Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#49480 Tα ροδάκια που έχουν οι καρέκλες γραφείου είναι όλα ίδια ή υπάρχουν διαφορετικοί τύποι; Μιλάω πάντα για το σίδερο που έχουν για να κουμπώνουν και όχι ο εξωτερικός σχεδιασμός τους.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#50103 Σε 2 καρέκλες που χρειάστηκε, ήταν ίδια - στη μια καρέκλα όμως είχε εντελώς άλλο σχήμα αλλά έμπαινε.

Γωνία Φράγκων με Δωδεκανήσου, ότι ρόδες θέλεις.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By nEK
#50366 Στο υπνωδωματι σε μια γωνια χαμηλα, απεναντι απο τη πορτα, πισω απο το κομοδινο δημιουργηται μουχλα με παρουσια υγρασιας. Τοσο στο τοιχο αλλα και στο κομοδινο. Το κομοδινο ειναι free τοποθετημενο και μαλιστα το εχω σε αποσταση απο το τοιχο και γενικα γυρω γυρω ειναι ελευθερο. Το σπιτι δεν εχει αλλα θεματα υγρασιας. Μετρησα θερμοκρασια και οταν ρο δωματιο το υπολοιπο εχει 21-22 εκει χαμηλα εχω 16-17. Εξωτεεικα υπαρχει θερμοπροσωψη και κουφωματα πλαστικα. ΤΙ να κανω? ρο εχω καθαρισει δις φετος. Εβαλα και ενα αφυγραντηρα κουτακινμε ρις μπιλιες και εχεινγεμισει το μισο μετα απο ενα μηνα περιπου. Τι να κανω?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#50370 Τα ίδια και εμείς. Πέρσι στο σαλόνι, φέτος στο υπνοδωμάτιο, στον τοίχο και στο κομοδίνο.
Τα κουτάκια με τα σακουλάκια για αφύγρανση είναι για πέταμα. :thumbsdown:

Αναγκαστήκαμε και αγοράσαμε αφυγραντήρα για να βρούμε την ησυχία μας. Στην αρχή δούλευε 10 ημέρες ασταμάτητα μέχρι να καταφέρει να ρίξει την υγρασία στο 50%. Λες και τραβούσε υγρασία ακόμη και από τους τοίχους!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nEK έγραψε:Στο υπνωδωματι σε μια γωνια χαμηλα, απεναντι απο τη πορτα, πισω απο το κομοδινο δημιουργηται μουχλα με παρουσια υγρασιας. Τοσο στο τοιχο αλλα και στο κομοδινο. Το κομοδινο ειναι free τοποθετημενο και μαλιστα το εχω σε αποσταση απο το τοιχο και γενικα γυρω γυρω ειναι ελευθερο. Το σπιτι δεν εχει αλλα θεματα υγρασιας. Μετρησα θερμοκρασια και οταν ρο δωματιο το υπολοιπο εχει 21-22 εκει χαμηλα εχω 16-17. Εξωτεεικα υπαρχει θερμοπροσωψη και κουφωματα πλαστικα. ΤΙ να κανω? ρο εχω καθαρισει δις φετος. Εβαλα και ενα αφυγραντηρα κουτακινμε ρις μπιλιες και εχεινγεμισει το μισο μετα απο ενα μηνα περιπου. Τι να κανω?

Υγρασία μπορεί να ανεβαίνει ακόμα και από τα θεμέλια (καθόλου σπάνια περίπτωση), ή να υπάρχει θερμογέφυρα στο σημείο εκείνο. Λύσεις αρκετές, αλλά όλες περιλαμβάνουν εργασίες (ξήλωμα, πέρασμα ειδικού υδρόφιλου υλικού, κα νέα επιχρίσματα), ή πας σε ένα σοβαρό αφυγραντήρα (με κάδο) για πιο γρήγορη, εύκολη και φθηνή λύση.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
axel12p έγραψε:Αναγκαστήκαμε και αγοράσαμε αφυγραντήρα για να βρούμε την ησυχία μας. Στην αρχή δούλευε 10 ημέρες ασταμάτητα μέχρι να καταφέρει να ρίξει την υγρασία στο 50%. Λες και τραβούσε υγρασία ακόμη και από τους τοίχους!

Μήπως θα μπορούσες να μας πείς ποιά συσκευή αγόρασες, πόσο καιρό την χρησιμοποιείς, αν κάνει αρκετό θόρυβο (σαν ανεμιστήρας, κλιματιστικό, ψυγείο,... κομπρεσέρ) και αν είσαι ευχαριστημένος;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#50539 Ύστερα από μια σχετική αναζήτηση στο internet, επιλέξαμε τελικά τον Meaco DD8L (http://www.meaco.gr/meaco-dd8l/)

Ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας λειτουργεί χωρίς συμπιεστή, οπότε πρακτικά το μόνο που ακούγεται είναι ο ανεμιστήρας του (όποτε λειτουργεί, γιατί μόλις πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας, σταματάει μόνο του). Σε κάθε περίπτωση ο θόρυβος του δεν μας ενόχλησε (άσε που τον προτιμώ σε σχέση με τον ασταμάτητο θόρυβο του κλιματιστικού της από πάνω μας :lol: ).

Μπορεί να συλλέξει 8 λίτρα νερού την ημέρα, σχετικά λίγα σε σχέση με αυτά των αφυγραντήρων με συμπιεστή. Η διαφορά είναι πως ο συγκεκριμένος τα συλλέγει όποια και αν είναι η θερμοκρασία του σπιτιού, ενώ αυτοί με συμπιεστή όταν αναφέρουν π.χ. 20lt, θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι 25ο C και η υγρασία συγκεκριμένη. Στην πράξη δηλαδή συλλέγουν πολύ μικρότερη ποσότητα.

Ο κάδος του χωράει 2 λίτρα, οπότε στην αρχή τουλάχιστον θα πρέπει να το αδειάζεται 4 φορές την ημέρα. Μετά, 1-2 το πολύ. Μόλις γεμίσει εννοείται ότι σταματάει.

Διαθέτει επίσης λειτουργία για στέγνωμα ρούχων, αρκεί τα ρούχα να τα έχεις αποθηκεύσει σε κάποιο μικρό δωμάτιο. Την δοκιμάσαμε και λειτουργεί!

Υπάρχει και η έκδοση Junior του συγκεκριμένου αφυγραντήρα, με μόνη διαφορά την απουσία νανοφίλτρου και ιονιστή και με 20€ μικρότερο κόστος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα παράπονο. Το μόνο πρόβλημα που έχω διαβάσει από κριτικές στο διαδίκτυο είναι ότι σε κάποιους παρουσίασε πρόβλημα ο μηχανισμός εσωτερικά μετά από κάποιο διάστημα και χρειάστηκε αντικατάσταση. Για την αποφυγή του συγκεκριμένου προβλήματος πρέπει να καθαρίζεις τακτικά με μια ηλεκτρική σκούπα το φίλτρο που διαθέτει (υπόθεση ενός λεπτού), ώστε να μην μπλοκάρει η είσοδος του αέρα και να μην μπαίνουν σκόνες στο εσωτερικό του μηχανήματος.

Ελπίζω εμείς να την γλιτώσουμε! :)

Κριτικές για τον συγκεκριμένο μπορείς να βρεις στο Amazon
http://www.amazon.co.uk/Meaco-Portable-Compact-Dehumidifier-DD8L/dp/B007X236NQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418316611&sr=8-1&keywords=meaco+dd8l

Η εταιρεία είναι Βρετανική, όπου όπως και να το κάνεις μια εξοικείωση με την υγρασία την έχουνε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#50636 Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Ένας από τους υποψήφιους για αγορά (συνολική επιφάνεια~160μ2 και ΣΥ ~70%) ήταν και ο Meaco 20L Platinum. Τον DD8L τον είχα αποκλείσει εκτός από το μικρό του δοχείο, γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι κατασκευάζεται στην Κίνα και το υγροσκοπικό υλικό του αφήνει μυρωδιά στο χώρο. Συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#50649 Ο DD8L έτσι και αλλιώς δεν θα σε καλύψει για τόσο μεγάλο χώρο. Και εγώ αρχικά για τον 20L Platinum πήγαινα που είναι στα ίδια λεφτά, αλλά επέλεξα τον DD8L λόγο του ότι λειτουργεί και σε χαμηλές θερμοκρασίες (θέλω να τον χρησιμοποιήσω και σε μια αποθήκη χωρίς θέρμανση που έχουμε), καθώς και της πιο αθόρυβης λειτουργίας του. Από την άλλη ο 20L έχει χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Θέμα με το δοχείο δεν έχω πλέον, μιας και το αδειάζω μια φορά το πρωί και μια το βράδυ. Ενός λεπτού δουλειά είναι.

