Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#151326 @fubar, αν μπορείς δώσε μια ελαφριά κλίση στην τρύπα κρατώντας το δράπανο υπό γωνία και όχι κάθετο στον τοίχο. Από μέσα να είναι λίγο πιο ψηλά απ΄ότι από έξω. Αφού τρυπήσεις το τούβλο με το κρουστικό, βγάλε την κρούση και μη σπρώχνεις με πολύ δύναμη για να τρυπήσεις και τον έξω σοβά χωρίς να σου πετάξει μεγάλο κομμάτι. Την τρύπα από την έξω μεριά μπορείς να την γεμίσεις με σιλικόνη, γύψο κλπ, ίσα ίσα να μη μπαίνει κανένα έντομο.

@Δημήτρη, δεν έχω παράπονο. Όχι 25 αλλά 35 χρόνια άντεξε και είμαι ευχαριστημένος. Το καλό είναι ότι μάλλον βρήκα boiler για να αντικαταστήσω μόνο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
g47 έγραψε:Θα ηθελα να κοψω ενα διαφανες πλαστικο (με διακριτικό χερουλακι?) για να εφαρμοζει ακριβως σε αυτο το χωρο της βιβλιοθηκης γιατι καποια πραγματα δεν θα ηθελα να σκονιζονται.
Απο που να το παρω?
Καμια αλλη ιδεα πιο εξυπνη ισως? :hmmm:

Εικόνα

Φαρμακείο εξολοκλήρου με plexiglass:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g47
#151336 Πιανουν τα χερια σου. :thumbsup:
Το close up ειναι αυτοκολλητο στο μεντεσε?
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#151338 Θα μπορούσα να το είχα κάνει κι εγώ, αλλά σε αυτό μονο βοηθησα λίγο, όλα τα credits πάνε στον μπαμπά γι αυτήν την κατασκευή, έπιαναν ακόμη περισσότερο τα χέρια του :)
Έβαλα την κοντινή για να φανεί λίγο καλυτερα, αλλά τελικά δεν φαίνεται τόσο. Όχι, είναι φιλετακια plexiglass τόσο στο πορτακι όσο και στο "κουτι", για να αντέξει το plexiglass την κινηση των μεντεσεδων (κανονικοί μεντεσέδες ντουλαπιου). Έχουν κολληθει με λίγη σιλικόνη και στη μεριά του κουτιού έχουν πιαστεί με μερικές έξτρα βίδες, ενω στο πορτακι ο μεντεσες κρατιέται με 2 περαστες βίδες και παξιμάδι..ψιλοφαινονται και στην κοντινή αλλά και σε αυτήν με ανοιχτό το πορτακι, αλλά κι απέξω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#151344 @g47, ωραία η κατασκευή του Alxnks, αλλά αν δεν έχεις εμπειρία, υπάρχουν πιο απλοί μεντεσέδες γι’ αυτή την δουλειά:

Εικόνα

Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι ένα ίσιο κατσαβίδι και ένα τρυπανάκι 5mm για να κάνεις 2 τρύπες στην μοριοσανίδα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:@g47, ωραία η κατασκευή του Alxnks, αλλά αν δεν έχεις εμπειρία, υπάρχουν πιο απλοί μεντεσέδες γι’ αυτή την δουλειά:

Εικόνα

Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι ένα ίσιο κατσαβίδι και ένα τρυπανάκι 5mm για να κάνεις 2 τρύπες στην μοριοσανίδα.

Αυτοί κάνουν και για τζάμι, ή μάλλον είναι τζάμι.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#151347 @g47
^ αυτά είναι με τους άξονες που έλεγα, μακράν το πιο εύκολο. Βάλε και το κούμπωμα με το μαγνητάκι από την άλλη και τελείωσες σε 10 λεπτά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
fubar.gr έγραψε:Θα ανοίξω μια τρύπα στον τοίχο για να περάσω ένα καλώδιο.

Ο τοίχος είναι εξωτερικός, χωρίς γείσο ή οτιδήποτε, οπότε βρέχεται. Βάζω κάτι για στεγανοποίηση και αν ναί τί?

Σιλικόνη δεν σου κάνει ?
Άβαταρ μέλους
By g47
#151398 Ευχαριστω για τις απαντησεις, καταλαβα τι εννοουσες Garland, προς τα εκει θα παω εκτος αν το κανω συρταρωτο χωρις μεντεσεδες. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#151409 Μπαζωμα βοθρου.
Εχουμε σρο σπιτι ενα βοθρο κτισμενο απο 30ετιας με πετρες, απορροφητικο. Αυτος αδειασε καπου στα τελη της δεκαετιας του '90 μια φορα. Επειτα χρησιμοποιηθηκε καποια χρονια και μετα συνθεθηκαμε στο δικτυο αποχετευσης. Δηλαδη ο βοθρος 15 χρονια ειναι ανενεργος.
Τωρα, εχω βγαλει κατι μπαζα απο γκρεμισματα και θελω να τα ριξω μεσα του.
Αν ανοιξω το καπακι θα συναντησω δυσαρεστα πραγματα? οπως μυρωδια, ζωυφια κλπ? τα λυμματα υπαρχει περιοτωση να ειναι ακομη ενεργα?
επισης σκεφτομαι να το γκρεμισω και να ριξω τα μπαζα μεσα για ερθει στα ισα του το μερος.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
g47 έγραψε:Ευχαριστω για τις απαντησεις, καταλαβα τι εννοουσες Garland, προς τα εκει θα παω εκτος αν το κανω συρταρωτο χωρις μεντεσεδες. :thumbsup:

