Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
bibendum έγραψε:Οποτε καταληγω οταν παω καπου διακοπες να τραβαω παραπανω απο το 50% των φωτογραφιων με τον κιτ 18-55. Δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω το 50-70 πχ η οτι αν δεν το εχω θα μου λειψει μιας και εχω τον 55-200 ο οποιος ειναι εν τελει πολυ τιμιος για κιτ φακος.

Αν πρέπει να διαλέξω ένα φακό κουμπωμένο πάνω στη μηχανή για διακοπές, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη tokina 12-24 f/4, με παραχωρήσεις στα πορτραίτα.

Ερώτηση για action camάκηδες: Έχει νόημα να πάρω μία για φωτογραφίες ελαφρώς υποβρύχιες και κανά ραφτιγκ; Πάντα μιλάω για φωτογραφίες, βίντεο δεν με ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
bibendum έγραψε:το σκεπτικο εχεις ως εξης.

Απο φακους εχω 35mm 1.8, 85mm 1.8 και τους κιτ 18-55 και 55-200.

Εχω διαπιστωσει πως ο 85αρης πχ χρησιμοποιειτε μονο να βγαλω κανενα προσωπο η αν θελω να παιξω με πολυ μποκε ενω ο 35αρης ναι μεν ειναι πιο ευχρηστος αλλα δεν ειναι αυτο που εγω λεω τουριστικο.

Οποτε καταληγω οταν παω καπου διακοπες να τραβαω παραπανω απο το 50% των φωτογραφιων με τον κιτ 18-55. Δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω το 50-70 πχ η οτι αν δεν το εχω θα μου λειψει μιας και εχω τον 55-200 ο οποιος ειναι εν τελει πολυ τιμιος για κιτ φακος.

Το θεμα ειναι μηπως γλιτωθει το 100ικο.

Βεβαια για του λογου το αληθες δωρο θα ειναι ο φακος αν αποφασισω να τον παρω. Το δωρο θα ειναι η φακος η ρολοι. (Ο κοφτης δλδ που εχω αναφερει σελιδες πιο πριν δεν απενεργοποιειτε)

Ο πιο εύχρηστος για μένα τουριστικός φακός πάνω στην 350D ήταν ένας 28-105 παλιός που είχα τσιμπήσει με 95 λίρες στο ffordes (με έναν συμβιβασμό στο wide). (Γι'αυτό και περιμένω να δω τι ψάρια θα πιάνει ο 24-105/4L II που ανακοινώνεται τέλη Αυγούστου... :eat: )
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#285500 Με έχει βολέψει απίστευτα στα ταξίδια ένας 18-135 που είχε έρθει κιτ με την μηχανή.

Το μόνο που με χάλασε είναι ότι λίγο μετά η Pentax έβγαλε τον 16-85 που από ότι λένε είναι πιο καλός ενώ είναι και πιο ευρυγώνιος.

Έχω αγοράσει διάφορους φακούς αλλά ποτέ δεν αντικατέστησα τον κλασσικό 18-55 κιτ φακό με κάποιον αντίστοιχο. Θα το έκανα μόνο αν ήταν πολύ χάλια ο κιτ φακός (π.χ. ο φακός της Α6000), ή αν ήταν εξαιρετικός και πολύ φωτεινός ο υποψήφιος προς αγορά.

Σχετικά με τις mirrorless, οι Sony έχουν 1.5x crop factor, αλλά και πάλι δε μου φαίνονται πολύ μικρές μαζί με τον φακό. Συνήθως μόνο το σώμα τους είναι μικρό και ο φακός κλασσικά μεγάλος όπως σε μια DSLR.

Σχετικά με την action camera, αν κάποιος την θέλει κυρίως για φωτογραφία και όχι τόσο για video, τότε από αυτές του στυλ GoPro, αρκετά καλή φωτογραφία βγάζουν αυτές με αισθητήρα 16Mp Sony. Τέτοιες είναι οι Blackview Hero 1 και η Xiaomi Yi, η οποία όμως έρχεται χωρίς αξεσουάρ (αδιάβροχες θήκες κλπ) τα οποία πρέπει να αγοράσεις έξτρα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
mirage έγραψε:Πλεον υπάρχει η 5000Χ οποτε δώσε κάτι ελάχιστα παραπανω για την 5000.

Πρέπει να δώσω και 190 γιούρια όμως ε; Ε μετά με ξύνει να δώσω λιγότερα για μια ψευτοαδιαβροχη θήκη για την slr.

axel12p έγραψε:έτοιες είναι οι Blackview Hero 1 και η Xiaomi Yi, η οποία όμως έρχεται χωρίς αξεσουάρ (αδιάβροχες θήκες κλπ) τα οποία πρέπει να αγοράσεις έξτρα.

Aυτές δεν έχουν οθόνη, άρα όπως είπε και ο mirage πριν, τις θεωρώ άχρηστες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#285516 Με τόσο ευρυγώνιο φακό (170 μοίρες), η οθόνη δεν είναι και τόσο απαραίτητη. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να χάσεις το θέμα σου.

Παρόλα αυτά, η Blackview διαθέτει οθόνη, ενώ μπορείς να την χειριστείς και να δεις εικόνα και μέσω κινητού.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#285535 Ο φωτογραφικός μου εξοπλισμός στην μετα dslr εποχή
Fuji xt10

Fujinon XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR

Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS

Fujifilm XF 35mm f2

Samyang 12mm f2.0 NCS CS

Nissin i40 for fuji

Εικόνα

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By dstou
#285549 Μπουτζινκαν 2-3 ερωτήσεις γιατί έχει μπει και η Χ-Τ10 στο σκόπευτρο για πιθανή αγορά :
α. Τραβάει κατευθείαν σε ασπρόμαυρο η Χ-Τ10, και σε τι φορμά?
β. Ο 18-55 είναι ικανοποητικός?
γ. Έχεις εντοπίσει κάποιο μειονέκτημα, γενικώς?
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dstou έγραψε:Μπουτζινκαν 2-3 ερωτήσεις γιατί έχει μπει και η Χ-Τ10 στο σκόπευτρο για πιθανή αγορά :
α. Τραβάει κατευθείαν σε ασπρόμαυρο η Χ-Τ10, και σε τι φορμά?
β. Ο 18-55 είναι ικανοποητικός?
γ. Έχεις εντοπίσει κάποιο μειονέκτημα, γενικώς?

Τραβαει κατευθειαν ασπρομαυρο και μαλιστα 4 διαφορετικα απλο,απλο και κιτρινο φιλτρο,συν κοκκινο,συν μπλε
Ο 18-55 ειναι παρα πολυ καλος ,οπως επισης πολυ καλος και ο 18-135 και πιο all around
Απο τις συγκρισεις μου δεν βλεπω να υστερει ο 18-135 σε sharpness απο το 18-55
Βεβαια χανεις καποια στοπ σε διαφραγμα αλλα και οι 2 εχουν καλο σταθεροποιητη
Εχει μεγαλη γκαμα σε φακους η φουτζι,για οποιαδηποτε χρηση
Βεβαια δεν τους λες και φτηνους.

Σαν μειονεκτημα δεν εχω βρει κατι ακομα
Μια φορα σε continuous af εχασε καπως το θεμα αλλα ισως εφταιγε οτι ηταν σουρουπο και δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια στις ρυθμισεις

Οτι αλλο θες με ρωτας...για τι χρηση την θες?
Άβαταρ μέλους
By dstou
#285679 Χρήση λίγο απ' όλα. Απέρριψα την φανταστική ΝΧ500 διότι δεν είχε σκόπευτρο, είμαι έντονα προβληματισμένος με την Α6000 διότι έχει καλή τιμή και σπεκς, αλλά πάσχει σε σκόπευτρο και μενού, θεωρώ υπερβολή τις τιμές για Ολύμπους και δεν μου αρέσει το 2χ κροπ φάκτορ, και στρέφομαι προς Χ-Τ10 χωρίς να το έχω αποφασίσει ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#285687 Από αυτές που έγραψες χωρίς συζήτηση την φουτζι....ξέχασα να αναφέρω το υπέροχο πραγματικά evf της

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dstou έγραψε:Χρήση λίγο απ' όλα. Απέρριψα την φανταστική ΝΧ500 διότι δεν είχε σκόπευτρο, είμαι έντονα προβληματισμένος με την Α6000 διότι έχει καλή τιμή και σπεκς, αλλά πάσχει σε σκόπευτρο και μενού, θεωρώ υπερβολή τις τιμές για Ολύμπους και δεν μου αρέσει το 2χ κροπ φάκτορ, και στρέφομαι προς Χ-Τ10 χωρίς να το έχω αποφασίσει ακόμη.

O κιτ φακός της Α6000 μετριότατος. :thumbsdown: