Χρήστος Λάππας έγραψε:Σήμερα βρήκα μια καλή περιπτωσούλα (μάλλον) και την χτύπησα: http://www.ebay.com/itm/New-Panasonic-L ... SwYlJW28wh
Τα €329 που στοίχιζε στην Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση να τα δώσω, αλλά με τα €120 -χωρίς κουτί- νιώθω πολύ λιγότερες τύψεις. Παραδόξως, αν και ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με την φωτογραφία, θα είναι ο πρώτος μου τηλεφακός.
Αν δεν κολλήσει σε κανένα τελωνείο, να περιμένετε πρήξιμο με άφθονα πλάνα.
Λοιπόν... το φακουδάκι ήρθε από προχτές, ενώ ο πωλητής μου είχε πει να το περιμένω από 27-/9 μέχρι 10/10, οπότε τσίμπησε μια άριστη αξιολόγηση.
Ο φακός είναι άψογος (τον ψιλοφοβόμουν τον χαρακτηρισμό "new other" στο eBay), πανάλαφρος, λιλιπούτειος για τα 35-100mm του (70-200 σε 35mm), reasonably sharp, έχει το παρασολέιγ του και ήρθε τυλιγμένος σαν αστακός σε bubble wrap και ένα εξαιρετικά σφραγισμένο generic κουτάκι.
Μέχρι στιγμής, τα πρώτα παιχνίδια με αυτόν μου θύμισαν πόσο πιο εύκολο είναι να χάσεις πλάνα λόγω camera shake στο άκρο του τηλεφακού, αλλά κυρίως το πόσο τεράστια διαφορά υπάρχει στον διαχωρισμό επιπέδων μεταξύ εστιασμένων σημείων και μη. Τα δαχτυλίδια του είναι smooth as silk και αντίθετα από τον 12-32, έχει και δαχτυλίδι χειροκίνητης εστίασης.
Για τα μόλις €119 που στοίχισε συνολικά, η αίσθηση μου είναι ότι... έκλεψα ένα φακό.

) και την χτύπησα: