Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
diplomat έγραψε:ΗΦ ευχαριστώ θερμά.

Σε άλλα νέα, :help: :help: :help:

Γεωργιάδης: Ανοιχτό να μείνει το sms μετά τις 15 Μαϊου, αλλά όχι για τους τουρίστες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τουρίστες να μην στέλνουν μήνυμα στο 13033 αλλά να συνεχίσει για τους κατοίκους της Ελλάδας άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα στέλνουμε μήνυμα για να πάμε σε ένα εστιατόριο την ώρα που δεν θα χρειάζεται για τους τουρίστες απάντησε: "αυτό θα το δούμε μετά τις 15 Μαϊου".

Απευθυνόμενος σε όσους κατακρίνουν αυτό το ενδεχόμενο ρώτησε: "θέλουν μήπως να μην έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα;" κι έκανε λόγο για λαϊκισμό.

Συμπλήρωσε ότι οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα θα είναι εμβολιασμένοι και πρόσθεσε πως "η επιτροπή θα αποφασίσει βαθμούς ελευθερίας και για τους εδώ εμβολιασμούς".

Source: news247.gr (Link)

δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυσει αυτο,γιατι πολλοι απλα θα τους γραψουν στα παπαρια τους ολοι.

εντιτ καιβεβαια δεν θα ειναι ολοι οι τουριστες εμβολιασμενοι.
Δεν νομίζω ότι στέλνουν πολλοι πια μηνύματα.
Όσο για τους εμβολιασμένους τουρίστες, αν το απαιτουσαμε θα ερχόντουσαν. Αλλά επειδή οι tourist operators δεν το θέλουν, δεν θα γίνει

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Dimitris_P έγραψε:Συλληπητηρια diplomat για τον θείο :(

Ευχαριστώ. :)
Άβαταρ μέλους
By bill33
#706632 Συλλυπητήρια

< Note 10 >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε: Εγώ με αυτά που είδα από τον κόσμο αυτές τις μέρες, τρέμω μέχρι να κάνουμε τα εμβόλια όλοι, γιατί ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ο κορονοϊός

Σεϋχέλλες: Νέοι περιορισμοί στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου
https://www.kathimerini.gr/world/561352 ... oy-kosmoy/

Είσαι πολύ ευφυής άνθρωπος για να γράφεις ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#706642 Ρε συ, μακάρι να κάνω λάθος λοιπόν και να μειωθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι, να χαρούμε όλοι καλοκαίρι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
drdino έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Έχεις μιλήσει με οικογένεια που έχασε άνθρωπο; Γιατί εμένα μου είπαν αυτά που μεταφέρω. Εντός οικογενειακού τάφου, σφραγισμένος, χωρίς χαιρετισμούς.

Όχι, δεν το έχω ζήσει ευτυχώς, ούτε εσύ από ότι μας λες. Απλά μεταφέρεις τι σου είπαν, ίδια αξία έχουν με το ότι εσύ τα μεταφέρεις σε μένα. Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω τι γίνεται.

Corto Maltese έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, η ερώτηση είναι απλή. Μεταδίδουν οι νεκροί τη συγκεκριμένη νόσο; Αν κάποιος ισχυρίζεται ναι, ας γίνω drdinos: link; Βιβλιογραφία; Αν όχι για ποιο λόγο να μην μπορούν ούτε να κηδέψουν τον δικό τους άνθρωπο;

Γιατί έτσι λένε κάποια πρωτόκολλα που ίσχυαν προηγούμενη φορά με την πανούκλα τον μεσαίωνα;

Διάβασες τον σύνδεσμο; Έχει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου, βιβλιογραφέια κλπ ζητάς από τον ΕΟΔΥ και τον ΠΟΥ, εγώ σου λέω τι βρήκα στις επίσημες οδηγίες.

Μπορούμε να καταλάβουμε την έννοια του πρωτοκόλλου; Βγάζεις κάποιες οδηγίες που καλύπτουν όσα ενδεχόμενα γίνεται· σκοπός είναι να ανταποκριθείς γρήγορα κι αποτελεσματικά. Αν είναι να κάθεται κανείς να ψάχνει αν μεταδίδεται και πώς όταν έχεις τέτοια κρίση στα χέρια σου, ζήσε Μάη.

Το πρόβλημα βέβαια έρχεται αν δεν έχεις επίκαιρο πρωτόκολλο (γιατί φυσικά τέτοια πράματα θέλουν δουλειά) αλλά πχ χρησιμοποιείς κάτι από τον Έμπολα επειδή το είχες εύκαιρο. Επίσης, κι εδώ ίσως να έχουν δίκιο οι συγγενείς, σε μια πιο λεπτομερή ανάγνωση βλέπω μια αντίφαση.
Από τη μία λέει αυτό ("...το οποίο δεν ανοίγεται εκ των υστέρων..."):
Εικόνα

Το οποίο έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είδαμε πριν:
Εικόνα

Σίγουρα δεν είναι ξεκάθαρο κι αυτό είναι τραγικό σε κάτι τόσο σημαντικό.

Δε μου αρέσει να μιλάω έτσι, αλλά ftr έχω κάνει ιατρικού ενδιαφέροντος διδακτορικό με 500+ (δεν τις μέτρησα) βιβλιογραφίες κλπ. Και πολλαπλάσιες έχω διαβάσει οπότε νομίζω ότι μπορώ να κατανοήσω ένα ιατρικό paper από το 99% του πληθυσμού, πολλών γιατρών incl. Kαι αυτό που έμαθα πάνω από όλα είναι ότι η βιβλιογραφία σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαθιστά την ευφυΐα. Κοινώς το ότι έγραψε κάποιος (ακόμα και παγκόσμιος οργανισμός) κάτι δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Οι παγκόσμιοι οργανισμοί παίρνουν κυρίως πολιτικές αποφάσεις που απευθύνονται σε ολον τον πλανήτη. Ινδίες, Κένυες, Ελλάδες incl. Και φυσικά και υπόκεινται σε κριτική και αλλάζουν σύμφωνα με τους συσχετισμούς.

