Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871766 Πουθενά δεν αναφέρει το άρθρο για επίσπευση ή διευκόλυνση των διαδικασιών έξωσης. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους συνεπείς που απλά τους έτυχε μια στραβή για 1-2 μήνες, αλλά τους καθ' εξακολούθηση κακοπληρωτές οι οποίοι πηγαίνουν από τον ένα ιδιοκτήτη στον άλλο αφήνοντας πίσω τους μόνο χρέη σε ενοίκια και λογαριασμούς και ζημιές.

Είχα να κάνω εγώ με έναν τέτοιο, για τον οποίο μάλιστα όταν ξεκουμπίστηκε ενάμιση μήνα μετά -χωρίς να μου δώσει ποτέ δεκάρα τσακιστή- έμαθα ότι είχε φεσώσει μέχρι και το περίπτερο στην γειτονιά χρησιμοποιώντας το όνομα μου.

Αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει τρόπος να τους γνωρίζουμε;
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ποια είναι η λογική εδώ; Επειδή "η ακρίβεια έχει πάει στον θεό και δεν λένε να κάνουν τίποτα", πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει η ευχέρεια σε κάποιους να φεσώνουν τους ιδιοκτήτες με νοίκια και με λογαριασμούς;

και πως θεωρεις πως θα γινει αυτο? ποιος θα ειναι ο αρμοδιος εποπτης? το κρατος? ΧΑ γιατι ολοι ξερουμε πως αρκετοι θα βαζουν ατομα μεσα για ψυλλου πηδημα

αν δεν βλεπεις πως τετοιο πραγμα σε μια κουλτουρα της πουτανας που ειναι η ελλαδα θα δημιουργησει τεραστειο προβλημα τοτε τι να πω
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871769 Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργήσει. Αν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα σε πληρώνει και θα σου αφήσει μόνο ζημιές και χρέη, και εμείς διστάζουμε να προειδοποιούμε τον κόσμο για αυτό, κάτι κάνουμε λάθος.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργήσει. Αν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα σε πληρώνει και θα σου αφήσει μόνο ζημιές και χρέη, και εμείς διστάζουμε να προειδοποιούμε τον κόσμο για αυτό, κάτι κάνουμε λάθος.

σε ξαναρωταω ποιος θα εποπτευει αυτο το συστημα για να διασφαλιζει την ορθοτητα ?γιατι ο μονος τροπος να λειτουργησει ειναι ενα credit system τυπου αμερικης οπου ακομη και τα Utilities ειναι εντεταγμενα σε αυτο
αρα γιοκ δεν θα γινει ποτε
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871772 Από την στιγμή που το μέτρο το εισάγει η κυβέρνηση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα το εποπτεύει το κράτος.

Εσύ ποιον είχες στο μυαλό σου;
Άβαταρ μέλους
By g8777
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είχα να κάνω εγώ με έναν τέτοιο, για τον οποίο μάλιστα όταν ξεκουμπίστηκε ενάμιση μήνα μετά -χωρίς να μου δώσει ποτέ δεκάρα τσακιστή- έμαθα ότι είχε φεσώσει μέχρι και το περίπτερο στην γειτονιά χρησιμοποιώντας το όνομα μου.

:(

Νομίζω ότι έβαλα το καταλληλότερο emoji.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
PaNick67 έγραψε:Εσυ τι λες;
Θα πρεπει να εχεις το δικαιωμα να πεταξεις στον δρομο μια οικογενεια γιατι τους συνεβη κατι ασχημο στην ζωη τους και δυσκολευονται οικονομικα να ανταπεξελθουν;

Και ο ιδιοκτητης τι ειναι Νικο? Φιλανθρωπικος οργανισμος?
Που ξερεις εσυ αν το νοικι δεν ειναι το μοναδικο του εισοδημα?
Που ξερεις αν με το νοικι που παιρνει , εξισορροπει το νοικι που δινει για το παιδι του που ειναι φοιτητης.
Δεν σου λεω στον 1ο μηνα να κανεις θεμα ειδικα αν ο αλλος ειναι οκ. Αλλα μετα τι αλλες επιλογες εχεις?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871786 Θα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Αλλά το θέμα του ελέγχου είναι σοβαρό. Δεν μου αρέσει ο ενοικιαστής και μπορώ να λέω παραμύθια, ποιος θα ελέγξει εμένα αν τα όσα δηλώνω είναι αληθή (ότι πχ δεν πληρώνει κλπ). Αν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός του όλου συστήματος με όρια, διασταυρώσεις και δικλείδες ασφαλείας, δεν θα λειτουργήσει σωστά για κανέναν. Αν κάποιος για 10 χρόνια είναι εντάξει και για 1-2 χρόνια ζορίζεται θα πρέπει να έχει καλύτερο σκορ από κάποιον που έχει φεσώσει τους πάντες για 10 χρόνια.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο αμέρικα, αν θέλει κάποιος ας μας το εξηγήσει.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από την στιγμή που το μέτρο το εισάγει η κυβέρνηση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα το εποπτεύει το κράτος.

Εσύ ποιον είχες στο μυαλό σου;

σιγουρα οχι αυτο το κρατος ουτε τιποτα που να ειναι συνδεδεμενο μαζι του
Άβαταρ μέλους
By cabala10
sknipper έγραψε:Θα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Αλλά το θέμα του ελέγχου είναι σοβαρό. Δεν μου αρέσει ο ενοικιαστής και μπορώ να λέω παραμύθια, ποιος θα ελέγξει εμένα αν τα όσα δηλώνω είναι αληθή (ότι πχ δεν πληρώνει κλπ). Αν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός του όλου συστήματος με όρια, διασταυρώσεις και δικλείδες ασφαλείας, δεν θα λειτουργήσει σωστά για κανέναν. Αν κάποιος για 10 χρόνια είναι εντάξει και για 1-2 χρόνια ζορίζεται θα πρέπει να έχει καλύτερο σκορ από κάποιον που έχει φεσώσει τους πάντες για 10 χρόνια.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο αμέρικα, αν θέλει κάποιος ας μας το εξηγήσει.

ειναι ολα συνδεδεμενα με το Credit system
απο δικη τους δεη μεχρι τραπεζες τα παντα ολα
αμα εχεις bad credit score σε οτιδηποτε απο αυτα τοτε απλα δεν μπορεις να νοικιασεις
η αν καταφερεις να βρεις σπιτι αναγκαστικα η δεη τους πχ θα πρεπει να σε χρεωσει τον πρωτο μηνα εξωπραγματικο ποσο αν θυμαμαι καλα τελευταια φορα που μου ειπε η φιλη μου ειναι κοντα στους 6 μηνες μπροστα με βαση τον μικροτερο λογαριασμο που ειχες πληρωσει στο προηγουμενο σπιτι
και αυτο θα πρεπει να γινει μονο σε ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ καρτα ετσι (credit bullshit system γαρ)
μετα εχεις να λυσεις οτι θεματα θα εχει το hoa με σενα και το κακο Credit
εδω αναγκαστικα θα πρεπει ολοι να πληρωνουν μεσω τραπεζας οποτε οσοι εδιναν μαυρα 400 για σπιτι 350 και καλα τωρα σιγουρα ΣΙΓΟΥΡΑ γιατι στην ελλαδα η λαμογια ειναι το πρωτο πραγμα η πλειοψηφια θα ανεβασει το νοικι

απλα και ωραια οταν εχεις μια τοσο ανθελληνικη κυβερνηση επανω το μονο σιγουρο ειναι πως θα γινει μπορντελο η κατασταση
(η φιλη μου ειναι svp market manager στην bankcorp και μιλαγαμε για αυτο στο ασχετο λογω της βλακειας των αμερικανων που εκαναν check fraud στην chase αυτες τις μερες και μου εξηγησε πως οι επιπτωσεις ειναι παρομοιες)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:Δεν μου αρέσει ο ενοικιαστής και μπορώ να λέω παραμύθια, ποιος θα ελέγξει εμένα αν τα όσα δηλώνω είναι αληθή (ότι πχ δεν πληρώνει κλπ).

