Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
JimClark έγραψε:Τα καλυτερα 10mpixel που εχουν βγει ποτέ._ Με σωστο φακό ακόμα κάνει παππάδες. Αν είχε κ λίγο καλύτερη ανάλυση να καταλαβαινεις πού εστιαζες ...

true σε όλα. Μου αρέσει ιδιαίτερα που είναι σβέλτη, η 5dmark i μου φαίνεται ψωράλογο μπροστά της, αλλά εντάξει δίνει και άλλο αρχείο.
Να δούμε πως θα τα πάει και αυτός ο συνδυασμός. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
drdino έγραψε:Όχι

Εγώ μάλλον λογο ηλικίας....πλέον εχω βρει την υγεία μου με την mirrorless

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
JasonLouk έγραψε:Άλλη χρήση και αποτέλεσμα εσύ κι αλλο οι υπόλοιποι :iconcool:

Μου το κάνεις λίγο λιανά ?

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#285455 με βάση αυτά που ποστάρονται εδώ π.χ ο Ξενοφών δεν θα εκανε τα ιδια με μια mirrorless αλλα αυτά που τραβάς εσυ βγαίνουν με mirrorless .
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#285461 Υπολογίστε εδώ ότι
-όταν αρχίσαμε οι slrάδες χτίσαμε τη συλλογή φακών μας δεν υπήρχε τότε η εναλλακτική της μιρρορ και λίγοι μπορούν να διαθέσουν το οικονομικό για πλήρη αλλαγή εξοπλισμού
-έλλειψη μεγάλης γκάμας φακών (εξειδικευμένοι μάκρο, πορτρέτoφακοί ακα bokeh monsters κτλ) στην mirrorless σειρά
-Crop Factor 2 στις mirrorless. Tο κυριότερο μείον για μένα, απομόνωση φόντου, το οποίο προέρχεται καθαρά από το μέγεθος σένσορα (το μόνο που ζηλεύω από μια full frame) σε συνάρτηση με το διαθέσιμο διάφραγμα f/ του φακού.

Αυτό που ζηλεύω είναι τα εξωπραγματικά fps που πιάνουν και λιγότερες φορές το μέγεθος (αν δε θέλω μέγεθος τραβώ με το κινητό).
Άβαταρ μέλους
By dstou
#285466 Υπολογίστε και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι απέχουν μέχρι στιγμής από το χώρο των 'σοβαρών' μίρρολεσς. Καθίστε να βγάλουν κανένα μοντελάκι σαν το Α7 ή έστω ΟΜ-D and alike και τότε θ΄ αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ των σλρ για τα καλά.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
bibendum έγραψε:ο jim προτεινει 17-70. Εγω ειμαι ξεροκεφαλος και λεω 17-50. Της sigma και οι δυο. 433 και 330 αντιστοιχα ενδεικτικα... Εσεις;

Για γενική χρήση, ο 17-70 σου δίνει περισσότερη άνεση για καδράρισμα χωρίς να χρειαστείς να αλλάξεις φακό ή να μετακινηθείς. Επίσης, δεδομένου ότι οι αξιόλογοι τηλεφακοί ξεκινούν στα 70mm, υπάρχει και αυτό το "κενό" (ψυχολογικά κυρίως...) που δεν θα έχεις αν πας στον 17-50 και ο tele σου είναι 70-300.

Αυτά τα υπέρ του 17-70.

Τον 17-50/2.8 σε μια προηγούμενη εκδοχή του τον έχει ο αδελφός μου και είναι υπερευχαριστημένος (και αγοράστηκε κάτω από 200 μτχ :inlove: (και τότε για τον 17-70 πηγαίναμε αλλά δεν βρέθηκε σε ενδιαφέρουσα τιμή κάποιος)) Από τις καλύτερες μας αγορές...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#285481 το σκεπτικο εχεις ως εξης.

Απο φακους εχω 35mm 1.8, 85mm 1.8 και τους κιτ 18-55 και 55-200.

Εχω διαπιστωσει πως ο 85αρης πχ χρησιμοποιειτε μονο να βγαλω κανενα προσωπο η αν θελω να παιξω με πολυ μποκε ενω ο 35αρης ναι μεν ειναι πιο ευχρηστος αλλα δεν ειναι αυτο που εγω λεω τουριστικο.

Οποτε καταληγω οταν παω καπου διακοπες να τραβαω παραπανω απο το 50% των φωτογραφιων με τον κιτ 18-55. Δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω το 50-70 πχ η οτι αν δεν το εχω θα μου λειψει μιας και εχω τον 55-200 ο οποιος ειναι εν τελει πολυ τιμιος για κιτ φακος.

Το θεμα ειναι μηπως γλιτωθει το 100ικο.

Βεβαια για του λογου το αληθες δωρο θα ειναι ο φακος αν αποφασισω να τον παρω. Το δωρο θα ειναι η φακος η ρολοι. (Ο κοφτης δλδ που εχω αναφερει σελιδες πιο πριν δεν απενεργοποιειτε)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bujinkan έγραψε:Πωπωψψ δεν βαριεστε να κουβαλάτε τις γκουμουτσες?

Όποτε μπορώ την κουβαλάω, αλλά σε ταξίδια όπου πάω αεροπορικά και δεν έχω δυνατότητα για πολλά μπαγκάζια, δεν μπορώ να την πάρω. Εκεί τραβάω με το κινητό ή με μια αρχαία Olympus compact. Θα ήθελα κάποια στιγμή μια πρόταση για μια travel cam αλλά όχι τώρα. Ίσως αλλάξω κινητό γιατί κάνει νερά.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Απο φακους εχω 35mm 1.8, 85mm 1.8 και τους κιτ 18-55 και 55-200

Συνοψίζω : έχεις λοιπόν 18-55 και διερωτάσαι αν πρέπει να πάρεις 17-50? Ρολόι έχεις? ._