Αυτά είναι τα γενικά. Στα ειδικά, ακόμα και η βιβλιογραφία είναι ανεπαρκής. Δεν υπάρχει μέχρι και το 2021 ούτε μία περίπτωση αναφοράς μόλυνσης από πτώμα. Καμία. Τουλάχιστον όσον αφορά το scholar. Και λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχουμε Μάιο 2021 όχι Μάρτιο 2020 και φύγει προ πολλού από το "βρείτε λύση γρήγορα και αποτελεσματικά). Λυπάμαι και ντρέπομαι σαν επιστήμονας όταν γιατροί παγκοσμίως έχουν μείνει σε συμπεράσματα και βιαστικές αποφάσεις από την εποχή που είχαμε δει το 20% σε χρόνο και 1% σε κρούσματα. Λυπάμαι για τις ανοησίες που ακούγονται (μην αγκαλιάζετε τα παιδιά σας, θα υπάρχει περιορισμός και μετά τους εμβολιασμούς, 40% των ΜΕΘ έχουν εμβολιασμένους :slap: :dizzy: ) και λυπάμαι που έχουμε καταργήσει την επιστημονικότητα σε όλες τις αποφάσεις. Η βιβλιογραφία εντός δεν αναφέρει ότι οι νεκροί μεταδίδουν τη συγκεκριμένη ασθένεια. O WHO που αναφέρεται εντός αναφέρει πιθανές αιτίες μετάδοσης από νεκρό (πιθανές) την επαφή με οργανικά υγρά (σε κηδεία; οι συγγενείς; πώς; ) και την επαφή σε μολυσμένες επιφάνειες (όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που προφανώς δεν έχει δεχθεί τέτοια απαγόρευση). Αυτά. Και τίποτα άλλο. Τα πρωτόκολα του Έμπολα, της χολέρας και η μετά θάνατον ενοχοποίηση του νεκρού είναι εξαιρετικά προβληματική, αναχρονιστική και αντιεπιστημονική ακολουθείτε δε με το ακαταμάχητο επιχείρημα "ποτέ δεν ξέρεις". Λυπάμαι λοιπόν αλλά δεν υπάκους σε επιστημονικά δεδομένα αλλά στο voice of authority. Δικαίωμα του καθενός βεβαίως.

@diplomat συλληπητήρια, το χειρότερο είναι το blame game των συγγενών ακόμα και σε επίπεδο αυτοενοχοποίησης. Ρόλος του οικογενειακού περίγυρου είναι να μην επιτρέψετε να γίνει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#706653 Μαγκες,κανονικα δεν ανοιγει το φερετρο.
Η εκκλησια κανει τα στραβα ματια και βλεπουμε τους ανθρωπους μας.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
bill33 έγραψε:Συλλυπητήρια

Corto Maltese έγραψε:@diplomat συλληπητήρια, το χειρότερο είναι το blame game των συγγενών ακόμα και σε επίπεδο αυτοενοχοποίησης. Ρόλος του οικογενειακού περίγυρου είναι να μην επιτρέψετε να γίνει κάτι τέτοιο.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Ο Κόρτο κλασικά οξυδερκής, εντόπισε εύστοχα το βασικό πρόβλημα που είναι το self-blame της κόρης του εκλιπόντος, καθότι η ίδια τον κόλλησε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τεράστια συναισθηματική φόρτιση. Χρόνος και στήριξη θα βοηθήσουν. :(
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Corto Maltese έγραψε: Δεν υπάρχει μέχρι και το 2021 ούτε μία περίπτωση αναφοράς μόλυνσης από πτώμα. Καμία. Τουλάχιστον όσον αφορά το scholar.

Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
40% των ΜΕΘ έχουν εμβολιασμένους

Κάτι για 4-5% είχα διαβάσει.
Το 40 ποιος το είπε;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:
Σεϋχέλλες: Νέοι περιορισμοί στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου
https://www.kathimerini.gr/world/561352 ... oy-kosmoy/

1000 κρούσματα, εκ των οποίων οι 300 φουλ εμβολιασμένοι.

Μεταλλάχθηκε ο ιός;

Προσφέρει μικρότερη (χρονικά) ανοσία;

Ποιος ξέρει...

Θα ήθελα όμως να διαβάσω και τι γίνεται με θανάτους και νοσηλευόμενους. Αν δεν νοσεί σοβαρά ή πεθαίνει κόσμος γιατί να θέσουν περιορισμούς;

Δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα μου φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
EDDIE_147 έγραψε:
40% των ΜΕΘ έχουν εμβολιασμένους

Κάτι για 4-5% είχα διαβάσει.
Το 40 ποιος το είπε;

Η Παγώνη ποιός άλλος; Αυτό το άκουσα. Της λένε, μάθαμε ότι το 60% των ΜΕΘ έχουν εμβολιασμένους και λέει το ζώο, Όχι το 60% είναι ανεμβολίαστοι. Αλλού την ίδια μέρα το πήγε στο 30%:
Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι.
https://www.skai.gr/news/ygeia/pagoni-s ... mvoliastei

Στην πορεία ο εθνικός ηλίθιος το πήγε στο 20% https://m.naftemporiki.gr/story/1722350 ... oliasmenoi δε φταίω εγώ που δεν ξέρουν να κάνουν αφαίρεση.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#706667 Οι Σεϋχέλλες έχουν 4 νεκρούς τις τελευταίες 30 μέρες που μπορεί να ήταν κι ανεμβολίαστοι.