- 05 Μάιος 2021, 22:44
drdino έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Έχεις μιλήσει με οικογένεια που έχασε άνθρωπο; Γιατί εμένα μου είπαν αυτά που μεταφέρω. Εντός οικογενειακού τάφου, σφραγισμένος, χωρίς χαιρετισμούς.
Όχι, δεν το έχω ζήσει ευτυχώς, ούτε εσύ από ότι μας λες. Απλά μεταφέρεις τι σου είπαν, ίδια αξία έχουν με το ότι εσύ τα μεταφέρεις σε μένα. Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω τι γίνεται.
Corto Maltese έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, η ερώτηση είναι απλή. Μεταδίδουν οι νεκροί τη συγκεκριμένη νόσο; Αν κάποιος ισχυρίζεται ναι, ας γίνω drdinos: link; Βιβλιογραφία; Αν όχι για ποιο λόγο να μην μπορούν ούτε να κηδέψουν τον δικό τους άνθρωπο;
Γιατί έτσι λένε κάποια πρωτόκολλα που ίσχυαν προηγούμενη φορά με την πανούκλα τον μεσαίωνα;
Διάβασες τον σύνδεσμο; Έχει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου, βιβλιογραφέια κλπ ζητάς από τον ΕΟΔΥ και τον ΠΟΥ, εγώ σου λέω τι βρήκα στις επίσημες οδηγίες.
Μπορούμε να καταλάβουμε την έννοια του πρωτοκόλλου; Βγάζεις κάποιες οδηγίες που καλύπτουν όσα ενδεχόμενα γίνεται· σκοπός είναι να ανταποκριθείς γρήγορα κι αποτελεσματικά. Αν είναι να κάθεται κανείς να ψάχνει αν μεταδίδεται και πώς όταν έχεις τέτοια κρίση στα χέρια σου, ζήσε Μάη.
Το πρόβλημα βέβαια έρχεται αν δεν έχεις επίκαιρο πρωτόκολλο (γιατί φυσικά τέτοια πράματα θέλουν δουλειά) αλλά πχ χρησιμοποιείς κάτι από τον Έμπολα επειδή το είχες εύκαιρο. Επίσης, κι εδώ ίσως να έχουν δίκιο οι συγγενείς, σε μια πιο λεπτομερή ανάγνωση βλέπω μια αντίφαση.
Από τη μία λέει αυτό ("...το οποίο δεν ανοίγεται εκ των υστέρων..."):

Το οποίο έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είδαμε πριν:

Σίγουρα δεν είναι ξεκάθαρο κι αυτό είναι τραγικό σε κάτι τόσο σημαντικό.
Δε μου αρέσει να μιλάω έτσι, αλλά ftr έχω κάνει ιατρικού ενδιαφέροντος διδακτορικό με 500+ (δεν τις μέτρησα) βιβλιογραφίες κλπ. Και πολλαπλάσιες έχω διαβάσει οπότε νομίζω ότι μπορώ να κατανοήσω ένα ιατρικό paper από το 99% του πληθυσμού, πολλών γιατρών incl. Kαι αυτό που έμαθα πάνω από όλα είναι ότι η βιβλιογραφία σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαθιστά την ευφυΐα. Κοινώς το ότι έγραψε κάποιος (ακόμα και παγκόσμιος οργανισμός) κάτι δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Οι παγκόσμιοι οργανισμοί παίρνουν κυρίως πολιτικές αποφάσεις που απευθύνονται σε ολον τον πλανήτη. Ινδίες, Κένυες, Ελλάδες incl. Και φυσικά και υπόκεινται σε κριτική και αλλάζουν σύμφωνα με τους συσχετισμούς.
Αυτά είναι τα γενικά. Στα ειδικά, ακόμα και η βιβλιογραφία είναι ανεπαρκής. Δεν υπάρχει μέχρι και το 2021 ούτε μία περίπτωση αναφοράς μόλυνσης από πτώμα. Καμία. Τουλάχιστον όσον αφορά το scholar. Και λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχουμε Μάιο 2021 όχι Μάρτιο 2020 και φύγει προ πολλού από το "βρείτε λύση γρήγορα και αποτελεσματικά). Λυπάμαι και ντρέπομαι σαν επιστήμονας όταν γιατροί παγκοσμίως έχουν μείνει σε συμπεράσματα και βιαστικές αποφάσεις από την εποχή που είχαμε δει το 20% σε χρόνο και 1% σε κρούσματα. Λυπάμαι για τις ανοησίες που ακούγονται (μην αγκαλιάζετε τα παιδιά σας, θα υπάρχει περιορισμός και μετά τους εμβολιασμούς, 40% των ΜΕΘ έχουν εμβολιασμένους

) και λυπάμαι που έχουμε καταργήσει την επιστημονικότητα σε όλες τις αποφάσεις. Η βιβλιογραφία εντός δεν αναφέρει ότι οι νεκροί μεταδίδουν τη συγκεκριμένη ασθένεια. O WHO που αναφέρεται εντός αναφέρει πιθανές αιτίες μετάδοσης από νεκρό (πιθανές) την επαφή με οργανικά υγρά (σε κηδεία; οι συγγενείς; πώς; ) και την επαφή σε μολυσμένες επιφάνειες (όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που προφανώς δεν έχει δεχθεί τέτοια απαγόρευση). Αυτά. Και τίποτα άλλο. Τα πρωτόκολα του Έμπολα, της χολέρας και η μετά θάνατον ενοχοποίηση του νεκρού είναι εξαιρετικά προβληματική, αναχρονιστική και αντιεπιστημονική ακολουθείτε δε με το ακαταμάχητο επιχείρημα "ποτέ δεν ξέρεις". Λυπάμαι λοιπόν αλλά δεν υπάκους σε επιστημονικά δεδομένα αλλά στο voice of authority. Δικαίωμα του καθενός βεβαίως.
@diplomat συλληπητήρια, το χειρότερο είναι το blame game των συγγενών ακόμα και σε επίπεδο αυτοενοχοποίησης. Ρόλος του οικογενειακού περίγυρου είναι να μην επιτρέψετε να γίνει κάτι τέτοιο.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”