Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
egobrain έγραψε:Τι προσέχουμε στην αγορά καλωδίων για σύνδεση ηχείων με ενισχυτή?
Ψάχνω για έτοιμα με banana plugs?

Τι ψαχνεις? μην πεσεις στην παγιδα των πολυ ακριβων
Ποσα μετρα χρειαζεσαι καταρχην για το καθε καλωδιο?
Εχεις καλο συστημα ?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#737910 Παρε χυμα οσα μετρα θες, γυμνωσε τις ακρες, βαλτες στις τρυπες και σφιξε. Το φθηνοτερο που θα βρεις. Εναλλακτικα, μεταλλικες κρεμαστρες. Το νου σου στο L/R, θα σε πιασει το κεφαλι σου αν τα βαλεις αναποδα :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#737912 entry-level όπως είχα γράψει: yamaha R-S202D με ζευγάρι Wharfedale μάλλον.
αποστάσεις από ενισχυτή μικρές, 2 μέτρα το μέγιστο για το στήσιμο που έχω στο μυαλό.
να πάρω γυμνά?
διαβάζω κάτι μετρήσεις για διατομές και απώλειες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:entry-level όπως είχα γράψει: yamaha R-S202D με ζευγάρι Wharfedale μάλλον.
αποστάσεις από ενισχυτή μικρές, 2 μέτρα το μέγιστο για το στήσιμο που έχω στο μυαλό.
να πάρω γυμνά?
Με εξαίρεση το κλασικό διπλό ψιλό καλώδιο που και αυτό για δυο μέτρα μια χαρά θα είναι, οποιοδήποτε άλλο. Μην παρεις ακριβά, πεταμένα λεφτά για το 70% των συστημάτων.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#737992 Το θέμα των καλωδίων είναι τεράστιο.
Το πόσα αμπέρ περνάνε, αν ζεσταίνεται, τι κάνει το damping factor, οι επαγωγές, μονόκλωνο, πολύκλωνο, πλεγμένο, αλλαγές φάσης κλπ είναι για να σε κάνουν να νιώθεις καλά και να δικαιολογήσεις τα λεφτά που σου ζητάνε. Το συγκεκριμένο τέστ δεν είναι λάθος αλλά μάλλον απευθύνεται σε επαγγελματία που στήνει ντίσκο-σκυλάδικο με μεγάλα μήκη καλωδίων.
Για ιδιώτη, για το σπίτι σου, θέλεις το ίδιο μήκος δεξιά αριστερά, όσο μικρότερο το μήκος τόσο καλύτερα και δεν συζητάμε για μέχρι 2-3 μέτρα.
Τελικά όμως το βασικό είναι τι ήχος προκύπτει, αν σου αρέσει και αν καταλαβαίνεις τη διαφορά δοκιμάζοντας κάτι άλλο.

Συστήνω ξεκίνα με κάτι απλό και οικονομικό, άκου το σύστημά σου και αν σε πιάσει το μικρόβιο δοκιμάζεις (όχι αγοράζεις, μόνο δοκιμάζεις) και κάτι πιο καλό να δεις αν ακούγεται αλλιώς και αν εσένα σου αρέσει. Γιατί και 100 το μέτρο να έχει αν δεν ταιριάζει στο σύστημά σου ή στα αυτιά σου είναι άχρηστο.

Η σωστή τοποθέτηση στο χώρο και στήριξη κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά.

Και δεν αλλάζεις κανένα μέρος του συστήματος μέχρι να στρωθεί.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
egobrain έγραψε:entry-level όπως είχα γράψει: yamaha R-S202D με ζευγάρι Wharfedale μάλλον.
να πάρω γυμνά?
https://www.skroutz.gr/s/10061376/Inakustik-Excellence-Speaker-Cable-2x2-5mm-%CE%91%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-1m-0060242.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#743209 Κουβερτουλα ζεστή σοκολάτα και μουσικουλα με τον Γάλλο
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#745346 Στις μοναχικες στιγμές της περσινής καραντίνας έγινε αναβάθμιση του συστήματος μου . Τα ηχεία τα ήξερα και τα είχα ακούσει όπως και το all in one streamer . Ενισχυτη πήρα λιγο στο κουτουρου από προτάσεις σε κάποιο φόρουμ . Μετά από ένα χρόνο κατάλαβα ότι προσωπικά αυτός ο ενισχυτής δεν κάνει ....χαντακωνει τα ηχεία σε γενικές γραμμές . Όποτε ειμαι σε ψάξιμο και μάλλον θα πάω σε τελικό και όχι ολοκληρωμενο και σαν προενιαχυση θα δουλέψει το κοκτέιλ . Αυτή τη φορά όμως θα γίνει ακρόαση στο χώρο μου των 2 μηχανηματων που έχω ξεχωρίσει

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#751589 Πήρα για το ζευγάρι Wharfedale τις βασεις OmniMount Gemini 2 και άκουσα την πρώτη μεγάλη ποιοτική διαφορά στον ήχο. Μέχρι τωρα τα 'χα ακουμπισμένα κάτω, στο πάτωμα ή στο σύνθετο. Πολύ δυνατή αναβάθμιση! :)
Με την απόσταση απ' τα ντουβαρια δεν εχω περιθώρια να παίξω, τωρα τα 'χω στους 10-15 πόντους.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#755944 Κοίταγα για soundbar για την τηλεόραση μέχρι γύρω στα 200€ κι έπεσα σ'αυτά

LG SOUNDBAR SN4 2.1 300W
https://www.e-shop.gr/lg-soundbar-sn4-2 ... PER.708807

Sony HT-S350 Soundbar 2.1 320W
https://www.mediamarkt.gr/product/tileo ... 0w/1393090

Samsung Soundbar HW-A550 2.1 με Subwoofer
https://www.mediamarkt.gr/product/tileo ... er/1607157

Μ'ενδιαφέρουν:
- σύνδεση με HDMI (έχουν)
- σύνδεση με οπτική ίνα (έχουν)
- σύνδεση με bluetooth ώστε να παίζω τίποτα αν είναι από το κινητό ή από τον υπολογιστή που είναι στο δωμάτιο (έχουν)
- θα ήθελα αν υπάρχει η δυνατότητα ν'ανοίγει αυτόματα όταν ανοίγω την τηλεόραση, και να κλείνει το ίδιο για ν'αποφύγω τη χρήση 3ου τηλεκοντρόλ (χρησιμοποιώ ήδη τηλεόρασης + cosmote tv)
- θα ήθελα να έχει και fm tuner (δεν βλέπω να έχουν)