Υπάρχει ένας πάρα πολύ απλός τρόπος για να αποδειχτεί ποιος πληρώνει και ποιος όχι, με τρόπο που διασφαλίζονται και οι δυο πλευρές. Θεωρώ ότι όποιος δεν τον ακολουθεί είναι πραγματικά άξιος της μοίρας του.
Το μισθωτήριο συμφωνητικό κατοικίας που υπογράφεται από εκμισθωτή και μισθωτή και κατατίθεται στο taxis πρέπει να είναι αυτής της μορφής:

ΜΙΣΘΙΟ: Ο πρώτος συμβαλλόμενος (“εκμισθωτής”) εκμισθώνει με το συμφωνητικό αυτό στον δεύτερο συμβαλλόμενο (“μισθωτή”) το διαμέρισμα (κατοικία) ....... του ,,,,,,,, ορόφου βρίσκεται ....... , στην οδό ............ και αρ. ........., επιφάνειας .......... m², την υπόγεια αποθήκη ......., επιφάνειας ....... m² και την θέση στάθμευσης ........... .

ΜΙΣΘΩΜΑ: Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται σε €......................... (.................. Ευρώ). Το μίσθωμα συμφωνείται να καταβάλλεται κάθε μήνα μέσα σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου, στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας ................. με IBAN ..................... και δικαιούχο τον εκμισθωτή. Η καταβολή του μισθώματος αποδεικνύεται μόνο με έγγραφη απόδειξη του εκμισθωτή η εξουσιοδοτημένο από αυτόν προσώπου ή της τραπέζης, αποκλειομένου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου. Οι συμβαλλόμενοι θεωρούν το μίσθωμα δίκαιο και ανάλογο με την μισθωτική αξία του ακινήτου και παραιτούνται από κάθε δικαίωμα για αμφισβήτηση του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η διάρκεια της παρούσας μίσθωσης ορίζεται σε χ έτη. Αρχίζει την χ ημερομηνία και λήγει την ψ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871801 Ε, καλά δεν χρειάζεται να μοιράζουμε και χαρτάκια, αν μπαίνουν μέσω τραπέζης έχουν και οι δύο αποδεικτικό. Το θέμα είναι αν εγώ δηλώσω ψέμματα ποιος θα το θέσει στην άλλη πλευρά για να δείξει τις αποδείξεις και να σβήσει τις κακίες μου; Η άλλη πλευρά θα ξέρει ότι το σκορ του έπεσε και ότι εγώ τον έθαψα; Και αν ε΄στω κάπως κινηθεί η διαδικασία εξαγνισμού πόσο καιρό θα πάρει μέχρι ο άλλος να αποκατασταθεί; Στο μεταξύ θα είναι στιγματισμένος και θα δυσκολεύεται πχ να νοικιάσει κλπ. Και ποιος θα ασκήσει κάποιου είδους τιμωρία σε εμένα για τα ψεύδη μου;
Όλα αυτά και άλλα θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί αν θέλουν να λειτουργήσει αλλιώς θα ευτελιστεί και παροπλιστεί. Βέβαια πάντα κάποιοι τα οικονομάνε για να το στήσουν....
Ή μέχρι να έρθει μια αριστερή κυβέρνηση που θα πει θα αντιγράψουμε το αμερικάνικο σύστημα που λειτουργεί.... (κάτι που δεν είναι εύκολο να κάνει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση). :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871802 Τι να δηλώνεις ψέμματα; Ότι δεν σε πληρώνει ενώ σε πληρώνει; Είπαμε υπάρχει η τράπεζα για αυτό.

Αν τώρα ο άλλος μαγειρεύει κάθε μέρα Ινδικό και αυτό σε χαλάει, προφανώς αυτό δεν είναι πληροφορία που πρέπει να μπει στον Τειρεσία. Εφαρμόζουμε τα βασικά και αυτονόητα και είναι όλοι κερδισμένοι εκτός από τους κάτ επάγγελμα κακοπληρωτές.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#871806 Ιδια βαθμολογία και για ιδιοκτήτες...
Δεν υπάρχουν μόνο κακοί ενοικιαστές, υπάρχουν και κακοί ιδιοκτήτες...

Στιγματίζει όμως τους ανθρώπους κάτι τέτοιο και ίσως δημιουργήσει επιπλέον πίεση στους νέους (που τα λάθη είναι στην ατζέντα τους)...