Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#813391 Αυτό ακριβώς είπα στην πρώτη ανάρτηση μου, ότι δεν θα βγαίνει ένας νέος η ζευγάρι... βέβαια εποχές 60+, εζησαμε 4 άτομα σε 60 τετραγωνικά, έχοντας δανειστεί οι δικοί μου από συγγενείς, και δουλεύοντας και οι δύο ιδιωτικές δουλειές και η γιαγιά μου να με φροντίζει στο σπίτι..τα έξοδα τότε ήταν απόλυτα λιτά και τα έγραφαν στο μπλοκάκι καθημερινά...

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#813393 Δραστηριότητες κλπ φροντιστήρια παιδιών σε ποιο σύμπαν 100/μήνα;
Τα διπλάσια και βάλε

Το supermarket για τετραμελή οικογένεια εύκολα 500

Γιατρούς δεν θέλουν αυτοί; Το πιο βασικό, που δεν παίζει κιόλας μέσω ΕΟΠΥΥ, κάναν οδοντίατρο ξέρω γώ

30κ αν πρέπει να πληρώσεις και δόση/ενοίκιο (εύκολα 7-8.000/έτος, 22-23 για τα υπόλοιπα) είναι όντως οριακά, ειδικά αν ζεις στην Αθήνα

Και για να βγάζεις 30 μιλαμε για 2 μισθούς λίγο πάνω από χιλιάρικο, που δεν το λες και δεδομένο στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#813394 Ο ΗΦ πάντως το ξετεντωσε και παρόλαυτα ακομπησε τον μισθό ενός.

Εντάξει, είναι και πώς εκλαμβάνονται τα "βασικά".

Πχ για μένα τα 2500 € μηνιαίο εισόδημα καλύπτουν τα πάντα και περισσεύουν και γύρω στα 500 για τα βασικά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#813396 Δεν το τέντωσε καλά, γιατί ξέχασε πολλά που δεν έχει αντιμετωπίσει ή υπολογίσει ακομα

Και προφανώς εκεί που φτάσανε νοίκια-τιμές κι ο δικός μου υπολογισμός είναι συντηρητικός

Μιλάω πάντα για Αθήνα κι όχι σπίτι κληρονομιά
Σε επαρχία χωρίς κόστος στέγης οκ μπορεί και 2 να φτάνουν
Άβαταρ μέλους
By g8777
#813397 Και με κόστος στέγης φτάνουν.

Αλλά δεν θα περισσέψουν για τα βασικά ( θυρωρός πχ).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
edmond έγραψε:Μόνο για πάρτυ-->γενέθλια συμμαθητών, θες 100/μήνα. Τι, όχι;; :s_roses

Εγώ τους δίνω μια κάρτα έκπτωσης να πάρουν ότι θέλουν από την επιχείρησή μου. BirthdayPass.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
saxon_747 έγραψε:
edmond έγραψε:Μόνο για πάρτυ-->γενέθλια συμμαθητών, θες 100/μήνα. Τι, όχι;; :s_roses

Εγώ τους δίνω μια κάρτα έκπτωσης να πάρουν ότι θέλουν από την επιχείρησή μου. BirthdayPass.

σας εχει κανει αητους ο Σπυριδωνας :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Ο ΗΦ πάντως το ξετεντωσε και παρόλαυτα ακομπησε τον μισθό ενός.

Πχ για μένα τα 2500 € μηνιαίο εισόδημα καλύπτουν τα πάντα και περισσεύουν και γύρω στα 500 για τα βασικά.

Δεν ξετέντωσα τίποτε. Προσπάθησα να βάλω κάτι αντιπροσωπευτικό για τα ανελαστικά έξοδα μιας μέσης οικογένειας.
Προφανώς δεν γνωρίζω τα πάντα, ας με διορθώσετε έχεις που τα γνωρίζετε καλύτερα.
Πχ εσένα σου φάνηκαν πολλά τα 80€ θέρμανση, του Asimov λίγα τα 100€ το μήνα για κάθε παιδί.
Ο σκοπός ήταν να δούμε αν υπάρχει περίπτωση με αυτό το πρόγραμμα να πάρει μια οικογένεια σπίτι χωρίς να ξεπουληθεί στο Γιουσουρούμ.
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς πως γίνεται. Χώρος βέβαια να λες το γιατί, αλλά δεν είσαι και υποχρεωμένος.
:s_wink
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:εσένα σου φάνηκαν πολλά τα 80€ θέρμανση

Ντωμεταξύ ο g θέλει 80€ το μήνα για να ζεσταίνει τον καφέ του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:
g8777 έγραψε:Ο ΗΦ πάντως το ξετεντωσε και παρόλαυτα ακομπησε τον μισθό ενός.

Δεν ξετέντωσα τίποτε. Προσπάθησα να βάλω κάτι αντιπροσωπευτικό για τα ανελαστικά έξοδα μιας μέσης οικογένειας.
Προφανώς δεν γνωρίζω τα πάντα, ας με διορθώσετε έχεις που τα γνωρίζετε καλύτερα.
Πχ εσένα σου φάνηκαν πολλά τα 80€ θέρμανση, του Asimov λίγα τα 100€ το μήνα για κάθε παιδί.
Ο σκοπός ήταν να δούμε αν υπάρχει περίπτωση με αυτό το πρόγραμμα να πάρει μια οικογένεια σπίτι χωρίς να ξεπουληθεί στο Γιουσουρούμ.
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς πως γίνεται. Χώρος βέβαια να λες το γιατί, αλλά δεν είσαι και υποχρεωμένος.
:s_wink

για τις δραστηριοτητες ειναι λιγα.Φαντασου για αγγλικα στις μεγαλες ταξεις εδινα (στο Καματερο ε) 120 μαυρα.Ποδοσφαιρο (στο Καματερο ε) 30. Με δυο δραστηριοτητες δλδ εφτασες τα 200 για ενα παιδι.
θερμανση εγω θελω απο 1000 εως 1500 ευρω το χειμωνα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#813419 Μου κάνει εντύπωση που απ' όσο είδα κανείς δεν έχει αναφέρει ένα ακόμα προφανές ελάττωμα αυτού του προγράμματος με την παρούσα μορφή του, ότι έχουν κάνει τρελή άνοδο οι τιμές των σχετικών ακινήτων που "εντάσσονται".

Δηλαδή αντί να τα δίνεις σε επιτόκια, θα τα δώσεις στον Κινέζο, τον Ισραηλινό που αγόρασαν σωρηδόν σπίτια στο κέντρο, ομοίως και στα funds επειδή θα αγοράσεις ένα σάπιο σπίτι 30-40-50 χιλιάρικα πιο ακριβό από την ρεαλιστική τιμή του, ή την τιμή που είχε 5-6 μήνες πριν.

Κατανοώ ότι δίνει μία ευκαιρία σε ανύπαντρους κυρίως (= μικρά έξοδα τουλάχιστον στην αρχή) και σε άτομα που δε θα είχαν πρόσβαση σε τραπεζικά κεφάλαια ή έχουν μαύρο χρήμα, άντε και σε κάποια άτομα που ήδη είχαν βρει μία καλή ευκαιρία και έκατσε καλά η συγκυρία. Αλλά ο χαμός που γίνεται κατά τα άλλα μόνο να αυξάνει καθημερινά τις τιμές των ακινήτων έχει πετύχει.

Τι να το κάνω το να δανειστώ "εύκολα" αν αγοράζω κάτι στο +30% της αρχικής του αξίας?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#813420 Αγγλικά προετοιμασία για lower εύκολα 100/μήνα
Μουσικό όργανο κανα 80 για πλάκα
Συνδρομή σε κανα αθλητικό σωματείο για άθλημα 30-70 ανάλογα
Θες για βιβλία, μουσικά όργανα, αθλητικό εξοπλισμό, συμμετοχές σε αγώνες

Και δεν βάζω δεύτερη γλώσσα, ρομποτική, χορούς κλπ

Θες οπωσδήποτε 200 για τελευταίες τάξεις δημοτικού-γυμνάσιο και σε μεγάλες τάξεις αν παίξουν και τίποτα φροντιστήρια κλπ θες ασύλληπτα ποσά

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
socratesn έγραψε:Τι να το κάνω το να δανειστώ "εύκολα" αν αγοράζω κάτι στο +30% της αρχικής του αξίας?

welcome to Greece. έτσι γινόταν και επι Πασοκάρας. ανέβαζε ο Αντρέας τους μισθούς και την επόμενη μέρα ανέβαζαν οι έμποροι και οι Ελευθ.επαγγ της τιμές. βδέλλες που ρουφούν το αίμα του λαού.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 19 Απρ 2023, 20:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά