Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
rx8_drifter έγραψε:Kάποιος που έχει τελειώσει φυσικομαθηματικό και νοιώθει, έχει πολύ περισσοτερες δυνατότητες απ ό,τι νομίζει (εκτός ελλάδας δυστυχώς).
Γενικά τέτοια μυαλά χρειάζονται σε πάρα πολλά αντικείμενα, τί να λέμε τώρα :adminpower:

Σχετικά με τις σχολές που ανέφερες στην Μιναρούπολη, θα έμενα μακρυά, δεν...

Ισχύει. Ο τελευταίος προγραμματιστής που προσλάβαμε στην εταιρεία είναι απόφοιτος μαθηματικού με ελάχιστη εργασιακή εμπειρία. Έχει, όμως, την αλγοριθμική λογική που του επιτρέπει να αφομοιώνει άμεσα όσα του επιδεικνύονται/ ζητούνται.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#416627 Eχω ΠΟΛΛΑ παραδείγματα φυσικομαθηματικών που είναι στο hitech/consultancy και ειναι και πολυ καλοί στην δουλειά τους. Απλά για τέτοια εκτός Ελλάδας...
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#416645 Όπως αντιλαμβάνεσαι ταξιδιώτη, 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και καμιά ντουζίνα users του petrolheads συνιστούν  Skip.
Επιμονή και τσαγανό έχεις, αυτό μαρτυράνε οι πανελλήνιες.
Καλή εξεταστική τον Σεπτέμβρη :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
taxidiwtis έγραψε:έχει κανεις αποψη ( δυσκολία και ποιοτητα σπουδων, επαγγελματικα δικαιώματα , επαγγγελματικο παρον , πιθανο μέλλον)
για τις παρακάτω σχολές ;;

Α1) τμημα οικονομικης και περιφεριακής ανάπτυξης (πάντειο)
http://topa.panteion.gr/
Α2)στατιστικης και ασφαλιστικης επιστημης΄(πανεπ.πειραια)
http://www.unipi.gr/unipi/el/sta-home.html
Α3)στατιστικης (οικονομ.πανεπ.Αθην)
http://www.stat-athens.aueb.gr/
Α4)οικονομικων επιστημων (πανεπιστημιο πάτρας )
https://www.econ.upatras.gr/el

Β1) επιστήμης των υπολογιστων (πανεπιστημιο Κρητης)
https://www.csd.uoc.gr/
Β2)πληροφορικης και τηλεποικινωνιών ( πανεπιστ.Πελλοπονήσου)
https://dit.uop.gr/index.php/el/

Α1: πανηγύρι. Γελάει ο κόσμος. Λογιστής θα γίνεις στην γειτονιά.
Α2/Α3: κάνεις το ίδιο από Μαθηματικός.
Α4: έχει ψωμί έξω. Εδώ, όσο έχει τέτοια κρίση, είσαι ένα με τους υπόλοιπους.
Β2: παράρτημα του Καποδιστριακού. Όλοι από εκεί ξεκινάνε για να ανέβουν Αθήνα μετά. Μόνος λόγος να το διαλέξεις ότι ταξιδεύεις στην ξηρά (εμένα που μου αρέσει η οδήγηση δεν μου είναι πρόβλημα το ανέβα - κατέβα Αθήνα κάθε 15 μέρες π.χ.)
Β1: καλή σχολή και, λόγω επαρχίας, οι καθηγητές ασχολούνται.

Έχεις σκεφτεί στο Φυσικό το Η/Α και το Ρ/Η; Το πρώτο είναι προγραμματισμός. Το δεύτερο ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνίες και μετράει απίστευτα στην πιάτσα. Δεν γλυτώνεις με 4 ώρες την ημέρα διάβασμα πάντως. Έχει παρακολούθηση 4 ημέρες την εβδομάδα 9-12 ώρες, αλλά αξίζει. Θα σου πω μόνον ατάκα Καρούμπαλου σε φοιτητή πληροφορικής που ρώτησε γιατί κανακεύουν όλοι το Ρ/Η: "αν είχα μία θέση και υποψήφιο Ρ/Η και άλλους θα έπαιρνα τον Ρ/Η". Από μισθό, η δικιά μου φουρνιά, δηλαδή αυτοί που ξεκίνησαν δουλειά κάπου το 2004-05 (οι γυναίκες λίγο νωρίτερα) παίζουν σήμερα με ελάχιστο τα 2000 +κινητά +ασφάλειες +μπόνους 1-2 μισθούς +κουπόνια για super market. Υπολόγιζε 42.000€ ετήσιο ο χειρότερος, δηλαδή ο κουμπάρος μου. Εκτός συναγωνισμού όσοι πήγαμε Δημόσιο και παίρνουμε χαρτζιλίκι...

Ευχαριστώ.

* Το Φυσικό έχει διάβασμα. Όπως και το Β1 και ίσως παραπάνω. Σκέψου αν θα αντέξεις 2 χρόνια σχολή +2 Ρ/Η να σε "πηδάνε" κι από τ' αυτιά και μετά αποφασίζεις.

** Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι χαρακτηριστικό. Αν το έχεις περάσει, όπως εγώ, ξέρεις τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#416661 Θα μιλήσω για B1 ως απόφοιτος βάσει της εμπειρίας μου από το 1998 έως το 2005. Είχε τα εξής θετικά: (1) χαρακτηριστικά επαρχίας, δηλαδή όχι απρόσωπο, γνωριζοσουν π.χ. με τη γραμματεία, σπάνιες καταλήψεις (μια φορά στα 7 χρόνια)/ απεργίες καθηγητών, (2) υψηλό μέσο επίπεδο καθηγητών/ μαθημάτων λόγω και της στενής σχέσης με το ΙΤΕ και (3) πληθώρα επιλογών για εκδρομές στον ελεύθερο χρόνο (βλ. βουνά, νότια παράλια για μπάνιο, χωριά για επίσκεψη φαγητό, κτλ). Μειονέκτημα για εμάς τότε: η φιλοσοφική σχολή ήταν σε άλλη πόλη :-)

< Note >
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#417589 διάβασα όλα τα μηνύματα , επρεπε αρχικά να ξεκαθαρίσω τί απο τα δυο (οικονομικά ή πληροφορική),
μου αρέσει περισσότερο να κάνω (ώστε να έχω όρεξη να ασχολήθω με αυτο ) περισσότερο . Θα κάνω λοιπόν πληροφορική - η αρχική μου σκέψη- . Αυτό δεν σημαινει βέβαια πως οι σπουδες στα οικονομικά δεν έχουν ενδιαφέρον ( θέμα άλλωστε υποκειμενικό ) ή οτι δεν έχουν προοπτικές . Ειδικά για τις προοπτικές αυτο που διαπίστωσα και απο τη δική μου έρευνα , είναι πως η κατάσταση είναι πιο κοντα στην περιγραφή των socratesn, qsisvts και edie_147 παρά του markvag (μιλώντας για την Αθηνα και τα προάστια ).
Οπότε ή Β1 ή Β2 .
Το csd (Κρήτη) , έχει καλύτερη φήμη , έχει παράδοση στον τομέα , έχει συνεργασία με το ίτε,έχει
ολοκληρωμένη υποστήριξη όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα , έχει υπερσύχγχρονες εγκαταστάσεις ( έχει φύγει απο τα προκάτ της Κνωσσού απο το 2013, και έχει πάει στο κάμπους του πανεπιστημίου στις Βούτες ) . Ως αρνητικά έχει μέσο όρο διάρκειας φοίτησης σταθερα - τα τελευταία 5 χρόνια- πάνω απο τα 6,5 χρόνια (13 εξαμηνα ), την αποσταση (9 ώρες με το κρήτη 2).

To πληρφ και τηλεπικοινιων( παν πελοποννησου) δεν έχει ανάλογο επίπεδο (ικανοποιητικό όμως παρ ολα αυτα ) , προσφέρει την δυνατότητα δεύτερης κατεύθυνσης (τηλεπικοινωνίες ) χωρίς όμως να μπορει να προσφέρει επαγγελματικα δικαιώματα τηλεπικοινωνιακού μηχανικού, παρέχει την απολύτως ελάχιστη φοιτητική μέριμνα (πχ προσφερει βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενω εκπα και uoc προσφέρουν δωρεαν ακόμη και υπηρεσίες οδοντιάτρου και ψυχολογικη υποστήριξη ) , ως θετικό καταγράφεται ακόμη ή χρονική αποσταση 1,5 ώρας απο την Αθήνα , που είναι και η βάση μου . Θεωρείται βατο τμήμα -

@πιπίνος1976 τα γνώριζα περίπου αυτα για το πμσ τομέα ηλεκτρονικής , εγω ήμουν στο στερεο
Άβαταρ μέλους
By red_monster
taxidiwtis έγραψε:διάβασα όλα τα μηνύματα , επρεπε αρχικά να ξεκαθαρίσω τί απο τα δυο (οικονομικά ή πληροφορική),
μου αρέσει περισσότερο να κάνω (ώστε να έχω όρεξη να ασχολήθω με αυτο ) περισσότερο . Θα κάνω λοιπόν πληροφορική - η αρχική μου σκέψη- . Αυτό δεν σημαινει βέβαια πως οι σπουδες στα οικονομικά δεν έχουν ενδιαφέρον ( θέμα άλλωστε υποκειμενικό ) ή οτι δεν έχουν προοπτικές . Ειδικά για τις προοπτικές αυτο που διαπίστωσα και απο τη δική μου έρευνα , είναι πως η κατάσταση είναι πιο κοντα στην περιγραφή των socratesn, qsisvts και edie_147 παρά του markvag (μιλώντας για την Αθηνα και τα προάστια ).
Οπότε ή Β1 ή Β2 .
Το csd (Κρήτη) , έχει καλύτερη φήμη , έχει παράδοση στον τομέα , έχει συνεργασία με το ίτε,έχει
ολοκληρωμένη υποστήριξη όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα , έχει υπερσύχγχρονες εγκαταστάσεις ( έχει φύγει απο τα προκάτ της Κνωσσού απο το 2013, και έχει πάει στο κάμπους του πανεπιστημίου στις Βούτες ) . Ως αρνητικά έχει μέσο όρο διάρκειας φοίτησης σταθερα - τα τελευταία 5 χρόνια- πάνω απο τα 6,5 χρόνια (13 εξαμηνα ), την αποσταση (9 ώρες με το κρήτη 2).

To πληρφ και τηλεπικοινιων( παν πελοποννησου) δεν έχει ανάλογο επίπεδο (ικανοποιητικό όμως παρ ολα αυτα ) , προσφέρει την δυνατότητα δεύτερης κατεύθυνσης (τηλεπικοινωνίες ) χωρίς όμως να μπορει να προσφέρει επαγγελματικα δικαιώματα τηλεπικοινωνιακού μηχανικού, παρέχει την απολύτως ελάχιστη φοιτητική μέριμνα (πχ προσφερει βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενω εκπα και uoc προσφέρουν δωρεαν ακόμη και υπηρεσίες οδοντιάτρου και ψυχολογικη υποστήριξη ) , ως θετικό καταγράφεται ακόμη ή χρονική αποσταση 1,5 ώρας απο την Αθήνα , που είναι και η βάση μου . Θεωρείται βατο τμήμα -

@πιπίνος1976 τα γνώριζα περίπου αυτα για το πμσ τομέα ηλεκτρονικής , εγω ήμουν στο στερεο

Με το μπαρδόν κιόλας, αλλά έχεις φτάσει 28, λες οτι θες να ασχοληθείς σοβαρά και κοιτάς ποιο είναι βατό και ποιος είναι ο μέσος χρόνος αποφοίτησης ? :dizzy:

Οι παραδοσιακά απαιτητικές σχολές εν ελλάδι : ιατρικές, μηχανολόγοι, ναυπηγοί κλπ βγαίνουν με άνεση στην ώρα τους με κάτι παραπάνω από στοιχειώδη επαφή και διάθεση.

Μπορεί να δώσει τίτλο τηλεπικοινωνιακού μηχανικού σχολή μη πολυτεχνική ?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#418000 O μέσος χρόνος αποφοίτησης δε νομίζω ότι αφορά κάποιον που "καίγεται ο κώλος του" να τελειώσει, αυτός θα τελειώσει ακριβώς στην ώρα του

άλλα μυαλά και ανάγκες στα 18 και άλλες στα 28, δε μπορείς στα πάντα να εξισωθείς με τους 18αρηδες και προσωπικά θεωρώ ότι όλες οι σχολές τελειώνουν στην ώρα τους αν θες και 15 να είσαι.

και πιο στρατηγικά να το πας αν θες βαθμούς ή δε θες να ζοριστείς με την παρακολούθηση (που τη θεωρώ απαραίτητη αν είναι να κάνεις σοβαρή δουλειά και ας ακούγεται βαρετή )και αφήνεις μαθήματα για σεπτέμβρη μπορείς να περνάς 4 μαθήματα σε κάθε εξεταστική (υποθέτουμε ότι το καλοκαίρι δε θα ξεσκιστείς και στις διακοπές, σε νορμάλ πλαίσια)

ακόμα και τα πιο δύσκολα μαθήματα που μπορεί να έχει η κάθε σχολή που ενδέχεται να ακούσεις ότι άλλοι τα δίνουν 6-7 φορές να τα περάσουν, μια χαρά τα περνάς και με την πρώτη αν πας κατάλληλα προετοιμασμένος

φυσικά υπάρχει και η μέθοδος του να σκας ταλιμπάν τίγκα στα σκονάκια και να περνάς μαθήματα αέρα, μέχρι ένα μεγάλο βαθμό αυτό θα πιάσει μπορεί και τελείως, αλλά υποθέτω ότι δε μιλάμε για κάτι τέτοιο

με κατά μ.ο. 4-5 μαθήματα σε κάθε εξεταστική (που άλλες φορές μπορεί να είναι 6, άλλες 3) μπορείς άνετα να βγάλεις μια σχολή σε 4 χρόνια.

τελοσπάντων επειδή υπάρχουν κάμποσα άτομα που καθ όλη τη φοιτητική ζωή τους εργάζονταν και παρόλα αυτά τα κατάφερναν και διάβαζαν και ήταν και καλοί, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για τους υπόλοιπους ειδικά όσους δεν εργάζονται.

βέβαια έχω πετύχει αρκετούς καθηγητές που δηλώνουν προειδοποιητικά ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ο άλλος εργάζεται (και όντως δεν τους ενδιαφέρει) και θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε σπουδές και δουλειά δεν γίνεται και τα δύο, αλλά αυτός που είναι συνεπής δεν θα το κάνει και ποτέ θέμα άλλωστε εκτός εξαιρετικής περίπτωσης.

άλλωστε το τι λέει και ένας κατά κύριο λόγο άεργος-χομπίστας καθηγητής δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία..
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#418021 Σε πολλές σχολές ο μ.χ.φ. καθορίζετε από την Βάση εισαγωγής η οποία σε πληθώρα περιπτώσεων λίγα πράγματα λέει για το επίπεδο της σχολής. Είναι περισσότερη μίξη επαγγελματικής αποκατάστασης την περίοδο εισαγωγής, πρεστίζ ιδρύματος και τάσης της εποχής.
Το φυσικό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού. Σχολή ιδιαίτερα απαιτητική με έννοιες που πρέπει να αφιερώσεις μήνες για να γίνουν κτήμα σου, υψηλό επίπεδο καθηγητών και μαθημάτων που όμως έχει προσιτή βάση καταλήγοντας να είναι εύκολη εναλλακτική γεμίζοντας με φοιτητές άσχετους και κυρίως αδιάφορους με το αντικείμενο.

Σε αυτή την ηλικία, το τι θες να κάνεις από εδώ και πέρα (που και αυτό ρευστό είναι πλέον) είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί στην εκλογή
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#418025 ναι η βάση είναι ένα ζήτημα ή η κατεύθυνση. κάποια στιγμή συζητούσα με καθηγητή μου και του έλεγα μέσες άκρες "καλά δε βλέπεις τι υλικό έχεις; γιατί μας ζαλίζεις έτσι; " :lol:

αλλά είχε και αυτός τα δίκια του πόσο dumb down να κάνει;

παρόλα αυτά αν κάποιος το αντιμετωπίσει ώριμα το θέμα δεν έχει θέμα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#418028 Γενικά ισχύει το σύστημα χωνί σε πολλές σχολές, όσο πιο εύκολα μπαίνεις τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις και το αντίστροφο. Η ιατρική πχ δεν θέλει καμιά φοβερή εξυπναδα, δουλειά και διάβασμα χρειάζεται. Όταν όμως φυσικό ή μαθηματικό που χρειάζεται και μυαλό μπαίνουν φοιτητές που έγραψαν κάτω από την βάση στο αντίστοιχο μάθημα στις πανελλήνιες, πως θα το τελειώσουν?

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#418030 σε μας έμπαιναν άτομα από θεωρητική που δεν είχαν δει ολοκλήρωμα στη ζωή τους και πρώτο εξάμηνο τους πετάνε απειροστικούς κτλ και μέσα σε ένα χρόνο φτάνουν να κάνουν αναλογιστικά μαθηματικά όπου ο καθηγητής λέει αν δε ξέρετε απειροστικό 1-2 , στατιστική 1-2 και όλες τις κατανομές απέξω δε μπορείτε παρακολουθήσετε το μάθημά μου :s_dunno

και όσοι δε κάθονται να χτίσουν βάσεις σέρνουν τα μαθήματα 4ου-5ου εξαμήνου (που γίνεται η μεγάλη φάση) μέχρι το πτυχίο και 6ο-7ο έτος

έχω πετύχει πάντως άτομα να δίνουν μαθήματα 6-7 φορές επειδή δεν διάβαζαν σωστά (και απογοητεύονταν), ενώ εγώ που δεν ήμουν καλός φοιτητής σε καμιά περίπτωση όταν τα διάβαζα τα περνούσα με τη πρώτη γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είχα άλλα περιθώρια να μαλακιστώ