Χρήστος Λάππας έγραψε:[
Με ποιον τρόπο τα POS θα είναι χρήσιμα στην είσπραξη των ενοικίων;
Πλάκα πλάκα, πληρ'ωνεσαι με καρτα, οπότε ο ενοικιαστής εχει να κανει με την τραπεζα μετα, οχι με σενα που (πρακτικά) δεν μπορεις να του κανεις τίποτα...
Λενε ολοι για ψηλα ενοίκια -και δεν εχω λόγο να μην το πιστεψω-, αλλά πιστευω αν ψαξει καποιος θα βρει και φτηνοτερα.
Εχω αρκετα παραδείγματα φίλων που βρηκαν στεγη στα παιδια τους (φοιτητες) σε τιμες αρκετα χαμηλότερες απο αυτες που παιζουν στα καναλια.
Επίσης, οταν βγηκαν οι βάσεις χάζευε η συζυγος στον σπιτόγατο για σπιτι φοιτητικο στον Βόλο (πέρασε σε πρωτη φαση η μικρή κόρη). Τον Βολο τον ξερουμε αρκετα καλά, βρήκε 2 γκαρσονιερες κεντρο (κατακεντρο), σε οροφο και σε αξιοπρεπεστατες οικοδομες και κατάσταση, στα 250€. Σε δυο μερες κατεβηκαν απο τη σελίδα, αλλά αν πραγματικα θελαμε σπιτι, θα πηγαινα την πρωτη μερα κατευθειαν να κλεισω.
Το σπίτι στη Λάρισα που εφαγα το μεγαλο φεσι, του το νοικιαζα τα τελευταία χρόνια 200€ το μηνα, και καποιους μηνες δεν τα επαιρνα ουτε αυτα. Σπιτι στο κέντρο, 130 τμ, με υπόγειο παρκινγκ, ανακαινισμενο (μιας και εμενα εγω τα πρωτα χρονια).
Οταν εφυγε ο ενοικιαστης, το ξαναεφτιαξα και το εβγαλα προς ενοικιαση στα διπλα χρηματα ενω οι μεσιτες μου ελεγαν να παω στα 550-600€ (οσο εδιναν τα αντιστοιχης παλαιοτητας και μεγεθους σπιτια), αλλα το θεωρησα υπερβολικό.
Ειχα ομως πολυ μεγαλη ζητηση, οπότε όποιος ενδιαφερόταν τον εστελνα στον δικηγορο μου και ο πρωτος που συμφωμησε μπηκε.
Δεν με ενδιαφερει να ξεζουμίσω τον ενοικιαστή, θελω να ειναι τυπικος στις υποχτεωσεις του προς εμενα και τους τρίτους, όπως ημουν κι εγω οταν έμενα στο ενοίκιο.