https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY

Ove20 έγραψε:socratesn έγραψε:Όπως και να χει προσέξτε τους ανθρώπους και τους εαυτούς σας, καλή και η πρόοδος της οικονομίας, καλή και η κοινωνικοποίηση, αλλά το βάρος του να διακινδυνεύσεις τη ζωή ενός μεγαλύτερου και αδύναμου ανθρώπου δεν υπάρχει.![]()
Πεστα Χρυσοστομε!
Geo f1 έγραψε:Αρα ειναι πραγματικα λιγο λοττο η φαση πως θα τον τσιμπησεις..
). Ας επικεντρωθούμε στο τί κάνουμε εμείς.
diplomat έγραψε: Εγώ θα συμπλήρωνα ότι, εκτός από την προστασία της ζωής, σημαντικό είναι να μην μπει στην περιπέτεια αυτή κάποιος ευάλωτος άνθρωπος, στο βαθμό πάντα που περνάει από το χέρι μας. Προσωπικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δική μου υπαιτιότητα θα μου έκανε μεγάλη ζημιά. Κανένα ξεβόλεμα δικό μου δεν αρκεί για να υπερκεράσει την υπεύθυνη στάση.
socratesn έγραψε:Είναι τόσο απρόβλεπτο το μοτίβο που δεν ξέρεις πως να φερθείς.
Έχω σκεφτεί από το "Αν είναι να το πάθεις θα το πάθεις" μέχρι το "για να κόλλησε έτσι, σκέψου αν είσαι απρόσεκτος πόσο πιθανό είναι να κολλήσεις".
Το δίδαγμα για μένα είναι ότι η μόνη safe πρόληψη είναι ο εμβολιασμός και ότι προφανώς αν τηρείς τα υπόλοιπα βασικά μετρα πρόληψης ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες στο επίπεδο του να κολλήσεις όπως κόλλησε η μητέρα μου = φαινομενικά από το πουθενά.
Hellenic tifosi έγραψε:Διατηρούμε έτσι ας πουμε το 60-70% της κοινωνικής μας σχέσεις μαζί τους, όμως το 30-40% που χάνουμε σε "απόλαυση" μας γλυτώνει από το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ρίσκου.
ΟΚ, δεν είναι τα πάντα μαθηματικά, προφανώς, απλώς προσπαθώ σχηματικά να εξηγήσω τη λογική μας.
popolaros έγραψε:
sknipper έγραψε:Ο λόγος που τα πράματα δεν πάνε καλά στην Ελλάδα δεν είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης/ειδικών υπέρ του κλειδώματος ή εμβολιασμού αλλά οι αποφάσεις μερικών εκατομμυρίων Ελλήνων να μην τις τηρήσουν. Αλλά βέβαια πάντα φταίνε οι άλλοι.
Ove20 έγραψε:socratesn έγραψε:
Όπως και να χει προσέξτε τους ανθρώπους και τους εαυτούς σας, καλή και η πρόοδος της οικονομίας, καλή και η κοινωνικοποίηση, αλλά το βάρος του να διακινδυνεύσεις τη ζωή ενός μεγαλύτερου και αδύναμου ανθρώπου δεν υπάρχει.![]()
Πεστα Χρυσοστομε!
Geo f1 έγραψε:Τετάρτη βρέθηκε στον ίδιο όροφο γραφείων με ασυμπτωματικό ώς τότε κρούσμα, 8ωρο, φυσικά με μάσκες (ειδικά από τη μεριά της μάνας μου το εγγυώμαι - είναι μόνιμα με 2πλή μίας χρήσης) και χωρίς κάποιο πάρε δώσε σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων.
Πολυ περιεργο. Δλδ φοραγε και ο ασυμπτωματικος μασκα και η μαμα σου διπλη και κολλησε?? Και χωρις να ερθουν κοντα??![]()
sargus έγραψε:Έχετε σκεφτεί τι θα κάνουμε του χρόνου; Που με βάση αυτά που μας λένε τα τωρινά εμβόλια θα είναι άχρηστα και θα πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο πράγμα από την αρχή (καινούργια εμβόλια, ξανά αναμονές κτλ); Τι θα κάνουμε άραγε; Ξανά λοκνταουν; Ή θα μπουμε όλοι σε φάση γιολο και όποιος ζήσει έζησε;
Το μόνο που μας σώζει είναι να ελπίσουμε ότι τελικά τα φετινά εμβόλια θα δώσουν κάτι (έστω και κάτι λίγο) προς την κατεύθυνση της ανοσίας για του χρόνου.

sargus έγραψε:Έχετε σκεφτεί τι θα κάνουμε του χρόνου; Που με βάση αυτά που μας λένε τα τωρινά εμβόλια θα είναι άχρηστα και θα πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο πράγμα από την αρχή (καινούργια εμβόλια, ξανά αναμονές κτλ); Τι θα κάνουμε άραγε; Ξανά λοκνταουν; Ή θα μπουμε όλοι σε φάση γιολο και όποιος ζήσει έζησε;
Το μόνο που μας σώζει είναι να ελπίσουμε ότι τελικά τα φετινά εμβόλια θα δώσουν κάτι (έστω και κάτι λίγο) προς την κατεύθυνση της ανοσίας για του χρόνου.
Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί να είναι άχρηστα;
Geo f1 έγραψε:Ερευνα: Οι διαδηλώσεις επιβαρύνουν την πανδημία -Βίντεο: Πώς οι πορείες συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων στην ΕλλάδαΤι έδειξε η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου
Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, στη Γερμανία έλαβαν χώρα μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον Covid-19, με τους συμμετέχοντας συχνά να μη σέβονται τους κανόνες social distancing (τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων για την ανάσχεση της διάδοσης) ή τον κανόνα για τη χρήση της μάσκας.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο μελετών Leibniz Centre for European Economic Research (ZEW) και το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, εξέτασε δύο πορείες που διοργανώθηκαν από την κίνημα Querdenken το Νοέμβριο του 2020, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα στο Βερολίνο και περίπου 20.000 άτομα στη Λειψία.
Σύμφωνα με την έρευνα, εάν είχαν ακυρωθεί αυτές οι πορείες, περίπου 16.000 με 21.000 κρούσματα θα είχαν αποφευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Ανάμεσα σε άλλους παράγοντες, οι ερευνητές εστίασαν σε περιοχές όπου λειτούργησε ένας σταθμός λεωφορείων, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των διαδηλωτών στο σημείο που έλαβαν χώρα οι διαδηλώσεις της οργάνωσης Querdenken. Σύμφωνα με τα ευρήματα, στις συγκεκριμένες περιοχές το ποσοστό των κρουσμάτων μέσα σε διάστημα επτά ημερών σημείωσε μεγάλη αύξηση σε συνέχεια των δύο διαδηλώσεων.
Η έρευνα έδειξε πως η συμπεριφορά μερικών χιλιάδων πολιτών είχε μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/ereyna ... tai-me-tin

sargus έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί να είναι άχρηστα;
Έτσι λένε οι ίδιες οι φαρμακευτικές.
O Hamilton γιατί δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια στο[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]