Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#732282 Κι εγω ΔΕΗ ειμαι αλλα σαν κλασικος κοιμισμενος δεν πηρα χαμπαρι το Home Enter. Για να μην καθομαι να διαβαζω τα ψιλα γραμματα, να συγκρινω κτλ, μπορει να μου πει καποιος παρακαλω με 2 λογια τα συν και τα πλην?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732284 To βασικό+ είναι οι σταθερές χρεώσεις. Υπάρχει και το Home Online που είναι καλύτερο για χαμηλότερους λογαριασμούς, αλλά δεν έχει έκπτωση συνέπειας και πάγιας εντολής, αλλά έχει φθηνότερη kWh.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#732290 Είχε και δωράκι 100 ευρώ το enter μια εποχή.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:To βασικό+ είναι οι σταθερές χρεώσεις. Υπάρχει και το Home Online που είναι καλύτερο για χαμηλότερους λογαριασμούς, αλλά δεν έχει έκπτωση συνέπειας και πάγιας εντολής, αλλά έχει φθηνότερη kWh.

Thanks! Εκπτωση συνεπειας θα παρω σιγουρα, αλλα παγια εντολη δε βαζω. Ξερεις καθολου μεχρι ποσες κιλοβατωρες ανα μηνα συμφερει το ενα ή το αλλο? Χοντρικα μιλαμε τωρα αν το εχεις ψαξει φυσικα...
Άβαταρ μέλους
By alex
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω για τα επαγγελματικά, για τα οικιακά τιμολόγια, το κέρδος συνήθως ήταν στην φαντασία των πελατών, παρά στην πραγματικότητα. Εννοώ, μπορεί να ήταν πιο φθηνοί οι εναλλακτικοί, αλλά το κέρδος για νορμάλ καταναλώσεις ήταν 20, 30 άντε πολύ βαριά 40€ το χρόνο. Έχω βάλει πολλές φορές links από aggregators που κάνουν σύγκριση, και εύκολα βλέπει κάποιος ποιο είναι το πραγματικό του κέρδος. πχ
https://allazorevma.gr/compare/current
Φυσικά, δεν θέλω να είμαι party pooper και να χαλάσω ένα ωραίο συναίσθημα που έρχεται με ένα τέτοιο placebo, αλλά να που φτάσαμε εκεί που τα αστειάκια δεν έχουν πια πλάκα και οι αυξήσεις πονάνε την τσέπη.

:thumbsup: το ιδιο εκανα και εγω εδω και μηνες στο συγκεκριμενο σαιτ και εβγαζα το ιδιο αποτελεσμα ,οτι δεν αξιζε για τοσο μικη διαφορα, γιαυτο δεν εφευγα..βεβαια δεν ηξερα ποτε θα βαλει ρητρα οπωσδηποτε η δεη ,οποτε την πατησα που δεν πηγα πιο νωρις στο εντερ να μην χασω ενα 50αρικο οπως το υπολλογιζω με την ρητρα τωρα που θα πληρωσω, και θα κερδιζα και 100 ευρω..οτι εγινε-εγινε,αλλο ενα προιον λογαριασμου μετα το κινητο ,σταθερο,ιντερνετ ,το ρευμα και η ρητρα μπηκε στην ζωη μας,μαθαμε οτι πρεπει να ασχολουμαστε πριν ληξει το συμβολαιο μας και στο ρευμα ,πανε οι καλες μερες εφυσηχασμου..
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#732335 wtf , εδώ βλέπω τιμή κιλοβατώρας 0,23 :lipsealed:
https://www.elpedison.gr/gr/gia-to-spit ... ome-fixed/

μάλλον αυτά που πλήρωσα την τελευταία φορά είναι με κρατική επιδότηση από τον κουμπαρά .
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Μόνο μέσω του Nord Stream 2 η αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Επέρριψε τις ευθύνες για τις τιμές ρεκόρ στην Ευρώπη. Αντιμέτωπες με έλλειμμα 70 δισ. κυβικών μέτρων οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 μόλις λάβει το «πράσινο φως» από τη Γερμανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα εμείς... :whistlink:
Στο φουλ η εξόρυξη λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2102164/sto-foyl-h-exoryxh-lignith-sth-dytikh-makedonia.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
axel12p έγραψε:
Μόνο μέσω του Nord Stream 2 η αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Επέρριψε τις ευθύνες για τις τιμές ρεκόρ στην Ευρώπη. Αντιμέτωπες με έλλειμμα 70 δισ. κυβικών μέτρων οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 μόλις λάβει το «πράσινο φως» από τη Γερμανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα εμείς... :whistlink:
Στο φουλ η εξόρυξη λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2102164/sto-foyl-h-exoryxh-lignith-sth-dytikh-makedonia.html

To μόνο λογικό πράγμα που έχουμε κάνει τελευταία. Κρίμα που έρχεται σε αντίθεση με τα πανηγυράκια για βίαιη απολιγνιτοποίηση και πόσο γαμάτοι και μπροστά είμαστε σ'αυτό και στην πράσινη μετάβαση, οπότε δεν το φωνάζουμε κιόλας.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πρέπει να μείνουν κάποιες μονάδες πλήρως λειτουργικές και για τα επόμενα χρόνια, έστω κι αν πρέπει να πληρώνουμε και δικαιώματα ρύπων. Αν δεν το έχουν καταλάβει έστω αυτό όσοι μας κυβερνούν, τότε δεν μιλάμε απλώς για βλάκες, αλλά για επικίνδυνους.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#732395 Καλό backup ο λιγνίτης, από άλλη βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η τιμή του διοξειδίου του άνθρακα έχει πάει από τα 5€/τόνος το 2017 στα 60€/τόνος σήμερα. Μόνο την τελευταία χρονιά η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 132%! :lipsealed:

Ποια πρέπει να είναι η τιμή του φυσικού αερίου για να μας συμφέρει η καύση λιγνίτη; Και για πόσο; :hmmm:

Η τιμή του φυσικού αερίου λογικά θα πέσει μελλοντικά, ενώ του διοξειδίου του άνθρακα μάλλον θα συνεχίσει να σκαρφαλώνει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732399 Το ΦΑ μπορεί να συμφέρει, αλλά θα πρέπει και να στο πουλάνε, γιατί δεν το έχεις. Αν η Ρωσία κλείσει τον διακόπτη για τον οποιοδήποτε λόγο, ρεύμα γιοκ. Αν η Αλγερία ή η Τυνησία ή από όπου αλλού αγοράζουμε LNG πει δεν πουλάω γιατί δεν έχω ή γιατί θέλω 1 εκατομμύριο τον τόνο, ΦΑ γιοκ, κλπ κλπ.
Επομένως, ΤΟ ΜΟΝΟ εγχώριο καύσιμο είναι ο λιγνίτης. Μέχρι να βγάλουμε δικό μας ΦΑ, τότε πρέπει να έχουμε λιγνίτη για backup. Αν βασιζόμαστε ΜΟΝΟΝ στο αέριο, τότε κινδυνεύουμε.
Καύση λιγνίτη λοιπόν για όσο χρειάζεται. Όσο και να κάνει, γιατί το κύριο είναι να μην μείνει η χώρα από ρεύμα.
Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και την Μολδαβία:
https://www.reuters.com/business/energy ... 021-10-13/
CHISINAU, Oct 13 (Reuters) - Moldova will introduce a state of emergency in the energy sector due to a supply shortage of natural gas and the absence of a new energy deal with Russia's Gazprom (GAZP.MM), Deputy Prime Minister Andrei Spinu said on Wednesday.

Moldova wants to negotiate gas supplies from neighbouring Romania and Ukraine while hoping to sign a new contract with Gazprom by the end of the month, Spinu said.

"Tomorrow and the day after tomorrow, we are scheduled to negotiate with Gazprom," he told a briefing. "We want to sign a contract for gas supplies from Gazprom on good terms for the population of Moldova," Spinu said.

Gazprom declined comment.

In the state of emergency, which will start from Thursday, energy companies are given more powers, though the exact details have not been published yet.

Moldova's contract with Gazprom expired at the end of September. The government asked for an extension but balked at the price offered by Gazprom of $790 per 1,000 cubic meters of gas.

The opposition blamed President Maia Sandu, saying she should have travelled to Moscow in person to negotiate a new deal. Sandu said the deal should be negotiated by companies and not the president.

Sandu, who favours closer ties with the European Union, defeated her pro-Russian predecessor Igor Dodon in a presidential election last year.

:s_hang
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#732410 Οι λιγνιτικές μονάδες (τουλάχιστον κάποιες από αυτές) θα πρέπει να συντηρούνται για κάποια χρόνια ώστε να έχουμε back up σε καταστάσεις όπως η φετινή.

Από την άλλη προχωράνε τα project για την αποθήκευση LNG στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα, ώστε να μην βασιζόμαστε μόνο στην Ρεβυθούσα.

Επίσης, σταδιακά εντάσσονται και έργα αποθήκευσης ενέργειας, στην Πτολεμαϊδα και αλλού.

Αυτό που μου κάνει απλά εντύπωση είναι ότι δεν προχωράνε έργα αποθήκευσης ενέργειας με αναστρεψιμα υδροηλεκτρικά, τα οποία στην Ελλάδα λόγω της μορφολογίας του εδάφους, λογικά μπορούν να γίνουν. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732412 Τα τελευταία είναι πολύ σημαντικά. Για μένα το βάρος σαν χώρα εκεί θα έπρεπε να το έχουμε δώσει από εκείνα τα χρόνια. Τώρα πληρώνουμε την ιστορία της εκτροπής Αχελώου που συμπαρέσυρε και τα έργα της ΔΕΗ και έφτιαξε μια τεράστια τρύπα στους ισολογισμούς της.
Τώρα φαίνεται πως η Μεσοχώρα θα προχωρήσει, αλλά πρέπει να γίνουν μελέτες σοβαρές ποια υδροηλεκτρικά μπορούν να μετατραπούν για αποθήκευση ενέργειας, πόσο θα κοστίσει και πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Γιατί άλλος βιώσιμος τρόπος δεν υπάρχει.
Και είναι βλακώδες να σπέρνουμε συνέχεια παντού ανεμογεννήτριες, αν δεν μπορούμε ν'αποθηκεύσουμε την υπερβάλουσα ενέργεια.
Η αποθήκευση αφορά και τα φωτοβολταϊκά προφανώς. Σε ένα ιδανικό σενάριο που μπορείς να έχεις υδροηλεκτρικά + ΑΠΕ που μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες σου, μπορείς να πετάξεις τους λιγνίτες και να έχεις και ΦΑ για μια δύσκολη ώρα.
Αυτή την στιγμή, αν πετάξεις τους λιγνίτες, απλώς είσαι η βλαξ ή επικίνδυνος ή σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ή και όλα αυτά μαζί.
Άβαταρ μέλους
By glf
#732415 Νάουσα. Ουρές για το πρόγραμμα ΔΕΗ myHome! Ανάγκη ενίσχυσης του υποκαταστήματος

https://www.pena.press/home/2021/10/20/-myhome-

Μας πήρανε χαμπάρι..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732417 Κοίτα να δεις ρε παιδί μου κάτι πράγματα, ποιος θα το περίμενε... Αφού ο ανταγωνισμός θα έφερνε χαμηλότερες τιμές και ειδικά από τους ιδιώτες. Περίεργα πράγματα...
( :shifty: )