Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
rx8_drifter έγραψε:κομμουνιστής και πούστης μη γίνει :rtfm:
και βαζελος.. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#8150 Παιδιά δεν έχω αλλά πέρα από ευφυΐες, πολιτικά πιστεύω και σεξουαλικές προτιμήσεις :shifty: με αυτά που βλέπω γύρω μου πιστεύω το σημαντικότερο είναι να έχει μια υγιή σχέση με τους γονείς πρώτα από όλα, επικοινωνία και σεβασμός στον ρόλο του γονιού είναι πράγματα που θα κάνουν όχι μόνο την ζωή και των 2 πλευρών και ευκολότερη και καλύτερη.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως από κωθώνια γονείς βγαίνουν και κωθώνια παιδιά αλλά αυτό οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες.
Άβαταρ μέλους
By 2014
kovathe έγραψε:
koutsan έγραψε:Το μόνο που με απασχολεί είναι να περνάμε καλά :s_smile (κυρίως εγώ :shifty: )

Καλα, αυτης της αποψης ημουν παντα κι εγω :s_biggrin

Δεν υπάρχει άλλη άποψη. Αν δεν περνάει καλά ο γονιός, τι ισορροπία περιμένεις να έχει ο χαρακτήρας του παιδιού;

Άποψή μου, επίσης, ότι το σημαντικότερο που έχει να κάνει η μάνα τους είναι να προσέχει περισσότερο τον πατέρα τους (οκ, κ το αντίστροφο :s_wink ). Όταν το(α) παιδί(ιά) φύγουν, αυτός θα μείνει. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#8246 Δηλαδή ο Koutsan μάς λέει ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αν γίνουν εντατικές αποπνικτικές προσπάθειες επί τούτου. Δεν ξέρω, μπορεί να έχει και δίκιο. Δεν πρόκειται να το προσπαθήσω ποτέ σε τόσο έντονο βαθμό, γιατί πιστεύω ότι θα καταστρέψει πολλά περισσότερα από όσα θα ωφελήσει. Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε αυτό, αν κατάλαβα καλά όσα γράφει.
Ας πούμε ότι θέλουμε να "φτιάξουμε" έναν απίστευτο δυνατό γιο. Όπως ο κύριος στο παρακάτω βίντεο με το εξάχρονο:
https://www.youtube.com/watch?v=0VgYPh2TIT8

Για να το καταφέρουμε αυτό, θα έχουμε καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα. Παιδικότητα, αθωότητα, σχέση με το παιδί, θα του δημιουργήσουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον, θα έχει ανταγωνιστικές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά, έλλειψη κοινωνικότητας και χίλια δυο.
Οπότε πού καταλήγουμε; Ότι καλώς πράττουμε και βάζουμε ένα όριο στο πόσο θα προσπαθήσουμε για το κάθε τι, γιατί δεν είναι το κάθε τι ο στόχος. Στόχος είναι ένας ισορροπημένος και καλός άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#8248 +πολλά όμως....
Άβαταρ μέλους
By 2014
#8260 Αρχίσαμε με θέματα όπως ο βραδινός ύπνος των μωρών κ η ηρεμία τους (κ μας) κ συνεχίζουμε με το παράδειγμα του βίντεο.
Κλασικό φόρουμ μας. :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#8267 η αληθεια παντως ειναι καπου στη μεση.Εχει να κανει και με το παιδι,εχει να κανει και με την διαπαιδαγωγηση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως από κωθώνια γονείς βγαίνουν και κωθώνια παιδιά αλλά αυτό οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες.

Μου θύμισες αυτό που έλεγα στον πατέρα μου μικρός (~ γυμνάσιο): Αν το παιδί μοιάσει στους γονείς είναι κληρονομικότητα, αν μοιάσει στον μπακάλη της γειτονιάς είναι επίδραση του περιβάλλοντος... :s_biggrin (αστείο της εποχής...)

Επιπλέον, ο κουτσάν έχει δίκιο. Και ο dimsabbas έχει δίκιο, μόνο που μιλάνε για τελείως διαφορετικά πράγματα... Ο κουτσάν μιλάει για κάποια απολύτως απαραίτητα και βασικά πράγματα, που πρέπει να γίνουν (να μπει το παιδί σε ένα πρόγραμμα για να κοιμάται σωστά και κάποια άλλα βασικά), ενώ ο dimsabbas μιλάει για τη ματαιοδοξία του κάθε πικραμένου (και πειραγμένου) γονιού... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#8281 +1 στον Dimsabas. Η προσωπικοτητα καθε παιδιου ειναι μοναδικη και ειναι λαθος να προσπαθουμε να την αλλαξουμε σε κατι που μας αρεσει-συμφερει περισσοτερο.

Οσοι δυσκολευεστε με τον υπνο των παιδιων σας η συνταγη ειναι μια : Κουραστε τα !!
Ακομα και αν χρειαστει να ειστε στην παιδικη χαρα 2 ωρες!
Εχοντας ενα πολυ δραστηριο και γεματο ενεργεια παιδι φροντιζα να κουραζεται ειτε με παιδικη χαρα- παιδοτοπο, με κολυμβηση 3 φορες την εβδομαδα, ειτε με ασχολιες στο σπιτι ποδηλατο στην βεραντα, μπαλα στο σαλονι (εχει μια πανινη το ΙΚΕΑ που δεν κανει ζημιες)
Απο εκει που ειχαμε θεμα με τον υπνο στην αρχη, απο τα 3 του χρονια πεφτει ξερος στι 10 το βραδυ και ξυπναει το πρωι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
koutsan έγραψε:....

Σε γενικές γραμμές διαφωνώ. Προτιμώ να είμαι ένας πιο κουρασμένος μπαμπάς, παρά ένας στιγνός "εκπαιδευτής".

Συμφωνώ με τον σάμπα, απλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρόκειται συνήθως για απωθημένα των γονιών. Προσπαθούν τα παιδιά τους να καταφέρουν αυτά που εκείνοι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν...
Άβαταρ μέλους
By 2014
xenos έγραψε:Προτιμώ να είμαι ένας πιο κουρασμένος μπαμπάς, παρά ένας στιγνός "εκπαιδευτής".

Το ένα δεν απέκλεισε ποτέ το άλλο. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Dimsabas έγραψε:Ας πούμε ότι θέλουμε να "φτιάξουμε" έναν απίστευτο δυνατό γιο. Όπως ο κύριος στο παρακάτω βίντεο με το εξάχρονο:
https://www.youtube.com/watch?v=0VgYPh2TIT8

Για να το καταφέρουμε αυτό, θα έχουμε καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα. Παιδικότητα, αθωότητα, σχέση με το παιδί, θα του δημιουργήσουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον, θα έχει ανταγωνιστικές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά, έλλειψη κοινωνικότητας και χίλια δυο.

Kαι ποιος μας λεει οτι δεν το ευχαριστιουνται τα συγκεκριμενα πιτσιρικια?

Τα αδερφια Stroe ειναι αυτα (αυτος που εβαλες ειναι ο Giuliano ο μεγαλυτερος) και ειναι πολυ γνωστα στους κυκλους των calisthenics.
Τα παιδακια γυμναζονται οπως οι μικροι αθλητες της ενοργανης με το βαρος του σωματος (ο πιο υγιης και ασφαλης τροπος) απλα ειναι πολυ προχωρημενα.
Γιατι καταστρεφεται η αθωοτητα τους ή η υγεια τους (!) ετσι?
Μπορει να το βλεπουν σαν παιχνιδι ή να θελουν να αντιγραψουν τον πατερα (βλεποντας τον να κανει το ιδιο).
Δε νομιζω οτι θα καταστραφει η μελλοντικη ζωη τους, μαλλον το αντιθετο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
2014 έγραψε:
xenos έγραψε:Προτιμώ να είμαι ένας πιο κουρασμένος μπαμπάς, παρά ένας στιγνός "εκπαιδευτής".

Το ένα δεν απέκλεισε ποτέ το άλλο. :s_smile

Tι να πω. Είναι τόσο μικρή η εμπειρία μου που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Προς το παρόν πάντως αυτή είναι η άποψή μου.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#8579 Όχι ότι με απασχολεί το θέμα αλλά ανέκαθεν είχα μια απορία.
Πώς γίνεται κάποια παιδάκια (εκ παρατηρήσεως η πλειοψηφία είναι αλλοδαπά) να είναι κυριολεκτικά mute ή όταν τους σηκώνει το μικρό δαχτυλάκι ο γονιός 10 μοίρες να βγάζουν το σκασμό και αντίστοιχα άλλα παιδάκια (εκ παρατηρήσεως η πλειοψηφία ντόπια) να ξεσηκώνουν τον κόσμο σε όποια φάση και αν βρεθούν;

koutsan το μανουάλι τι λέει;
Υποψιάζομαι κάποιο λάθος γίνεται στο στρώσιμο και μετά δεν μαζεύεται η κατάσταση με τίποτα.

ΥΓ: Είχα δει σε φαστφουντάδικο στην Κω ένα παιδάκι (όχι πάνω από 4-5 εξ' αλλοδαπής) να αρχίσει να γκρινιάζει για κάτι, να γυρίζει ο πατέρας (διόλου απειλητική/εκφοβιστική φυσιογνωμία) να του ρίχνει ένα βλέμμα και το παιδάκι να μπαίνει σε safe mode και να γυρίζει τελείως σιωπηλό στη μαμά του.

:inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#8601 Μηπως γιατι αν εχεις διαολο αντι για παιδι δεν ταξιδευεις σε αλλες χωρες ? Η μηπως νομιζεις οτι οι ξενοι δεν χτυπουν τα παιδια τους, οποτε με ενα βλεμα του γονιου τους φευγουν τα τσισα ?

Φιλη που δουλευει σε βρεφονηπιακο σταθμο στο Μοναχο μας ελεγε το καλοκαιρι οτι καποιοι γονεις δεν γαργαλανε τα παιδια τους :s_omg και το καταλαβε οταν η μητερα την ρωτησε τι εννοει το παιδι οταν της ζηταει να τον κανει ετσι( κουνωντας τα δαχτυλα) :s_omg :s_omg