είναι και αυτες αναλώσιμες και πωλούνται ξεχωριστά τουλάχιστον έτσι ήτανε μέχρι πρόσφατα αλλα πιστεύω έτσι είναι ακόμη, μην με βάζεις να το κοιταω
Άβαταρ μέλους
By corsair
gakost έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς. Τα Μελανοδοχείο με ενσωματωμένη την κεφαλή είναι συνήθως ακριβότερα συν ότι οι κεφαλές στους επαγγελματικούς hp εκτυπωτές είναι και αυτες αναλώσιμες και πωλούνται ξεχωριστά τουλάχιστον έτσι ήτανε μέχρι πρόσφατα αλλα πιστεύω έτσι είναι ακόμη, μην με βάζεις να το κοιταω

εμενα και στους 2 HP που τους εχω χρονια, τα μελανοδοχεια εχουν και την κεφαλη. Και τα 2 εχουν μαυρο και τριχρωμο το οποιο μελανακι κοστολογειται εκαστος ενα δεκαρικακι. Τώρα, οταν τελειωνουν τα εμβολιαζω με μελανι απο μπουκαλακια και... βγαζω πολλες εκατονταδες σελιδες εξτρα εναντι πινακιου φακης προτου οι κεφαλες αρχιζουν να τα παιζουν.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
gakost έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς. Τα Μελανοδοχείο με ενσωματωμένη την κεφαλή είναι συνήθως ακριβότερα συν ότι οι κεφαλές στους επαγγελματικούς hp εκτυπωτές είναι και αυτες αναλώσιμες και πωλούνται ξεχωριστά τουλάχιστον έτσι ήτανε μέχρι πρόσφατα αλλα πιστεύω έτσι είναι ακόμη, μην με βάζεις να το κοιταω

Δεν εννοώ printheads όπως το HP 11, αλλά κεφαλές τύπου Officejet 8600 Pro. Τουλάχιστον σε επίσημους διανομείς, δεν υπάρχει κωδικός.

corsair έγραψε:
εμενα και στους 2 HP που τους εχω χρονια, τα μελανοδοχεια εχουν και την κεφαλη. Και τα 2 εχουν μαυρο και τριχρωμο το οποιο μελανακι κοστολογειται εκαστος ενα δεκαρικακι. Τώρα, οταν τελειωνουν τα εμβολιαζω με μελανι απο μπουκαλακια και... βγαζω πολλες εκατονταδες σελιδες εξτρα εναντι πινακιου φακης προτου οι κεφαλες αρχιζουν να τα παιζουν.

Δεκαρικακι ή 11,90-12-13€? Και πόσες σελίδες πραγματικά εκτυπώνουν; Ποιο είναι δλδ το cost per copy?

Σχετικά με το refill, το παρουσιάζεις εξαιρετικά εύκολη διαδικασία. Αφενός, για να γεμίσεις ένα μελανοδοχείο, ιδανικά θα πρέπει να προμηθευτείς σωστής σύστασης μελάνι. Αφετέρου, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός η αναγόμωση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη ξεχειλίσει το μελανοδοχείο αλλά και να μην γεμίσει με αέρα. Όλα αυτά, αν το ακροφύσιο δεν έχει προλάβει να στεγνώσει ή αν εξακολουθεί να λειτουργεί.
Άβαταρ μέλους
By corsair
saxon_747 έγραψε:

Δεν εννοώ printheads όπως το HP 11, αλλά κεφαλές τύπου Officejet 8600 Pro. Τουλάχιστον σε επίσημους διανομείς, δεν υπάρχει κωδικός.

corsair έγραψε:

Δεκαρικακι ή 11,90-12-13€? Και πόσες σελίδες πραγματικά εκτυπώνουν; Ποιο είναι δλδ το cost per copy?

Σχετικά με το refill, το παρουσιάζεις εξαιρετικά εύκολη διαδικασία. Αφενός, για να γεμίσεις ένα μελανοδοχείο, ιδανικά θα πρέπει να προμηθευτείς σωστής σύστασης μελάνι. Αφετέρου, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός η αναγόμωση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη ξεχειλίσει το μελανοδοχείο αλλά και να μην γεμίσει με αέρα. Όλα αυτά, αν το ακροφύσιο δεν έχει προλάβει να στεγνώσει ή αν εξακολουθεί να λειτουργεί.

Πριν κανα 2 βδομαδες που πηρα, 8 ευρω. 650 & 652. Ειναι προφανως μικρα μελανια... για μικρες αναγκες.
Μελανι σουπιας... οτι να ναι απο ebay. Σηκωνεις το αυτοκολλητο στο πανω μερος του μελανοδοχειου, χωρις να το ξεκολλησεις τελειως, αποκαλυπτεις την τρυπα, μπηγεις την βελονα βαθια μεσα και ριχνεις σιγα σιγα. Κλεινεις ξανα το αυτοκολλητο απο πανω. Job done.

ps: τους εκτυπωτες τους εχω αφησει 6 μηνες πληρως ανενεργους και δουλεψαν κανονικα. Ουτε ξεραμενες κεφαλες ουτε τιποτα....
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#606480 Έχουμε να προτείνουμε κάτι σε laser πολυμηχάνημα, ως 300 ευρώ, ethernet, B&W, με scan, fax και ίσως wifi connectivity, με κατα προτίμηση καλά συμβατά ανταλλακτικά;

Καλοβλέπω το Kyocera M2135dn, που βέβαια ξεπερνάει λίγο το budget (είναι η μόνη μάρκα για την οποία θα προπαγάνδιζα υπέρ της υπέρβασης του budget όμως). Άλλες σκέψεις;

Έχω δει τον OKI MB472dnw αλλά έχοντας εμπειρία με τον MB492, δεν τρελαίνομαι ούτε με τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών του, ούτε με τα jams του scanner του.

Σε Samsung/Lexmark παίζει κάτι;
Άβαταρ μέλους
By melos86
#606503 https://www.skroutz.gr/s/4986741/Samsun ... 885FW.html

Ενα χρονο τον εχω και μια χαρα μεχρι στιγμης! Σκανερ, φαξ, αυτοματη διπλης οψης, wifi, Nfc...
Δεν νομιζω οτι του λειπει κατι!!