Επειδή έχει μια αντίσταση που ζεσταίνεται, η αλήθεια είναι πως ειδικά στην αρχή είχε μια μυρωδιά. Ακόμη και τώρα, αν το βάλεις σε κλειστό χώρο υπάρχει η μυρωδιά. Εμένα προσωπικά βέβαια δεν με ενόχλησε καθόλου, κάποιους με αρκετά ευαίσθητη μύτη όμως ίσως τους ενοχλήσει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#50669 Σ' ευχαριστώ και πάλι. Κάτι τελευταίο, ξέρεις αν έχουνε εδώ service;
Βλέπω ότι υπάρχουν 2 εταιρείες που παρουσιάζονται ως αντιπρόσωποι, www.meaco.com.gr και www.meaco.gr :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#50769 Δυστυχώς δεν γνωρίζω ποια είναι η επίσημη αντιπροσωπεία, και ελπίζω να μην χρειαστεί να μάθω.

Λογικά είναι η Sani Hellas που έχει το meaco.gr και γράφει "αποκλειστικοί αντιπρόσωποι", σε αντίθεση με αυτούς που έχουν το meaco.com.gr οι οποίοι είναι στην Δράμα και δεν γράφουν κάτι σχετικό.

Στα reviews του Amazon πάντως, υπάρχει κάποιος Έλληνας ο οποίος έχει γράψει:
I have bought three of them and they are very effective. All my humidity problems have disappeared. Small qualms:
a) one unit had a slight problem after almost two years of very hard service. The motor got very loud (it worked) and the local service decided to replace it (excellent service)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#51116 Σ΄ευχαριστώ και πάλι! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nEK
#52857 Θελω σε ενα μικρο χωρο που εχω ως εργαστηριο να κατασκευασω ενα μικρο παταρι, κατι σαν ενα μεγαλο ραφι ας πουμε μιας και η αποσταση απο τοιχο σε τοιχο ειναι 2,30cm και το φαρδος του ραφιου θα ειναι περιπου 1,2 με 1,5m
Σκεφτηκα να στηριξω δυο καδρονια εκατερωθεν στους τοιχους και πανω σε αυτα να τοποθετησω τρια αλλα καδρονια ωστε να δημιουργηθει κατι σαν καναβος. Μετεπειτα σε αυτο πανω θα τοποθετησω κατι ωστε να δημιουργηθει μια σταθερη επιφανεια που να μπορει να αντεξει καποιο βαρος. Κυριως αδειες κουτες και αλλα ελαφρια πραγματα θα βαλω αλλα μπορει να μπει και κατι τις βαρυ. Ισως να χρειαστει να πατησω και γω πανω για να παρω κατι που θα βρισκεται στο βαθος.
Αναρωτιεμαι το σκεφτηκα καλα ως κατασκευη ή μπορω να κανω και κατι αλλο? φυσικα θελω ολο αυτο να γινει με το ελαχιστο κοστος.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#52872 Όπως τα λες, έχεις συνολικά μια επιφάνεια 3,5τ.μ., την οποία λες θα φορτίσεις με 50-100 κιλά μόνιμου φορτίου, και υπάρχει πιθανότητα για άλλα 100 κιλά κινητού φορτίου ? Λογικά ναι, ένα πλέγμα 2x3 με τουλάχιστον 9αρια καδρόνια και ένα 3αρι κοντρα-πλακέ θα τα αντέξει. Προσοχή στις πακτώσεις, βάλε καλές βάσεις για να είσαι σίγουρος.

Τα καδρόνια θα είναι πακτωμένα πανταχόθεν ? Αν όχι, στη μεριά που θα είναι ελεύθερα (πρόβολος), θες ένα ακόμα εγκάρσιο καδρόνι. Εννοείται ότι τα καδρόνια πρέπει να έχουν εγκοπές για να κουμπώνουν μεταξύ τους, και στα σημεία των ενώσεων θα τα συνδέσεις. Αν πας σε οποιοδήποτε ξυλουργείο κάντο-μόνος-σου με το σχέδιο και τις διαστάσεις, θα στα κόψουν και θα στα δώσουν όλα έτοιμα :thumbsup:
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 18 Δεκ 2014, 12:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά