Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#703516 Τα μπαρμπάδια στη Sweden εμβολιάστηκαν όμως, εδώ χαΛΛΛΛαρά, τζάμπα φαϊ και διακοπές στη Σωτηρία . Κι όποιον πάρει ο χάρος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Focusman91 έγραψε:Ούτε για τους επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ περιφερειών.

Αν ισχύει το αντίθετο πείτε το μου να φύγω μεθαύριο και να γυρίσω τη Μ. Βδομαδα.

< Note 8 >

Γιατί ποιος θα σε ελέγξει; Αν φυγεις Σαββατοκύριακο ειδικά;
Πήγαινε από τον παλιο για μεγαλύτερη σιγουριά.

Δεν το εχω κανει, αλλά διαβάζω βόλτες που κάνουν σε φόρουμ μοτοσυκλετιστων και έχουν φτάσει από Ναυπλιο μέχρι Καλαμάτα.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Anonymous Founder έγραψε:Σε άλλα, κάτι πρέπει να γίνει με την μονοκρατορία των αριστερών στα media, ο γνωστός αναρχοάπλυτος Στέφανος Μάνος, έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο στα Νέα..

Ο Μάνος τουλάχιστον είναι γνωστός για την αγάπη του στα μετρήσιμα δεδομένα, τη λογική λογική, το "δια ταύτα", κλπ.
Μια χαρά ζητάει να μάθει και μια χαρά κριτική κάνει.
Δεν έψαχνες τη δική μου γνώμη, αλλά εγώ την λέω. Είμαι fan Μάνου άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703526 On topic (θλιβερό όπως πάντα αλλά προχωράμε)

Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
Δεν το εχω κανει, αλλά διαβάζω βόλτες που κάνουν σε φόρουμ μοτοσυκλετιστων και έχουν φτάσει από Ναυπλιο μέχρι Καλαμάτα.

σημερα παω σε πελατη μου στα Μεγαρα,και πανω στη συζητηση μου λεει πηγαμε και μια καλη βολτα την Κυριακη.
Που πηγατε ?
Λεωνιδιο,7 μηχανες.
Κανα μπλοκο ειχε?
ειχε αλλα δεν μας σταματησαν.
Δλδ ειδαν 7 μηχανες και σου λεει μαλλον για δουλεια θα ειναι. :svivhaha:

Σε αλλα τωρα....εβλεπα σκαι :inlove: την Κυριακη και ακουγα το πετσωμενο δημοσιογραφο,να δειχνει πλατειες τιγκα ,μουσικη ποταρες κλπ και να λεει ''μα ειναι πραγματα αυτα'' ''δεν σκεφτονται τους δικους τους την υγεια τους'' κλπ
Σημερα το μεσημερι στο αυτοκινητο( παντα με σκαι :inlove: ) ακουω τον ΙΔΙΟ δημοσιογραφο που κανει εκπομπη με τη ξανθια που ειναι το πρωι με τον Οικονομου,να λεει οτι την Κυριακη ειχαν παει σε σπιτι φιλικο,μη φανταστειτε ειπε μακρια,εντος Αττικης ειμασταν,και χορεψε μια απιστευτη ζεμπεκια ενας 91 χρονων που ηταν στη παρεα,αλλο πραμα.
Την προηγουμενη τον ενοχλουσαν τα κορωνοπαρτι.
Και τα λενε και φορα παρτιδα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Focusman91 έγραψε:Ούτε για τους επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ περιφερειών.

Αν ισχύει το αντίθετο πείτε το μου να φύγω μεθαύριο και να γυρίσω τη Μ. Βδομαδα.

< Note 8 >
Δεν τα 'χεις κανονίσει με Εργάνη;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
EDDIE_147 έγραψε:Medical Doctor = Γενικός Ιατρός;

Έντι στάσου, σου έχω καλύτερο:

Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

-Βατόπουλος Άλκης, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ

-Γαργαλιάνος Παναγιώτης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων

-Γιαμαρέλλου Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας

-Γώγος Χαράλαμπος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών

-Δαϊκος Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ

-Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

-Ζαούτης Θεοκλής, Καθηγητής Παιδιατρικής & Επιδημιολογίας - University of Pennsylvania - School of Medicine

-Καραϊσκου Αγγελική, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»

-Λάγιου Παγώνα, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, -Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ

-Λαζανάς Μάριος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS

-Λουρίδα Αθανασία, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ – Α’ Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Π. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

-Μαγιορκίνης Γκίκας, Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορωνοϊού 2019-nCoV

-Μεντής Ανδρέας, Διευθυντής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ε.Ι. PASTEUR

-Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Επιδημιολογίας ΠΑΔΑ (πρώην ΕΣΔΥ)

-Παπαευαγγέλου Βασιλική, Καθηγήτρια Γ' Παιδιατρικής, Γ.Ν.Θ. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

-Παππά - Κονιδάρη Άννα, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Διευθύντρια Α' Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών & Αιμορραγικών Πυρετών

-Σαρόγλου Γεώργιος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Ανωτάτης Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. τέως Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ

-Σύψας Νικόλαος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ

-Τολούμης Γεώργιος, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ

-Τσακρής Αθανάσιος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ

-Τσιόδρας Σωτήριος, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ - ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος Λοιμωξιολόγος

-Τσολιά Μαρία, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ

-Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας

-Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας, Τμήμα ιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας

-Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Eργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

-Βάνα Σύψα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/ayta-ein ... -koronoiou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Κορονοϊός: Δύο νέα μέλη στην επιτροπή των ειδικών

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, πλέον στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν και ο Λευτέρης Θηραίος, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Βάρης αλλά και ο Ανάργυρος Μαριόλης, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης που υπήρξε και επί σειρά ετών Πρόεδρος των Γενικών Γιατρών.

SIHCTR έγραψε:Σόρι Μπούσσε αλλά λυπήσου τα ματάκια μας...

Ζεις σε άλλη χώρα.

Anonymous Founder έγραψε:Του τα έχουμε πει του GB, αλλά είναι και ένας τρόπος να... καταπνίγει την οργή του μάλλον! :lol:

Ούτε εγώ δεν θα το έθετα καλύτερα. Οι υπόλοιποι απλά δεν με ξέρουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703557 Άρα θες να πεις ότι φλουνταρεις ότι υπάρχει σε αντιεμβολιαστικο βλόγκ για εκτονωση;
ΕΕΠ υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι πάντως...

Η αντιπαράθεση του Εξαδακτυλου με τη χαρά της ομοιοπαθητικης του Σασεξ δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει αλλά --> προχωράμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Giuseppe Busso έγραψε:Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δε βλέπω πνευμονολόγο , δε βλέπω γιατρό από Σωτηρία , Ευαγγελισμό. :hmmm:
υπάρχουν 2 από το ΑΤΤΙΚΟΝ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JarnoT έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε άλλα, κάτι πρέπει να γίνει με την μονοκρατορία των αριστερών στα media, ο γνωστός αναρχοάπλυτος Στέφανος Μάνος, έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο στα Νέα..

Ο Μάνος τουλάχιστον είναι γνωστός για την αγάπη του στα μετρήσιμα δεδομένα, τη λογική λογική, το "δια ταύτα", κλπ.
Μια χαρά ζητάει να μάθει και μια χαρά κριτική κάνει.
Δεν έψαχνες τη δική μου γνώμη, αλλά εγώ την λέω. Είμαι fan Μάνου άλλωστε.

Δεν ψάχνω συγκεκριμένες απαντήσεις πάντως. Παρέθεσα απλώς κάτι που βρήκα ενδιαφέρον.
Ο Στέφανος Μάνος θα έπρεπε να κάνει και μια αυτοκριτική σε αυτά που έλεγε και υποστήριζε με θέρμη κάποτε και θα γίνω κι εγώ fan του. Δεν μου ήταν ποτέ όσο αντιπαθής όσο ο έτερος νεο-φιλελευθερος ο Ανδριανόπουλος πάντως. Πιο λογικός ο Μάνος και λιγότερο ακραίος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703565 Ο Μάνος βέβαια δεν τινάζει το σεντόνι του τσαμπιο Λιγκ σκατοψυχιας αλλά λέει κάτι απόλυτα σύμφωνο με τη λογική του --> δώστε στον κόσμο να καταλάβει ότι ούτε γριπουλα είναι ούτε "ξεμπερδεψαμε" μπας και σταματήσουν να γιολαρουν παντελονατα.

Αυτό καταλαβαίνεις ότι δεν έχει σχέση με πειπερζ από καλοκαίρι του 20 για να δείξουμε ότι 'δεν κολλαει εξω'.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#703569 Ο Μάνος κάνει κριτική στην διαχείριση της πανδημιας, και πολύ καλά κάνει.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβάλλει τις απόψεις και τα θέλω της στην επιτροπη, η οποία δεν έχει γιατρους πολλων ειδικοτήτων. Ουσιαστικά η Επιτροπή υπάρχει για να παρέχει άλλοθι στην κυβέρνηση.

Πριν δύο εβδομάδες εμείς ξέραμε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενώ στην Γαλλία μόνο υποθέσεις έκαναν για την απόφαση του Μακρόν. Σε εμάς είχαν διαρρεύσει όλα, εκεί τίποτα.

Πλέον οι απαγορεύσεις είναι ανέκδοτο. Κανείς δεν ελέγχει, κανεις δεν τις επιβάλλει, απλά ισχύουν.
Πρέπει να ανοίξει η εστίαση έξω και με αποστάσεις, μέτρα για να σταματήσει αυτό με τις πλατείες.
Πρέπει να καταργηθούν τα SMS, η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι περιορισμοι μετακινήσεων.
Δεν γίνεται να έρχονται τουρίστες οι οποίοι μπορούν να βολτάρουν κανονικά, ενώ εμείς όχι.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703578 Βασικά +1
Ανεξάρτητα από αριθμούς νεκρών η αποτυχία της κυβέρνησης αφορά την τήρηση των όποιων περιορισμών που δεν υφίστανται.
Οπότε είναι κοροϊδία να έχεις κλειστά μαγαζιά και να στριμωχνεται ο κόσμος στο ισωμα.

Απλά για τους φίλους των horror statistics να θυμίσω ότι την τελευταία φορά που πήγε να στηθεί project αξιοποίησης τους επικοινωνιακά, αυτό γύρισε μπούμερανγκ γιατί τα συνολικά νούμερα ήταν χαμηλά και η χούντα τα πούλησε ως τεκμήριο επιτυχίας.
Και σκατοψυχια και fail πάει πολύ παίδες.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#703586 Νίκο Παππά αυτά που γράφεις ξέρεις πόσο καιρό πριν τα έγραφα;
Πρόσεξε, εγώ δεν ντρέπομαι, ούτε κρύβω τι δουλειά κάνω <---- μπηχτή (όχι για σένα)
Πως γίνεται λοιπόν εγώ να έχω πέσει μέσα 6 μήνες πριν, που δεν είμαι καν ειδικός, ούτε στην Επιτροπή;

Ξαναλέω, 1μιση χρόνο μετά δεν χρειαζόμαστε γιατρούς και ειδικούς να αποφασίσουν και εν τέλει να αποτύχουν. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Λυπάμαι παίδες, αλλά πίσω από το φλαντάρισμα που λέει και αρχιφλανταριστής Έντι, βλέπετε το δάχτυλο και όχι την ταμπακιέρα.

Σας έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ και δεν το λέω ούτε ψωνίστικα, ούτε υπεροπτικά. Πατήστε ΓΗ. Βγείτε, δείτε, μιλήστε και μυρίστε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν άνθρωποι, είναι γύρω μας κυριολεκτικά, που δεν έχουν ούτε το σθένος, ούτε τη δυναμική και εν τέλει την τόλμη να εκφράζονται δημόσια όπως κάνω εγώ.
Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε τυφλά by the book. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έχω έναν φίλο μου Άγγλο, σχεδόν 60 ετών άνθρωπος, με τη γυναίκα του και το κοριτσάκι του (ανήλικη). Τον έχω γνωρίσει σε διακοπές στην Ελλάδα, έχουμε συναντηθεί Αγγλία και ξανά στην Ελλάδα. Όταν πριν καιρό μιλήσαμε για το τι κάνω και πως πάει, μου έλεγε για το φόβο του ιού και έβριζε λέγοντας ηλίθιους τον κόσμο που κουράστηκε, δεν φοράει μάσκα, δεν προσέχει κλπ γιατί έτσι, γιατί δεν του άρεσε. Μόλις η Αγγλία άνοιξε προχθές την εστίαση, πρώτος πρώτος έβαλε φώτο με τραπέζωμα και μπίρες. Άντε βγάλε άκρη εσύ.
200 χρόνια έμπορος ξερώ γω είμαι, νομίζετε θα παίρνω τοις μετρητοίς τι λέει ο καθένας.
Υπάρχουν λοιπόν αυτοί που αν αύριο τους πεις ότι δεν υπάρχει ιός, θα ζουν σαν να μην υπάρχει ιός.
Οπότε Έντι μου ναι, έχει διαφορά να το λέει ο Μπούσσο και άλλο να το λέει ο Εξαδάκτυλος που έχει ήδη πάρει πόσο κόσμο στο λαιμό του. :)
Και αν αύριο λοιπόν ο Εξαδάκτυλος πει στο φίλο μου, βγάλε την πενταπλη μάσκα, αυτός θα την βγάλει και αν του πει να τη βάλει ξανά, θα τη βάλει.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703588 Ώπα Μπουσο παρεξήγηση.
Εγώ κάνω μια απλή παρατήρηση, δεν προσεγγίζω το θέμα στο επιστημονικό επίπεδο που το κάνεις εσύ.

Καταλαβαίνεις ότι είναι ένα θέμα να πεις ότι οι τσεοι δεν κάνουν ελέγχους και κάτι τελείως διαφορετικό να πετσοκοψεις παγκόσμιους οργανισμούς υγείας και κυβερνήσεις κουοταροντας ότι αντιεμβολιαστικο βλογκ υπάρχει με λατινικό αλφάβητο.
Το δεύτερο απαιτεί ένα επιστημονικό επίπεδο που δεν διαθέτω --> παίζεις μπάλα μόνος σου.