Το ξανασκέφτηκα λίγο σήμερα, και το Ζ για οδηγό δεν είναι σωστό σχήμα. Όταν έχουμε μοριοσανίδες βιδώνουμε πάντα στη μέση στις ράχες για να μην πετάγεται η επικάλλυψη φορμάικας, αυτό σημαίνει πως η μια πλευρά της λαμαρίνας θα πρέπει να καλύπτει όλη τη ράχη του ραφιού, άρα δε θα δημιουργείται οδηγός, αφού από τη μέσα πλευρά δε θα υπάρχει ξύλο και θα πέφτει προς τα μέσα το plexiglass.
Μόνο αν κάνεις σε σχήμα Γ και αφήσεις απόσταση ίση με το πάχος του plexiglass θα κάνεις δουλειά.
Αλλά και πιο μπελαλίδικο είναι και πιο "άσχημο" θα φαίνεται.

Τα μεντεσεδάκια με τον άξονα και το κούμπωμα δημιουργούν μόνο 4 τρύπες στο ξύλο και οι οποίες μετά μπορούν να καλυφθούν με λευκό στόκο για μελαμίνες/φορμάϊκες. Οπότε αν δεν είναι δικιά σου η βιβλιοθήκη, κάνεις και λιγότερη ζημιά. win-win :s_bye
Άβαταρ μέλους
By g47
#151419 Κατανοητο.
Θα παω για μεντεσεδακια μικρα μιας και στοκο λευκο για αυτη τη χρηση εχω ηδη. :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nEK έγραψε:Μπαζωμα βοθρου.
Εχουμε σρο σπιτι ενα βοθρο κτισμενο απο 30ετιας με πετρες, απορροφητικο. Αυτος αδειασε καπου στα τελη της δεκαετιας του '90 μια φορα. Επειτα χρησιμοποιηθηκε καποια χρονια και μετα συνθεθηκαμε στο δικτυο αποχετευσης. Δηλαδη ο βοθρος 15 χρονια ειναι ανενεργος.
Τωρα, εχω βγαλει κατι μπαζα απο γκρεμισματα και θελω να τα ριξω μεσα του.
Αν ανοιξω το καπακι θα συναντησω δυσαρεστα πραγματα? οπως μυρωδια, ζωυφια κλπ? τα λυμματα υπαρχει περιοτωση να ειναι ακομη ενεργα?
επισης σκεφτομαι να το γκρεμισω και να ριξω τα μπαζα μεσα για ερθει στα ισα του το μερος.

Ειχαμε τετοιο τεραστιο στον ακαλυπτο, (μονοκατοικια, δεν ειχε αδειαστει ποτε) ανοιχηκε τρυπα μεγαλυτεη απο την αρχικη και δεν αντιμετωιστηκε κανενα προβλημα, ηταν σαν ενα αδειο τσιμεντενιο κουτι.

Για το γκρεμισμα που λες δεν μπορω να προβλεψω τη συμπεριφορα του, αν θα θελει πατημα το χωμα για να μην κατσει κλπ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
skous έγραψε:
trident1971 έγραψε:
skous έγραψε:Ώπα...
Με το καπάκι κλειστό πρέπει να ψήνει κανείς, έτσι λένε και οι κατασκευαστές!

Με ανοιχτό πέφτει αρκετά η θερμοκρασία και στεγνώνουν τα φαγητά ευκολότερα!

Δεν εχω δει ποτε να ψηνεται κατι σε γκαζι με κλειστο καπακι. Period. Με κλειστο καπακι γινεται ουσιαστικα φουρνάκι.
Εκτος απο εξαιρεσεις ("κολπα") που αναφερω παραπανω.

99% του κόσμου έτσι ψήνει (με κλειστό το καπάκι) παγκοσμίως (εκτός Ελλάδος....)
Το ίδιο λένε και όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές BBQ (Weber, Broil King, κ.λπ. και οι τύποι που τα πουλάνε). π.χ. http://www.weber.com/weber-nation/blog/lookin-aint-cookin

Period τώρα :)

Ε, αμα το λενε αυτοι. Τι να σου πω τωρα, την εμπειρια μου σου περιεγραψα. :(

Περα απο αυτο, μου φαινεται αρκετα μαρκετινιστικο το site. Δινει ο εγκληματιας οδηγια σε εναν να τριμαρει το λιπος απο τη μπριζολα για να μη του πιανει φωτια :rant: , και φυσικα προσθετει οτι "η ψηστιερα μας διαθετει ειδικα αυλακια που εξαχνωνουν τα ζουμια και προσθετουν γευση" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By skous
#151652 Τώρα μιλάς against στην κορυφαία ίσως μάρκα BBQ... Όλοι το ίδιο λένε, και εγώ πριν πάρω είχα την εντύπωση ότι με ανοιχτό ψήνεις, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα.