Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
kovathe έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:4 ώρες ημερησίως βγαίνει κάθε σχολή, αλλά δεν θα διαβάζεις τόσο πολύ!

Μλκ μου 4 ώρες ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ διάβασμα.....
Φακ, αμα διάβαζα 4 ώρες την ημερα θα είχα πτυχίο 9.8 και τώρα θα ήμουν ΜΙΤ.....λοολολολολ

< >

4+ ώρες τη μέρα διάβασμα μόνο όταν πλησιάζει η εξεταστική και συνειδητοποιείς πως δεν έχεις ιδέα και έχεις 2 μέρες να αποκτήσεις... :svivhaha: :svivhaha: :lol: :lol: ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες μέρες οι ώρες του διαβάσματος είναι αριθμός που ξεκινάει με 0 και στην καλύτερη έχει κάποιον ακόμα αριθμό μετά το κόμμα... :rtfm: :lol: :lol:

Διαχρονική φοιτητική σταθερά αυτό! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#416443 ε ναι 4 ώρες τη μέρα είσαι φοβερά επιμελής φοιτητής, θα πρέπει να είσαι τέρας αυτοσυγκράτησης για να το κάνεις αυτό
Άβαταρ μέλους
By red_monster
taxidiwtis έγραψε:έχει κανεις αποψη ( δυσκολία και ποιοτητα σπουδων, επαγγελματικα δικαιώματα , επαγγγελματικο παρον , πιθανο μέλλον)
για τις παρακάτω σχολές ;;

Α1) τμημα οικονομικης και περιφεριακής ανάπτυξης (πάντειο)
http://topa.panteion.gr/
Α2)στατιστικης και ασφαλιστικης επιστημης΄(πανεπ.πειραια)
http://www.unipi.gr/unipi/el/sta-home.html
Α3)στατιστικης (οικονομ.πανεπ.Αθην)
http://www.stat-athens.aueb.gr/
Α4)οικονομικων επιστημων (πανεπιστημιο πάτρας )
https://www.econ.upatras.gr/el

[size=150]Β1
) επιστήμης των υπολογιστων (πανεπιστημιο Κρητης)
https://www.csd.uoc.gr/[/size]
Β2)πληροφορικης και τηλεποικινωνιών ( πανεπιστ.Πελλοπονήσου)
https://dit.uop.gr/index.php/el/

Μόνο τα δύο τελευταία έχουν νόημα σήμερα και τις μέρες που έρχονται ...
Στην Κρήτη είναι πολύ σοβαροό...

Πάντειο και ΠΑΠΕΙ είναι μετριότατα σαν ιδρύματα εκτός από συγκεκριμένα τμήματα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
taxidiwtis έγραψε:ευχαριστω για την απάντηση , ισχυει η εγγραφη στο οικονομικό επιμελ και ο τίτλος λογιστή γ τάξης ;;;
απο μαθηματικα φανταζομαι θα την εννοεις τη δυσκολία . Με νορμάλ διάβασμα 4 ωρες ημερησίως βγαίνει η σχολή ;;

Με 4 ώρες κάθε μέρα βγάζεις ΗΜΜΥ και ιατρική στα 6... ταυτόχρονα :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#416449 red χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ το παπει ή να αποδείξω κάτι, για ποιο λόγο τα θεωρείς μετριότατα; :hmmm:

εκτός αν κάνει σύγκριση ηλεκτρολόγων πολυτεχνείου με ψηφιακά συστήματα ξερωγω
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:red χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ το παπει ή να αποδείξω κάτι, για ποιο λόγο τα θεωρείς μετριότατα; :hmmm:

εκτός αν κάνει σύγκριση ηλεκτρολόγων πολυτεχνείου με ψηφιακά συστήματα ξερωγω

Πέρα από Ναυτιλιακά και Βιομηχανικής διοίκησης στα υπόλοιπα δεν ξέρω κανέναν ευχαριστημένο απόφοιτο (ή αιώνιο :lol: ) φταίει το πρόγραμμα, φταίει η σχολή γενικότερα....

Είχα μπόλικους στο master και ήταν εκτός τόπου και χρόνου ακόμα και σε μαθήματα στυλ αξιολόγηση/λογιστική κλπ

Η σύγκριση γίνεται με ΑΣΣΟΕ ...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#416456 στα ναυτιλιακά ρε φίλε έχεις δει με τι ασχολούνται; θεωρείς ότι είναι επιστήμη η ναυτιλία; :lol:
εντάξει παράγει χρήμα για αυτό έχει και δικές της σπουδές, αλλά μιλάμε για πίπες επί της ουσίας..

κοίτα είναι πολύ λογικό κάποιος που έχει βελάξει να έχει κακές αναμνήσεις, αυτό το συναντάω συχνά και το έχω ακούσει συχνά (και το βρίσκω φυσικά αδικαιολόγητο), αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση (το αν πέρασες καλά ή όχι) με το αν έκανες καλές σπουδές ή όχι ή αν έμαθες κάτι ουσιαστικό ή όχι..

το στατιστικό πάντως που είναι μάλλον η πιο δύσκολη σχολή εκεί μέσα έχει προκαλέσει αρκετά ψυχολογικά σε πολύ κόσμο, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα όποιος θέλει να διαβάσει να μάθει και να βρει να δουλέψει μπορεί να τα κάνει όλα.. άμα τον χαλάει που ο άλλος θα σου κόψει θέμα επειδή του τη βάρεσε να μάθεις ένα σωρό πράγματα απέξω να γράφεις σαν πολυβόλο και να μην κάνεις το παραμικρό λάθος (και εσύ συνεχίζεις να κλαίγεσαι γιατί απαιτεί να μάθεις σε βάθος την επιστήμη με το χέρι και να μην εφαρμόζεις απλά πράγματα σε κάποιο πρόγραμμα χωρίς να ξέρεις τι κάνεις) είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό του
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 12 Ιούλ 2017, 15:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
markvag έγραψε:Οικονομικά ξέχασέ τα απλά. Δεν έχουν κανένα νόημα με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα. :rtfm: Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνδυάσεις κάποιο άλλο αντικείμενο με ένα μεταπτυχιακό σε διοίκηση πχ (MBA)... :iconcool: Ιδίως οικονομικών επιστημών, το ακούω και βγάζω σπυριά. Και για να προλάβω, διοίκηση τελείωσα και το οικονομικό ήταν από τις υψηλότερες επιλογές μου (το ότι πέρασα διοίκηση και όχι οικονομικό ήταν απλά θέμα του συστήματος τότε, το ίδιο θα μου έκανε). Βλέποντας όμως την κατάσταση από τότε που τελείωσα μέχρι σήμερα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι σκυλομετάνιωσα την επιλογή για οικονομικά - διοίκηση, κυρίως σε ότι αφορά την μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Ιδίως τα οικονομικά είναι αρκετά γενικό πεδίο και, εκτός αν ασχοληθείς με κανένα καλό μεταπτυχιακό μετά, η κατάσταση είναι δύσκολη, να το ξέρεις.

+1000.

Παλιά ήταν μια βάση για να σε πάρουν εταιρίες που θα σε έφτιαχναν μέσα στην εταιρία, τώρα απλά ζητάνε απευθείας τις ειδικότητες που θέλουν, ενώ τα οικονομικά που είναι γενικό πεδίο είναι no-go στην Ελλάδα.
Με λίγα λόγια πρέπει να τρέξεις αρκετά για να πεις ότι θα δουλέψεις με αυτό το πτυχίο διότι δεν το ζητάει σχεδόν κανείς.
Τώρα στο εξωτερικό δεν είναι απίθανο να βρεις δουλειά αλλά ανταγωνίζεσαι και τους έξω συν ότι θα θες ένα μεταπτυχιακάκι στην εκεί χώρα κατά πάσα πιθανότητα.
Προσωπικά για μένα, σπουδές οικονομικών μόνο αν θες να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα κατά κύριο λόγο έξω γιατί εδώ στην Ελλάδα βάζουν τα παρεάκια τους, συν τοις άλλοις κανείς δεν έβγαλε τρελά λεφτά από το ακαδημαϊλίκι συν ότι στο εξωτερικό είναι πολύ πιο πιεστικός ο ακαδημαϊκός χώρος και πιο αβέβαιος.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Red Garland έγραψε:συν τοις άλλοις κανείς δεν έβγαλε τρελά λεφτά από το ακαδημαϊλίκι συν ότι στο εξωτερικό είναι πολύ πιο πιεστικός ο ακαδημαϊκός χώρος και πιο αβέβαιος.

ε όχι και κανείς, μη λέμε και ο,τι θέλουμε..

είναι σα να μου λες κανένας εφοριακός δεν έβγαλε λεφτά :roll:

φυσικά και παίζει μαρούλι τουλάχιστον παλιότερα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#416460 Στη θέση σου θα επέλεγα πανεπιστήμιο και όχι τμήμα για δυο λόγους:
1) Ακόμα (18 δεν είσαι; ) δεν είσαι σίγουρος για το τι θες να κάνεις. Τα ξαναλέμε σε 2-3-5 χρόνια.
2) Εφόσον είναι ρεαλιστικό ενδεχόμενο το να κάνεις μεταπτυχιακό, το πρώτο πτυχίο ίσως και να μην λέει τίποτα.
Μπορείς με πτυχίο στατιστικής να γίνεις:
- πληροφορικάριος
- λογιστής :shifty:
- χορεύτρια
- συμπληρώστε άλλο:

Εν ολίγοις ΑΣΟΕΕ ή ΠΑΠΕΙ.
Μπορεί στην Πάτρα να γίνεται γαμώ τα μαθήματα ενώ στην ΑΣΟΕΕ να πετύχεις κάποιο ανηψιό του θείου* που να σου λέει πίπες, αλλά τα δυο προαναφερθέντα ΙΜΟ αξιολογούνται ψηλά σε πανεπιστήμια και αγορά εργασίας.

*Για την ΑΣΟΕΕ ακούω από νεότερους φοιτητές θετικά σχόλια.
Φαίνεται ότι οι δεινόσαυροι βγήκαν στη σύνταξη και αντικαταστάθηκαν από νεαρότερο κόσμο.
Αλλά μη βασίζεσαι σε τέτοιου είδους feedback καθότι super υποκειμενικό για τον καθένα.

ΥΓ: Διασύνδεση με αγορά εργασίας σε όλα ΓΤΠ καθόσον το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα δεν γουστάρει εταιρείες μέσα στο ιερό άσυλο. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
EDDIE_147 έγραψε:Μπορείς με πτυχίο στατιστικής να γίνεις:

- λογιστής :shifty:

να το ξαναπώ, αυτό κανονικά ΔΕΝ το κάνεις, δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει, άσχετα αν δικαιούσαι να το κάνεις μαζί με τη μισή ελλάδα (οικονομικό επιμελητήριο ftw)

οι περισσότεροι γνωστοί μου παίζουν μπαλίτσα ασφαλιστικές και συμβουλευτικές/ελεγκτικές και τραπεζοφάσεις ανάλογα και με το master , ή απλά χώνεσαι σε μια εταιρεία κάπου κάπως κάποτε

φίλη μου πχ δουλεύει στην ομάδα του ντράγκι (να αναφέρω και μία που μεγαλοπιάστηκε) , προς τα κει το πας

λογιστές το 99.99999% είναι από τει, μόνο το αφεντικό μου γλυκάθηκε τώρα τελευταία και στοχεύει πανεπιστήμια, αν και συνήθως δε θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#416463 Άλλο το κανονικά και άλλο το αν γίνεται.
Επίσης με πτυχίο στατιστικής ξέρω άτομο που έγινε κειμενογράφος.

Γενικά θεωρώ ότι το πρώτο πτυχίο λέει από λίγα ως καθόλου πράγματα (εκτός αν μιλάμε για πολυτεχνείο-ιατρική-νομική) αλλά έβαλα και τη διευκρίνιση περί μεταπτυχιακού.

λογιστές το 99.99999% είναι από τει

Που λέει ο λόγος.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:στα ναυτιλιακά ρε φίλε έχεις δει με τι ασχολούνται; θεωρείς ότι είναι επιστήμη η ναυτιλία; :lol:
εντάξει παράγει χρήμα για αυτό έχει και δικές της σπουδές, αλλά μιλάμε για πίπες επί της ουσίας..

κοίτα είναι πολύ λογικό κάποιος που έχει βελάξει να έχει κακές αναμνήσεις, αυτό το συναντάω συχνά και το έχω ακούσει συχνά (και το βρίσκω φυσικά αδικαιολόγητο), αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση (το αν πέρασες καλά ή όχι) με το αν έκανες καλές σπουδές ή όχι ή αν έμαθες κάτι ουσιαστικό ή όχι..

το στατιστικό πάντως που είναι μάλλον η πιο δύσκολη σχολή εκεί μέσα έχει προκαλέσει αρκετά ψυχολογικά σε πολύ κόσμο, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα όποιος θέλει να διαβάσει να μάθει και να βρει να δουλέψει μπορεί να τα κάνει όλα.. άμα τον χαλάει που ο άλλος θα σου κόψει θέμα επειδή του τη βάρεσε να μάθεις ένα σωρό πράγματα απέξω να γράφεις σαν πολυβόλο και να μην κάνεις το παραμικρό λάθος (και εσύ συνεχίζεις να κλαίγεσαι γιατί απαιτεί να μάθεις σε βάθος την επιστήμη με το χέρι και να μην εφαρμόζεις απλά πράγματα σε κάποιο πρόγραμμα χωρίς να ξέρεις τι κάνεις) είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό του

Η κολλητής της αδερφής μου έχει τελειώσει το στατιστικό. Πέρα από 3 μαθήματα τα υπόλοιπα τα πέρασε νύχτα, με ελάχιστη έως καθόλου προσπάθεια. Για δουλεία ούτε λόγος, στα στατιστικά προτιμάνε τους μαθηματικούς... (αλλά τη σήμερον ημέρα, γιατρός και δικηγόρος πληρώνονται χειρότερα από οικοδόμο, οπότε :lol: )
Προσπαθεί να το παλέψει με μεταπτυχιακό στην βιοστατιστική του ΕΚΠΑ από το οποίο είναι τρομερά ευχαριστημένη.

Να σου δημιουργήσει ψυχολογικά το στατιστικό είναι λίγο κάπως :lol: Γενικά σχολή στην Ελλάδα είναι λίγο κάπως, ειδικά όταν υπάρχουν κάτι Μαθηματικά, ΣΕΜΦΕ κλπ που έχουν νορμαλ βάση και πάρα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#416465 ναι προφανώς που λέει ο λόγος, υπερβολή είναι το ποσοστό, αλλά αν δε θες το 99 θα σου πω το 70 και σίγουρα είμαι μέσα

και ανθοπώλης ή φούρναρης γίνεσαι αν έχεις έτοιμη στρωμένη δουλειά ή γυρνάς στο χωριό σου και διορίζεσαι

απλά αναφέρω ότι αν έχεις κάνει κάποιο κόπο να μάθεις κάποια πράγματα (και τα έχεις σκάσει και για ένα master) πολύ απλά δεν κάνεις αυτή τη δουλειά, ούτε ένας μέσος οικονομολόγος θέλει να την κάνει
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#416467 εκανα |λογοκρισία| στη ζωη μου , είμαι drop out τμηματος φυσικης αθήνας . Είσοδος 2007 , 3 χρόνια τουρίστας , 4 χρόνια ξανα πισω , αλλα όχι
με μεγάλη όρεξη + προβλημα υγιείας ... το άφησα . Στο μεταξυ έχω κάνει διάφορες δουλειές ( σερβιτόρος , συμβασιουχος στο ταχυδρομείο ,
υπάλληλος σε μεταξοτυπιο ...) . Δέν μπορω να συνεχίσω τη ζωή μου , τόσο βιοποριστικά ( δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 650Ε) όσο και εξαιτίας
αυτου δεν μπορω να σκεφτώ για οικογένοια στο μέλλον . Εχω πλέον κάποιους πόρους συγκεντρωμένους , κίνητρο και υπομονή ( άρα το 4 ωρες θα είναι το ελαχιστο μου )
μιας και μεχρι τα 4 χρίονια δεν θα χρειαστει να δουλεψω ( μπορει μόνο περιστασιακά) . Οι γονεις αφησαν να αιωρέιται
πιθανότητα μεταπτυχιακόυ έξω .
Για την πληροφορική στην κρήτη , απο το φυσικό έχω κάνει εισαγωγή προγραμματισμό με χρηση c# (εξαμηνιαίο μαθημα), καθως και κάποια βασικά πράγματα
σε java για δυο εργαστήρια .
Πληροφορική ήταν ο σκοπός μου , τον ιανουάριο οποτε και ξεκίνησα για τις εξετάσεις ....Εγραψα μόνο μαθηματικα (18,5) στα άλλα πάτωσα .Σύνολο 13268 μόρια .Τα οικονομικα προέκυψαν , ύστερα απο προτροπεές οικογένειας και γνωστων , με προβληματίζει
ιδιάιτερα τις τελευταιες 10 μέρες ,το δίλλημα πληροφορική ή οικονομικά.Τα οικονομικά , τα έχω στο μυαλό μου , μόνο σαν λυση για εξωτερικό μετα απο μεταπτυχιακό (90%), αλλιως στα λοιπα εδω επιχειρήσεις ή λογιστικό γρα
φείο , ε΄πειδή διαθέτω χώρο(επαγγελματικό) και χρόνο να προετοιμαστω..

Δεν με κρατάει τίποτε στην αθηνα ( γονεις , σχεση ...παρα μόνο οι φίλοι) . οπότε πάω και επαρχία .
Μπορω να πάω οπουδήποτε , αρκει να έχω επαγγελματικό μέλλον , έχω όρεξη για δουλειά , είμαι 28 , πολύ μεγάλος για αρκετά ,αλλα θέλωνα πιστευω
όχι τελειωμένη υπόθεση .

Οποιος θέλει να ρωτήσει κάτι , η να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις σχολές της λίστας , ή να προτείνει κάτι άλλο
είναι ελευθερος να το κάνει ..
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την ενασχόληση και τις απαντήσεις .