Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#703819 Βάζεις τους θανάτους σαν μέτρηση. Η Ελλάδα έχει 30% λιγότερους και συμπεραίνεις ότι η Σουηδία τα πήγε καλύτερα τελικά.

Και επειδή έχω φίλο στην Σουηδία μπορώ να σου πω ότι η ζωή του δεν διαφέρει πολύ από την δική μας που έχουμε lockdown.

Ωστόσο η διαχείριση εδώ και μήνες είναι τραγική το έχουμε πει σχεδόν όλοι.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#703820 Η διαχείρηση φταίει που τα γερόντια δεν πάνε να εμβολιαστούν;
Μέχρι τώρα στις ηλικίες κάτω από 50 χωριίς υποκείμενα οι θάνατοι είναι ελάχιστοι

Η μεγάλη πλειοψηφία των θανάτων είναι στους άνω των 70 .

Αφού δε θέλουν να πάνε ας τα ανοίξουν ΟΛΑ.

Θάνατοι ασθενών με COVID-19, ηλικία 65 και άνω , 7963 (84.7%)
18 – 39 ετών , 65 θάνατοι (0.7%)
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 21 Απρ 2021, 10:00, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bibendum έγραψε:Βάζεις τους θανάτους σαν μέτρηση. Η Ελλάδα έχει 30% λιγότερους και συμπεραίνεις ότι η Σουηδία τα πήγε καλύτερα τελικά.

Και επειδή έχω φίλο στην Σουηδία μπορώ να σου πω ότι η ζωή του δεν διαφέρει πολύ από την δική μας που έχουμε lockdown.

Ωστόσο η διαχείριση εδώ και μήνες είναι τραγική το έχουμε πει σχεδόν όλοι.

< >

Το έχω φίλο στη Σουηδία τι μου το λες σαν επιχείρημα αφού είναι σχετικό με το προφίλ του καθενός;

Σκέψου έναν Σουηδό που έχει φίλο εμένα ή φίλο τον ΜαρκοΒάγγο τι θα του λέει ο καθένας για την Ελλάδα.

Έχω γράψει και πολλούς μήνες παλαιότερα ότι η Ελλάδα πέρσι δεν είχε πανδημία και για αυτό δεν είχε θανάτους. Αυτό φάνηκε μόλις ήρθε ο ιός.
Τώρα πλέον που έχουμε αρκετά δεδομένα το λένε γιατροί και ειδικοί αυτό.

Σε άλλα νέα
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ;

#Κύριοι «καθηγητές» οι μεταλλάξεις δημιουργούνται ΑΥΤΟΜΑΤΑ με αυξανόμενη πιθανότητα ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ! (γονιδιακή θεωρία- G. Morgan)
#Αποτελούν «λάθος» αναπαραγωγής. Η συχνότητα του αυξάνει όσο ατελέστερος είναι ο μικροοργανισμός (πχ ιός) και όσο αυξάνει ο ρυθμός αναπαραγωγής (πχ επιδημία)
#ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ!
#Θα επιβιώσουν και θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις που είναι «ανθεκτικές» στα εμβόλια και στις θεραπευτικές αγωγές (θεωρία φυσικής επιλογής του Δαρβίνου)
#Επομένως τα εμβόλια , απλά , ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ τις ανθεκτικές μορφές των μεταλλάξεων, οι οποίες σταδιακά επικρατούν! ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
#Πάψτε λοιπόν να «παπαγαλίζετε» ο ένας μετά τον άλλον, το ίδιο λάθος! Αλλιώς, πίσω στο πρώτο έτος της Ιατρικής για να μάθετε Βιολογία...

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0&sfnsn=mo

Σε άλλα νέα
https://youtu.be/h-4LMmcfWhw
Άβαταρ μέλους
By 224v
#703822 Μετά το εμβολιο έκανα και ραπίντ που βγήκε αρνητικό.
Η φιλη μου που μετά το εμβόλιο παρουσίασε πυρετό και θετικό ραπίντ, βγήκε και το μοριακό θετικό. Την είχε κολλήσει η οικιακή βοηθός αρνητική, αλλά με θετικό τον σύζυγό. Προς το παρόν μονο πυρετός μέχρι ,,38.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703824 Υπηρχε καποιος ιδιαίτερος λόγος που έκανες rapid μετα το εμβόλιο;
Η οικιακή βοηθός με θετικο τον σύζυγο τι έκανε στο σπιτι της φίλης;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#703828 Μια φορά την βδομάδα πάει και κάνει καθαριότητα. Το περασμένο Σάββατο πήγε, την Δευτέρα η φίλη έκανε εμβόλιο την Τετάρτη άρχισε πυρετό μέχρι σήμερα. Εγώ πάλι το ίδιο διάστημα είχα βρεθεί με τον άντρα της έξω για βόλτα μια μέρα. Εκτίμησα ότι έπρεπε να κάνω το τεστ για σιγουριά. Έρχονται και τα παιδιά με μάσκες κλπ αλλά εκείνα έχουν δουλειές με πελάτες κλπ.
Η γυναίκα δεν το ήξερε και αυτή για τον σύζυγό, τους πήρε να τους το πει και έτσι κατάλαβαν πως κόλλησε!!! Τυχερά που λένε
< Note >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703834 Περαστικά και γρήγορη και εύκολη ανάρωση!
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#703835 Έχω εσωγαμπρο φίλο που μένει στα πεθερικά του στο ίδιο ακριβώς σπίτι και έχουν βγει θετικοί ο πεθερός του και η γυναίκα του και αυτός και η πεθερά του εδώ και 7 ημέρες έχουν 2 μοριακά αρνητικά.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
bibendum έγραψε:Βάζεις τους θανάτους σαν μέτρηση. Η Ελλάδα έχει 30% λιγότερους και συμπεραίνεις ότι η Σουηδία τα πήγε καλύτερα τελικά.

Αν συγκρίνεις τις ημερομηνίες που έβαλε ο GB, δε θα πω καλύτερα, αλλά στα ίδια σίγουρα...
Σαν γενική εικόνα, τα πήγε καλύτερα, αφού γι αρχή δεν είχε τους ηλίθιους περιορισμούς που έχουμε εμείς.

Πέρσι όντως δεν μας χτύπησε ο ιος. Τα 'χουμε πει εδώ και μήνες!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#703838 H Σουηδία τα πήγε χάλια στο πρώτο κύμα, αλλά σαφώς καλύτερα στο 2ο και 3ο, ειδικά αν σκεφτείς και το χειρότερο κλίμα που αναγκάζει τους ανθρώπους να είναι διαρκώς σε εσωτερικούς χώρους και με κλειστά παράθυρα (την ίδια στιγμή εμείς ξεχειμωνιάσαμε έχοντας ανοιχτά παράθυρα σε σχολεία και χώρους εργασίας.
Όλοι οι δείκτες δείχνουν πως η Ελλάδα έκανε πολύ κακή διαχείριση στο 2ο και 3ο κύμα, και ακόμη δεν έχει τελειώσει το τελευταίο, δηλαδή αυτοί που μιλούσαν για 10.000 θανάτους μέχρι τον Μάιο, δυστυχώς επαληθεύονται. Αυτή την στιγμή είμαστε χειρότερα απ' όλους σχεδόν, οι περισσότεροι έχουν θέσει την πανδημία σε ύφεση, εμείς, ακόμη δεν έχουμε δει κορυφή και θέλουμε σε λιγότερο από 1 μήνα ν'ανοίξουμε τα πάντα και να δεχτούμε και τουρίστες.
Άρα, δεν βλέπω να δικαιώνεται η αρχική προσέγγιση της Σουηδίας, γιατί εν τέλει στον 2ο και 3ο κύμα έκανε ό,τι και οι υπόλοιποι βάζοντας περιορισμούς, αλλά σίγουρα δεν δικαιώνεται η Ελλάδα με τα βλακώδη μέτρα και το συνεχές lockdown που στο τέλος δεν το τηρεί κανείς.
Όσο για το πρώτο κύμα; Πέρυσι κάποιοι είχαμε πει πως όλη η Ανατολική Ευρώπη είχε ελάχιστη διασπορά και ορισμένοι κοροϊδεύανε. Νομίζω η εξέλιξη των πραγμάτων μιλάει από μόνη της. Όταν η Ελλάδα είχε όλη την άνεση να απαγορεύσει τα καρναβάλια ενώ δεν είχαμε καν διασπορά και κρούσματα, ενώ δίπλα στην Ιταλία πέθαιναν εκατοντάδες την ίδια στιγμή, είναι αστείο κάποιοι να μιλάνε για κορυφαία διαχείριση. Τότε, ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε χρόνο και η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα που ήταν εύκολα. Όταν έπρεπε να πάρει τα σοβαρά μέτρα για να προετοιμαστεί για τα επόμενα κύματα, είχαμε τα γνωστά ημίμετρα. Το αποτέλεσμα είναι σαφέστατο πλέον και μόνον αν είσαι βαμμένος μπλε δεν το βλέπεις πόσο άσχημα πήγαμε. Κι ακόμη δεν βλέπουμε φως επίσης, ενώ και τα λεφτά τελειώνουν.
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#703839 Ακουσα την Πελωνη να παιρνει πισω το "Πασχα στο χωριο" πριν την επιτροπη. Την ακουσα να λεει μεχρι δυο οικογενειες στο γιορτινο τραπεζι. Απο χθες ξερουμε οτι η Ανασταση θα γινει στις 9+ το βραδυ και θα δωθει μια ωρα παραταση στην απαγορευση κυκλοφοριας ωστε να γυρισουν σπιτι οσοι βγουν.

Το γιορτινο τραπεζι θα γινει απο τις 9+ μεχρι τις 10 παρα; Ορθιοι σε καντινα; :lol: :lol: :lol:

#timalakiesplirovo :lol:
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
Anonymous Founder έγραψε:H Σουηδία τα πήγε χάλια στο πρώτο κύμα, αλλά σαφώς καλύτερα στο 2ο και 3ο, ειδικά αν σκεφτείς και το χειρότερο κλίμα που αναγκάζει τους ανθρώπους να είναι διαρκώς σε εσωτερικούς χώρους και με κλειστά παράθυρα (την ίδια στιγμή εμείς ξεχειμωνιάσαμε έχοντας ανοιχτά παράθυρα σε σχολεία και χώρους εργασίας.
...

Που το στηρίζεις αυτό; Τα νούμερα πάντως δεν δείχνουν ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ της άνοιξης 2020 και του φθινοπώρου 2020. Μάλλον ήταν κάπως χειρότερο το δεύτερο κύμα, Στοκχόλμη μέσα στα Χριστούγεννα είχαν φτάσει κάτι σαν 99-101 % πληρότητα ΜΕΘ.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#703849 Πρέπει να ξεπεράσουμε τα κύματα!

Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για μια ενδημική νόσο ή πιο τρομακτικό και πιασάρικο, για "μόνιμη πανδημία" :lol:

Γι αυτό και τα lockdowns δεν είναι λύση.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Άρα, δεν βλέπω να δικαιώνεται η αρχική προσέγγιση της Σουηδίας

Δεν το βλέπεις ΤΩΡΑ και αυτό ίσως συμβαίνει για πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι γιατί δεν θες να το δεις.
Ο δεύτερος είναι ίσως γιατί να μην μπορείς να το δεις. Και επειδή δεν το προσωποποιώ, αναφέρομαι γενικά. Τι να κάνουμε παιδιά. Καλώς ή κακώς κάποιοι άνθρωποι λένε τα πράγματα στη στάση ενώ κάποιοι άλλοι τα συζητούν στο λεωφορείο.
Το σίγουρο είναι ότι θα το δεις παρακάτω . και κράτα αυτό. ​

Ανοίξτε το λύγκα με το γιουτιούμπι που έβαλα να ακούσετε τι λέει ο δημοσιογράφος της "Δημοκρατίας" για τα πρακτικά και όχι μόνο.

Επίσης κάποια στιγμή πρέπει ίσως να σταματήσει το ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ & ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΟ παράδειγμα κάθε χώρας που για ένα συγκεκριμένο διάστημα πήγε χάλια, για Χ,Ψ,Ω λόγους.
Ανά διαστήματα έχουμε δημοσιεύσεις για το τι έγινε τότε στο Μπέργκαμο, για το τι έγινε στη Σουηδία, για το τι έγινε στην Πορτογαλία, για το τι έγινε στη Βραζιλία. Και οι Χ,Ψ,Ω λόγοι είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας ο πληθυσμός είναι υπέργηρος, στη Σουηδία είχαν ανοιχτά, στην Πορτογαλία ίσως χτύπησε το κύμα πρώτα και είναι αλλιώς να παίρνεις ως παράδειγμα κάποια χώρα/περιοχή σε κάτι, έχοντας ιστορικό βάσης δεδομένων και εξέλιξης και άλλο να είσαι ο πρώτος. Και ούτω καθεξής.
Εμείς παίδες τι δικαιολογία έχουμε; Είμαστε το χειρότερο αναλογικά παράδειγμα εδώ και ατελείωτους μήνες και κάποιοι εδώ μέσα αναφέρετε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά τι έγινε στο τάδε μέρος και στο τάδε μέρος, τότε και τότε.
Ξαναλέω, πατήστε Ελλάδα.

Με έχετε ρωτήσει ξανά και ξανά, είναι πολιτικό το πρόβλημά μου ή ιατρικό; ο μπιμπέντουμ έχει κολλήσει βελόνα και όποτε μπορεί το πετάει ξανά και ξανά.
Στα παπάρια μου τι είναι το πρόβλημα. Ούτε εγώ φταίω για αυτό, ούτε έχω ψηφιστεί για να σας σώσω.
Όμως όταν εδώ και 1μιση χρόνο βιώνω την κοροϊδία, εγώ και εκατομμύρια συμπολίτες μου, περιμένετε να μην είμαι επιφυλακτικός με τους ΕθνοΣωτήρες Τσιόδρες μας;
Νομίζετε ότι θα κάτσω να ασχοληθώ αν είναι καλό το τάδε εμβόλιο ή το τάδε τεστ; λες και μπορεί να το απαντήσει αυτό κάποιος έτσι εύκολα.
Όταν όμως βλέπει κάποιος ότι όσα μας έταζαν, δεν γίνονται.
Το χρονοδιάγραμμα που έλεγαν, δεν τηρείται.
Τα εμβόλια δεν υπάρχουν. Μέχρι τέλος Μαΐου έλεγαν για κανονικότητα, για φουλ εμβολιασμούς. Δεν την βλέπουμε.
Θα φάμε το καλοκαίρι και θα έρθει το φθινόπωρο, δεν θα έχει γίνει τίποτα ουσιαστικά και μετά πάλι θα λέμε τι έγινε και φούντωσε ο ιός.
Έχετε φάει όλοι τον παπά ότι η νεολαία κάνει κορονοπάρτι. Σοβαρά; όλο το χειμώνα με το ψοφόκρυο έκανε πάρτι στις πλατείες;
Πιο πριν μας έφταιγαν οι πορείες.
Πιο πριν μας έφταιγαν τα κουτάλια των παπάδων.
Τώρα μας φταίνε και όσοι δεν χώνουν καλά τη μπατονέτα στο ρουθούνι. Είναι οι ίδιοι που τους βρίζουμε ότι δεν τηρούν τα μέτρα, αλλά τους εμπιστευόμαστε την κανονικότητα στην δήλωση των self tests.

Όλοι λοιπόν φταίνε εκτός από τις πουτάνες που μας κυβερνούν και αποφασίζουν. Ε συγγνώμη, εγώ σε αυτό δεν θα συμφωνήσω. Δεν κάνω βήμα πίσω. Πείτε όπως θέλετε, πείτε με πσέκα, πείτε ότι πάσχω από σύνδρομο confirmation bias.
Και στην τελική όποιος φοβάται είτε για τον εαυτό του, είτε για τους ηλικιωμένους συγγενείς του, περιορίζει στο ελάχιστο της μετακινήσεις του αυτός και τις απαγορεύει στους ηλικιωμένους του. Νισάφι πια.