- 17 Ιούλ 2017, 10:53
O μέσος χρόνος αποφοίτησης δε νομίζω ότι αφορά κάποιον που "καίγεται ο κώλος του" να τελειώσει, αυτός θα τελειώσει ακριβώς στην ώρα του
άλλα μυαλά και ανάγκες στα 18 και άλλες στα 28, δε μπορείς στα πάντα να εξισωθείς με τους 18αρηδες και προσωπικά θεωρώ ότι όλες οι σχολές τελειώνουν στην ώρα τους αν θες και 15 να είσαι.
και πιο στρατηγικά να το πας αν θες βαθμούς ή δε θες να ζοριστείς με την παρακολούθηση (που τη θεωρώ απαραίτητη αν είναι να κάνεις σοβαρή δουλειά και ας ακούγεται βαρετή )και αφήνεις μαθήματα για σεπτέμβρη μπορείς να περνάς 4 μαθήματα σε κάθε εξεταστική (υποθέτουμε ότι το καλοκαίρι δε θα ξεσκιστείς και στις διακοπές, σε νορμάλ πλαίσια)
ακόμα και τα πιο δύσκολα μαθήματα που μπορεί να έχει η κάθε σχολή που ενδέχεται να ακούσεις ότι άλλοι τα δίνουν 6-7 φορές να τα περάσουν, μια χαρά τα περνάς και με την πρώτη αν πας κατάλληλα προετοιμασμένος
φυσικά υπάρχει και η μέθοδος του να σκας ταλιμπάν τίγκα στα σκονάκια και να περνάς μαθήματα αέρα, μέχρι ένα μεγάλο βαθμό αυτό θα πιάσει μπορεί και τελείως, αλλά υποθέτω ότι δε μιλάμε για κάτι τέτοιο
με κατά μ.ο. 4-5 μαθήματα σε κάθε εξεταστική (που άλλες φορές μπορεί να είναι 6, άλλες 3) μπορείς άνετα να βγάλεις μια σχολή σε 4 χρόνια.
τελοσπάντων επειδή υπάρχουν κάμποσα άτομα που καθ όλη τη φοιτητική ζωή τους εργάζονταν και παρόλα αυτά τα κατάφερναν και διάβαζαν και ήταν και καλοί, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για τους υπόλοιπους ειδικά όσους δεν εργάζονται.
βέβαια έχω πετύχει αρκετούς καθηγητές που δηλώνουν προειδοποιητικά ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ο άλλος εργάζεται (και όντως δεν τους ενδιαφέρει) και θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε σπουδές και δουλειά δεν γίνεται και τα δύο, αλλά αυτός που είναι συνεπής δεν θα το κάνει και ποτέ θέμα άλλωστε εκτός εξαιρετικής περίπτωσης.
άλλωστε το τι λέει και ένας κατά κύριο λόγο άεργος-χομπίστας καθηγητής δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία..
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς