Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#700552 - "Άνοιξε" γιατί α) υπάρχουν τεράστιες πιέσεις και β) νομίζω πως επαναπαύονται στα εμβόλια. Οπότε είτε με 1000 κρούσματα είτε με 4000 που είναι τώρα θ'άνοιγαν. γ) ο κόσμος έχει κουραστεί, θα τα γράψει ούτως ή άλλως στα @@ του όπως βλέπουμε και θα συνωστιστεί.

-
Giuseppe Busso έγραψε:Το 75% χοντρικά δεν φορούσαν μάσκα και αυτό με έκανε να χαρώ για να είμαι ειλικρινής. Το υπόλοιπο 25% φορούσε αλλά πολλοί είχαν έξω μύτη και ποιος μπορεί να γνωρίζει ποιοτικά τι μάσκα φοράει ο καθένας; αν την έχει 1 ώρα ή 3 μήνες ίδια;

Γιατί χάρηκες που δεν φόραγαν μάσκα; :hmmm: Μην πεις πάλι για το πείραμα με την σκόνη :lol:

Οκ μην φοράς μάσκα, αλλά ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. Αν έρθεις χωρίς μάσκα από πάνω μου θα φας μπουνίδι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#700559 Προσπαθώ να θυμηθώ που είχα διαβάσει ότι λίπος από το κράτος για επιδόματα κλπ υπάρχει μέχρι τον Απρίλιο. Όποτε ότι και να γίνει από εκεί και μετά θα άνοιγαν όλα.

< Note 10 >
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#700560 Βασικά και με μάσκα αν έρθει πάνω σου να φάει μπουνίδι (τρόπος του λέγειν). Το καλύτερο μέτρο είναι η τήρηση αποστάσεων και έπεται η (σωστή) χρήση μάσκας.
Βλέπω συνέχεια γύρω μου κόσμο που φοράει βρώμικες/άθλιες υφασμάτινες (κυρίως) μάσκες. Το πόσοι τις φοράνε σωστά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Χθες στο σούπερ μάρκετ είμαι μπροστά σε ράφι και κοιτάζω προϊόντα. Ξαφνικά σκάει μύτη ακριβώς δίπλα μου μπάρμπας 65+ με κασκόλ τυλιγμένο σαν φουλ φέης που φυσικά ήταν κάτω από τη μύτη.
Τι να του πεις του μπάρμπα; Και καλά εμένα, στα μύδια του με έγραψε που μπήκε τσόντα δίπλα μου ακριβώς αντί να περιμένει 10-15 δευτερόλεπτα να απομακρυνθώ, την πάρτη του δεν την λυπάται μεγάλος άνθρωπος;
Φυσικά έκανα πέρα για να κρατήσω απόσταση, αυτός συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα. Κάποια στιγμή που απομακρύνθηκε λίγο, τον βλέπω να πιάνει με τα γυμνά του χέρια (αφού έπιασε ένα σκασμό προϊόντα πριν) την μύτη του...
Μπορεί προσωπικά να αμφισβητώ τον επίσημα προβαλλόμενο συσχετισμό μεταξύ σοβαρότητας του κορωνοιού σε σχέση με την καταστροφή που προκάλεσαν/προκαλούν/θα προκαλέσουν τα εφαρμοζόμενα λοκντάουν (σε κάθε τομέα της ζωής μας), αλλά εξίσου ηλίθιο θεωρώ το να μην εφαρμόζουμε σωστά στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας.
Κι αυτό δυστυχώς δεν λύνεται με αστυνόμευση. Είναι θέμα (ανύπαρκτης) παιδείας του κόσμου.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
bill33 έγραψε:Προσπαθώ να θυμηθώ που είχα διαβάσει ότι λίπος από το κράτος για επιδόματα κλπ υπάρχει μέχρι τον Απρίλιο. Όποτε ότι και να γίνει από εκεί και μετά θα άνοιγαν όλα.

Το λίπος, ήτοι το δημοσιονομικό περιθώριο που αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης προϋπολογίστηκε αρχικά στα €7.5bn και πιθανότατα θα αυξηθεί στα €11.5bn. Συνεπώς το συνολικό ποσό στήριξης διαμορφώνεται μαζί με τα περυσινά στα €35bn και βλέπουμε. ΒTW με το 30ετές δημιουργήθηκε λίγος ακόμη σχετικά φθηνός δημοσιονομικός χώρος περί τα €2.5bn, όμως το επικείμενο στρίμωγμα είναι μεγάλο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#700563 Σαν ποσοστό θανάτων πάντως, ανά 100.000 κατοίκους είμαστε ακόμη σχετικά καλά (69.58), συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης.

https://www.statista.com/statistics/1111779/coronavirus-death-rate-europe-by-country/

Μακάρι να μην χειροτερέψει περισσότερο η κατάσταση και κρασάρει εντελώς το σύστημα... :(
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#700566 Busso στο κομμάτι ότι τα μέτρα είναι για το πέος μάλλον οι συμφωνούμε. Στο κομμάτι είναι μια απλή εποχιακή γρίπη μάλλον διαφωνούμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#700569 Δεν είναι μόνο τα μέτρα ΓΤΠΚ.
Ούτε η εφαρμογή τους.

Είναι ότι αποφάσισαν χωρίς σχέδιο, χωρίς πλανο και τώρα ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο.

Κάποιες σελίδες πριν μπήκε ένας μπούσουλας από τον ΠΟΥ που έδειχνε μέτρα και συνέπειες, έδινε συμβουλές ώστε να μην δημιουργηθούν ψυχολογικά από τον εγκλεισμό, κλπ.

Το είδε κανείς από αυτούς που παίρνανε ή εισηγήθηκαν τα μέτρα;

Και φυσικά όταν κατάλαβαν ότι ο κόσμος τους γράφει αντί να αλλάξουν τα μέτρα, σταμάτησαν τους ελέγχους.

Χθες ο Βασιλακόπουλος στο ΜΕΓΚΑ είπε ότι τοποτηρητής των μέτρων είναι ο μαγαζάτορας.
Φυσικά, αφού κανείς άλλος δεν ελέγχει, θα ελέγξουμε εμείς για να είμαστε ασφαλείς.

Προσέχτε τον εαυτό σας, τους δικούς σας γιατί δεν θα το κάνει άλλος.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Νίκος Παππάς έγραψε:
Χθες ο Βασιλακόπουλος στο ΜΕΓΚΑ είπε ότι τοποτηρητής των μέτρων είναι ο μαγαζάτορας.
Φυσικά, αφού κανείς άλλος δεν ελέγχει, θα ελέγξουμε εμείς για να είμαστε ασφαλείς.

Ενήλικες είμαστε. Μην θέλουμε βούρδουλα και έλεγχο στη καμπούρα μας. Η ατομική ευθύνη αρκεί.

Νίκος Παππάς έγραψε:Προσέχτε τον εαυτό σας, τους δικούς σας γιατί δεν θα το κάνει άλλος.

Redmi Note 8 Pro

Αυτό. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#700576 Εδώ και ένα έτος δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η χρήση της μάσκας μας προστατεύει και εσυ επικαλείσαι ακόμα την ατομική ευθύνη ; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#700580 Και η μάσκα ατομική ευθύνη είναι, γιατί προφανώς δε μιλάμε απλώς για χρήση μα για σωστή χρήση μάσκας, δηλαδή σωστός τύπος, σωστή εφαρμογή, απόρριψη μετά τη χρήση, πλύσιμο μετά τη χρήση, κλπ. Με τα περιδέραια, σκουλαρίκια, περικάρπια και τις παμπάλαιες πολυχρησιμοποιημένες μάσκες δεν κάνεις τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#700581 Θεωρητικά την επικαλούμαι. Ο έλληνας και όχι μόνο έχει δείξει ότι τα έχει γραμμένα όλα στα ....... και ξέρει πάντα εκείνος καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bibendum έγραψε:Busso στο κομμάτι ότι τα μέτρα είναι για το πέος μάλλον οι συμφωνούμε. Στο κομμάτι είναι μια απλή εποχιακή γρίπη μάλλον διαφωνούμε.

< >

Δεν συμφωνούν οι γιατροί μεταξύ τους, εμείς θα συμφωνήσουμε;
Θεωρώ ότι η κορονο-υστερία που δημιουργήθηκε, είναι σαφώς πιο υπερβολική από την άποψή μου ότι είναι κάτι σαν εποχική γρίπη.
Έγραψα το timeline πέρσι και από πότε διαφώνησα σφόδρα.
Πρόσεξε πάντως, εγώ επειδή κάνω για εδώ κριτική, δεν σημαίνει ότι έξω είναι όλα ρόδινα.
Πάρε μαθήματα από το παρελθόν, σε μια άλλη περίπτωση καταστροφής.
Κοίτα πόσο σκατά τα έκαναν ένα μάτσο "ειδικοί" και Υπηρεσίες και πως μια κυρά-γιατρίνα ξαπόστειλε καμιά 50αριά "μη βιώσιμους" ασθενείς.
Είναι άσχετο αλλά είναι ένα παράδειγμα για να καταλάβεις ότι μην έχεις και εντελώς απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι η ζωή σου είναι σε καλά και σίγουρα χέρια πάντα. Και δεν εννοώ με αυτό να έχεις σε μένα ή στον Δημήτρη τον μπακάλη.

Dimitris_P έγραψε:Αν έρθεις χωρίς μάσκα από πάνω μου θα φας μπουνίδι.

Είδες Γκεάκο ότι η βία γεννάει βία; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By popolaros

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Φ.
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Αριστοτέλους 17
ΤΚ: 10433 –Αθήνα
e-mail: [email protected]

Θέμα: Αντικατάστασή μου από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Αξιότιμε κ Υπουργέ

Παρακαλώ όπως αντικατασταθώ από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τους ακόλουθους λόγους:
Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο. Η συνήθης τακτική της ήταν σε κάθε τέτοιο φαινόμενο που της αναφερόταν μέσω κίτρινης κάρτας, να αναζητά όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση και να αποδίδει σε αυτούς (αν υπήρχαν) την θρόμβωση, αγνοώντας έναν σημαντικό παράγοντα, ήτοι την χρονική συνάφεια του γεγονότος με τη λήψη του εμβολίου. Αν δεν υπήρχαν εμφανείς παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση η Επιτροπή συνήθιζε να αναβάλλει μια τελεσίδικη απόφαση με το αιτιολογικό ότι η περίπτωση μελετάται.
Στην περίπτωση της θανούσης ασθενούς του Γ.Κ.Ν. Αθηνών η απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει ήταν εξοργιστική: Θυμίζω ότι η ασθενής την 7η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό με εμβόλιο Astra-Zeneca ανέπτυξε έντονο πονοκέφαλο και την 9η ημέρα εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβωτικής αιτιολογίας, ακολούθως δε θρομβοπενία που ανάγκασε τους γιατρούς να διακόψουν παροδικά την ηπαρίνη και τότε η ασθενής ανέπτυξε θρόμβωση σε κεντρική αρτηρία του ενός κάτω άκρου και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του εν λόγω άκρου. Η μετέπειτα νοσηλεία υπήρξε εργώδης και επιπεπλεγμένη και τελικώς η ασθενής κατέληξε. Με δική μου προτροπή η επιτροπή αποφάσισε τελικώς να πιθανολογήσει συσχέτιση του εμβολίου με τις θρομβώσεις με την λέξη «possible», ζήτησα δε να καταγραφεί η απόφαση και να ενημερωθεί το Υπουργείο και η Επιτροπή Εμβολιασμών. Αντί αυτού την επομένη Εσείς ανακοινώνετε ότι κανένα περιστατικό θρομβώσεων σχετικών με τον εμβολιασμό δεν έχει παρατηρηθεί στη χώρα μας, ένα ήταν υπό συζήτηση αλλά δεν απεδείχθη συσχέτισή του με το εμβόλιο.
Η Ε.ΦΑ.Ρ δεν έχει ένα μόνιμο, θεσμικό τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Εμβολιασμών. Η συνεργασία των δύο επιτροπών είναι περιστασιακή και απρογραμμάτιστη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά περί του πώς αποφασίζει η Επιτροπή Εμβολισμών επί θεμάτων που αναφύονται όπως αυτά των πιθανών επιπλοκών των εμβολίων.
Αποτελεί καταισχύνη για το ιατρικό προσωπικό της Ε.ΦΑ.Ρ. η ομόθυμη συμφωνία των μελών της Ε.ΦΑ.Ρ για την κοινοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της επικαιροποιημένης γνωμάτευσης του ΕΜΑ, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις, ενώ μέχρι τότε κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πιθανολόγησε συσχέτιση των εμβολίων ούτε με ένα περιστατικό θρόμβωσης. Πιστεύω ότι αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη.
Πρέπει να σας αναφέρω ότι είμαι ένθερμος θιασώτης των εμβολίων, παρακολουθώ πάνω από 10 χιλιάδες ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και σε όλους πρότεινα εμβολιασμό με το διαθέσιμο κάθε φορά εμβόλιο, χωρίς να ξεχωρίσω κανένα από τα διαθέσιμα εμβόλια στην πατρίδα μας. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα και να είμαστε διαφανείς και ειλικρινείς. Η επιχειρηματολογία μου είναι: Ναι λοιπόν έχουν περιγραφεί σπάνια περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο της A-Z (αλλά και με το εμβόλιο της Pfizer απ’ ότι μαθαίνω) αλλά αυτά είναι όντως σπάνια, και εργαζόμαστε έντονα για την μελέτη των μηχανισμών των θρομβώσεων και την πρόληψή τους. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν είναι μόνος του. Στα περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων προϋπάρχει πονοκέφαλος που αν δεχτούμε ότι μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο είναι ένα σημάδι που μας πυροδοτεί να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα και να αυξήσουμε την επιτήρηση.
Με βάση όσα σας εξέθεσα κ Υπουργέ γίνεται εμφανές ότι τα αξιακά μου πρότυπα δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην Ε.ΦΑ.Ρ. και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου.

Με τιμή

Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΠΑΠΑΡΑΤΟΣ
ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
popolaros έγραψε:Με τιμή

Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΠΑΠΑΡΑΤΟΣ
ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ

Ποπολάρε πριν από μία εβδομάδα, δημοσίευσα την παρακάτω συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=8Hmy2rg9yxc

Μέσα σε αυτό το ποστ.
Εξαιρετική!
Αν δεν την έχεις ακούσει, κάνε το. Έχει δε μεγαλύτερη αξία, έπειτα από τη πράξη του. Προσυπογράφω λοιπόν. :iconcool:

Γενικά ο κύριος Σαχίνης, επιτελεί δημοσιογραφικό έργο έγκυρης ενημέρωσης. Ίσως είναι μια χούφτα που το κάνουν έτσι Πανελλαδικά. Ένας είναι αυτός, για να μην πω ο πρώτος.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι στο youtube και όποιος ενδιαφέρεται για πλήρη και σφαιρική ενημέρωση στην Ελλάδα, θα την έχει.